標題: [翻唱] 擱淺_by_地盆佬 [打印本頁]

作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 02:43 PM     標題: 擱淺_by_地盆佬

& X, K) c) T2 c' \+ H# wwww3.tvboxnow.com' }8 U) z( j+ q9 U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" l) Y0 `  u3 @3 P4 c
https://app.box.com/s/d5hhuoe5nnvfqsxaremb
! U; |2 O3 G% B1 F3 ewww3.tvboxnow.com% m+ n- X, I8 R/ e
新咪試唱,比D意見!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 u) T' e+ u$ @+ M4 M

: ~3 u# O& U" Z$ I- A
" T2 N/ M7 e# m. Bwww3.tvboxnow.com周杰倫
5 C8 t, b9 [8 H$ ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% m6 l! L& D$ t' w
擱淺
: i/ `; @+ D4 d" \: Qwww3.tvboxnow.com  `9 L# D1 d% g8 h; }9 N: v
作詞:宋健彰
6 g8 _; u- t6 ?  u# \$ W公仔箱論壇作曲:周杰倫4 K7 I2 f% |8 C7 b
; |% @% a! M3 J
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容0 H5 x" R! i# _# S/ E
哭過 卻無法掩埋歉疚公仔箱論壇1 h  X9 g: X0 v/ \2 S7 \
公仔箱論壇0 R7 z% N$ i2 o& t. K3 I( s7 \8 B
風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援
# R$ y. U$ v; ^7 {; }* ^9 W4 L% pwww3.tvboxnow.com我拉著線 複習妳給的溫柔
" \! X8 k+ y" G1 g8 \6 m- j1 Dtvb now,tvbnow,bttvb9 N6 H& \# G1 c6 \; K! Y0 I
曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾公仔箱論壇4 x, ?* ]2 J" q6 G6 }& `+ l
怎麼會怎麼會妳竟原諒了我1 ^1 k* m( c( q+ w2 L) p
/ ^9 x* f, R; ~: |: S" p
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( \. a* b# a" {9 ^+ M! w8 x$ _, m! [& z
我原諒不了我 就請妳當作我已不在
& q, |: \& k4 }6 Ywww3.tvboxnow.com我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) l# O( c7 k% x) ^: R
讀完了依賴 我很快就離開' M8 P* `& G/ _7 I1 r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 `8 _' N9 @+ k% V' c: t' L$ J: G( W
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容) ~% F; t6 y) k3 o6 ?
哭過 卻無法掩埋歉疚
5 R, h7 Z  o+ _$ M. r  h3 I) Y# i0 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" {0 }( F% y" A6 ?1 y+ `* n- yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援
; _* V  i- A1 J9 z公仔箱論壇我拉著線 複習妳給的溫柔
6 \/ `' y1 W: n4 G6 A) V7 vtvb now,tvbnow,bttvb
$ X. F1 v1 e, I8 W1 y/ t% g# t曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾
: t; {$ p: W0 Ztvb now,tvbnow,bttvb怎麼會怎麼會妳竟原諒了我5 _( ?$ D# D+ B8 j2 ]/ U9 |: h
8 g# \# _& N, ]) R$ L9 |* E
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害公仔箱論壇% {. M6 [1 o) W" D! i. h
我原諒不了我 就請妳當作我已不在
) X1 @$ |9 N; Z. U7 ~8 @, ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
: S3 D- ]7 E7 w/ ~讀完了依賴 我很快就公仔箱論壇5 W) @  G* o$ O; S; m$ i1 P5 s, B
公仔箱論壇  L* y. m' u' s
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害
! Y' F& u+ u! H0 K* |  W公仔箱論壇我原諒不了我 就請妳當作我已不在公仔箱論壇/ x8 @- a  p# I0 p' p% [
我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
, B) H/ k1 z9 q) N8 [! W  M# N/ y公仔箱論壇讀完了依賴 我很快就離開TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' f( k9 C- y. V/ F8 w# Q
公仔箱論壇- |; t% l# N. t- t* l; d
我很快就離開
- |  Q2 S% _+ O1 F

作者: pinaroo    時間: 2013-10-28 04:44 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-28 05:06 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb7 W9 h/ T6 u3 \3 T! |' N+ d

+ S8 o" s  S. x4 f: g" X+ o公仔箱論壇blackpig936 兄1 k- x+ ^( W/ @( y; A* d/ a
www3.tvboxnow.com8 e3 O% _( c( g  L0 r( l
新咪試唱tvb now,tvbnow,bttvb$ w/ A' Y& }. R) Y
$ l8 z; C2 [* W* s6 d0 n# _
唔知係乜牌子.周杰倫 啲歌我唔熟.公仔箱論壇' a+ @) x$ ?8 V: r& X
公仔箱論壇  h+ D+ i' d6 B' _" J9 G8 e
都希望你都分享錄製方法.等日後會員可以懂如何入手.www3.tvboxnow.com* L& R7 F1 U% W# @3 L3 _

) H; ^. I8 a" p4 A' O公仔箱論壇可能有好歌之人.無 錄製方法 想發帖都唔得.
+ v6 ?( k' d6 L. x6 y- f4 B- p. m5 j; R+ Q! _8 Y. @
我有一種感覺,以前你個 bass 好重.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 F, Y# C( j% r
$ b  S( D- e  s; u1 p4 x) D
聲音濃而厚.所以我話你用聲壓過個 mic 所可能做成的 瑕疵.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, e% I9 P1 E2 j! A, @  j0 f

& Z* d# E8 a* R4 gtvb now,tvbnow,bttvb今次好清把聲,無以前咁重 bass.
# U( i& g% f9 T; L0 ?. O" dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% h2 _. I% A+ M) [聽得好舒服.2 U8 s% v( H& @) s1 F9 g

# [) b% o2 ]) O% y( C& B3 U# a3 R公仔箱論壇請繼續支持本論壇.
3 Z0 ~; [2 E5 @5 |& A( e公仔箱論壇
5 L. }9 D" X3 }9 R! Twww3.tvboxnow.com努力呀.支持你.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-28 09:20 PM

今次你用支靚咪唱,真係比之前唱得高低音更加清晰分明,當然唱得更加動聽.
) T1 ~/ w$ A% G: ktvb now,tvbnow,bttvb
/ e& `& b) ~9 a' ~我都想知你支新咪係乜牌子,買咗幾錢??
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 09:33 PM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-29 11:03 PM 編輯 公仔箱論壇4 _0 V/ n( u  g) G8 k7 A# a# G7 v

) c1 P- ~& U( I4 i! _7 d你d國語好好呢,痕死人啦,我未聽過呢首歌,不過你唱得好好聽,技巧位做得好順.正!
作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 10:06 PM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-10-28 10:23 PM 編輯 www3.tvboxnow.com0 I6 [, Z5 M+ m3 w+ a! }# `

4 k7 R1 C$ @# W2 F; G2 O公仔箱論壇 3# ~劍全~
, A+ @3 J" l  e1 {. `" eSamson G Track USB condenser mic with Audio Interface  , 效果幾好!人仔800算物有所值!
9 r. v* k5 X; H% L& r) cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 ^1 o# i) C: e: s- z- y( @) qwww3.tvboxnow.com' v# l2 E# ?$ M4 \# S

3 {. v* A1 N; z  T公仔箱論壇http://www.samsontech.com/samson ... microphones/gtrack/
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 11:28 PM

5# blackpig936 $ j  ~6 f* g9 X7 Q- F
www3.tvboxnow.com; d  m6 S# S  X% i
www3.tvboxnow.com& x% y5 K. p" W3 d& z" a
真係幾ok,我唔係買左冇耐,都買支玩下.是可以直插電腦用?
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-29 01:05 AM

!!! 哩個! 我之前特價都想入手啊。 哈哈哈
2 w) [/ B  S7 U3 c- C* O公仔箱論壇不過 后來諗下都系算,我E+ 支我都用得好順手 >..<www3.tvboxnow.com% j3 Q$ ]. {. d, C
對samson 好有好感 XDD。tvb now,tvbnow,bttvb# l5 w% [; _7 H3 v% j) r# k  u: T
) x. O# i1 s; c- |( @2 C
支持你先。
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:07 AM

* g" v* A, t$ s, m, R0 z. Ztvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb8 t2 x7 b: d; N! o' @
6# cfuwai 直插電腦usb已經用得,唔駛插48V 電源推,佢除咗係支電容咪之外,仲係一張外置聲咭,可以直接插耳机及訊號輸入或者樂器,轉為數碼訊號輸入電腦,可直接較咪及耳机大細聲,) s% z" h7 B. |' E" N, T3 d) C' s
方便得嚟支咪都幾靚聲架!仲有正版cakewalk sonar LE 電腦錄歌軟件送,/ U/ h1 S/ _5 Q5 e
八舊人仔好過買大陸咪!話晒samson都算有D名氣嘅……
作者: cfuwai    時間: 2013-10-29 01:40 AM

8# blackpig936 3 A5 ^7 L- _3 z9 ~
# o. E6 G+ E' [) f9 Y
早d識你我唔洗買錯啦,你果支真係好方便又簡單,正!係邊度買架?
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:50 AM

9# cfuwai tvb now,tvbnow,bttvb4 ?8 |$ W; R- c( m

: J/ A7 z* S% {- N0 ~4 c淘宝 !
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-29 02:52 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,
9 }4 n. c& z( r0 Ftvb now,tvbnow,bttvb高音位有小小唔順,其他都好好,support~
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 03:10 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! N' k: u( q+ K; d& h; d. z! d0 E7 y  T
高音位有小小唔順,其他都好好,support~
- n, \$ i3 u! r# |  lkilykilyk 發表於 2013-10-29 02:52 PM
0 e3 t( {  I- J" ^4 |3 X- x* Y
呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
2 l" z; G3 n" M0 h# o7 `$ Z+ M
% E  p6 Z. @( K5 ^8 P7 M$ s. ]* t咪當奬勵吓自己囉……
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:26 PM

* ]! _: B( M3 Wtvb now,tvbnow,bttvb呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
9 L" _# P" O/ Ewww3.tvboxnow.com
6 W. R* {, E3 j1 b* }3 d咪當奬勵吓自己囉……tvb now,tvbnow,bttvb3 a' ?, _2 {6 Q9 ]# q6 C
blackpig936 發表於 2013-10-29 03:10 PM
1 T. S; {7 q+ Y6 ^  }  ^9 }tvb now,tvbnow,bttvb地盤佬唱歌掂,估唔到玩股票都咁掂~
# X- G7 P* ~9 i( q# e4 r8 G2 R) b% z( N( E$ Q! r8 U
再來收聽&支持blackpig正歌!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0