標題: 《貓屎媽媽》劇情介紹及觀想感 [打印本頁]

作者: timmaxsing    時間: 2013-12-27 02:16 AM     標題: 《貓屎媽媽》劇情介紹及觀想感

) c/ G+ O/ ]1 F. |% g7 Qwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com  K- j8 K/ L5 \9 A5 @9 j
[attach]2635912[/attach]
/ V7 i  t- B0 \2 }; I9 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《貓屎媽媽》劇情是介紹女強人馬思雅(米雪飾)為事業以努力,時間表排得密密麻麻,她不容許自己浪費了任何時間,對丈夫和女兒浪費時間及特定要求。她的丈夫邊冊(杜燕歌飾)是出版社編輯,是重質量;不重銷量,重視過程中而不重視結果。就以喝貓屎咖啡為例呀,坐在合適環境飲咖啡,慢慢地衝調和品嚐當中味道,就是一大樂趣?但對思雅來說,咖啡有提神功用,夫妻步伐不一致,之間距離愈來愈遠。就在二人婚姻走到終點冰河時期之際,邊冊跟替邊貴知(岑麗香飾)補習的學姐蘇眉(胡定欣飾)因為性情相近而愈走愈近。最終是思雅和邊冊離婚收場,邊冊繼丁而娶了蘇眉。貴知從小到大一直按照思雅為她訂下了時間表去做人,甚至為她到外國留學讀醫,但思雅的意願而非自己心目中的理想。在她讀醫的第三年發生了一件意外,就是邊冊車禍離世,令貴知頓時反思自己廿多年來追求是甚麼?同時在邊冊生前正籌備開設一間咖啡店,響應西方國家提倡的「慢活」生活,即是放慢生活節奏,樂觀態度、細味人生的生活態度的方式經營咖啡店。貴知決定繼承父親遺願,暫時休學,決心經營咖啡店,順便可乘機「停一停,想一想」?,思考清楚醫生是否將來一生想走的路呢?最後該貓屎咖啡店是否經營成功呢.....
作者: johnny09    時間: 2013-12-27 03:31 AM

一直好奇怪古明華點樣問哪個陌生女子要返個袋橙
作者: ceciliawsm    時間: 2013-12-27 01:38 PM

对于角色分配, 我觉得蛮合适的。剧情也不错,搞笑成分有很多。只是米雪演的角色似乎太严肃了, 把气氛搞得特别僵 (可能剧情需要吧)。岑麗香的演技嘛。。。只能说还是新人咯。
作者: lingo2005    時間: 2013-12-27 02:17 PM

不错好看
作者: harrymmy    時間: 2013-12-27 03:39 PM

我想问问 猫屎 是只猫屎咖啡的意思吗? 顶级咖啡? 那么剧名 的意思就是 顶级妈妈?  还是参考电影 猫屎先生  理解  为爱你在心口难开
作者: timmaxsing    時間: 2013-12-27 03:52 PM

我想问问 猫屎 是只猫屎咖啡的意思吗? 顶级咖啡? 那么剧名 的意思就是 顶级妈妈?  还是参考电影 猫屎先生  理解  为爱你在心口难开
! ~' Q/ C# P% n" |  H6 G! cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。harrymmy 發表於 2013-12-27 03:39 PM
公仔箱論壇7 `* P9 Z" k6 b  z/ l1 ~5 E
猫屎咖啡又名「麝香貓咖啡」。由印尼椰子貓(一種麝香貓)再排出來的糞便便是主要原料,但不要離題太遠,《貓屎媽媽》劇情大綱是講一杯咖啡條配出來是不容易,該劇我覺得帶出,任何事都要努力才會成功的信息
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-27 04:26 PM

' R  S7 Z. @" h公仔箱論壇
6 |" z. a4 x4 y7 I, W( g6 q公仔箱論壇啱啱之前睇完法外嘅王浩信, 佢响呢套劇角色好搞笑仲要配埋小寶好絶, 王浩信做到同法外完全唔同嘅性格, 好好笑, 可以話係呢套劇其中一個亮點! 而胡定欣响套劇要同前輩"米雪"姐較量喇.. 我對佢有信心. 只係睇咗幾集, 要睇落去先可以比更多觀感!
作者: swdlhk    時間: 2013-12-27 06:34 PM

好奇怪啦
作者: apieceofshit    時間: 2013-12-27 07:24 PM

睇到第四集,好幾個位真係笑咗出聲,朱咪咪同古明華再做母子更有默契,王浩信做小男人入型入格,反而黃宗澤嘅發揮就被比下去了。(但無辦法,呢部除咗係喜劇仲係愛情片,男女主角都是有包袱的)
$ w2 n5 S! _& _, g4 S) E5 {tvb now,tvbnow,bttvb見到樓上有人話米雪的角色把劇情鬧彊了,我反而唔覺... 因為每次做到嚴肅位時,又會估佢唔到爆啲笑料出嚟。www3.tvboxnow.com4 v* K1 U9 k7 t6 N: V. V: g7 a- A$ e
如:第一集開始時明明係喪禮,仲要好緊張因為Marcia遲緊到,點知佢迫助手扮胃抽筋,笑了
" s! _- b, j' b1 t/ k  e5 Mtvb now,tvbnow,bttvb第二集貴知同Marcia嘈緊,本來擔心貴知唔敢開口話唔想返英國,點知提子包巧妙咁將重點放咗係個毽到 (汗)
+ b) k" @8 A8 {! G( ~/ \tvb now,tvbnow,bttvb第三集Marcia、蘇眉、貴知、Sherman企係條街到又嘈,點知三個扒街了,爆笑了www3.tvboxnow.com4 A+ d, S; b! d# L
第四集提子包無無謂謂為咗石仔俾人打一餐,本來覺得攞嚟講,點知個尾收得咁靚,我哋有平機會架,暈了公仔箱論壇* a3 R/ k" d9 n* J5 N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- r5 G( v, [2 a. O: Y8 B3 E
不過笑得最慘都係:你都痴線架!衰女包係你後面吖嘛! & 長腿叔叔的深情一吻' }' d: D5 I6 A! E, C

$ G. }& x! x2 C$ g希望繼續笑落去,唔好好似My盛Lady咁最後說教味太濃,爛尾...
作者: yuenloi    時間: 2013-12-27 07:33 PM

停一停,想一想.「慢活」生活.好好,我都喜歡。
作者: stevenforever    時間: 2013-12-28 04:26 AM

睇下好唔好睇~
作者: bigheadmanken    時間: 2013-12-28 09:39 AM

thank you for sharing!!!
作者: LEE2    時間: 2013-12-28 10:50 AM

我都滿喜歡這樣的劇情
作者: brianlo0615    時間: 2013-12-28 02:14 PM

搞笑成分有很多
作者: shredcandy    時間: 2013-12-28 05:04 PM

看了五集,我真的覺得不錯的,搞笑位很多,特別喜歡王浩信的演出!而且咪咪姐和古明華也挺合拍,很搞笑的母子……
作者: 小托比    時間: 2013-12-28 07:54 PM

還有發瘟哥,跛CO來搶地盤,好好笑。基本上所有人物都已經交代得很清楚了,性格也很鮮明,互相之間的關係,後續的發展可以鋪展開了。
作者: timmaxsing    時間: 2013-12-28 09:37 PM

第五集觀想感,是祖光說比喜歡貴知的咖啡更甚於父親沖調的港式咖啡,址堤為了滿足兒子及贏回兒子的尊敬,便在店中找機會偷學沖製精品咖啡的技術。雖然址堤用盡任何方法偷師,但身為港式咖啡王的他卻無法成功學習沖出一杯GOOD的美味咖啡,4 X1 U9 v- I9 w# \
思雅帶同港式小食到咖啡店探班,原來打算將咖啡店分租給小吃店以求增加收入,但此舉明顯違反了邊冊的遺願,當然絕不贊成...
作者: moonlight1812    時間: 2013-12-29 12:27 AM

幾位攪笑既演員好攪笑,去到好放好盡,夠瘋癲tvb now,tvbnow,bttvb% Y( G4 u- M* r# Y* n. G) ^% _
www3.tvboxnow.com8 T) V$ Q7 B7 `/ k2 P  ]
可能咖啡方面唔夠專業。但是,這是關於咖啡師的專業劇嗎?我就不太清楚了。% m& m! `/ [" t% x) L; b
www3.tvboxnow.com/ y4 X5 x$ D- f% S0 p
老實說,我原本不打算看此劇的,是 25號晚在朋友家開 party 偶然看到,覺得很瘋狂,才繼續看下去,不合理的劇情就唔理啦
作者: babylonzone_lew    時間: 2013-12-29 12:07 PM

睇嚟好似好好睇喎! 要支持!
作者: 小托比    時間: 2013-12-29 02:04 PM

一直在做蛋糕吃蛋糕,搞到我都很想吃蛋糕,今晚去買個
作者: ilovekc1    時間: 2013-12-29 04:58 PM

搞笑劇集 不明白有什麼好認真TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% v# Q) n$ h; X% S9 `
輕鬆下啦 香港人
& F% A9 \2 W/ i' Q/ v0 q" p$ K公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ l) f5 |. n/ R- I3 ^: }
睇個劇都晒精神?
9 I# ?- @* C" }' G2 m4 J+ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。俾個腦休息下啦
作者: ttytang    時間: 2013-12-30 06:25 AM

看了很好笑。。
作者: mengroup    時間: 2013-12-30 07:14 AM

看到第5集,觉得比“舌剑上的公堂” 好看得多。剧情很 warm 又励志。 最重要系, 笑点终于有新意了:)。 给个Like 你
作者: prince084    時間: 2013-12-30 02:11 PM

本身系因為黃宗澤所以想睇下,睇預告以為劇情會麻麻。: O7 P2 z( C# k6 [% M
但睇左一個星期發現呢套劇唔錯
6 L. J* L' G! Ftvb now,tvbnow,bttvb每個角色都發揮得好。好多搞笑位XDD3 M5 A3 y! B5 l7 @& K8 W
呢套劇值得睇^_< 只希望結局唔會爛
作者: zhangzhibi    時間: 2013-12-30 10:07 PM

岑麗香D戲要執執啦
作者: AIRKING999    時間: 2013-12-31 09:44 AM

支持香香公主!!!
作者: akbbq    時間: 2013-12-31 11:44 AM

第六集笑到撲地,大召集打小人,特別最後用尿清理水蛭,太絕了,香香好慘
作者: eastbaygam    時間: 2014-1-1 02:57 PM

貓屎媽媽好好看
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-1 05:28 PM

睇完七集, 好多笑位, 雖然基本上劇裡面嘅人物好難响現實生活揾到.. (好似范發, 唐菲菲, 任嘉政... 佢地一出真係笑到肚痛).... 呢部不失為一部合理嘅輕鬆處境喜劇. 值得一提係張穎康演嘅范發, 同佢响舌劍嘅樊庚, 都演得OK.. 同埋個姓係相同發音架.. lol....
作者: user2003    時間: 2014-1-1 06:15 PM

對王浩信和小寶呢一pair好有期待www3.tvboxnow.com2 Q6 y, S: o  d, X6 d  x
但胡定欣好像演得麻麻
作者: road333    時間: 2014-1-1 10:23 PM

so boring!
作者: Testydroid    時間: 2014-1-2 11:58 PM

this series is very entertaining and humorous; I personally prefer this show than my sing lady!!!
作者: on0099    時間: 2014-1-3 02:06 PM

. X; D4 w" v1 v! a5 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 e# e3 _% @- M! j
演員陣容其實是很優秀, 但劇情的架構平鋪直敘, 沒有驚喜.
3 M' p0 W' W* v/ n/ @2 ^( U4 Kwww3.tvboxnow.com現在的劇集只有10集是較可取的, 就是開頭5集跟最後5集, 中間都是粗製濫造, 簡單來說是熬時間, 錯過了也不痛不癢. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" V. ~  ^- `7 X& h& W& @
總括來說:開頭5集已經不吸引, 如何追看下去呢? 多麼優秀的演員都被搞臭了, 對新人來說是累積的演出經驗, 罷了
作者: Duck13i    時間: 2014-1-4 11:51 AM

2635912tvb now,tvbnow,bttvb; H7 G1 P# m9 l- `/ a( o
《貓屎媽媽》劇情是介紹女強人馬思雅(米雪飾)為事業以努力,時間表排得密密麻麻,她不容許自己浪費了任何時間,對丈夫和女兒浪費時間及特定要求。她的丈夫邊冊(杜燕歌飾)是出版社編輯,是重質量;不重銷 ...www3.tvboxnow.com1 [4 l' l. g( g+ D
timmaxsing 發表於 2013-12-27 02:16 AM
www3.tvboxnow.com' }' V, p6 e& {8 A+ i8 [
其實套劇開頭睇都幾悶 但係就幾鐘意佢個種輕鬆 同埋以咖啡為題材的感覺
8 R/ R& e5 X' J( A- n公仔箱論壇去到第四 五集開始 套劇既感情線開始慢慢浮現 越來越好睇 依家仲晚晚追添公仔箱論壇) A; k3 x! }! r8 I/ p$ d, _
雖然呢套唔係重頭戲 但我個人都幾鐘意

作者: 小托比    時間: 2014-1-4 01:26 PM

演員陣容其實是很優秀, 但劇情的架構平鋪直敘, 沒有驚喜.公仔箱論壇# _. @8 F; |' z3 e
現在的劇集只有10集是較可取的, 就是開頭5集跟最後5集, 中間都是粗製濫造, 簡單來說是熬時間, 錯過了也不痛不癢. 2 _. {9 Y. |; d9 A9 N& d
總括來說:開頭5集已經不吸引, 如何追看下 ...1 o; y- k2 @! L2 F
on0099 發表於 2014-1-3 02:06 PM
# n9 n# `! u9 [& P8 E公仔箱論壇完全不認同你的觀點,這套劇到現在為止,完全都沒有冷場,每集都追得很開心。其實都不知道你是不是真的有看過,入正題之後每條线都有發展,明顯是越來越好看,怎麼可以說中間粗製濫造。
作者: on0099    時間: 2014-1-6 02:00 PM

本帖最後由 on0099 於 2014-1-6 02:06 PM 編輯 www3.tvboxnow.com/ Y1 _  N% a8 x! I- n

6 {# p* |( _% f公仔箱論壇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 a( d8 Y7 t4 d- {, i  Z
完全不認同你的觀點,這套劇到現在為止,完全都沒有冷場,每集都追得很開心。其實都不知道你是不是真的有看過,入正題之後每條线都有發展,明顯是越來越好看,怎麼可以說中間粗製濫造。 ...
. O: M3 _7 x( M- X9 l小托比 發表於 2014-1-4 01:26 PM
www3.tvboxnow.com+ c. L' l% m3 b

( B2 P: C; _! k* S( U' M- HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我也沒完全否定這劇集, 而我是說[現在的劇集只有10集是較可取的],  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ N! p: m6 r" H/ q. l& P# G. E
我是有看第1~5集, 但因同時段有其他較吸引的綜藝節目, 所以沒再追看下去.
4 W. D" s  X5 k& V6 g" CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇: E. X& C  t4 A2 ^+ `
偶然有時會按過去看一下, 是有搞笑橋段, 看得頗開心的.
9 m7 D% e6 \3 G3 t公仔箱論壇公仔箱論壇5 V1 {  V3 T- L3 }  r" e# a  d
我的結論是點出現今劇集的弊端: [多麼優秀的演員都被搞臭了, 但對新人來說是累積的演出經驗, 罷了]
. \7 U2 I" i8 m9 ^tvb now,tvbnow,bttvb& J  l3 w: `* x
3 J; O+ D8 Z( _; o5 r

如以上言論引起你的不快, 本人於此哀心道歉, 抱歉!!!

作者: okx321    時間: 2014-1-6 05:37 PM

我都滿喜歡這樣的劇情,特別喜歡邊貴知,這個角色最有戲劇性,睇到就想笑
作者: huntercong    時間: 2014-1-6 06:15 PM

看了五集,我真的覺得不錯的,搞笑位很多
作者: 小托比    時間: 2014-1-7 02:14 PM

% P7 ^5 P: Y: l$ g, A+ L公仔箱論壇
8 g" [/ Y1 u  V6 g- O8 n; V+ I, X公仔箱論壇我也沒完全否定這劇集, 而我是說[現在的劇集只有10集是較可取的],  0 o) q6 m" g) r* i- V- T
我是有看第1~5集, 但因同時段有其他較吸引的綜藝節目, 所以沒再追看下去.( r. t) x# v3 Q8 n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( e% n9 v- a1 \' ?
偶然有時會按過去看一下, 是有搞笑橋段, 看得頗開心的.公仔箱論壇& R  ]% t- \& H2 u4 t

& o% [/ W5 \% X. ]* p& F3 J* CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我的結論是 ...
1 B( c8 u7 L! x- m$ ?* xtvb now,tvbnow,bttvbon0099 發表於 2014-1-6 02:00 PM
4 f1 Q1 U4 v$ U8 V其他劇不管,這裏說的是這部劇,起碼這部一直持續都挺好看。沒有不快,只是互相討論
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-8 12:52 AM

啱啱睇完第十一集, 响第十集有少少冷場, 到十一集啲爆笑笑炓又出返黎:好似范發好專業去表達佢對coffee嘅熱誠執著去對抗馬思雅, 但又唔會用佢嘅江湖地位影響其他人.
2 G/ B9 f# x3 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外蘇晰以致諸死地而後生嘅方法喚醒蘇萬鳳同佢之間嘅關係. $ n% D' w. F0 z& |. P/ X
值得keep住追!
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-8 12:57 AM

* l1 o3 B- v% M2 j3 ^tvb now,tvbnow,bttvb
% H5 S/ n* r3 o  N6 D我也沒完全否定這劇集, 而我是說[現在的劇集只有10集是較可取的],  
0 Y! n+ M& m; e2 N& U1 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我是有看第1~5集, 但因同時段有其他較吸引的綜藝節目, 所以沒再追看下去.www3.tvboxnow.com& |! I' Y; [/ j8 ]- q0 M* x- s
www3.tvboxnow.com+ H- |& ^0 I/ q1 P8 x3 t% @
偶然有時會按過去看一下, 是有搞笑橋段, 看得頗開心的.
, B& [2 ?1 {/ E公仔箱論壇4 l+ b3 ]0 i& B2 p# g  _
我的結論是 ...公仔箱論壇! {) v! \8 H1 [5 [) u9 c1 m2 g9 U8 F
on0099 發表於 2014-1-6 02:00 PM
- _: @$ b) g2 H
唔使咁嚴重要抱歉, 你都係表達自己嘅意見啫!
$ z. ?. L1 r4 h! O/ [3 ]公仔箱論壇不如你試下比多次機會呢套劇, 由第六集再睇, 用relax心情去欣賞每個演員嘅表達方法吖, 都OK架, 唔好太serious, 幾好笑, 笑多啲, 人都健康啲!
作者: crystal1357    時間: 2014-1-8 11:35 AM

唔錯, 幾好睇呀
作者: lily841121    時間: 2014-1-8 05:52 PM

亠般.沒有看不損失
作者: liuoldman    時間: 2014-1-8 11:51 PM

TVB standard 製造
作者: greensoda    時間: 2014-1-9 07:34 AM

没看过
作者: on0099    時間: 2014-1-10 04:38 PM

www3.tvboxnow.com( p7 _) [8 R* ^' w
& G2 `- q" Z+ P4 p$ A
唔使咁嚴重要抱歉, 你都係表達自己嘅意見啫!
& H( R" Y& ?& d( o2 S- Y2 @$ ^- I不如你試下比多次機會呢套劇, 由第六集再睇, 用relax心情去欣賞每個演員嘅表達方法吖, 都OK架, 唔好太serious, 幾好笑, 笑多啲, 人都健康啲! ...
. U4 m6 q& j( p大文細佬 發表於 2014-1-8 12:57 AM
+ Y$ `/ J2 l7 h8 ^9 W

. w' A, W# i# }. p( ttvb now,tvbnow,bttvb整齣劇真是依賴優秀的演員們在撐埸面, 他們的表演方式是非常吸引眼球的, 如果是給菜鳥的新人來演的話, 絕不有此化學作用.
9 C+ b/ x( \4 mwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇# v; w- O. ^6 B  |! J& ^
愈看下去就覺得是東拼西拼的, 明顯的看出是由數位導演來拍攝, 有一些埸口是硬來的剪接的.
1 E- I  N" w& ]2 J" L' L就整體而言: 由於優秀的演員們的關係, 因此是看得開心的.
作者: hkdog1997    時間: 2014-1-11 01:37 PM

唔錯, 幾好呀
作者: shuyao2002    時間: 2014-1-12 10:00 AM

明明系猫屎妈咪个嘛(以为是米雪)后尾又变咗猫屎少女(以为是岑丽香)衣家又变咗猫屎爹地(黄宗泽)
作者: edmondng80    時間: 2014-1-12 05:22 PM

Just OK...
作者: kipper0426    時間: 2014-1-12 09:34 PM

都幾好睇呀!
作者: cythcyth    時間: 2014-1-12 09:35 PM

我覺得王浩信做得好好啊。
5 s$ g9 j! i+ W  Y: [' B+ T1 W蘇眉同佢坦白個part真係好感人啊。
作者: rickpang    時間: 2014-1-15 05:22 PM

GOOD FOR YOU
作者: koonwah    時間: 2014-1-15 06:39 PM

王浩信,咪咪姐和古明華也挺合拍,綠葉做得出色過主角好多.
作者: 542300    時間: 2014-1-15 08:55 PM

8 @, z0 y8 \/ E$ i. y% xkoonwah 發表於 2014-1-15 06:39 PM
www3.tvboxnow.com  N$ j* X2 ]; O" E9 l
- x/ Y) ^8 ~  D" i8 B! v6 }
    看到他们的演技,真是一流~7 ]; a2 I& ^9 e: [
# i/ Z4 Z! i* d* Z; ?

& ]0 Y/ n; W1 |- [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。    超遛的表达,自然的演技,口才~www3.tvboxnow.com  f: Z, i( J4 g+ k7 B, d3 @+ [# p
www3.tvboxnow.com+ t! ]. E9 G* K$ x4 |) |6 g
    新人还需多多磨练。
作者: mimifeng    時間: 2014-1-15 10:35 PM

我觉得呢部戏好爆笑啊~~!D配角都好放得开啊~~!
作者: 大文細佬    時間: 2014-1-16 08:32 AM

如果我係菲菲真係唔知點算
作者: darwinmak    時間: 2014-1-16 04:22 PM

$ x5 h+ S9 _) @9 V8 h: O8 ?tvb now,tvbnow,bttvbkoonwah 發表於 2014-1-15 06:39 PM
綠葉d經驗超哂班la..
作者: andypanghk1021    時間: 2014-1-17 12:06 AM

岑麗香演技越來越好.現在好喜歡睇佢劇集
作者: ongong84    時間: 2014-1-17 10:04 AM

剧情还不错。 很多搞笑剧情。
作者: jynwave    時間: 2014-1-17 11:46 AM

看了一集~已經覺得TVB江郎才盡
作者: GGTTGG    時間: 2014-1-17 04:23 PM

睇下睇下觉得不好看。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 K; X0 T0 }0 r; E  X  g
香香演戏好差。。。3 j" q/ l! [3 h' X6 ?& g
我觉得套戏浪费了米雪姐。
作者: plcksanver    時間: 2014-1-17 05:26 PM

究竟好不好看???
作者: 小托比    時間: 2014-1-18 09:02 AM

超級中意貴知,cute爆,太可愛了,女神
' T* L/ D3 Q# x3 e# r% HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另一pair正PK,好cheap
作者: ckato    時間: 2014-1-18 11:11 PM

個結局最後特變得無理頭...
作者: welovephoto    時間: 2014-1-19 12:22 AM

Agree
  P) ~& g% R9 o% M# ^# o' F! ywww3.tvboxnow.com
我覺得王浩信做得好好啊。
+ N. f) w4 Q3 }' c蘇眉同佢坦白個part真係好感人啊。
' V0 t- r( ]7 g6 h& y) zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。cythcyth 發表於 2014-1-12 09:35 PM

作者: QZPMG    時間: 2014-1-19 12:42 AM

係啦. 王浩信做得好

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0