標題: 香港女人之最(女人既心聲)kakaka [打印本頁]

作者: kinki    時間: 2006-7-9 07:17 PM     標題: 香港女人之最(女人既心聲)kakaka

01)我「喊」,無論是否你的錯,你都一定要哄我。
) @) y, X$ e2 v' W8 d5 jtvb now,tvbnow,bttvb02)我都唔會每秒鐘都掛住你,大家咁話。7 f$ u+ q% V; ?0 b( Q) F
03)我見到靚仔都會望,這也是天生的。 04)我「哦」你都是因為我關心你和緊張你。
5 `" P6 Q( W& w, M  L, pwww3.tvboxnow.com05)你唔使係有錢仔,但最好都有比較遠大的目標和理想,在未來有成為一個有錢佬的可能。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" `3 T- f! ?& |5 C
06)同我出街時,可唔可以梳番個頭同剃鬚?+ Y+ Z9 U! M/ T% a8 b9 _+ ~1 G
07)我知我唔係全世界最靚,但我希望你覺得我係,時不時要讚我人靚歌甜樣靚身材正可愛溫柔同得意。
" \7 [2 ]1 V( D( l& Dtvb now,tvbnow,bttvb08)當我剪了兩吋頭髮打了少少眼影穿了對新鞋時希望你會留意到。tvb now,tvbnow,bttvb9 w! \; v$ F& L- _  K" l/ k
09)所有大時大節紀念日同生日,你必須全部都記得。
7 x4 @# R/ q/ K( [0 |www3.tvboxnow.com10)我所有濕濕碎碎野都好想同你分享,例如我用咩化妝品同護膚品,雖然你未必會明,但希望你會扮聽。
0 ]/ r: w, ^4 k0 ?+ g11)你唔需要好靚仔,但一定要乾淨。
7 S" V9 o( u" e! w9 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。12)我 M 時係大哂,可以大條道理發脾氣,你最好一個月忍我幾日就哂我。公仔箱論壇6 c: e, J! V: \. e
16)我會假設你懂得操控及修理任何電器,包括電腦相機電視機錄影機及HI-FI等TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, A+ L$ n5 |) X' W- [9 i4 ?7 [3 }8 Z4 o
等。tvb now,tvbnow,bttvb3 y) K7 z5 x$ j: j: D
17)有很多事我並不是不懂得做,只是不想做就扮唔識。
# n" X, J2 w) H" a4 u" g0 \( j18)每日去任何地方時都要 CALL 話比我知你位置及同邊個一齊,比我清楚哂你的
& D; l+ N! i) J4 O( Y6 r公仔箱論壇行蹤。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 v" P' d* Y3 b) E8 ~
19)同一個笑話同話題,可唔可以盡量唔講得多過廿次?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 X, G0 I# u: Q6 b( X( |
20)我發脾氣CUT你線,其實係想你即刻打番電話來再哄我。
7 `+ u+ l$ }% g4 xtvb now,tvbnow,bttvb21)如果迷路時,可唔可以快快趣趣向途人問路,唔好逞強拉住我走來走去行好多& l  N4 u7 m$ ^) ?8 `% Q2 {3 Y  }. e
冤枉路?
' k. I/ A, v3 m) z# ]/ C+ S' h; h0 g公仔箱論壇22)我唔介意你有少少肚腩,但盡量唔好太肥,亦唔好比我瘦。
0 l/ ]7 i& q, }0 c+ ^6 R- l公仔箱論壇23)太大隻既肌肉型男人一D都唔MAN,係好驚。www3.tvboxnow.com3 ?7 v. l* `! v( [+ ]
24)我會好介意你有一D有不良嗜好的「兄弟老友」,認為佢地一定會帶壞你。; c- W9 J8 D" ^" A0 E5 h
25)在我的朋友面前,我希望你可以表現得比平時更錫我同緊張我。
4 b  G$ E  Z" e26)我煮飯比你食時,你唔可以覺得係奉旨,一定要「話」好食。
! C1 D; D8 l1 k& h27)琴棋書畫各類運動唱歌寫文章當中,希望你最少會有一樣好叻(打機唔算),其他最好樣樣都識少少。
" }% k/ |& D4 [: ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。28)你要欣賞我的工作。www3.tvboxnow.com* n. `2 S1 f6 `0 C( `
29)大男人唔等於霸道。* K/ X5 g9 X- b6 G2 x
30)溫柔唔等於無主見。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 _3 q1 z( ]4 R( m; O9 q3 U
31)瀟洒唔等於無交帶。  y. |; ^9 N& D) {7 y/ M
32)不羈唔等於烏where。
4 f3 @. O: Q' f6 {1 a- b* M33)我鍾意你努力工作,但都要盡量抽時間陪我。
+ i& R3 K+ s0 B; B. t2 M. XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。34)唔好成日問你約會去邊度好都話「是旦」,咁唔叫就哂我只係表示你無心思?C
4 m/ Y, d8 `2 L7 j, ~& A35)如果我有朱茵的身型,我唔介意穿得像個性感尤物。
+ V2 o) |. r' V公仔箱論壇36)如果我同你講話要減肥,其實最想聽到你同我講:「你一D都唔肥,唔使減啦,我鍾意咪得囉。」" @! ?- ~& h  O
37)我跟你說話的時候,唔知點解聲音會比平時嬌嗲同低B。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 j, s6 K* d$ f6 g
38)CHECK你電話的來電顯示是我的嗜好之一。公仔箱論壇/ a" g6 K3 u' c; \! E* f8 s. I
39)你最好唔好有任何女性朋友、紅顏知己或契姐契妹之類的物體。公仔箱論壇1 ]6 B' H8 i9 M; S9 l
40)我有男性朋友係好正常。% z2 a4 o' F1 {7 S
41)我希望你的女同事全部都是師奶呀嬸醜女或肥婆。公仔箱論壇; M7 v2 K. k6 l7 @3 X. q+ S5 V' V
42)我好有興趣去知道你同你舊女友的事,愈詳盡愈好。7 B  w( z8 p$ v4 e; ~; a) \$ K
44)無論拍左拖幾耐,我都渴望你時不時比D驚喜我。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 P7 r/ \5 ~3 o! |4 g
45)你要時不時對我講「我愛你」,否則我會假設你唔愛我C
: i! y7 Z  p( J  Jwww3.tvboxnow.com48)發脾氣時要即時哄番,唔好比時間我冷靜下,其實我完全唔需要時間冷靜。
7 W, k7 l  s) F' y# vtvb now,tvbnow,bttvb49)雖然已經有左你,但如果有人追我都會沾沾自喜?
( u% B/ b, r* Atvb now,tvbnow,bttvb50)購物是女人的天性,請不要阻止或對我的購物行動有甚麼意見,最好間唔中資助下我。
作者: jeffreyhohoyuan    時間: 2006-7-9 07:18 PM

港女宣言??
作者: reborn713    時間: 2006-7-9 07:19 PM

haha 全中..哩D都係女人心聲!! 男人要清楚,明白吖!
作者: kinki    時間: 2006-7-9 07:36 PM

原帖由 reborn713 於 2006-7-9 04:19 PM 發表TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) b, J! J" d+ B3 Z$ V
haha 全中..哩D都係女人心聲!! 男人要清楚,明白吖!
1 ~8 U1 t2 H/ L+ }www3.tvboxnow.com
. T% W4 d8 F2 `, I1 X/ _& Q2 Awww3.tvboxnow.com有冇男人會咁對我地-.-????公仔箱論壇$ V1 Z; N# ^( C3 D* f
咁好就好啦~
作者: 王小忝    時間: 2006-7-9 08:01 PM

真係無錯
作者: osmosis    時間: 2006-7-9 08:12 PM

講中曬女人既心聲...
作者: 左輪    時間: 2006-7-10 01:57 AM

咁有冇男人心聲呢=.="
作者: ~WeI~    時間: 2006-7-10 06:00 AM

當我剪了兩吋頭髮打了少少眼影穿了對新鞋時希望你會留意到www3.tvboxnow.com: W6 U' k7 v& C( k8 k+ _
我發脾氣CUT你線,其實係想你即刻打番電話來再哄我。公仔箱論壇$ ~) e4 Y/ k, W4 A, Y0 e1 S+ f
你最好唔好有任何女性朋友、紅顏知己或契姐契妹之類的物體。
5 @) f6 }0 X+ V; b* U# ~6 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我有男性朋友係好正常。www3.tvboxnow.com5 O- b( V( A  ?3 s9 \" C
-0-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: ~WeI~    時間: 2006-7-10 06:01 AM

根本全部都只可 -0-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: deyi_mizu    時間: 2006-7-10 08:58 AM

哈哈, it's all right..these are all from women's heart! so guys have to listen ar
作者: wyattmommy    時間: 2006-7-12 02:27 AM

oh my god.. 全中hahhahahah公仔箱論壇0 ?1 d0 ?+ A" x" v% \9 p7 ]: X  [
邊個寫ga~ 經典wor~
作者: 夢幽~*    時間: 2006-7-12 04:32 AM

哇~中呀~
) P( r- s2 \5 |; d3 \tvb now,tvbnow,bttvb雖然睇落可似有D大女人同有D無理咁。。。tvb now,tvbnow,bttvb9 o+ E- V. a5 n
不過如果真係可以做到大部分就好喇 XD
作者: 超-超    時間: 2006-7-12 05:27 AM

之前看過了...
5 r2 c7 B! ?0 R% q$ _0 g7 r* }/ Q! C9 d/ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果你真系有個這樣的女朋友..那我就祝你好運啦..
7 @0 W$ T# Q% x2 K& ^1 L  ywww3.tvboxnow.com系講女果個...
作者: alvin    時間: 2006-7-12 12:39 PM

应该不只香港女人吧……
作者: kakakam    時間: 2006-7-12 07:44 PM

好多都中啊~www3.tvboxnow.com5 w0 N9 U# C9 \# ~# D; C
同意~
作者: koalabi    時間: 2006-7-13 06:04 AM

作者: kinki    時間: 2006-7-14 12:26 AM

原帖由 ~WeI~ 於 2006-7-10 03:00 AM 發表
8 J' P6 i/ l, A5 d. ]# F0 Z公仔箱論壇當我剪了兩吋頭髮打了少少眼影穿了對新鞋時希望你會留意到
6 f3 i9 P5 C/ o9 q$ mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我發脾氣CUT你線,其實係想你即刻打番電話來再哄我。
, g6 q) E9 Z, j; H* |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你最好唔好有任何女性朋友、砮..
* R! G6 ^* U) o1 B- w, f6 y6 P, R
# v7 E+ D9 L/ }tvb now,tvbnow,bttvb全中唷~女人心聲~
作者: kent526    時間: 2006-7-15 05:22 AM

我估拍拖唔一定係咁先叫錫女朋友嘅...
作者: f1018    時間: 2006-7-15 08:29 AM     標題: 希望我講左依句話,唔會有人反對

里面的內容系就系好多女仔夢昧以求的,,,,,BUT。。。。只要過個女仔慢慢成長,,思想亦會慢慢改變,,斷而,心里想得到的就會截然不同,,,,回想起當初自己如此的想法,,,,就算今時今日有此類男仔出現,睇怕我只會另結新歡。
作者: me93942001    時間: 2006-7-18 03:34 PM

wow... I love it... should let bf read it... hehe...
作者: tonyyyf    時間: 2006-7-22 01:39 AM

中呀
作者: jwxie518    時間: 2006-7-22 03:50 AM

支持支持
) P. |2 C3 }$ Ntvb now,tvbnow,bttvb唔錯啊篇野www3.tvboxnow.com( Z  b& h0 I! F
都幾岩既+ Z2 j6 U8 s+ I5 j
我地呢D男仔幾時寫番篇= =
作者: 小白豬    時間: 2006-7-23 08:58 AM

全部中晒~~~~但係如果你突然對我做晒呢d野~~~我一定覺得你有問題~~~~
5 x4 ~; S6 _+ o7 `' b0 Q
+ f3 z* ]. A$ Q0 gtvb now,tvbnow,bttvb男女關係永遠都係矛盾0既~~~汁生最緊要~~~醒d la各位哥哥仔~~= v =
作者: jwxie518    時間: 2006-7-23 09:05 AM

原帖由 小白豬 於 2006-7-22 07:58 PM 發表
" _$ E" E5 ]; y. S全部中晒~~~~但係如果你突然對我做晒呢d野~~~我一定覺得你有問題~~~~tvb now,tvbnow,bttvb- x* e+ {' Y- n1 |
公仔箱論壇% a$ P% C% y5 ?! \! ?6 S# v
男女關係永遠都係矛盾0既~~~汁生最緊要~~~醒d la各位哥哥仔~~= v =
* }: _3 L  X# t  G. g( N公仔箱論壇
" Q6 P4 Y& u2 u+ S9 e# swww3.tvboxnow.com公仔箱論壇2 T( q5 }1 s5 L7 e& V1 i9 W) U
矛頭突然指向我地=.=
5 F2 r" N; V9 |: y5 }不過有時想執生都唔得公仔箱論壇, ^# c1 F+ n/ S
d女仔性格有時都幾特別
- I5 U' g! C* r/ G( o* @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過話到尾, 都係要佢地嬲完, 逗番佢地先得....;P
作者: arwun    時間: 2006-9-23 10:17 AM

中呀中呀...
/ Z/ i0 i0 O( W) H4 y+ h4 _公仔箱論壇不過都無乜邊個可以做得晒掛....
作者: dumma2u    時間: 2006-9-23 07:59 PM

原帖由 左輪 於 2006-7-10 01:57 AM 發表
, `0 |* u2 ^- j公仔箱論壇咁有冇男人心聲呢=.="
) Q, r- {8 x5 |+ VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& t2 A2 W/ `' @; o2 Y! r( o5 a
i know right, thats not fair
作者: zyj646    時間: 2006-9-24 07:03 AM

男性朋友係好正常。
作者: babaloobu    時間: 2006-9-24 12:18 PM

quite true
作者: simmonds    時間: 2006-9-27 12:16 AM

哈哈...女人真係咁o架...不管是小女人...定大女人...thank you...
作者: tonyyyf    時間: 2006-9-27 06:48 PM

haha,good
作者: 34d    時間: 2006-9-27 08:28 PM

扒女宣言,真正的靚女是不會這樣的
作者: yth    時間: 2006-10-8 05:38 AM

作者: freerose    時間: 2006-10-10 03:03 AM

I thought I will marry a HK girl, after reading this, I might change my mind! :-*
作者: lil_yuky    時間: 2006-10-10 08:52 AM

5一定香港女人先繫甘唸嘅.. 個個女人都會甘唸囖~~~ 真繫希望我HONEE可以睇到亞~~
作者: sky_tw    時間: 2006-10-23 03:23 AM

哇!好霸道哦!
作者: jung    時間: 2007-1-13 06:21 AM

正確點出不成熟女人問題所在,但亦同時指出有待跟進的因素.男人要明,女人更要改..
作者: zenzen8    時間: 2007-1-14 03:47 AM

想 錫女朋友 一定要學習 "無論是否你的錯,你都一定要哄我。" because I love U too.
作者: teqlo    時間: 2007-1-14 10:16 AM

thx
作者: TheGameHK    時間: 2007-1-15 03:13 AM

38)CHECK你電話的來電顯示是我的嗜好之一。tvb now,tvbnow,bttvb3 J+ ^; [, e0 E; A; R9 E

7 T8 s' ^* _9 s9 V2 R( a: }2 ntvb now,tvbnow,bttvb呢個好好笑 @o@
作者: silvy0123    時間: 2007-2-9 07:15 AM

100% support!www3.tvboxnow.com: t8 G5 b# q9 _: n; b" ]! e
BINGO!:-*
作者: Carmen8244    時間: 2007-2-27 02:35 PM

A lots of them is true....but I don't think anyone in the world could do anything like this...ha ha.
作者: hanchi3311    時間: 2007-2-27 02:56 PM

系真唔系假吖?
作者: krisxi    時間: 2007-3-1 12:57 PM

經典
作者: tosing    時間: 2007-3-7 03:10 AM

同割讓香港一樣-.-係不公平條約=.=
作者: hildaha    時間: 2007-3-7 01:25 PM

very amusing
作者: e_kwock    時間: 2007-3-7 01:31 PM

怕怕
作者: 蜃樓    時間: 2007-3-8 04:19 AM

原帖由 kinki 於 2006-7-9 05:17 AM 發表。 tvb now,tvbnow,bttvb0 f, a0 G* q4 i0 K7 y/ F
42)我好有興趣去知道你同你舊女友的事,愈詳盡愈好。
6 h' L- H* R; Z# v2 ?( B
4 ~6 Y6 {$ O' N& x9 u" r

% Z- }8 ~) w4 e+ Q* y# hI don't agree with #42!!!
作者: kingjames    時間: 2007-9-29 08:22 AM

thx 4 sharing
作者: kims287    時間: 2007-11-14 11:48 PM

if can do it then is so pro le
作者: haharinny    時間: 2007-12-8 03:50 PM

准到你吾信
作者: jimmy_tang100    時間: 2007-12-31 10:51 AM

haha...............
作者: haharinny    時間: 2008-3-1 12:24 AM

做boy既真系惨
作者: izzytkwwan    時間: 2008-3-30 06:29 AM

Why do they always have to insist on Hong Kong ladies?? I really don't think there are any nationalities issue here......this only a basic women wish list.....
作者: ylzk    時間: 2008-3-30 09:28 AM

好多女人都有这样的心声,不光是香港女人吧
作者: 尤卡    時間: 2008-3-31 05:33 PM

中哂~~
作者: mospong    時間: 2008-3-31 10:54 PM

期待'男人心聲"
作者: lmqnet    時間: 2008-9-23 09:46 PM

有同感!!!!!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0