標題: [圣诞赛事:枪手焜入黑帮 - 赛前&赛后+精神支持+讨论区] [打印本頁]

作者: jacksonkua    時間: 2007-12-24 11:08 AM     標題: [圣诞赛事:枪手焜入黑帮 - 赛前&赛后+精神支持+讨论区]

[attach]201873[/attach]

[attach]201874[/attach]vs[attach]201875[/attach]

樸茨茅夫 vs 阿仙奴

[圣诞赛事枪手帮  - 前&后++区]

日期: 2007年12月27日[星期四], 香港時間 3:30am開賽

地点:Fratton Park Stadium

希望大家一起分享

[最新消息]+[赛情分析]+[专业评论]+[赛后检讨]+[官方情报]

作者: jacksonkua    時間: 2007-12-24 11:17 AM

[attach]201876[/attach]

估计阵容

(4-3-2-1)

[attach]201877[/attach]

Almunia

[attach]201878[/attach][attach]201879[/attach][attach]201880[/attach][attach]201881[/attach]

Sagna      Toure       Gallas      Clichy

[attach]201882[/attach][attach]201883[/attach][attach]201884[/attach]

Eboute   Fabregas   Flamini

[attach]201885[/attach][attach]201886[/attach]

Hleb       Rosicky

[attach]201887[/attach]

Adebayor

(Christmas Tree's Pocession)

作者: jacksonkua    時間: 2007-12-24 11:19 AM

后选阵容:

[attach]201889[/attach][attach]201890[/attach][attach]201891[/attach][attach]201892[/attach][attach]201893[/attach]

Lehmann   Senderos   Gilberto   Bendtner   V.Persie

作者: jacksonkua    時間: 2007-12-24 11:27 AM

赛事资料:

双方对垒成绩: 场数 65
枪赢 28 和波 23 樸赢 14

最后五次交手成绩
PL, 02-09-07 Arsenal 3-1 Portsmouth
PL, 13-05-07 Portsmouth 0-0 Arsenal
PL, 16-12-06 Arsenal 2-2 Portsmouth
PL, 12-04-06 Portsmouth 1-1 Arsenal
PL, 28-12-05 Arsenal 4-0 Portsmouth

球证:Referee Steve Bennett (Kent)

作者: bernardlhtan    時間: 2007-12-24 02:49 PM

van persie recover ald??
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-24 05:37 PM

原帖由 bernardlhtan 於 2007-12-24 02:49 PM 發表
van persie recover ald??
Actually from the Injuries News from all over the Website, i can't found this player....
I believe the only reason for Wenger not to pick him (even in the substitude) is because of his "Fitness Level Not-Achieve" and not fit for training and game.....

The only player who will-not available is Theo Walcott because of his "Flu" hasn't recover......
作者: jeff_9590    時間: 2007-12-24 10:13 PM

我想。。。阿申纳难以大胜。。。。
皆因樸茨茅夫太多阿申纳的以前弃将。。。。
多多少少会比较了解阿申纳的踢法。。。
但阿申纳最近的踢法又千变万化。。。
看来又是一场体力战。。。
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-24 11:35 PM

原帖由 jeff_9590 於 2007-12-24 10:13 PM 發表
我想。。。阿申纳难以大胜。。。。
皆因樸茨茅夫太多阿申纳的以前弃将。。。。
多多少少会比较了解阿申纳的踢法。。。
但阿申纳最近的踢法又千变万化。。。
看来又是一场体力战。。。 ...
Portsmouth出咗名"体力"对抗球队,
队中嘅大部分"非洲血筒"球员都要好强嘅体能同迈运动细胞,:onion05:
我相信Wenger会以"短传推进"来消耗对方嘅体力,
然后,好戏可能就侅下半场,
又可以见到Laurent,Campbell同Kanu啦。。。。哈哈哈
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-25 09:44 PM

[attach]203030[/attach]

[attach]203031[/attach] 大家好啊! [attach]203031[/attach]
听日就开波,
如果赢呢一两场波,
我哋仲可以成为"冬季冠军"同迈半程冠军!!

[attach]203030[/attach]

作者: jacksonkua    時間: 2007-12-25 11:17 PM

最新消息

週中論戰迎聖誕‧犯境龐培強攻 兵工廠爭半程冠軍 - 25 Dec 2007
[attach]203099[/attach]
英國‧倫敦24日綜合電)領頭羊“兵工廠”阿申納,在本周三“拆禮物日”進行的英超快車比賽,作客挑戰黑馬“龐培”樸次茅斯,放眼取得聯賽3連勝,一舉拿下半程冠軍。
盡管曼聯在后窮追不捨,但“聖誕冠軍”阿申納依然保持1分領先優勢,后日再擒下龐培,將肯定奪得半程冠軍,這將使他們可以領先姿態進入下半季。
阿申納上周末主場以2比1險勝托登罕熱刺,繼續保持良好勢頭。
兵工廠此前兩場作客,先被紐卡斯爾以1比1逼平,接著被米德爾斯伯勒以2比1擊敗,但當時阿申納陣容不整,這次以最強陣容出擊,期望能在客場重返勝軌。
[attach]203099[/attach]
[attach]203100[/attach]
作者: wlt1110    時間: 2007-12-26 06:05 PM

arsenal強陣容出擊,must win!!
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-26 07:21 PM

原帖由 wlt1110 於 2007-12-26 06:05 PM 發表
arsenal強陣容出擊,must win!!
成你贵言,多谢Wlt兄为我哋打气。
作者: van_pussy    時間: 2007-12-26 11:46 PM

3hors ++ before da kickoff...hope van persie can play tonight and score some goals wif his amazing left foot...
作者: wlt1110    時間: 2007-12-27 01:03 AM     標題: 回復 #12 jacksonkua 的帖子

唔使客气,因为现在曼联暂坐龙头位,就看兵仔表现如何啦?!
车仔主场被逼和,利记临尾赢球,曼联客场大胜!
加油:onion14:
作者: wlt1110    時間: 2007-12-27 01:19 AM

主隊樸茨茅夫目前排名第七位,續主場0-1不敵熱刺後,上輪客場再一次被利物浦4-1大比分擊敗,狀態低落。客隊阿仙奴上輪成功主場2-1擊敗熱刺,獲得2連勝,排名第一位,狀態正佳。主客場方面,主隊主場攻擊力好防守能力都不弱。客隊阿仙奴客場同樣攻防能力較強。兩隊交鋒9次,樸茨茅夫 5 平4 負,其中主場3 平1負,樸茨茅夫沒有優勢。
作者: wlt1110    時間: 2007-12-27 01:21 AM

英超攻略:樸茅可當欄「奴」虎

連輸兩仗的樸茨茅夫,周三在英超主場面對榜首的阿仙奴,考慮「樸茅」近4季「拆禮物日」賽事均保不敗,加上阿仙奴上仗擊敗熱刺耗力甚多,南下難言穩勝,「讓球主客和」宜取樸茨茅夫[+1]的「主勝」。(球賽編號:星期三43;now632台明日3:45am直播)牽牛

樸茨茅夫近況轉沉,上仗更大敗予利物浦腳下,要爭取來季歐洲賽資格,必須止跌回升;事實今季「樸茅」主場威力保持,前仗才被熱刺打破不敗身,面對利物浦、曼聯等勁旅也能保不敗;加上主隊中堅蘇甘保一向倒戈都有佳作,就算左後衞彭馬洛特上陣成疑,筆者對主隊後防亦有信心。比賽當日為「拆禮物日」,「樸茅」自03/04球季升上英超後,在此日出擊都未嘗一敗(見附表);手下敗將更包括熱刺、韋斯咸等倫敦球會,今仗遇上阿仙奴亦信心十足。

阿仙奴近期客場失準

阿仙奴上仗戲劇性擊敗熱刺,不過從該仗所見,費比加斯希比等剛傷癒球員狀態平平,末段才擊敗對手,球隊耗力亦甚多;特別是法比加斯對球隊的串連作用,如果他今仗被「樸茅」的防守中場迪奧普P.文迪斯等緊迫,對客隊攻力大打折扣。阿仙奴雖屬英超榜首,不過客場戰績一般,8戰只得4勝3和1負,勝率僅及一半;特別近兩仗作客均失分,先被紐卡素迫和、及後更負於米杜士堡,就算今仗阿仙奴可「夫添」出擊,1.75倍客W實在過熱,寧博主隊不敗為妙。

樸茨茅夫近4季「拆禮物日」戰果

球季:06/07
  戰果:客勝韋斯咸2:1

球季:05/06
  戰果:主和韋斯咸1:1

球季:04/05
  戰果:客勝水晶宮 1:0

球季:03/04
  戰果:主勝熱刺2:0

貼士

星期三43

樸茨茅夫vs阿仙奴 1:1
  讓球主客和:H主勝
  半全場:和/和
  盤口:樸茨茅夫[+1]
作者: wlt1110    時間: 2007-12-27 01:22 AM

阿仙奴賀節Win多茨  雲格Boxing Day 7連捷

英超邊個最叻拆禮物?答案原來係雲格!樸茨茅夫今晚英超主場大戰阿仙奴,唔似搶到分,因為兵工廠領隊雲格最鍾意聖誕後贏波,對上七季拆禮物日全部勝出,既然阿仙奴傷兵問題已差唔多解決晒,當然有能力應付英超快車賽程,客勝咁熱都要捧!(now632台周四凌晨3:45直播)

要英超快車威,最緊要係有後備輪換,呢樣阿仙奴絕對有保證,事關佢大部分球員都係後生仔,每逢落場例必搏到盡,同埋佢重整體戰,唔同以前冇亨利唔得,試想一下,雲佩斯費比加斯加拿斯曾經唔同時間養傷,但阿仙奴依然聯賽拎到十三勝四和一負,證明副選球員有幾堅,依家得華確特養傷根本係小問題!就算呢場派出部分副選應戰,依然夠殺!

其實雲格九六年登陸英超以來,阿仙奴過去十一個拆禮物日,總共拎到九勝一和一負,對上七季甚至全部開W,依照兵工廠聖誕後贏慣傳統,唔通家陣踢到曉飛會流攤咩?

樸茨茅夫火力下滑

更重要係,對家樸茨茅夫近期演出下滑,計埋盃賽連輸兩場之餘,最弊係佢連火力都嚴重回落,近六場仲有三次食白果添!簡直益晒阿仙奴開客W,補送聖誕禮物畀各位熱門客。
作者: wlt1110    時間: 2007-12-27 01:36 AM

jack兄,我睡觉:sleeps: 啦
祝arsenal 好运
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 04:45 AM

半场成绩

ARSENAL 0-0 PORTSMOUTH

作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 04:47 AM

原帖由 wlt1110 於 2007-12-27 01:36 AM 發表
jack兄,我睡觉:sleeps: 啦
祝arsenal 好运
哈哈, 唔该嗮!:sleeps:
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 04:55 AM

枪手阵容
Almunia
Sagna, Toure, Gallas, Clichy
Eboute, Fabregas, Flamini, Rosicky
Hleb
Adebayor
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:01 AM

下半场一开波,
Almunia又救咗3球。
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:03 AM

前阿仙奴后卫Lauren成功克制住Rosicky左边嘅进攻。
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:08 AM

比赛净番唔够30分钟,
仲係0-0,
睇来Wenger係时候作出阵容调整。:onion14:
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:10 AM

64分钟,
Abou Diaby换Eboute
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:26 AM

80分钟,
Wenger係时候换Bendtner上场。。:onion14:
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:30 AM

Wenger换错人,Diaby唔应该落场,
表现好差!
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:31 AM

如果冇估错,
你场波都係和波收场。
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:34 AM

87分钟,
Gallas错失咗一個最好嘅机会。
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 05:41 AM

完场成绩

Portsmouth 0-0 Arsenal

最佳球员应该係 Sol Campbell。。

目前,枪手以1分落后曼联。
作者: wlt1110    時間: 2007-12-27 08:32 AM     標題: 回復 #30 jacksonkua 的帖子

得你一个人系度自吹水?好可怜!!!d member leh?
jack兄,曼联领先一分啦,魔鬼赛程,你追我赶
作者: van_pussy    時間: 2007-12-27 09:13 AM

sry,jason bro...ytd couldnt wake up watch da match.wat happen2 da strikers??later wil watch da replay...my condolence to al arsenal's fans
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 09:59 AM

原帖由 wlt1110 於 2007-12-27 08:32 AM 發表
得你一个人系度自吹水?好可怜!!!d member leh?
jack兄,曼联领先一分啦,魔鬼赛程,你追我赶
哈哈,呢個时间大家都应该睡觉,:sleeps:
其实我都係为球会打气,
报告吓D现场消息,:onion18:
希望大家听日可以读吓,
依家曼联领先一分啦,
真係威水啊,
应该都係呢個Season嘅第一次,
你知啦,长期排侅第二,
如果可以爬头真係好高兴咔。。。
我哋应该係时候感受吓之前你哋嘅滋味。。
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 10:02 AM

原帖由 van_pussy 於 2007-12-27 09:13 AM 發表
sry,jason bro...ytd couldnt wake up watch da match.wat happen2 da strikers??later wil watch da replay...my condolence to al arsenal's fans
Hahaha, Portsmouth have played a very good game.
They could stop most of the Passes inside the box,
Campbell would be the Player who can realy stop and control Adebayor.
My opinion would be Wenger should SUBSTITUDE Bendtner earlier,
i realy impress by his performance!!!
作者: bernardlhtan    時間: 2007-12-27 12:39 PM

我不知道Diaby下去后在踢什么啦!!
作者: jacksonkua    時間: 2007-12-27 04:41 PM

踢到75分钟果阵,我相信我哋三位"攻击型中场"(Fabregas,Hleb& Rosicky)都冇乜气咗。
呢個时候我相信Wenger想调配中场,
而唯一可以用嘅就係Diaby,
所以就用巨代替Eboute(当时表现最差嘅),
点知Diaby落场唔单只冇帮手进攻,
仲俾对方"断"咗好多波。。。
如果Wenger能够侅换Diaby之前换上Bendtner,
可能個结果会唔同!
不过点都好,呢D都已经过去咗。。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0