標題: 新《笑傲江湖》 [打印本頁]

作者: timmaxsing    時間: 2014-4-23 03:58 PM     標題: 新《笑傲江湖》

[attach]2814586[/attach]
) J+ Z2 D; C8 m* x, c! J4 {  mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。新《笑傲江湖》是武俠小說《笑傲江湖》改編而成,並由霍建華、陳喬恩、袁姍姍、陳曉、楊蓉領銜主演。該劇於2012年3月24日在浙江省仙都風景區開機拍攝。
: y9 W/ B" X& {/ g" r5 A% kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
陳喬恩憑該劇獲2013年國劇盛典港台人氣女演員。8 M2 c  A5 S5 ]4 E7 K" b
-新《笑傲江湖》已於4月18日晚上高清翡翠台播放
" _- p5 ]. _! L: T公仔箱論壇[attach]2814585[/attach]! y( r5 D4 ?. _! K" r. ~
[attach]2814580[/attach]公仔箱論壇( o- l2 V' D  P  r
前言大綱:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 U" J5 F6 z8 z8 ]0 _) n
自古江湖是否一定係分正邪...又是否一定誓不兩立,以少林、武當、五嶽劍派為首的名門正派,與「魔教」日月神教展開了「正」、「邪」之爭。然而,連串鬥爭實際卻並非表面的黑白分明,誰又可為「正」與「邪」之間定要畫出分界?
# O! N- Z1 r1 G3 y" a9 M) ?0 r* b

4 V$ W) T- J: q3 ?2 d# X7 Ntvb now,tvbnow,bttvb 五嶽劍派之華山派大弟子令狐沖(霍建華飾),初入華山武功平凡,後意外獲得五嶽各派劍法精髓,更遇師門前輩風清楊傳授「獨孤九劍」,從此劍術通神。令狐沖的高超劍法卻引起師父岳不群猜疑,藉此逐他出師門,公仔箱論壇4 i1 Z2 j' Q  Y7 L0 X8 A" ?6 U
卻於因緣際會下接掌恆山派掌門之位。其實外號「君子劍」的岳不群(黃文豪飾)表裡不一,為獨得驚世秘笈「葵花寶典」,竟暗中施計令武林同道相互暗算。

* n3 i7 f/ x! h' u0 k, zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 令狐沖自幼與不群獨女岳靈珊(楊蓉飾)青梅竹馬、情投意合,豈料福威鏢局林氏一脈遺孤林平之(陳曉飾)為報家仇而拜入華山派後,靈珊轉投平之懷抱。令狐沖及後因音律相交,結識日月神教聖姑任盈盈(袁姍姍飾),
( b5 @2 i$ `& R  Ntvb now,tvbnow,bttvb兩人志趣相投、相許相知下暗生情愫,但令狐沖同時為日月神教副教主東方不敗(陳喬恩飾)及恆山派小尼姑儀琳鍾情,並周旋於糾結難纏的情愛之間……

7 Z9 B  N6 q8 \. b; Y8 Y; rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。經歷幾番生死誤會後,令狐沖和任盈盈才明白互相深愛對方。此時盈盈卻身中劇毒,奄奄一息……究竟林平之、岳不群等人機關算盡後,會否作法自斃?令狐沖和任盈盈又可否終成眷屬,從此琴簫合奏、笑傲江湖?
  V" Y8 ?9 c$ S% F0 d2 {1 H) V$ ytvb now,tvbnow,bttvb[attach]2814583[/attach]  y+ ^# X2 P4 U
[attach]2814581[/attach]
( Y$ Y- [8 \& j/ y8 J9 utvb now,tvbnow,bttvb[attach]2814584[/attach]: u9 d4 N7 n! x8 p) l# w( |
[attach]2814582[/attach]
作者: 大文細佬    時間: 2014-4-24 01:34 AM

笑倣江湖本書就好睇, 套劇
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-24 09:41 AM

第三集內容大綱
" B3 t2 e) h7 g6 `- `" xtvb now,tvbnow,bttvb
岳不群要令狐沖前往青城派向掌門余滄海道歉,令狐沖意外發現青城派暗中修練辟邪劍法,並對福威鏢局林家有所圖謀,及後令狐沖更被余滄海戲弄。
/ W5 G7 L$ [9 ~$ r$ g回華山後,令狐沖被安排到衡陽城出席衡山派副掌門劉正風的金盤洗手大會;林震南兒子林平之欲探林家秘密,卻失敗誤中機關為母親所救,

, u  t1 I, I* p& u1 S1 c* i% ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。之後更與喬裝為村民的岳靈珊相遇,更在茶莊與余滄海的兒子引起打鬥錯手殺死了余滄海的兒子......另外本來想告老還鄉的林震南要......
5 f* d7 R% \0 @# s' V0 ?$ d+ l! I   以下是三個必睇提要:
* R" v7 l' ^$ F! A$ I: ^[attach]2815164[/attach][attach]2815165[/attach][attach]2815166[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 u# U5 v. c+ w* f- N) k' h6 u
第一個必睇提要:鬼馬主要的令狐沖用他彈子神功,彈向蜜蜂巢去戲弄青城派眾人,但隻鹤在飛大叫...備青城派掌門余滄海反向地劍道一動,tvb now,tvbnow,bttvb3 ^$ p) i5 C% G# y
一窩蜂飛向令狐沖,令他一仆一碌...更備青城派掌門余滄海叫他做"大膽狂徒"你想...
8 _  R( H6 y0 _9 T+ Y. R4 |tvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com% d( y7 G  r, q5 U/ Q4 s: c- o5 W
[attach]2815167[/attach][attach]2815168[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 x4 ?* Y# W% {
第二個必睇提要:陰濕的余滄海特言"心心不憤,一腳踢到令狐沖五體投地,令人覺得他在行三跪九拜之禮...... www3.tvboxnow.com5 n7 s: s( M  d7 ^6 H& \
www3.tvboxnow.com( g- Z' t' y0 Y
[attach]2815169[/attach]
% t" d9 x2 y" a$ R- P, ~) uwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com5 ~1 J4 T  {, U4 f( u% \" l
tvb now,tvbnow,bttvb4 U9 o" n+ P0 r

9 E" x4 h6 h5 a6 @( {tvb now,tvbnow,bttvb第三個必睇提要:在美麗的場景說走遍大江南北,用意是.......
作者: mnb1123    時間: 2014-4-24 10:20 AM

笑倣江湖本書就好睇, 套劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Z3 h* F3 a3 M) K1 g: h
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  Z4 i# {# x) ?0 X% k
分分鐘D場景好睇過套劇 ,睇吓點
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-24 10:44 AM

公仔箱論壇0 P1 V8 Y0 o7 e$ s# y) x- s
分分鐘D場景好睇過套劇 ,睇吓點
& d* N& W3 K: v+ X+ N" Y) y8 R0 Stvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-24 10:20 AM
( M# r& c7 A4 V, N" {
該劇唔場景OK啦,但主要係特技勁, 可說是用咗特技,我哋D超級劇迷都不一定睇得出架......
作者: chy25    時間: 2014-4-24 09:22 PM

幾唔錯,服裝好鮮豔
作者: lhy92725    時間: 2014-4-24 11:30 PM

内地剧在HK台播,吾系套套可以好似铁齿铜牙纪晓岚甘收得嘅
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 12:01 AM

内地剧在HK台播,吾系套套可以好似铁齿铜牙纪晓岚甘收得嘅TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 c( H7 F0 Z  P3 P" {6 I' p
lhy92725 發表於 2014-4-24 11:30 PM
公仔箱論壇9 `9 C- L* {3 x* q8 ?# j9 c0 K7 @
該劇只限無線高清台播,該劇買點有好多,稍後下來我會慢慢介紹!
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 02:36 AM

幾唔錯,服裝好鮮豔TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 K8 o2 N5 X# }6 n
chy25 發表於 2014-4-24 09:22 PM
( s* ~4 M! a9 [- xtvb now,tvbnow,bttvb如果服裝唔豔,都給引唔我或你哋睇啦,套劇好睇極都有限啦!
作者: pknoface    時間: 2014-4-25 09:10 AM

係唔係粵語版呀? 幾時開始做呢?
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 09:15 AM

係唔係粵語版呀? 幾時開始做呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 B' Y) l  x& ]% ^
pknoface 發表於 2014-4-25 09:10 AM
, N, O3 P% |/ a
-新《笑傲江湖》已於4月18日開始星期一至五晚上TVB高清翡翠台播放,係粵語版配音
作者: lhy92725    時間: 2014-4-25 10:46 AM

5 h. o: }% Y, A8 d* i公仔箱論壇該劇只限無線高清台播,該劇買點有好多,稍後下來我會慢慢介紹!
2 {6 `! q) U0 n6 mtimmaxsing 發表於 2014-4-25 12:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; y7 I( W9 H3 W7 h
高清台内地就睇吾到嘅
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 11:25 AM

www3.tvboxnow.com* v* r  O% ^; l& h- K: S; K$ V3 B
高清台内地就睇吾到嘅公仔箱論壇1 [) O+ `! V# a( J! `- x" x
lhy92725 發表於 2014-4-25 10:46 AM
( b2 i0 [7 Q! R- M1 \# ?公仔箱論壇有得下載,下載後就睇到啦,下例是網址:
6 m. @% L) d2 P% S" W' Wtvb now,tvbnow,bttvbhttp://www.tvboxnow.com/thread-2953052-1-1.html
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 01:11 PM

劇中飾演東方不敗一角,首次挑戰武俠經典角色的全統。由陳喬恩演繹的東方不敗造型驚艷,亦剛亦柔,時而純真,時而陰險,令該劇成功實現口碑大逆轉,公仔箱論壇$ C3 F" x2 Y% W. g* ^$ H, _; `
演技受到觀眾與媒體肯定,被媒體譽為「最嫵媚版東方不敗」。

9 z) r7 b7 D  b+ e! Iwww3.tvboxnow.com[attach]2816342[/attach][attach]2816343[/attach][attach]2816345[/attach]
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 03:04 PM

[attach]2816460[/attach]
' b: F) c3 {* X* P以下又是一個特技做出來的一個美麗場景啦!
0 o4 r) V  S1 I$ z9 m. ktvb now,tvbnow,bttvb[attach]2816462[/attach][attach]2816463[/attach]
作者: 100188    時間: 2014-4-26 03:39 AM

于媽版本嘅劇都好麻麻,特別系呢套。搞埋咩換心,都係睇原著好過。
作者: cottoncandy    時間: 2014-4-29 07:04 PM

之前睇過下大陸版,劇情改到飛起,當原創劇看啦
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-1 09:15 AM

新《笑傲江湖》中,演"田伯光"一角,真是演得夠"入木三分"
# F& ~- V! M# J+ L% b% ?7 z[attach]2823045[/attach][attach]2823046[/attach]
7 Q2 T- i7 P/ `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2823047[/attach][attach]2823048[/attach]
% L. V( T5 ~$ y6 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2823049[/attach][attach]2823050[/attach][attach]2823051[/attach]
作者: lhy92725    時間: 2014-5-1 11:09 AM

好老实讲,我都宁愿睇呢出吾睇西游记啦
作者: lois0209    時間: 2014-5-2 12:58 AM

有靚仔靚女睇,都唔錯
作者: LastWinner    時間: 2014-5-2 02:11 AM

好老实讲,我都宁愿睇呢出吾睇西游记啦公仔箱論壇0 j0 V2 B& u2 q' P2 e& H
lhy92725 發表於 2014-5-1 11:09 AM
公仔箱論壇# s" l& h1 b  I

. K& q# Z/ R5 F3 u0 |8 f% k. |! dwww3.tvboxnow.com
. `4 Z! _/ ]7 O& m  K: F; e老實講,我睇咗呢出新《笑傲江湖》好耐啦  依家追緊《金玉良缘》
作者: LastWinner    時間: 2014-5-2 02:12 AM

配音始終都唔夠原音好睇
作者: mnb1123    時間: 2014-5-2 11:55 AM

比想像中好.人靚,衫靚,景靚,畫面靚.係配音扣佐D分。個套老西徹底放棄
作者: lek0212    時間: 2014-5-2 07:43 PM

什么台播放!
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-18 12:14 PM

任盈盈答謝令狐沖的救命之恩,與他前往梅莊拜見江南四友及療傷,並自稱是嵩山派左冷禪女兒左依依和華山派風清揚唯一傳人風二中。令狐沖先與四莊主丹青生論畫品酒,
2 Y0 D% u* L; f% p% s7 Z任盈盈再與二莊主黑白子論棋,最後拿出珍貴的笑傲江湖琴譜、棋譜、墨寶和水墨畫作為賭注,要求四名莊主與令狐沖比劍。
作者: bigheadson    時間: 2014-5-18 02:36 PM

似乎OK WOR, 不過只限無線高清台播,希望遲D可以係其他台有得睇
作者: czm99094    時間: 2014-5-18 07:24 PM

飾演田伯光的演員太靚仔, 真係唔似個採花賊,tvb now,tvbnow,bttvb, Z$ C1 P# f7 P% a  P
其實呢套笑傲當做別傳呢睇都OK, 但對於原著迷, 至少對我呢講, 就唔係太收貨
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-23 08:56 AM

東方不敗上山打雪狼,但元氣未回復,受傷的東方不敗身陷險景,令公子英雄救美,東方不敗感動萬分tvb now,tvbnow,bttvb8 q. k3 ]- ^+ z
[attach]2857552[/attach]
6 g4 @- d( L1 |- ]2 e# s[attach]2857553[/attach]
作者: pknoface    時間: 2014-5-25 11:05 AM

依家睇緊, 我係金庸迷. 所以所有金庸既作品我都喜歡. 呢套唔算話好好, 但都睇得落. 西遊記我下載咗四集睇咗大約4集就唔想再下落去啦. 唔好意思.
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-25 11:15 AM

依家睇緊, 我係金庸迷. 所以所有金庸既作品我都喜歡. 呢套唔算話好好, 但都睇得落. 西遊記我下載咗四集睇咗大約4集就唔想再下落去啦. 唔好意思.
/ c9 U6 H  E; ]0 ]$ |+ _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。pknoface 發表於 2014-5-25 11:05 AM
tvb now,tvbnow,bttvb2 y3 ]/ o! Y) \4 x8 k, T1 k
西遊記睇咗2集我都唔睇啦,
$ O: W0 M4 w5 swww3.tvboxnow.com另外這個係《笑傲江湖》談天室呀,我正在追《笑傲江湖》啦,這套OK架
作者: arthur2005    時間: 2014-5-25 11:03 PM

看了幾集已經不想看!
作者: pknoface    時間: 2014-6-6 07:07 AM

我覺得OK啊.
作者: bigheadson    時間: 2014-6-8 03:01 PM

我覺得都唔錯
作者: nasdaq    時間: 2014-6-13 04:46 PM

我也去下这版本看看   应该不错
作者: JUNE123123    時間: 2014-6-13 04:58 PM

成套劇唔係好合情理, 既然都改到唔似原著, 點解唔用第二個名呢?
作者: 筋骨结合    時間: 2014-6-18 06:48 PM

东方教主大亮
作者: liuoldman    時間: 2014-6-24 12:37 AM

我覺得都幾好睇 武打特技做得唔錯
作者: zhuokaix    時間: 2014-6-25 10:40 PM

- -东方不败竟然真系女人,而且中意令狐冲,说好的节操呢- -
作者: DDDNNN    時間: 2014-7-7 10:38 AM

小三乱入
作者: lungkw978    時間: 2014-7-7 03:47 PM

雖然和之前版本有點不同,但比想像中好看。
作者: jeffmak888    時間: 2014-7-20 10:55 AM

很好看
作者: MarlonYam    時間: 2015-5-5 06:04 PM

thank you
作者: alanlo11    時間: 2015-5-13 08:06 AM

這堆人物看不慣~
作者: chingccs2    時間: 2015-5-19 01:47 PM

東方不敗好靚
作者: yamchung    時間: 2015-5-24 12:10 PM

thank you for sharing
作者: BBee8888    時間: 2015-6-27 09:57 AM

都值得一看,等我看看先
作者: yaujz701    時間: 2015-9-12 04:28 PM

其實只是為了陳喬恩
作者: deanli1982    時間: 2015-9-24 02:49 PM

口水花晒华担正主角~~呵呵,令弧大哥
作者: zihugongguo    時間: 2016-12-2 05:37 AM

非常感謝
作者: falconkey    時間: 2017-1-3 12:37 AM

笑傲江湖最好睇都係周潤發嗰套囉‥我係老餅‥
作者: kaurakivt    時間: 2017-1-8 11:01 PM

3# timmaxsing
* |' D9 V  \3 _# ?0 ^6 _2 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. x7 G6 ?- [$ q: _$ bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  Q+ I& c% S; z8 n$ n+ }9 rtvb now,tvbnow,bttvb  好像看電視都沒看書的感覺
作者: 愛迪仔    時間: 2017-2-11 05:23 PM

陳喬恩演得不錯, 比女主角任盈盈更好!!
作者: mm1971    時間: 2017-4-13 08:10 PM

比内地的那个版本好,霍建华比李亚鹏好多了。
作者: thc890630    時間: 2017-8-23 10:48 PM

始終好難做到書個意境
作者: changfeng620    時間: 2020-8-12 09:38 PM

还是喜欢看老版,看来我是一个容易怀旧的人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0