標題: [翻唱] 夜夜夜夜_音域涯邊了 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 08:05 PM     標題: 夜夜夜夜_音域涯邊了

本帖最後由 cfuwai 於 2013-11-3 11:23 PM 編輯 公仔箱論壇) s+ f2 _5 N; E: _1 b4 U: f3 I3 g
tvb now,tvbnow,bttvb, @* p2 r; j+ S0 F7 }
[youtube]bpjeKFCyZ1E[/youtube]www3.tvboxnow.com" S0 T3 h- R. d$ e, [1 y& r" k
公仔箱論壇9 ]. K1 u+ L- _. a$ S) D1 T

/ l) A% k$ C2 p7 Z/ }% ]* {公仔箱論壇作曲:熊天平       填詞:熊天平
2 l% b9 i  e1 e5 O% Nwww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb5 G  Q" r2 @% J4 \: A. Q
想問天你在哪裡我又想問問我自己 tvb now,tvbnow,bttvb3 O3 J/ h" N  R3 d: x
一開始我聰明結束我聰明 tvb now,tvbnow,bttvb+ K) m* \' w3 e* j/ Z2 A# r
聰明得幾乎的毀掉了我自己
) p+ ^; n  h7 g. _" q" wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想問天問大地或者是迷信問問宿命
. q. W- q+ v' O" ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。放棄所有拋下所有 www3.tvboxnow.com" ~$ o* M) D" p0 ^  L; y3 @
讓我漂流在安靜的夜夜空裡
( Y* v/ Y4 Y6 L+ E- X+ G2 {tvb now,tvbnow,bttvb你也不必牽強再說愛我 5 v% a/ v% S+ z0 n5 F% |6 v# k
反正我的靈魂已片片凋落
  \% _  z9 @; ~+ O& L! n公仔箱論壇慢慢的拼湊 慢慢的拼湊 tvb now,tvbnow,bttvb) O- ^( l9 A# f6 v/ o
拼湊成一個完全不屬於真正的我
8 n6 H9 o# s, @) J: O7 F公仔箱論壇我不願再放縱
, r& o$ V" K6 D$ s8 y* P公仔箱論壇我不願每天每夜每秒漂流 % l; `( }' s) U
也不願再多問再多說再多求我的夢
作者: pinaroo    時間: 2013-11-3 08:41 PM

# j  l2 }2 ]: r4 `/ v
0 Y; \: B) w: P2 p' M1 Ftvb now,tvbnow,bttvbcfuwai 兄公仔箱論壇2 w2 q! W* }: P+ B) \3 e9 f

$ h5 E+ _6 b3 q# `9 X+ @4 S標題你巳講晒.0 ~- b1 U8 F& q6 p& d
5 w. E1 q9 ^8 J( t3 q* w
下次再聽你的靚聲.tvb now,tvbnow,bttvb2 y0 I+ J) ^7 }$ G: U
tvb now,tvbnow,bttvb7 L5 }  {5 o" @
呢首歌唔啱你唱.& p1 u6 j1 s3 p7 {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& W$ J5 Q: |& s9 F) f" D/ G3 k
有時唱歌唔好太免強自己.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ x7 K# \$ D+ W* {

- A7 U# \+ u8 \+ V+ S: N$ n- q1 B% bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

唱得自己舒服,還更重要.

% e$ M8 f3 D" m4 E9 a6 w9 B請繼續支持本論壇.www3.tvboxnow.com* O" Z$ I# n8 k9 @
tvb now,tvbnow,bttvb6 M* D8 @$ P' U# o5 f$ K3 a. i
努力呀.支持你
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 10:17 PM

雖然今次 cfuwai 唱得有啲勉強,不過都唱得唔錯.tvb now,tvbnow,bttvb* v2 C3 d5 @3 h6 q" `

) H2 U& G1 |8 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。期待你下個作品!!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 10:17 PM

哈~~~!歌是冇問題的,不過key就唔啱我,不過我喜歡音域涯邊的快感呢!
作者: blackpig936    時間: 2013-11-3 11:14 PM

. }7 N4 H  J' O" w) A- itvb now,tvbnow,bttvb! P' L; }4 p' a5 G+ F3 h
係勉強咗少少,但呢首歌唱到己經唔簡單啦!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, n5 G. d6 _/ _: ~. {3 h

6 Y* q: q( I7 z0 b$ c1 \3 w# S: E亦冇點off , 只怪首歌真係太難唱!
, G  n: M. P: r. g; D/ X1 W; x公仔箱論壇9 R0 I; O% a! j
下次唱首冇咁難嘅好D……anyway 加油 !
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 11:25 PM

5# blackpig936
% d. {1 U) r0 \' A/ K公仔箱論壇
+ s* ?9 l% q+ {7 M  C5 w係我貪玩吧!其實男聲原唱易唱好多,不過唔好玩,所以用女聲"梁靜如"個版本唱,好玩好多呢!
作者: kitgorgor    時間: 2013-11-4 11:55 AM

我耐不耐都好喜歡向難度挑戰下,我覺得這首歌咁唱法有的位個dfeel好鬼正。,列如2:10 個段,好震憾下。。support support!
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:22 PM

一開始入歌個feel已經勁正,好like爆位..真係好震撼,用好rock聲音唱出這首歌真係好吸引,
: W; d: e! A# W. y0 b  J雖然高音位有小小免強,但整體感覺真係非常好,very good~~~
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:07 PM

7# kitgorgor + ^8 w9 v  p3 i4 D) u# V; K6 C

- E+ Q) c) y" @1 N1 J7 `! [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- r) U3 B6 y$ ^1 z5 K公仔箱論壇我地d玩唱歌的人,又唔洗同比錢買cd聽歌的聽眾交代,始終可以衰得起,咁既然衰得起就梗要唱自己鐘意d歌啦.
: \: c0 A: i0 b# h7 V! m公仔箱論壇www3.tvboxnow.com4 _1 @8 L& N  E% f/ B  L5 A; G* ?
放歌都唔一定要每一首都袛有讚的嘛,分享下一首歌自己的唱法都可以係樂事黎架.哈~~~!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:08 PM

8# kilykilyk
: [$ Z# N4 G  g" Jwww3.tvboxnow.com
! p5 d7 N/ @2 k) ~5 P* {公仔箱論壇
) ~0 F/ s3 S! |. W哈~~!我都覺得差極都有小小譜的.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0