返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......tvb now,tvbnow,bttvb: H) N( O4 p; q
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。tvb now,tvbnow,bttvb( |8 G- j# K! s2 G9 d! T- P4 n. ]" U$ m
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。1 M* K, Z) j. k6 O1 n# M, C' O/ I
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
6 J' P% c0 M) i% q$ y2 x公仔箱論壇馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
! y; f9 P% B  U4 t9 Y+ M0 wspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& v% r6 ^( S$ X9 ~+ N. w0 M0 k1 ^
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。公仔箱論壇5 A) n( C) F; y! z' j

0 c$ @& }/ ^0 Q, V1 N+ L公仔箱論壇講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
. @( R, @' P& l6 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% z+ d+ ~( W4 l1 i  ~3 S公仔箱論壇細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
' F" B" E& f, k3 _, w, C( d公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
) @! L" b! a; _# @
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
9 ~; k4 Z6 V9 e好有以前d "故鄉" 味
* w- q1 F9 U+ }$ \" ]: fwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 K) Z, O* p3 ?/ j6 U
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
6 p; O$ W. [% X! u$ \' htvb now,tvbnow,bttvb
+ s) k  O0 w& l' Mwww3.tvboxnow.com支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
; u. _' ]& F* c* F* y3 Nshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
1 _( o! k- |# ?- [! Y1 p" E' ytvb now,tvbnow,bttvb套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 www3.tvboxnow.com; ]7 @5 U0 S, E8 W  G
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 i( k1 s# l; e) a
tvb now,tvbnow,bttvb1 Z5 O* c8 J! [& A. N0 P& D
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
4 ^# r1 h  D2 F. Sluckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
% r+ y) ~7 A! M' ]  _$ d
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
% @0 B" a; k# n5 Y( i9 P0 g; tluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
3 \/ |2 y" b, Y  g0 g" ]: S
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
- {& M1 }( d) E. Qwww3.tvboxnow.comluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
, _7 d3 L5 I. @( Qleekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
! }) T9 A. Y5 P+ X: ^/ O- U2 u/ m公仔箱論壇我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ A: ]# [* D, D- x- D- _' S
www3.tvboxnow.com8 Y# G" x0 ]: f  C( R
; `! H' c% L8 Y) |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
! G1 _; I! O! u- iluckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
* x+ D4 x7 m2 rtvb now,tvbnow,bttvb係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* W% \& b0 R" ~

P4 g/ c( `3 a4 l' g* g報載___________________________________________________________________________________________________公仔箱論壇2 d8 T9 W4 h' U5 N- ?
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」; {) x, u. H/ D" }- ]

. k) k9 ]0 Q* t+ ?
_____________________________________________________________________________________________________________! y- a: ~, ]. \* A( r1 _7 a9 `
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
3 q: F: o4 M! M! P6 F) D+ U6 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ y* ?4 Y* H# L5 c5 X+ x# ?  u
3 B! S  w/ u( s; E
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb, A# b* e& b/ K. D# c
1 d: \" `4 D# u( G, P! N
報載___________________________________________________________________________________________________
1 r% z- {1 P' }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...8 P, E) G7 F' ?& g; _5 l
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
" j, m8 Q4 A" j; A0 R: m& }' gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲tvb now,tvbnow,bttvb3 q6 l2 `3 Q+ _& [% x6 M  k: p' N5 D! D
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
! U0 E; ]% M8 \) ?6 Z$ q: J( }tvb now,tvbnow,bttvb有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲tvb now,tvbnow,bttvb: T% m- R" d$ x5 s
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
: P, P. Q2 U9 J8 I( u# [! dluckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 U9 ~7 I" J2 K0 I4 l7 C$ A
公仔箱論壇/ I1 t' P' d4 Z4 O( d9 f2 n
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
, Z' R  d5 R3 {) W/ {6 n; E6 A$ z