【材 料】 | ||||||
![]() | ||||||
牛腩 | 500公克![]() | |||||
紅蘿蔔 | 100公克![]() | |||||
白蘿蔔 | 100公克![]() | |||||
青蔥段 | 10公克![]() | |||||
辣椒段 | 5公克![]() | |||||
薑片 | 2公克![]() | |||||
水 | 1000㏄![]() | |||||
滷包 | 1個![]() | |||||
【調 味 料】 | ||||||
![]() | ||||||
醬油 | 1大匙![]() | |||||
冰糖 | 1大匙![]() | |||||
蕃茄醬 | 1大匙![]() | |||||
| 7 X: R' X$ M# v* _3 b" W; p; W' L) @ www3.tvboxnow.com y% e- Z% j* W2 @# Y3 }! m8 u+ L |
歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) | Powered by Discuz! 7.0.0 |