標題: 欧洲冠军联赛:呢期冇打气!! [打印本頁]

作者: jacksonkua    時間: 2008-2-18 07:29 PM     標題: 欧洲冠军联赛:呢期冇打气!!

欧洲冠军联赛:呢期冇打气

各位俱乐部会员大家好。
大家应该知道因为我係阿仙奴球迷,同时都係米兰迷。
所以呢期我唔打算开打气Post。
如果其他会员有兴趣!我非常欢迎。

其实如果两队钟意嘅球队抽迈一齐!呢种感觉真係几难形容。
仲要係淘汰赛。
但我都了解冠军净係得一队。
所以呢啲事係冇可避免!

阿仙奴係一支由"青年军"组成嘅球队。
活力充沛,配合+默契好,
惯于地面进攻!控波技术唔错,
比较遘球"控波权"来制造机会来撕开对方防守然后入波。
但处理定位波仲、未达到世界级水准。
有时候并冇好好咁利用Free Kick或Corner Kick来入波!

而AC米兰就比较遘求队型。
虽然個人技术都几得出,但好多时都係利用"反击进攻"来牵制对手嘅进攻。
米兰比较遘求"稳暂"再出击。
球员之间嘅默契如果可以配合得好,
係好多强队最唔想遇到嘅对手。
因为如果你攻唔入,米兰就利用Kaka,Seedorf嘅技术+速度来置于对方死地!
而防守球员都唔会"嗮"波!可能呢啲就係意大利嘅传统!

最后如果边队胜出,我都希望佢哋係冠军队。
如果你哋有乜意见想发表,欢迎回帖!

作者: bmoon1977    時間: 2008-2-18 11:33 PM     標題: 回復 #1 jacksonkua 的帖子

我都赞成jacksonkua兄,实在难得2选1。在 ac milan 我都喜欢 kaka, serdoff, maldini, nesta & pirlo.
作者: dick007    時間: 2008-2-19 01:40 AM

i only support ARsenal fc....
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-19 01:03 PM

哈哈。。我都会为阿仙奴打气。
因为AC旧年啱啱登上冠军宝座,
但阿仙奴就。。。。。。
而且AC可以话係决赛常客,
尤其是近呢几年,係时候俾阿仙奴证明自己侅欧洲嘅地位!
作者: HONBITERU    時間: 2008-2-19 08:26 PM

唉! Jackson兄, 冇辦法, 主場如果僥倖贏到一粒, 下場都未必出線, 要大炒AC米蘭, 簡直係天方夜譚, 唯有認命吧! AC必定出線.......係就係悲觀D,但係現實如此啊!!!
:onion03:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-19 08:37 PM

原帖由 HONBITERU 於 2008-2-19 08:26 PM 發表
唉! Jackson兄, 冇辦法, 主場如果僥倖贏到一粒, 下場都未必出線, 要大炒AC米蘭, 簡直係天方夜譚, 唯有認命吧! AC必定出線.......係就係悲觀D,但係現實如此啊!!!
:onion03: ...
先多谢嗮Honbi兄嘅发表!
其实AC都唔一定係赢梗,

虽然大家都觉得阿仙奴赢波机会非常之底,
(尤其是睇咗上一场嘅表现)

但我都希望阿仙奴呢次可以过关!
因为近呢几年我哋至少都可以闯入8强。。。

正如Wenger所遘,
旧年我哋攞"小组冠军",

而且(表面上)仲揍到"上上签",
但点知对方就係利用我哋一個少少嘅"防守Mistake",

将我哋淘汰出局!!
哈哈,所以Wenger呢次都算係几"乐观"喇。。
作者: toyo88    時間: 2008-2-20 01:44 AM

我会为阿仙奴打气:014:

唔好意思~
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-20 09:27 AM

原帖由 toyo88 於 2008-2-20 01:44 AM 發表
我会为阿仙奴打气:014:

唔好意思~
Toyo兄,
唔驶唔好意思!
好高兴你可以为阿仙奴打气,
俱乐部就係需要呢啲球迷,
我都希望阿仙奴可以击败AC米兰,
但如果可以攞迈冠军就最好啦。。

作者: chenseon    時間: 2008-2-20 11:13 AM

Of coz support Arsenal... Don't forget Arsenal always make a miracle to us... They can beat Real Madrid... They can beat Juventus... Inter Milan... Arsenal sure win today...
作者: chu553358    時間: 2008-2-20 12:05 PM

我係到幫阿仙奴打下氣先
阿仙奴唯一未攞既杯 就係歐冠杯
呢個杯係歐洲最高榮譽 身為歐洲強隊點都要攞一次
我等呢個杯 已經等左成10年
前年決賽對巴塞 領先1球之下 已為等到 點知...........
真係好希望今年攞到
作者: wlt1110    時間: 2008-2-20 01:00 PM

一场小孩对大人的足球比赛!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-20 04:29 PM

原帖由 chenseon 於 2008-2-20 11:13 AM 發表
Of coz support Arsenal... Don't forget Arsenal always make a miracle to us... They can beat Real Madrid... They can beat Juventus... Inter Milan... Arsenal sure win today...
哈哈!就算第一回合"万一"对我哋有任何不利,
第二回合,我哋仲可以侅意大利翻盘!:onion14:
就好似两三年前同Juventus果次嘅Italian Job。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-20 04:40 PM

原帖由 chu553358 於 2008-2-20 12:05 PM 發表
我係到幫阿仙奴打下氣先
阿仙奴唯一未攞既杯 就係歐冠杯
呢個杯係歐洲最高榮譽 身為歐洲強隊點都要攞一次
我等呢個杯 已經等左成10年
前年決賽對巴塞 領先1球之下 已為等到 點知.... ...
哈哈,chu兄,我都一样等咗成8年,
Wenger俾称为"点石成金"嘅教练!
而且仲年年带咁多钱入阿仙奴嘅户口,
可以话係当今世界唯一可以年年赚钱嘅欧洲强队,
而我相信佢唯一嘅遗憾,
就係仲没攞到欧洲冠军,
两年前如果唔係Lehmann嘅红卡,
Pires就唔驶成为牺牲品,
而巴塞都冇机会入果两球!
今年我哋联赛可以话係非常出色,
希望可以借住呢個机会,
将個"势"延续到欧洲杯。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-20 04:45 PM

原帖由 wlt1110 於 2008-2-20 01:00 PM 發表
一场小孩对大人的足球比赛!
嗨WLT兄,
虽然侅经验方面,
阿仙奴同AC米兰係有多少距离,
但好采依家杯赛并唔係长跑,
阿仙奴班细佬可唔可以制造惊喜,
就要睇今晚呢一场波!
作者: ~嘉~    時間: 2008-2-21 04:15 AM

仲係0:0
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 04:36 AM

半场赛果

阿仙奴 [attach]240793[/attach]0-0[attach]240794[/attach] AC米兰

作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 04:39 AM

呢场波,可以见到阿仙奴冇轮交波或走位都唔错!
Flamini,Hleb,Fabregas有几好嘅表现。
唯一遗憾係见唔到Toure上场,
但Senderos上半嘅表现都算唔错。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 04:53 AM

呢场波双方后卫都表现得唔错。
Pato已经有一张黄卡在身。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 04:56 AM

52分钟,
Hleb交出靓波,
可惜Eboute射唔准!:019:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:01 AM

下半场开始十分钟,
阿仙奴攻势凌厉,
睇来米兰经验丰富啲球员已经净番唔多体力!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:11 AM

68分钟
Kaka = Shoot on target 0, shoot off target 0
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:20 AM

77分钟,
米兰Pato受咗伤,
抬出场。。。。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:24 AM

米兰门将Kalac表现出色,
Bendtner换落Eduardo唔知有乜惊喜?
Seedort,Pirlo,Guttuso+Ambrossini都将注意力放侅防守,
睇来米兰等下一场!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:33 AM

比赛净番4分钟,
睇来又係0-0。。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:39 AM

完场赛果

阿仙奴 [attach]240799[/attach]0-0[attach]240798[/attach] AC米兰

Adebayor最后一分钟中柱!

作者: chu553358    時間: 2008-2-21 05:42 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-21 05:39 AM 發表
完场赛果阿仙奴 2407990-0240798 AC米兰Adebayor最后一分钟中柱!
最後個球中楣 激死我啦
作者: chu553358    時間: 2008-2-21 05:43 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-21 04:39 AM 發表
呢场波,可以见到阿仙奴冇轮交波或走位都唔错!
Flamini,Hleb,Fabregas有几好嘅表现。
唯一遗憾係见唔到Toure上场,
但Senderos上半嘅表现都算唔错。
toure已經係上半場7分鐘傷出
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:46 AM

原帖由 chu553358 於 2008-2-21 05:42 AM 發表

最後個球中楣 激死我啦
阿仙奴可以保持主场唔失波都算係好事!
到咗San Siro,如果我哋入一球,
米兰就要入两球!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:49 AM

原帖由 chu553358 於 2008-2-21 05:43 AM 發表

toure已經係上半場7分鐘傷出
呢场波Senderos都表现得唔错!
我哋需要呢啲有料嘅候补,
但米兰10人防守的确几难入到佢哋嘅波,
意大利防守一向都出嗮名。
作者: woodstock1221    時間: 2008-2-21 05:49 AM

頂你,阿仙奴補時三分幾鐘艾迪仔頭鎚頂中楣最唔抵啦:onion03:
阿仙奴全場禁住左ac黎攻,但係佢地d防守真係太掂喇 :019:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 05:51 AM

原帖由 woodstock1221 於 2008-2-21 05:49 AM 發表
頂你,阿仙奴補時三分幾鐘艾迪仔頭鎚頂中楣最唔抵啦:onion03:
阿仙奴全場禁住左ac黎攻,但係佢地d防守真係太掂喇 :019:
哈哈,Wood兄,
真係有啲可惜,
最后一分钟都唔俾阿仙奴入波,
对方Kalic表现太出色,
而我哋Lehmann都唔差。。。
下一轮更值得期待!
作者: chu553358    時間: 2008-2-21 05:54 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-21 05:46 AM 發表

阿仙奴可以保持主场唔失波都算係好事!
到咗San Siro,如果我哋入一球,
米兰就要入两球!
期望中 艾廸拜約用頭入番一球
作者: chu553358    時間: 2008-2-21 05:56 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-21 05:49 AM 發表

呢场波Senderos都表现得唔错!
我哋需要呢啲有料嘅候补,
但米兰10人防守的确几难入到佢哋嘅波,
意大利防守一向都出嗮名。
無錯 希望toure係小傷 無事啦
其實我覺得ac今日既防線都唔係表現太好姐:onion14:
作者: woodstock1221    時間: 2008-2-21 05:57 AM

下一輪作客去AC米蘭真的有點怕怕:019:
作者: chu553358    時間: 2008-2-21 05:58 AM

原帖由 woodstock1221 於 2008-2-21 05:49 AM 發表
我認為係槍手最後一腳把握得唔好
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 06:06 AM

原帖由 chu553358 於 2008-2-21 05:56 AM 發表

無錯 希望toure係小傷 無事啦
其實我覺得ac今日既防線都唔係表現太好姐:onion14:
哈哈。。呢期Fantasy Football应该唔会买Toure。。。
我念Wenger应该唔会放佢落场!:019:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 06:07 AM

原帖由 woodstock1221 於 2008-2-21 05:57 AM 發表
下一輪作客去AC米蘭真的有點怕怕:019:
阿仙奴如果想淘汰AC,
需要有好过呢场嘅表现。:onion14:
作者: 天一    時間: 2008-2-21 06:21 AM

好失望啊....搞到我睡唔到......
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-21 04:28 PM     標題: 回復 #38 天一 的帖子

哈哈。。之前我就冇咩期望,
所以都唔会失望,
因为我非常了解AC米兰。
昨晚佢哋当决赛来打,
太过保守,太多球员堆积后防线,
Adebayor果粒都好似係注定和波收场。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0