標題: [討論] [英超獨腳戲] 曼聯主場迎戰富咸賽前中後討論集中+打氣區 [打印本頁]

作者: wlt1110    時間: 2007-11-30 06:08 PM     標題: [英超獨腳戲] 曼聯主場迎戰富咸賽前中後討論集中+打氣區

(2)    VS   (12)

12月3日(星期一)

曼聯

富咸

(12月4日 04:00)

作者: rivaldoliu    時間: 2007-11-30 06:13 PM

呢场唔知有几多人睇呢?4点……
曼联今季第一场咁样钟数的英超
作者: untori    時間: 2007-11-30 06:27 PM

支持。。~!!
取得胜利....不要落后抢手太多

作者: ljw1982    時間: 2007-11-30 06:45 PM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-30 06:13 PM 發表
呢场唔知有几多人睇呢?4点……
曼联今季第一场咁样钟数的英超
那就是罗!我还是会看啊!:onion31:
不知道还有没有人看啊!:014:
作者: crashersus    時間: 2007-11-30 08:52 PM

原帖由 ljw1982 於 2007-11-30 06:45 PM 發表

那就是罗!我还是会看啊!:onion31:
不知道还有没有人看啊!:014:
应该无睇啦...太早啦.....

总之一句讲晒...MU如果要争冠军, 不可以再输啦...
作者: ljw1982    時間: 2007-11-30 08:56 PM

原帖由 crashersus 於 2007-11-30 08:52 PM 發表

那一定不能在输啦!!:onion31:
还一定要啊!:024:

作者: wlt1110    時間: 2007-11-30 09:52 PM     標題: 回復 #2 rivaldoliu 的帖子

大马时间系星期一凌晨4点。。。唔睇咯。。。。
包赢!!!!
那fulham来发泄!
作者: wlt1110    時間: 2007-11-30 09:57 PM

原帖由 crashersus 於 2007-11-30 08:52 PM 發表

一定要赢,
因为arsenal 如果赢就领先MU 六分总少赛一场!
但arsenal有机会输波!
作者: 4everMU    時間: 2007-12-1 12:06 AM     標題: 回復 #8 wlt1110 的帖子

support!!!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-1 01:41 AM

希望可以出saha正选,毕竟当年saha都係从富咸出来的
作者: untori    時間: 2007-12-1 01:44 AM

希望他可以恢复上赛季的状态。。。
Saha
作者: feimiao0    時間: 2007-12-1 05:14 AM

我终于可以专心看啦。。。。因为我凌晨两点才放工。。。
saha应该没得出。。。因为rooney复出咯。。。
费sir应该不敢冒险
作者: wlt1110    時間: 2007-12-1 10:39 AM     標題: 回復 #12 feimiao0 的帖子

你做什么公做到甘夜
作者: 我系一督屎    時間: 2007-12-1 11:16 AM

今場波大勝格
作者: crashersus    時間: 2007-12-1 10:06 PM

SAHA include in the 1st XI line or not...is not important lar...wat important is...he get back his best form and play well for MU...
作者: linxuan888    時間: 2007-12-2 09:54 AM

要赢,要大赢

先从净胜球上追:onion31:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-2 12:52 PM

呢场波一定要赢啦,阿仙奴周三有场补赛,如果我地呢场赢唔到的话,周三阿仙奴赢咗我地就可以要落后8-9分了,对于我地卫冕係非常不利啊
宜家我地同阿仙奴的争夺有D似上年我地同车仔争
希望我地唔好学似上年的车仔咁啦
作者: HIDE    時間: 2007-12-2 01:35 PM

我都入黎幫曼聯打打氣
作者: ljw1982    時間: 2007-12-2 01:47 PM

原帖由 HIDE 於 2007-12-2 01:35 PM 發表
我都入黎幫曼聯打打氣
那你觉得这场会赢多少啊!:014:
作者: wlt1110    時間: 2007-12-2 04:43 PM

win 4 ball!
作者: ljw1982    時間: 2007-12-2 06:15 PM

i think will win more then that ar....
作者: wuchingching    時間: 2007-12-2 06:27 PM

Support support!! This is what can I do only for ManU.
作者: ljw1982    時間: 2007-12-2 06:29 PM

原帖由 wuchingching 於 2007-12-2 06:27 PM 發表
Support support!! This is what can I do only for ManU.
so that time you got watch or not?
i will watch this match...
got anyone with me?
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-3 02:15 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-2 06:29 PM 發表

so that time you got watch or not?
i will watch this match...
got anyone with me?
哈哈,我希望听晚唔好唔知醒……
作者: ljw1982    時間: 2007-12-3 07:58 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-3 02:15 AM 發表

哈哈,我希望听晚唔好唔知醒……
那你要放多两个闹钟啦!
作者: crashersus    時間: 2007-12-3 10:10 AM

December 2, 20072007/08 Premier League Table
OVERALLHOMEAWAY
GPWDLGSGAWDLGSGAWDLGSGAGDP
1 Arsenal14113031117102064201152036
2 Chelsea159422294301235121061331
3 Liverpool148602663401645201022030
4 Man Utd14932237610141322961630
5 Man City159331915800133133612430
6 Portsmouth1576225132501165121471227
7 Aston Villa1583426165031293311471027
8 Blackburn157532018422111033198226
9 Everton1573526164121673231091024
10 West Ham14545191223297313105719
11 Newcastle1453620244121111124913-418
12 Birmingham154291624214710215914-814
13 Reading154291832413911016921-1414
14 Fulham142751822242141403348-413
15 Sunderland15348152932277026822-1413
16 Tottenham1526726282141715053913-212
17 Bolton15258122223388025414-1011
18 Middlesbrough152581327133812125515-1411
19 Wigan152310112622367017519-159
20 Derby151311534124514017020-296

作者: crashersus    時間: 2007-12-3 10:12 AM

如果今场MU 5赢....甘MU即形势就好危险啦....

一方面, 被Arsenal抛开左,另一方面, Chelsea n Liverpool is closing up.....
作者: crashersus    時間: 2007-12-3 11:56 AM

魯尼復出鬥村民
曼聯搶勝反彈
(英國.曼徹斯特2日綜合電)“紅魔鬼”曼聯明日在英超聯賽第15輪獨腳戲中,坐鎮“夢幻劇場”奧脫福迎戰到訪的“村民”富咸,放眼全取3分咬緊領頭羊阿申納。
曼聯上周六意外在客場0比1不敵波頓,吞下本賽季的第3場敗仗,由于榜首阿申納昨日在客場逆轉阿斯頓維拉,雙方的積分差距已經拉開至6分,所以此役無論如何也不容再失。

值得一提,主帥爵爺費格申在輸給波頓的比賽中,因不滿主裁判克拉滕伯格縱容對手的侵略性踢法,中場結束時在球員通道怒斥主裁判而被罰上看台,所幸他暫時沒有被追加處罰,此役將能繼續在場邊指揮。

爆冷不敵波頓,主要原因是中衛維迪奇和王牌中場C羅納多缺陣,正是頂替維迪奇的西班牙小將皮奎出現致命失誤,才讓阿尼卡有机可乘射入致胜球,球隊的進攻火力也因少了C羅而失色。

不過,兩人已在周中的歐冠小組賽復出,C羅還射入一記精彩的自由球,幫助曼聯在主場以2比1逆轉士砵亭里斯本,此役相信會繼續獲得首發出場的机會。

此外,曼聯也在賽前捎來好消息,費格申証實主力前鋒魯尼的腳踝傷勢已無大礙,極有可能在本場比賽復出助陣。受傷前,魯尼在10月和11月間的7場比賽射進8球,他的歸來可望加強鋒線火力。

傷兵減緩

富咸的傷兵問題也有所舒緩,3名后衛沃爾茨、克里斯坦沃和皮爾斯均已恢復訓練,甚至有机會在本場比賽競爭首發位置。不過,美國老門將凱勒、中場布拉德和前鋒麥克布萊德仍在養傷。

盡管上輪在兩度領先的情況下,主場被布列克本2比2逼平,近5輪僅取得1胜3平1負的成績,但主帥桑切斯仍然對保級前景充滿樂觀。不過,由于他們離降級區只有3分之差,所以他們的形勢還不算安全。

翻開往績,曼聯近10次在英超碰上富咸,以6胜3平1負的戰績占據絕對優勢,而且近5次交手全部獲胜,包括上賽季在主場5比1寫下大胜。
作者: untori    時間: 2007-12-3 12:13 PM

曼联一定要赢
现在的情况很危险!!!

support
作者: ljw1982    時間: 2007-12-3 12:51 PM

原帖由 crashersus 於 2007-12-3 11:56 AM 發表
魯尼復出鬥村民
曼聯搶勝反彈
(英國.曼徹斯特2日綜合電)“紅魔鬼”曼聯明日在英超聯賽第15輪獨腳戲中,坐鎮“夢幻劇場”奧脫福迎戰到訪的“村民”富咸,放眼全取3分咬緊領頭羊阿申納。
曼聯上周六意外在客場0比1不敵波頓,吞 ...
是不是真的先!
如果是的话就好啦!曼联的锋线又有得救啦!:024:
作者: crashersus    時間: 2007-12-3 02:36 PM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-3 12:51 PM 發表

是不是真的先!
如果是的话就好啦!曼联的锋线又有得救啦!:024:
D新闻系甘讲即...不过头先ESPN都有放R10训练D video....应该有得出场辣....
作者: ljw1982    時間: 2007-12-3 05:30 PM

原帖由 crashersus 於 2007-12-3 02:36 PM 發表

D新闻系甘讲即...不过头先ESPN都有放R10训练D video....应该有得出场辣....
哈哈哈!!我看到今天的报纸也是这样写的!
真是希望R10能帮曼联回勇啊!:024:
作者: db7    時間: 2007-12-3 05:42 PM

可惜係內地無得睇.....
作者: crashersus    時間: 2007-12-3 06:08 PM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-3 05:30 PM 發表

哈哈哈!!我看到今天的报纸也是这样写的!
真是希望R10能帮曼联回勇啊!:024:
good....hope to see him back....then shoot fulham 4biji...is not a problem laio..
作者: ljw1982    時間: 2007-12-3 07:00 PM

原帖由 crashersus 於 2007-12-3 06:08 PM 發表

good....hope to see him back....then shoot fulham 4biji...is not a problem laio..
so you will watch tonight??:onion31:
作者: wlt1110    時間: 2007-12-3 09:36 PM     標題: 回復 #35 ljw1982 的帖子

我应该会看!!!
作者: crashersus    時間: 2007-12-3 09:47 PM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-3 07:00 PM 發表

so you will watch tonight??:onion31:
nope...am now in KL...no tv here...sien nia..
作者: wlt1110    時間: 2007-12-3 10:20 PM     標題: 回復 #37 crashersus 的帖子

come to my house,we can watch together!!!
btw,where u stay in kl?
作者: ljw1982    時間: 2007-12-3 11:06 PM

原帖由 crashersus 於 2007-12-3 09:47 PM 發表

nope...am now in KL...no tv here...sien nia..
nvm la...bro go to cafe n watch la...:onion31:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 01:05 AM

原帖由 db7 於 2007-12-3 05:42 PM 發表
可惜係內地無得睇.....
上网睇啦兄弟!
真係要训了……唔係唔知醒整早餐了……
作者: willim    時間: 2007-12-4 02:17 AM

Whatever the time,i'll watch...MU syre win..haha:024:
作者: feimiao0    時間: 2007-12-4 03:47 AM

就来开场了。。。不知大家醒了吗???
醒不到没关系。。。梦中也要支持喔!!!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:06 AM

稳紧台……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:09 AM

卡……
今日个个台都卡,晕了……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:14 AM

1:0了,好似系CR入波……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:19 AM

没睇错的话,朗尼复出了
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:20 AM

顶佢唔顺了,中场休息要换台……
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:24 AM

什么事要换台??:onion31:
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:26 AM

T32 被门将挡了第二粒球啊!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:31 AM

终于稳到个好台了……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:32 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-4 04:24 AM 發表
什么事要换台??:onion31:
太卡了,网络电视的坏处
云达沙一球扑救
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:34 AM

梅菲一球禁区顶远射偏出,曼联的防守中常呢球拦唔到起脚,要注意
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:35 AM

朗尼呢球有D急
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:35 AM

tevez太矮啦,高2寸可能就2:0了……
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:35 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:32 AM 發表

太卡了,网络电视的坏处
云达沙一球扑救
哈哈哈!还以为你是觉得曼联一定赢啦!
那就早点睡啦!
那个球真是救得好啊!!!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:36 AM

tevez呢球给得太大了
朗尼伤愈复出,个态未算最好
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:38 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:35 AM 發表
tevez太矮啦,高2寸可能就2:0了……
哈哈哈!他就是这么矮麻!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:38 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-4 04:35 AM 發表

哈哈哈!还以为你是觉得曼联一定赢啦!
那就早点睡啦!
那个球真是救得好啊!!!
早餐都整好了,茶又冲好了,没理由训啦!
宜家转咗个台,好好多拉
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:40 AM

今日曼联中场中路用的系anderson而不是状态一般的卡历克
朗尼则是伤愈复出与tevez拍档打箭头
中场则是giggs、anderson、夏格维斯、CR7
后防则是艾华、维迪、rio、brown
门将云达沙
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:42 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:38 AM 發表

早餐都整好了,茶又冲好了,没理由训啦!
宜家转咗个台,好好多拉
哈哈哈!早餐也做好啦!
讲到早餐我的肚子又打鼓啦!:onion03:
还是1-0啊!:onion03:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:43 AM

维迪见黄……
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:44 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-4 04:42 AM 發表

哈哈哈!早餐也做好啦!
讲到早餐我的肚子又打鼓啦!:onion03:
还是1-0啊!:onion03:
速食面呢家野係睇波必备嫁啦
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:44 AM

42分钟了,依旧係1:0
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:45 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:40 AM 發表
今日曼联中场中路用的系anderson而不是状态一般的卡历克
朗尼则是伤愈复出与tevez拍档打箭头
中场则是giggs、anderson、夏格维斯、CR7
后防则是艾华、维迪、rio、brown
门将云达沙 ...
我觉得这样会好一点啊!
如果放Carrick的话,那就进攻球会比较少一点啦!
V15 中黄牌啦!好粗啊!:024:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:45 AM

差D 1:1了,好彩佢顶得唔靓!
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:46 AM

真好彩啊!
FULHAM的前锋这样的球也不能进啊!
不能进也只少要给V1有一点东西做麻!:onion31:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:47 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-4 04:45 AM 發表

我觉得这样会好一点啊!
如果放Carrick的话,那就进攻球会比较少一点啦!
V15 中黄牌啦!好粗啊!:024:
我觉得如果到咗60分钟曼联依旧係1:0的话,最好就将朗尼换落嚟了,刚刚伤愈个态未係100%,而且打箭头危险较大,刚刚复出又伤就唔好啦!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:47 AM

刚刚CR有球精彩的边路突破,可惜中间没人跟进到位
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:48 AM

补时1分钟
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:48 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:44 AM 發表

速食面呢家野係睇波必备嫁啦
哈哈哈!原来是速食面!:onion31:
不过我看完还要去睡一个钟!才吃早餐啊!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:48 AM

tevez呢球试一脚
对方龙门脱手
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:49 AM

凭借CR的入波,曼联1:0领先
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:49 AM

半场完啦!还是1-0啊!:024:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:51 AM

尽管拿唔到欧洲足球先生,但係CR的心情明显没受到太大影响
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 04:53 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:51 AM 發表
尽管拿唔到欧洲足球先生,但係CR的心情明显没受到太大影响
哈哈哈!那当然啦!我看他明年要拿麻!:014:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:54 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-4 04:53 AM 發表

哈哈哈!那当然啦!我看他明年要拿麻!:014:
出年拿唔拿到就要睇葡萄牙行得几远啦
刚刚睇返CR国脚原来系凌空抽射,靓波啦!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 04:58 AM

宜家播紧一Dgiggs的老片段
真係值得回味啊
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:00 AM

giggs着到咁正,真係几靓仔啊,怪唔得据说当时辣妹系先中意giggs嫁啦
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:00 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:54 AM 發表

出年拿唔拿到就要睇葡萄牙行得几远啦
刚刚睇返CR国脚原来系凌空抽射,靓波啦!
那粒真是个好球啊!
依我看葡萄牙只少能进到四强啊!:014:
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:02 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 04:58 AM 發表
宜家播紧一Dgiggs的老片段
真係值得回味啊
想当年他真是个风之子啊!:014:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:04 AM

tevez上半场4脚射门两脚中目标外加一次越位,个人觉得佢发挥得未算太好
响朗尼未係100%的情况下,佢应该承担更多的攻击责任
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:04 AM

刚刚看到两位美女!:onion10:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:04 AM

奥沙换咗边个呢?
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:05 AM

O22 换 E3 啊!
不知道是不是injured 呢?
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:05 AM

奥沙换咗艾华?
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:06 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-4 05:05 AM 發表
O22 换 E3 啊!
不知道是不是injured 呢?
希望没伤啦,曼联左后位没合格的替补啊
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:08 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 05:05 AM 發表
奥沙换咗艾华?
是啊!:014: :014:
不知道FULHAM的那个韩国人能不能上场呢!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:08 AM

原帖由 ljw1982 於 2007-12-4 05:00 AM 發表

那粒真是个好球啊!
依我看葡萄牙只少能进到四强啊!:014:
要睇下佢地走唔走到好线啦
不过史高拿利接受葡萄牙后,葡萄牙进步好大
欧洲杯亚军,世界杯4强,今次估计4强仲係好大机会,但係如果唔能够带领葡萄牙走得更远,CR仲係好难拿到的
毕竟下年的评选准则,好大程度上戏睇欧洲杯的表演
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:09 AM

CR好勤力感返嚟截断咗对方的传球
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:10 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 05:06 AM 發表

希望没伤啦,曼联左后位没合格的替补啊
那就是罗!Heinze走了,还有S27也伤了!
那好像没有左卫的替补啦!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:12 AM

tevez联赛计埋呢场至少有3场没入波乐
佢要努力多D啦
朗尼状态一般的情况,佢要做更多野
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:14 AM

CR投诉给人撞D
慢镜睇返,对方可能有用力,不过呢个波CR拿到的机会唔大,裁判吹得理由真係唔够咯
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:14 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 05:08 AM 發表

要睇下佢地走唔走到好线啦
不过史高拿利接受葡萄牙后,葡萄牙进步好大
欧洲杯亚军,世界杯4强,今次估计4强仲係好大机会,但係如果唔能够带领葡萄牙走得更远,CR仲係好难拿到的
毕竟下年的评选准则,好大程度上戏睇欧洲杯的表 ...
那就是罗!不过我看到C7在葡萄牙的位置又不一样啦!
他会比较走前锋路线!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:15 AM

呢球rio靓啊,一个对两个都可以弹返个波给自己队友
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:15 AM

真是希望他们两个能进球啊!T32和R10啊!:024:
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:15 AM

控球曼联反而不及富咸的时间长……
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:16 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 05:15 AM 發表
呢球rio靓啊,一个对两个都可以弹返个波给自己队友
R5 也是一位很稳定的球员啊!
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:17 AM

朗尼今日咁样的状态,除非个波跌正佢只脚啦,否则都好难有波入啦
费sir应该考虑收起佢啦
佢明显係唔係太敢同对方有激烈的身体接触,呢个根本唔係100%的朗尼
给saha试下脚仲好啦
作者: rivaldoliu    時間: 2007-12-4 05:18 AM

CR梅开二道,奥沙传得靓,CR个时间靓
作者: ljw1982    時間: 2007-12-4 05:18 AM

原帖由 rivaldoliu 於 2007-12-4 05:14 AM 發表
CR投诉给人撞D
慢镜睇返,对方可能有用力,不过呢个波CR拿到的机会唔大,裁判吹得理由真係唔够咯
我看这个投诉比较难得点球啦!
R7又进球啦!easy goal....

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0