標題: [翻唱] 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-9-24 04:26 AM     標題: 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-19 08:41 PM 編輯 % |8 E( G& W- H2 t& {0 S3 o
www3.tvboxnow.com2 }/ c$ u0 P# p, F% A2 M0 I/ z4 O
今日送給大家的經典歌曲是林子祥的千枝針刺在心
- R& a& n5 t& t% F% `/ E( C如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了。
( X1 C1 B' _0 [7 X! j/ Q  t2 @tvb now,tvbnow,bttvb( P& c5 F( F1 y9 D. o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Q% [* J+ I6 j- o$ y6 `

t) j7 G4 S1 M7 X" K1 E公仔箱論壇https://sites.google.com/site/jenniferdreamhk/home/music/1000pins
作者: ~劍全~    時間: 2013-9-24 08:50 PM

多謝小野貓翻唱分享!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Z$ p1 O$ C$ V) L4 h

3 B4 B) e  t# {% S5 [4 |  `( rwww3.tvboxnow.com話時話,好少女仔會揀林子祥嘅歌嚟唱.
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-25 10:00 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-9-25 10:01 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb2 c. G/ e$ n) K9 f, n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 M9 M# |) H( q" Z
2# ~劍全~
  u* n- @* L, Y* o8 Q& y& E1 X0 \; d6 s" I' D, S( E( S2 F9 T. I
系咩,我個個男歌星好聽既金曲都會翻唱,謝謝版主支持
作者: jeniffer7799    時間: 2013-9-26 02:07 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-29 12:51 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
$ d, }1 q" `3 A公仔箱論壇jeniffer7799 發表於 2013-9-26 02:07 PM
4 ~8 @- P2 t3 f9 t6 [/ j% Q
5 ~, |+ x; k2 x- u6 Y8 S6 `1 [
谢谢姐姐既赞赏
作者: mar76383    時間: 2013-10-3 10:28 PM

這首也唱得很好,好有水準
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-7 03:44 AM

這首也唱得很好,好有水準TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 n" R  A' M- M$ i6 U
mar76383 發表於 2013-10-3 10:28 PM
. A0 I" U" |2 @. Y6 h2 ~4 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇0 v$ p; i/ H7 o- g9 l' `
谢谢赞美
作者: Samtsui1968    時間: 2013-10-13 07:44 AM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-19 08:42 PM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Y0 H6 F9 {! R) Z' n
Samtsui1968 發表於 2013-10-13 07:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 S: r1 k: J+ n6 i0 P

6 w. M( x9 G" w( v, u$ W# _( [% Z谢谢赞美
作者: Nikkisweet    時間: 2013-10-30 02:04 PM

好聽
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-2 01:06 AM

10# Nikkisweet
3 e# u+ z) }' A- D- O5 Ktvb now,tvbnow,bttvb% C. h* f" K* U" n9 Z
谢谢赞美
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 12:33 AM

林子祥
7 |  a! Y% }: l/ bwww3.tvboxnow.com
3 e/ i9 v0 J/ Z8 i0 Y公仔箱論壇千枝針刺在心TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D8 q. m4 v8 G! t" S
作曲:林子祥
8 t" L! m  u, C% zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。填詞:鄭國江
; f! K; ]" i3 ~1 D6 F3 u3 [$ X' r1 l公仔箱論壇www3.tvboxnow.com0 k5 T3 X/ y9 V$ k" p) N. m) \4 H
你何故牽走了我的一顆心
/ ?6 I$ S! Z/ k+ w( @8 g3 n5 J$ ]www3.tvboxnow.com更何故竟不顧而行
" n5 H4 y6 [6 Fwww3.tvboxnow.com還令我的愛彷似在泥裡陷
; N5 f  i3 a, y  [9 Y" q3 @tvb now,tvbnow,bttvb愛人你何殘忍
) f5 R! o; U2 N你何故不問問
/ M8 s* C& T' T  e) T: C你何故竟毀碎我的心
* k' u6 U% Q5 ?0 J' t0 d: Atvb now,tvbnow,bttvb難道那些快樂不再令你留下* M6 o2 t- c; n1 f. M
空追憶枕上唇印
% C2 U3 \2 p. S% x1 P9 a公仔箱論壇更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網
5 ], K  ?8 q: v" [6 S3 ?5 H0 Z一顆心一顆心插著針
/ U) @7 a) A+ A. p它的痛苦有誰問tvb now,tvbnow,bttvb$ b4 a! S, B; g, W/ Y
千枝針千枝針刺在心
$ \  K4 y3 e7 ftvb now,tvbnow,bttvb心內凝著的血盡變淚痕
0 V5 F; y9 w; V" p8 `. t9 @: Z8 N公仔箱論壇我還要裝作我不打緊
2 I! a" n0 z8 o! G. Q9 |6 Y我還要裝作更開心
8 \# j9 ?# |% q7 Y/ Twww3.tvboxnow.com誰料我的快樂只是迷陣" F( K" d5 D+ A7 K
枕邊珠淚常浸
作者: 625goodie    時間: 2013-11-3 07:08 AM

利害,呀林子祥的歌都唱得頭頭是道
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 03:45 PM

你推帖真係推得好肉酸吓喎
( x' @7 b8 y$ i6 `0 s; u9 |成個幾月前既歌,依家先補歌詞. A. `$ O9 D7 R( F& N( b5 i- K
開埋咁多acc淨係幫你推帖,其他既望都吾望又無分享
. w( r. j* d7 l! Q個個forum都係咁,你駛吾駛呀
& M2 d5 ?9 l  L4 {! L公仔箱論壇其實你唱得好難聽lor
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 05:55 PM

14# siuhakhaha TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: q5 U. J" }8 `2 j3 \
  L/ n. w1 ~1 z
你係到抹黑我都抹得好肉酸下喎,那些人開Account做什麼我管不到,這是他們的自由,這裡有人! r3 B& H2 f2 E& `( p
一日推十幾個post唔見你去話,其實我唱得難聽又怎樣,這裡有說唱得難聽唔可以發歌嗎.  好心你就唔好扮鬼扮馬,係人都知你是誰。你不但只
' e- H+ T5 E7 H" S: C2 H& W& k1 ^) GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。侮辱我和來打comment既人,你還侮辱了你自己。唱歌唱到沒有容人既氣度,就唔好唱喇。
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 06:16 PM

14# siuhakhaha
# l; V# i: `) H, U4 x. Rtvb now,tvbnow,bttvb* x9 W: E! j! q9 X! [
還有下次要話我,唔好在我睡覺時候,這不是君子所為
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 06:37 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lorwww3.tvboxnow.com" s! |" A# R2 Q0 H+ f
講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!! x1 i+ q2 d" f: |; j% c8 b& @
咁大個人都唔怕醜嘅!tvb now,tvbnow,bttvb0 Z5 P, ]4 d" w4 b
寸完見版好覆帖用“支持本論壇”
% [7 J5 ?: p9 _- `9 m6 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:03 PM

17# siuhakhaha
8 t: y9 h' Z7 A公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 i5 j! H. \0 Z
你巫告人真係好本事,唔怕醜那個是你啦,咪屈得人就屈。我就係copy佐他給我個comment來支持他啦。好心你就唔好甘小心眼啦。我唔係寸他。只是好奇想問下他是不是管理員。好心你就唔好學是學非啦。得閒就唱好d歌。妒忌人和抹黑人,幫唔得你出位既
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:09 PM

17# siuhakhaha $ H8 Q- w# U, t+ G2 d0 k

: {& f8 W- D% v有本事就用回自己個帳戶來話我啦,何必要開個新帳戶來巫告人,名不正,言不顺
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 07:11 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.* |6 p  V4 e2 I
www3.tvboxnow.com" o7 T5 o/ z4 w4 }% F
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:15 PM

要出位學你咁推帖咪得lor!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 I/ n7 }, r8 i0 \0 X
你唱到咁到有fans話唱歌人才,真係大開眼界,佩服!咁都講得出……
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:27 PM

唔係掛,有人來支持复帖都俾人鬧,你覺得唱得唔好聽又鬧,
( o) s7 K) l, @3 E  Z+ [2 [你有沒有覺得你自己有病
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:33 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
& h/ x. o3 g3 N4 M- k' }" s( uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# t7 N! \0 e9 g) b
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
9 e7 x) h  g' t公仔箱論壇~劍全~ 發表於 2013-11-3 07:11 PM
tvb now,tvbnow,bttvb- b3 p! [! h# F4 b) E
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  }3 o4 F; }% ]3 w/ U" A
唔该你check 清楚D是不是我分身推帖
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:44 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lortvb now,tvbnow,bttvb2 f  r# A3 g4 Q7 {/ M! P
講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!www3.tvboxnow.com; }# ^- m  x' B
咁大個人都唔怕醜嘅!
. B9 j! L8 P% wtvb now,tvbnow,bttvb寸完見版好覆帖用“支持本論壇”
* m; y4 [- Q) t" K( W自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:48 PM

你地班人唔想我係到唱咪出聲囖,使乜玩人玩到甘盡,此處不留人自有留人處,莫TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ j6 K( W% x2 ~, D& r, P
需要踩著人,傷人既自尊心。實在好過份。
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:53 PM

出完歌個幾月先至補歌詞?3 }. \3 m8 g# Z1 e+ \
唔係推帖係乜?出一個新acc就推番晒你Dpost上來
2 T8 B/ Q. n& {( S公仔箱論壇果Dacc有D新到一個星期都無,但全部都只會回你D帖
' \( C( t: X. c6 Z公仔箱論壇其他forum情況一樣,最攪笑同一個acc回完又回
9 \  K) [4 T  Q5 j$ Atvb now,tvbnow,bttvb話要一聽再聽喎!仲要推親推半版4 P# j/ s4 w! w. p) p3 m
其他少發歌嘅網友一下子被到落底,咁好唔健康lor!
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:55 PM

24# siuhakhaha
% _0 b9 S1 c1 N+ c6 C- w7 |tvb now,tvbnow,bttvb
9 F( k+ H* x8 G2 U, [% mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你刚刚才推完一堆帖,话紧你自己呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 08:00 PM

26# siuhakhaha www3.tvboxnow.com% c) p; e# a( u6 f
7 F: f: ~% s. ?' I! ]. y
好心你啦,讲来讲去都系那几句,你烦唔烦呀,那些人开了几多天我都唔知,看不见,点解你甘清楚呢,呀原始人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0