標題: 《心路GPS》係近期最好的一套劇 [打印本頁]

作者: kerofaye    時間: 2013-3-3 11:02 PM     標題: 《心路GPS》係近期最好的一套劇

本帖最後由 kerofaye 於 2013-3-5 04:26 AM 編輯 + O- L/ K2 W+ k9 [0 T6 t

& R( l$ Z8 d5 x. q2 i好多人話心路GPS係近期最好的一套劇....你覺得係嗎?
作者: 大文細佬    時間: 2013-3-4 02:25 PM

OK喇... 不過不失.. 好過初五啓市錄既!
作者: kerofaye    時間: 2013-3-5 04:25 AM

2# 大文細佬
7 i4 h( D4 I! v5 }; t8 E, y" S- E  ?我覺得個故事好寫實....好似講緊我地咁
作者: 大文細佬    時間: 2013-3-5 12:57 PM

我唔係90後架喎.. 好似好少講80後喎.. hahahahaha.. 唔好意思.. 講笑.. 唔好嬲.. 錫返!!
作者: kerofaye    時間: 2013-3-5 09:03 PM

都有講80後的無耐...家明做個個角色咪好寫實的80後的無耐
作者: 大文細佬    時間: 2013-3-6 12:58 AM

都有講80後的無耐...家明做個個角色咪好寫實的80後的無耐公仔箱論壇- h& D- V0 P0 g* ]0 T) l0 F
kerofaye 發表於 2013-3-5 09:03 PM
( L# i: b7 [4 f# t8 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  @) }4 a8 Z9 E/ A+ j
佢唔識表達自己心情比人知啫.. 等我呢個80後教佢 hahahahaha
作者: estellacheng    時間: 2013-3-6 04:53 PM

都係!起碼我会尼追睇吖。
作者: kerofaye    時間: 2013-3-6 08:29 PM

都係!起碼我会尼追睇吖。8 u* R% n) k/ K/ X5 \, a
estellacheng 發表於 2013-3-6 04:53 PM

我呢D不追

的也

會追

作者: 阿ㄨ    時間: 2013-3-7 12:19 PM

對阿  昨天依口氣就看了4集(礙於已經凌晨1點 明天要上班 不然我會一口氣看完)
  \: S! @4 M. G2 p公仔箱論壇很寫實的一部 現在年輕人都這樣  可以不吃飯 但是不能不上網 價值觀都變了  tvb now,tvbnow,bttvb. O  F4 |1 z0 e* }3 i) s' `
還常在電視上看到大學生嫌什麼都漲 省吃甚至不吃就是為了買 智慧型手機或是 APPLE  ......公仔箱論壇) M4 ]& J/ W9 E! d, W

# ^8 D$ w8 d3 r, e0 K! }智慧型手機 是最討厭的 3C 產品
作者: flora840809    時間: 2013-3-7 02:27 PM

1# kerofaye 没看过 准备去看看
作者: kerofaye    時間: 2013-3-8 01:36 AM

Sammy Shum 都話麥包同美妮做得好好...tvb now,tvbnow,bttvb4 M) ]$ O, |4 q5 U) \9 z1 Q
佢地家庭個條線開始好睇過李司棋個邊
作者: catmimi0405    時間: 2013-3-9 12:01 AM

Ok la. 几真实不过麻麻地好睇,少少闷
作者: 屁屁zzz    時間: 2013-3-9 06:37 AM

ok la, 有一點料到!!!
作者: kilee    時間: 2013-3-9 11:31 PM

過得去
作者: serrurier    時間: 2013-3-10 11:02 AM

應該係無綫近期比較好睇的寫實劇集,故事就好似在我們身邊發生的一樣,很容易引起觀眾的共嗚。
作者: 你在wo身邊    時間: 2013-3-10 11:07 AM

都okay  確實算系近排最好嘎一套
作者: butyu    時間: 2013-3-10 04:15 PM

心路GPS是無線近期難得一見,引人矚目的寫實劇,沒有誇張煽情,將賭徒心態和子女為了錢而醜態百出.尤其在律師樓加名一幕,真正神來之筆.
作者: vincentsun    時間: 2013-3-10 04:25 PM

不是把...好悶喔
作者: kerofaye    時間: 2013-3-12 05:51 AM

內容很寫實很自然。 我真係諗唔到近幾個月黎有邊套電視好過 "心路GPS"
作者: av123    時間: 2013-3-14 10:11 AM

希望以後多些這類型的劇集就好了!
作者: 777-300ER    時間: 2013-3-16 02:23 PM

頭尾幾好(番大陸個段)
$ g2 H5 d. S0 y3 |+ }% \7 w& m- U中間太長,好悶
作者: damonli2    時間: 2013-4-4 10:40 PM

还没看,不知道如何
作者: loongwu    時間: 2013-4-7 11:58 AM

心路 系一部有教育意義嘎劇集 而且故事比較貼近現實 值得睇

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0