標題: [翻唱] 無邊的思憶_回憶下先(失手版) [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:23 AM     標題: 無邊的思憶_回憶下先(失手版)

[youtube]30Uo-xXADJ0[/youtube]! ^; J' j( P6 V& @4 \

5 y) }5 _! y9 d6 [無邊的思憶 - 譚詠麟
. g0 o0 f8 ?5 N. M" B7 d     曲︰網倉一也+ @: k* o4 w9 s; d9 j
     詞︰盧永強
$ B7 z2 ]5 d& j  M, n( O! n公仔箱論壇     編︰入江純www3.tvboxnow.com* U6 b9 ^" s2 F4 y* @/ z

" r, y1 }+ D* Z/ J/ e公仔箱論壇     情鎖中哀哀的掙扎一漢子公仔箱論壇6 i, F4 P# ?4 Y4 q. t
     無邊的思憶不竭止
6 B+ p; M' `$ Y) F   *人像流浪漢瑟縮於榕樹TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 p5 H. X1 G: K6 w" k& V/ u3 P
     像街邊花貓不知道地址www3.tvboxnow.com) Z* c2 ^0 A2 A/ k* S& U
     呆坐長路裡不知因何事tvb now,tvbnow,bttvb. k/ C2 G$ p: V) O3 e& b
     令今天苦惱 只知不應當初愛面子www3.tvboxnow.com' B% c" t( ~& H( u
   #讓妳天天打招呼親身相邀相邀無限次7 M( a6 s4 x9 }7 _$ S; ~
     都冷落妳 都也扮作不知: ^( L, b! Y" |8 }
     令妳火般的痴心沖洗冰水冰水無限次
. e+ }  G% V- ]" v4 S  Y, w  Ntvb now,tvbnow,bttvb     跟我別了 教我察覺我實在幼稚公仔箱論壇# e0 O; B$ F- d! ]
   +閃光燈中當話別時! K2 h5 A3 j" a
     多麼想趕走飛機把妳留住! p0 n; [" Z! ?$ ]! Q$ S* w# m
     話到口偏偏找不出 偏偏講不出
. |* J* j0 l; A$ v; Y7 s" Z& m2 ]     我愛妳這易讀句子www3.tvboxnow.com7 o7 p; v& q" b3 {0 j
  今天孤單失落盡時
6 i& x5 N7 Y, ^% o     於風中高聲高聲呼妳名字tvb now,tvbnow,bttvb" |7 ~* f' P, K" _) d. {8 h% Q; n
     在雨中苦苦的追思 漆黑中痴痴, o1 t: _8 b' n
     我愛妳已是沒意義
) j6 n3 B; H! i& ~1 q/ ^tvb now,tvbnow,bttvb     紅色的深深一雙眼添血絲6 L9 @5 _! h2 m7 f
     無邊的思憶不竭止
( G8 g0 W+ a% C1 z0 Vtvb now,tvbnow,bttvb     重唱
' v- b) ]1 \5 X% K. ^  U5 z     情鎖中哀哀的掙扎一漢子
/ K) r* ^0 ?- ^: g7 f8 D公仔箱論壇     無邊的思憶不竭止
: C' _! k6 h# _9 c5 d6 _- r     紅色的深深一雙眼添血絲
7 C/ k' Z3 w  P3 f" vtvb now,tvbnow,bttvb     無邊的思憶不竭止
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 01:34 AM

整都好聽呀!!無乜失手啫!!!support!!!
作者: pinaroo    時間: 2013-10-13 01:43 AM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-13 02:03 AM 編輯 公仔箱論壇& F& T: h, \$ L, d

% Y2 c& @' L7 g' H, t睇短訊呀.評論不能出街.
6 D' D) ]2 c+ RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 E5 W& y7 d! _( u0 c9 e! N& g; N原來聽錯咗.無事放心啦.5 C+ E( P! \, Q  v4 F
www3.tvboxnow.com6 A# L9 t  i! d6 e
今次有催板.有小小亂.
8 j) _' u* U6 ]  VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& E, P8 F- D( ~& D好似係演唱會版.個 beat 快啲.
7 Z$ \. W4 J+ N! M* jwww3.tvboxnow.com
  H$ \- V  B* U% y5 i* x: sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以有催板感覺.) r( f9 e, J' F7 [& M* q! I

* j2 `  M$ O; X5 T. l9 H公仔箱論壇但係都唱得好閱耳.
4 d" @5 ]* ^) n# a* ~5 G" f* W8 }- ]! \9 \9 S8 u, I& P( _
只係我挑剔.
9 f- c: x! i/ e* P  Dtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb0 k. k4 V( C! u7 G8 _
請繼續努力.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:47 AM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-15 01:26 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# S" _( M  n) h+ `, A

- X6 m& ^0 ~0 e- c  G. |% R. {: B公仔箱論壇2# kilykilyk
5 @+ L3 B% V" u3 A( Lwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# U9 G9 q* }2 h3 X# A0 F8 v6 w
都係" pinaroo "耳仔好d,聽到我都唔知的歌詞.你問佢啦.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 01:51 AM

; {9 F: B! R1 ^6 T; g6 L+ ^* j. Xwww3.tvboxnow.com" W+ V2 L5 S8 [8 C( v1 y
4# cfuwai www3.tvboxnow.com4 v- h# c% h0 i" O6 n5 K4 G* J

0 ]* t3 K) D3 L2 W4 Q6 \公仔箱論壇呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
作者: pinaroo    時間: 2013-10-13 02:08 AM

呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
* s& g- z* e& p7 A公仔箱論壇www3.tvboxnow.com8 Q! d# y- f1 `$ X4 |) [$ p
原來係 歌詞唔熟.係有小小怪怪地.公仔箱論壇" ^+ ^' U4 d9 u

& b7 R' Z; y3 l2 P) s& h# L公仔箱論壇但係最滿意係你老婆.
# F# q2 |: G" `( V& ~# A! a- O" z1 |
/ I* J9 D5 }! N! Y
怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
公仔箱論壇2 R5 W9 X; x7 ^  _* X7 g% K

. Y# I( }% R$ ^$ P& ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。單係以上呢句就值得讚.對老婆好係應該.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:21 AM

1 f0 s; n" K$ \tvb now,tvbnow,bttvb( `$ _* l: T) L% s6 i9 ~" L
2# kilykilyk
$ j" G/ r' u3 N# B$ N& d# o( i
% a" B- ~" J' |  }% b  F4 W) R5 e3 O/ {都係"pinaroo "耳仔好d,聽到我都唔知的歌詞.你問佢啦.
8 o! G# e4 h* r6 p! |" KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。cfuwai 發表於 2013-10-13 01:47 AM
. j8 ^) \8 O# D+ @" [tvb now,tvbnow,bttvb我聽到小小拍子問題囉!!係有點趕...因為個音樂同原本個有唔同,
9 [# w  A' ?7 U2 w' z  q. Z公仔箱論壇我估都你唔熟個音樂,平時評歌留比pinaroo師兄,我最緊要聽得開心就夠!!haha
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 02:22 AM

6# pinaroo
2 N9 ~4 w! T9 E$ x; w7 G7 ]www3.tvboxnow.com* D& K0 v; w3 f0 V
唉!你都咁諗!最慘我有二奶即係"唱歌",培二奶的時間總係過得快d的.唉!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:22 AM

4# cfuwai
& c0 K% m9 w1 twww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb$ J, ~/ [8 N) _3 v
呢次我都唔滿意啦,始終歌詞唔熟.不過今日趕`老婆食飯,怕佢鬧我掛住唱歌唔理佢,冇法啦.香港d男人好冇自己空間架!
- _+ y' C' z" L1 P- bwww3.tvboxnow.comcfuwai 發表於 2013-10-13 01:51 AM
5 V+ X: }+ V+ Z, H1 i$ F/ W師兄你好幸福呀!!唱歌係娛樂,遲啲再唱囉
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 02:28 AM

7# kilykilyk 公仔箱論壇8 D5 ]6 v! f, H- H0 G: R& V, T
+ r/ X8 `3 }' [" r8 A

- c, S7 {2 }1 n; D! Btvb now,tvbnow,bttvb哈!主要係歌詞不太熟,雖然以前聽過,但今日即興搵來唱.因真係第一次唱呢首歌,真係睇不及歌詞.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-13 02:36 AM

7# kilykilyk  公仔箱論壇4 F9 |+ Q1 k' n6 s3 F

, Z% F* Q; B& [1 f4 g! f! lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ L1 |& G& E! g公仔箱論壇哈!主要係歌詞不太熟,雖然以前聽過,但今日即興搵來唱.因真係第一次唱呢首歌,真係睇不及歌詞.
5 J# h  k; t3 @. h% Ftvb now,tvbnow,bttvbcfuwai 發表於 2013-10-13 02:28 AM
www3.tvboxnow.com9 V! ?, o) y7 M. l1 k% v

5 U/ R) y0 F/ y. b# J$ x我好明白呀!!我都成日玩即興,成日唔熟啲歌,錄一兩TAKE就起貨,自娛嘛!!!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-13 10:35 AM

11# kilykilyk , j/ U+ {7 I; u+ l+ H- x9 a9 b0 y
www3.tvboxnow.com4 ~) o* _; S) F8 g6 a
嘩!勁呀!錄一兩次我係"學友"同克勤的舊歌有部份都得,其他的歌手都係近幾年錄歌上網先開始聽,原來真係好多正歌以前冇留意的,但大多不熟的.所以有時錄一兩個鐘錄一首.
2 O8 H2 C/ o7 ^& u& _/ T1 b5 h9 W"一絲不掛"我都唱左兩粒鐘先投降當收貨.歌詞太密同高低位太大,理得歌詞又搞唔掂高低位上落,真玩死.
1 J! j& q$ v% Z3 x! ?www3.tvboxnow.com不過唱歌就係要有戰心先好玩.太平的歌真係頂唔順,未唱完都會訓著啦.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-13 11:06 PM

雖然聽落真係比較趕,不過你嘅唱歌技巧搭夠,所以唔算太失手.
$ F3 ]9 f# N6 P- a! v8 i+ M/ ]公仔箱論壇- J- M3 F3 d9 K4 P
話時話,小心你老婆入嚟睇到你話"最慘我有二奶即係"唱歌",培二奶的時間總係過得快d"
1 i1 I2 {% k- H0 d3 B0 N7 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 z3 R- \' D2 d8 A! [4 }9 g! Ktvb now,tvbnow,bttvb到時要你封咪都似.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-14 01:04 AM

13# ~劍全~
0 l, Q' p4 h2 f5 N& X# \% S7 h7 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com# C+ M6 k/ y! ?/ E  T6 ]4 m: ~: F  [
www3.tvboxnow.com- \8 b5 q; A# [/ T' `% [2 U8 E
工作室係二奶呢個稱號係佢冠的,唔洗驚.公仔箱論壇- {6 e" W' e& _* k) y' ~/ o+ B* q
因為寬除左做野,不在家就在工作室的.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-14 01:22 AM

. z9 k- E2 |* ?- ~+ rtvb now,tvbnow,bttvb師兄你好幸福呀!!唱歌係娛樂,遲啲再唱囉+ b3 C  r1 y- ]# u4 C
kilykilyk 發表於 2013-10-13 02:22 AM
www3.tvboxnow.com+ w, o/ h1 P/ |
5 j$ X4 ?2 F2 d, W; w6 O: @
公仔箱論壇' B  o: V& e. W% b4 C, d2 ^
是的呢!有開心家庭,又有地方玩唱歌呢樣咁黑街方爭的興趣.到呢一分鐘為止,我都活得好開心架!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0