標題: [翻唱] 劉德華 - 暗裡著迷 [打印本頁]

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 09:06 PM     標題: 劉德華 - 暗裡著迷

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 10:20 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 F# l0 Z" H- r) M! |

! {4 A( g% N3 C7 v6 n- pwww3.tvboxnow.com[attach]2676109[/attach]公仔箱論壇# g" k5 E2 G/ H; J. l

A$ h- t: n, k" U' {' t( l+ dwww3.tvboxnow.comhttps://app.box.com/s/pu5xtv9ksxdf8d3em7gk. j2 f7 X- y) ], a' F

3 Y/ l( d7 t6 D  ^, Cwww3.tvboxnow.com

: f, {9 t: c7 E# {6 l/ A劉德華 - 暗裡著迷
1 P0 K9 c' E, B: M, z: Y7 K( w2 i公仔箱論壇
4 g* z$ a) `8 n6 p3 S6 _
公仔箱論壇0 ^' W% L; v. z7 o9 z/ y* f
作詞:林振強tvb now,tvbnow,bttvb* Y0 D# F; j& ^; d. z( z
作曲:徐嘉良公仔箱論壇3 ~* n4 c* j; q! ~
編曲:Belinda FooTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 G. _; P5 R% T5 i- z

- T' P/ Y5 e2 i! D

: k5 G% H. i9 o# I  l' Q7 T可不可不要這麼樣 徘徊在目光內www3.tvboxnow.com; f+ q' m* p. w# G2 v, ?; n% [
你會察覺到我根本寂寞難耐公仔箱論壇" M- F! |- q1 O! F% N
公仔箱論壇  C0 ~; \3 J3 F0 u5 a/ e6 U' H4 J
www3.tvboxnow.com1 Q- C! B6 }. ?, _. P. P( {
*即使千多百個深夜 曾在夢境內. M  C: g1 d: e
 我有吻過你這畢竟並沒存在, B+ L1 p) d6 H5 c9 t1 }; {0 M- z

4 f. p2 Q- e( T+ `- I: hwww3.tvboxnow.com
tvb now,tvbnow,bttvb8 H  K1 n) z" [0 K/ f& d" R
 人聲車聲開始消和逝8 J' p# d) o' F* a, l* N
 無聲掙扎有個情感奴隸TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 B& {3 W! d) k& c
 是我多麼的想她www3.tvboxnow.com, M2 O7 U3 c! R+ e0 a  ]( q
 但我偏偏只得無盡嘆喟
% L  _+ T( E% k" ~- w3 \* K公仔箱論壇
* G, c' P9 M0 ?" itvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) K; s6 S' L) Y1 [- Q4 l: W6 q
 其實每次見你我也著迷' k7 Y/ p& j8 z# O
 無奈你我各有角色範圍
5 L0 Q& E# j2 V; g8 hwww3.tvboxnow.com 就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...
  F2 K/ A& i+ q5 [- O4 P9 U
* j& q: z3 F1 W+ w/ v. s
www3.tvboxnow.com. x  o2 i6 f" P3 ^1 i; [( T
 唯在暗裡愛你暗裡著迷
) Z8 X# l5 G6 ]- GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 無謂要你惹上各種問題TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ k% R/ f2 b( u3 _! P- w
 共我道別吧 別讓空虛使我越軌*tvb now,tvbnow,bttvb$ t( j6 g$ F) w/ a* M4 \8 ]4 q' I
公仔箱論壇. q7 _- F3 W) D# c# \# M+ s4 B
tvb now,tvbnow,bttvb$ E* V6 L6 o) J& \# m3 S1 q4 c
REPEAT*
; v* ?9 B7 Z( I9 j# ^7 m6 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 _  X1 s$ }" B/ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ S: M; O- F9 K! i2 h% p
其實每次見你我也著迷6 I7 v  ^7 T: M' P4 s' v
無奈你我各有角色範圍
% C1 A6 _( [) Ntvb now,tvbnow,bttvb就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...www3.tvboxnow.com  l; s; i6 R1 T6 ]' ^. Q3 l

( F" ]6 }9 k9 a% f. A

3 M, ]' K! t/ u; o  }1 X公仔箱論壇唯在暗裡愛你暗裡著迷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 x, g( _; k+ T
無謂要你惹上各種問題公仔箱論壇, c2 x7 H7 I) I+ L' U. i( m9 D
共我道別吧就讓空虛 把我摧毀
) l, v# c8 o1 L5 z, b. Fwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇* y; y# l; K3 J4 z" M
www3.tvboxnow.com+ h, |: }; D4 Y/ \6 d) g! U9 v

! g: \, {0 ]2 t# x9 J& {3 Pwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. t1 B6 R! f- w: o4 f! O( x& h+ P  K

作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 09:50 PM

/ z/ A+ V: x5 ^6 H& O
; G5 W- u. U! L# L& g+ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下次用 批量上傳 upload 圖會好啲.& P$ ?. e  a& F+ o, I- O$ [
tvb now,tvbnow,bttvb1 {$ g0 t7 P8 Z6 Z
剛剛圖失.
- _; ?: Q) b$ Owww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* k0 M! Z# I( h0 y. T
[attach]2676088[/attach]
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:05 PM

* {/ v! j  X9 S6 z) U& V' b. J8 Twww3.tvboxnow.com
: w5 H0 E8 _: {5 G4 qtvb now,tvbnow,bttvb

就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...

6 W( y( v9 v( K( N

第二次上面呢句個 ad lib,好似俾鬼搞咁.

5 ]# D; t$ {0 D5 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

今次整體唱得唔錯,係第二段 hold 唔住個 groove.

; ?# l( S: p7 c

有啲起服可以做得好啲.好聽只係小咗啲感染力.

1 y$ m* S! \$ M& J) BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

要記住一點,你就會有好大進步.

* _) |/ j; i5 t  k2 J% Itvb now,tvbnow,bttvb

係人聽你唱歌,唔係你迫人聽你唱歌.

www3.tvboxnow.com* B" B4 S3 w. Y/ q) B  N

多謝你的分享.tvb now,tvbnow,bttvb/ d2 q- w& r2 R# A" o8 E

6 f6 c* n& y$ x; W3 O公仔箱論壇請繼續支持本論壇.tvb now,tvbnow,bttvb  g* F6 ~9 ]7 b- P# h( d+ N+ Q5 H6 T7 i

8 C1 x& p  i  N/ g) QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。努力呀.支持你.
' F, Q; v5 H% v2 m9 p# HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:09 PM

唱得唔係太好?
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:16 PM

6 }7 i/ l$ @1 ?% u4 p, Htvb now,tvbnow,bttvb: _5 F! c6 V: k3 C7 }
4# pongpong0715 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 y. w* x3 K# W
公仔箱論壇2 Z" D$ z: ]' t3 l* G- E  d  S8 v2 N
唔係唔好.只係俾小小議見你.公仔箱論壇7 Q9 J' y# Y4 j% b: U4 f; L5 J7 w

! q, C" y5 P, i* i; F* M2 ?% H# dwww3.tvboxnow.com

今次唱得唔錯.

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:58 PM

哈哈收到!
0 C/ q* w, [& y( V公仔箱論壇
5 Q3 o$ O8 [2 r" s+ J9 Swww3.tvboxnow.com不過我再聽嗰個位,的確有啲唔自然
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 01:06 AM

我日日都來等你呢首歌出爐,哈哈,剛剛見到就第一時間跑入來聽了。 前後聽了兩次,第二次播得好D,就下載了收藏了。我去食完個早餐,再寫評論給你呀下
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 01:34 AM

即使千多百深夜......www3.tvboxnow.com% L+ p1 p" T4 J4 G: Q8 y2 P
, o# H" M' t  q% m
btw 唱幾好但欠D感情 , 未夠肉緊 !
5 p$ W% r" j% u" P7 \; twww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb: s# J! p8 [' D" T* A+ j
我都係想聽吓你唱克勤D歌 !
作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:16 AM

即使千多百過深夜
' F# R* Z2 w; vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. U& l4 H+ b2 T( W% E公仔箱論壇我 check 過兩個歌詞綱.
" S. ]8 o7 W5 N2 C5 Twww3.tvboxnow.com
& x  s0 o. J" @% N' m公仔箱論壇
你会察觉到我根本寂寞难耐
7 l+ A# ?  E" k6 R0 u6 @' e9 g公仔箱論壇即使千多百个深夜
: Z4 ~# Y. Y! e( `' b公仔箱論壇曾在梦境内
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 V! H" c# q8 R

4 O( J5 c1 J. O) K/ w劉德華(Andy Lau) 公仔箱論壇7 ~* E& h$ ?: S0 u3 P) Z

9 A) n" ?4 b9 P* s8 r$ O5 P$ k
暗裡著迷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# v  s2 C( b8 ^3 g/ H; R

( L  \  v, E+ b作詞:林振強
6 U/ C& {  G4 H5 |+ y作曲:徐嘉良
$ c- J7 L% l- }+ K( z編曲:Belinda Foo& U3 V/ c# C% D; V: ~/ B! H7 r

+ j$ `2 D3 ^* m- u可不可不要這麼樣 徘徊在目光內
: m8 O1 N+ I% @: K  j' d你會察覺到我根本寂寞難耐
$ h& X8 y- z+ e5 r9 ?
. O1 a5 c7 o, {$ J9 qwww3.tvboxnow.com*即使千多百個深夜 曾在夢境內
4 m/ ^" U( W# j% o3 u; F3 gtvb now,tvbnow,bttvb 我有吻過你這畢竟並沒存在
! W( F* B9 t' G- D1 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:21 AM

4 ]0 u+ \; Y( c4 otvb now,tvbnow,bttvb
& {; W3 ?3 {$ s! E( [

7# jenniferdream

公仔箱論壇0 ~0 j% y3 p1 R' l- ~  h$ D

我去食完個早餐,再寫評論給你呀下

3 H% a  b/ [& u2 Btvb now,tvbnow,bttvb

妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 f  w/ A- {2 \6 s! T# P6 t

妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.

* Z* h  U+ |' @1 `公仔箱論壇

唔好嗰小小積分都呃.

作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:38 AM

把聲 依然 好靚。 * t: L" |/ T' I) j0 E# S( r( Q
唱得都唔錯。
: K! ^+ i: D) p! b2 U% ctvb now,tvbnow,bttvb不過有少少同個伴奏唔系好合拍。 公仔箱論壇" k4 u, q& b# ^2 t
唔知系你慢佐定伴奏慢佐。
3 \- c9 E2 Z& ]/ }3 U+ I' V5 R" n公仔箱論壇就少少啦。 tvb now,tvbnow,bttvb! E) H0 `' s" o) ~4 A' R
support。
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 03:16 AM

即使千多百過深夜
2 W, s. Q. o( z6 s. f* O# k公仔箱論壇
6 Q% K3 u  m1 ]# Q" V3 H& gtvb now,tvbnow,bttvb我 check 過兩個歌詞綱.公仔箱論壇8 f8 d# s9 n+ X8 o

3 b, Z4 e7 O7 C0 ^% Z4 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% U4 @. m4 }9 F' Q% STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com7 I+ ?4 x& v, v
劉德華(Andy Lau)
0 _$ c- `; j% m" F5 J# o6 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb0 w$ N& F' ]1 B/ X0 ^
. N( n8 [- X3 t! Q
pinaroo 發表於 2014-2-19 02:16 AM
www3.tvboxnow.com0 h7 a& h9 J9 O0 y, j1 b
歌詞係"個" , 但佢唱咗"過"....
* ?* v) G: w" atvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com/ r$ j  m0 X4 F5 M* X
btw 只係一D懶音嘅小問題.....别太認真 !
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 05:02 AM

7# jenniferdream
' y% @, `4 |  E
2 j. O( [% O7 [) k: y0 j  \www3.tvboxnow.com妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.
# i6 ]0 H) @: d% H. H, m4 k公仔箱論壇妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.: s% c* P% i0 T& Z6 g
唔好嗰小小積分都呃.
1 d! E4 a- H4 a. ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。pinaroo 發表於 2014-2-19 02:21 AM
" s3 i& S* Z8 m' X9 x. p3 i/ h公仔箱論壇
8 s+ U+ P- H2 v6 G' ga.m. 就當然系食早餐喇。甘你又點解成日夜媽媽都係到回帖,你唔係HK住架。我得鬼閒呃你果
8 Q! C0 ], n( E  X7 h1 C一分 。你唔俾分我都無相干。好歌我要慢慢聽,聽真有咩可以挑剔吖嘛。不過好似唔多覺 。不過都要聽多幾次。要係雞蛋裡挑骨頭。嘿嘿
作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:18 PM

懶音其實 ok噶。。佢已經好好噶啦
. Z# e" R& z/ w, |% }( a+ H公仔箱論壇我成日 俾人笑... 橙 鏟 傻傻分不清。。
3 G/ N" C9 O' F6 ]& B! _公仔箱論壇仲有好多讀音都讀唔出。www3.tvboxnow.com/ b" O( W# ~' o5 n1 u
就好似 “虐待” -..- 我唔知點解咬唔清
  A7 d  G  E- e: bwww3.tvboxnow.com“有機” 成日唔系唔小心講成 有雞 or 有gay...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 K! x" G3 i- i
如此類推啦-。-! 公仔箱論壇& C& A5 T9 x0 X0 E
我讀嘅時候呢,我分得好清楚 佢哋 唔同噶。公仔箱論壇: W  x2 j4 ?, \  }  i5 O
但讀出聲嘅時候。。 人哋 聽落 又覺得我分唔清。
# J9 a% Q; ~- q- m: g; V公仔箱論壇不過我都習慣曬了。。 我懶人一個-。。-! 所以懶音重D 都冇所謂啦╮(╯_╰)╭~~~
作者: patsypatpat    時間: 2014-2-19 09:08 PM

唱得幾好呀! 拉音仲係爭dd... add oil!
6 V  E, Z$ p' r# L4 T5 Vwww3.tvboxnow.comsupport pong pong!
作者: pongpong0715    時間: 2014-2-19 09:09 PM

多謝咁多位網友意見
7 c; x1 Q) m+ t8 R公仔箱論壇
6 k& [/ w+ N8 Pwww3.tvboxnow.com懶音,咬字我好多都真係唔係太清晰tvb now,tvbnow,bttvb- z4 k) r* C2 s( X4 C( j% P4 Q
所以希望錄多啲歌,大家可以俾啲意見我一路改進!!% e9 t! a8 L" \2 J' R
3 _3 c2 H, F% x: o1 r9 j: S* `
jennifer,多謝妳對我嘅支持,www3.tvboxnow.com* V6 g' Y' K' L7 Y6 ^( j/ Y
隻歌我有盡能力唱,都知自己感情唔夠,但希望妳唔介意!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 12:31 AM

0 [7 t; ^0 `! L8 m1 K( b2 ?9 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇9 x; \; `7 v7 }! v; a
16# pongpong0715 tvb now,tvbnow,bttvb$ m3 b! ^) Z6 h, h$ k9 Z; f2 T
www3.tvboxnow.com( k2 G, u: k: e  B. B$ q' l# {
傻啦,你首歌唱得好好呀 ,唔覺有咩問題。呢首好難唱架。我系網上聽過好多人唱。你個版本算是優秀了+ E( I  y& b9 f. g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' l: K+ c' N2 H2 H7 A" D
我聽得出你好盡力唱首歌。 唔觉感情唔够,因为每一个人唱歌既表达方式都唔一样。只要聽得舒服好听就夠了。有時加太多感情,會俾人有壓逼既感覺。至於咬字唔係太清晰我又唔覺,至少我沒有看歌詞,我都能聽得到你每一個字  9 @. h) G) _7 d0 f* ^

! T: n3 B# `0 {tvb now,tvbnow,bttvb唔好對自己過份要求, 這只會做成壓力唱歌。要保持 輕鬆既狀態,唱得好唔好唔係重要,重要是你能唔能夠享受過程。 www3.tvboxnow.com: L7 i" t/ ]# a0 K
: t2 C8 C) V9 z5 Y, n
謝謝你分享這首歌 ,你有無興趣再唱其餘的兩首歌, 我覺得都好適合你唱。網上面好少人翻唱。你喜歡劉德華嗎?

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-20 01:11 AM

再次謝謝妳的鼓勵TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 b- ~" v7 H# N  f! J: J3 k
tvb now,tvbnow,bttvb- P5 U: F  f2 a! N  K
劉德華也是我偶像,既然妳支持我,
, u* k: p/ Z, D! Kwww3.tvboxnow.com給我點時間,讓我翻唱餘下的
# D/ j5 A' R1 `tvb now,tvbnow,bttvb
5 Q* _2 P% @  ~0 T, Y  w, v2 d, H' e公仔箱論壇此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,www3.tvboxnow.com" q) ]5 I( @# y
但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 03:58 AM

4 _1 U' r) ^$ |5 Q; L9 ?公仔箱論壇公仔箱論壇" ~1 ]2 a; w" D5 t: v
再次謝謝妳的鼓勵www3.tvboxnow.com; i1 ]# V$ I" y/ G$ N% T8 t
公仔箱論壇0 D  m) ~, B' }
劉德華也是我偶像,既然妳支持我,
2 {, x/ {) n  a. d4 |+ n公仔箱論壇給我點時間,讓我翻唱餘下的www3.tvboxnow.com: \3 S$ j! E8 d5 O

( p  M! V/ v3 \# E! Q3 R4 M& Z) STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,
, p% Q* R0 R; k+ P# P0 a. r, i8 Y但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇! ..." V; Z: V1 k( r% s, @
pongpong0715 發表於 2014-2-20 01:11 AM
tvb now,tvbnow,bttvb6 D- z8 H8 {- E* K

6 N) I9 ], C' h$ f9 ]9 J8 ^. F
8 H" T! o; R3 o6 c) D5 E, nwww3.tvboxnow.com你慢慢唱啦,唔急架。我都係劉德華既fans,送張我在網上畫既圖俾你吖。我見到你又剛剛發了這個圖,哈哈。$ L4 u/ X6 t; i* a5 p; W7 j* x
www3.tvboxnow.com3 ~: |) c# g2 r5 i# M) r8 G
[attach]2677127[/attach]www3.tvboxnow.com! E1 G: \, X' @/ P, a# c' A& O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 H4 j8 Z( \# @: R7 q- ^0 ]
tvb now,tvbnow,bttvb/ `% _# e2 p$ W3 O3 S% x9 E2 m% U6 x

, _2 Y! \( f& A9 K# k6 x
/ K( I/ |: M  ~5 G4 f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, g0 s5 y% D4 M6 i7 Z3 E  g

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0