標題: [八卦神探問題]--[答中有獎]真係有呼吸的都有分派 [打印本頁]

作者: 金田Sam    時間: 2015-1-8 03:26 PM     標題: [八卦神探問題]--[答中有獎]真係有呼吸的都有分派

( F) g" }' R5 W! awww3.tvboxnow.com
' O  \& \% ?4 r[第一題]八卦神探劇中萬綺雯(車季菲)有多少個細妹?
: Y3 [' C. D9 G9 {' v公仔箱論壇a)0個
7 \8 O9 w4 x- G7 A" o' T$ Ntvb now,tvbnow,bttvbb)1個
, G+ H, C! V+ \6 Fc)2個,

8 V3 |- I. ^% K0 H* O1 N" Ltvb now,tvbnow,bttvb截止時間在一月十五號夜晚23:59分,得獎者會有2000分轉賬。
1 I! p6 O# o1 P* ]( y6 d2 K( |/ VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]3016000[/attach]2 \3 {# H. o/ h" u& u$ V# B* F
(示範答案):
* }% H1 A) U: Z! H0 Swww3.tvboxnow.com1)第一題答案A tvb now,tvbnow,bttvb$ v" h; F6 M4 F
2)第一題答案B 因為唔係車季左唔係車季右,又唔係車貴過頭,係車季尾
tvb now,tvbnow,bttvb/ W, k8 c4 W* i; c/ ^
3)第一題答案C 因為伯母可能仲有得生
tvb now,tvbnow,bttvb; z" Z$ b: [- Y

: e4 Z/ L5 L9 ywww3.tvboxnow.com玩法及守則公仔箱論壇. W9 o4 e6 s, D0 m
1.各位參加者注意活動截止的日期時間。
6 M& H2 S2 r  L: o' L8 c4 B9 v- k2.發表答案後不可再編輯帖子,可加入創意答案,好的會有獎賞。
" M* E. o& x- N( X0 \3.嚴禁分身參與, 如發現會給本區版主處理。
$ p: c4 [" l5 ]公仔箱論壇4.如遇到有爭議時本人擁有此活動的最終決定權。" n; Y. N* M/ R; A
5.遊戲純係試驗性質,歡迎提出意見。tvb now,tvbnow,bttvb! R4 Z3 o% y2 f. c# y
6.答中者肯定有得加分,唔係純吹水,請大家湧躍參加。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:52 AM

: W# {) W, l0 @3 \! XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ?, H. B. @" M! E3 Y. a' u0 ^
[第二題]八卦神探劇中趙洛希(Shirley)最後秘密係乜嘢?
$ R: v' s2 P) f/ E3 ra)係變態殺手,處心積累以殺人為樂。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 s6 x8 d6 {2 x7 Q1 P. [7 E! H
b)係勇仔,不過變咗性,為想同薜丹仁一齊。% x+ Z$ E6 F. s; H7 H2 y) q
c)係誤會,真係女仔,真正兇手係未死的勇仔。
公仔箱論壇# ^7 \  p& l5 Z( y7 J
d)自創答案,請注明
/ T/ q- l5 ^0 |, e8 i: s2 T截止時間在一月十號夜晚22:00分,- ?9 m6 T5 [5 }2 O" L( V2 }
猜中者你話加幾多分就幾多,以8萬分為限
tvb now,tvbnow,bttvb; ^& j6 I% v8 l* C
[attach]3017018[/attach]
9 R4 p2 ]$ g, I# s/ I: WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(示範答案):
3 l7 j7 X# ?8 k4 `6 ~tvb now,tvbnow,bttvb1)第二題答案A 擺到明,唔使估,簡直送分
2 K- A# P3 ], n; N' S$ \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2)第二題答案B 我都估呢個,好合理
公仔箱論壇* P2 V' `. p  H/ p3 K) N% ~+ G. D0 m
3)第二題答案C TBB一貫打邊爐式收場

* W2 Y; h7 ~! v' f4)第二題答案D 自由發揮
5 w2 O, X* L9 H/ ]$ B  _$ b6 |! x' X
玩法及守則( P( V7 H+ H  W: X+ w
1.各位參加者注意活動截止的日期時間。
, S% C( ^9 u3 _& o公仔箱論壇2.發表答案後不可再編輯帖子,可加入創意答案,好的會有獎賞。4 Z! ?( Q* i; n4 R# \8 G) S! m: a3 r  i
3.嚴禁分身參與, 如發現會給本區版主處理。
8 S/ T% G8 f: t4.如遇到有爭議時本人擁有此活動的最終決定權。
8 q; X5 T2 P+ n5 Q8 Y4 ?tvb now,tvbnow,bttvb5.遊戲純係試驗性質,歡迎提出意見。
; H5 C, s' X. T# ~# q. q# ]tvb now,tvbnow,bttvb6.答中者肯定有得加分,唔係純吹水,請大家湧躍參加。
作者: CC517    時間: 2015-1-9 12:16 PM

第一題答案B 睇晒啦都係得一個肥妹妹/ c) E. `6 }. H
第二題答案C 吹水波話個有變性人www3.tvboxnow.com! m+ t- h1 p2 |
行啲, 但係跟劇程, 都係老作。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 10:39 PM

本帖最後由 金田Sam 於 2015-1-9 10:40 PM 編輯 www3.tvboxnow.com7 j# S, u# T; k! ^0 I% a

4 k/ z% b$ y% }" |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
第一題答案B 睇晒啦都係得一個肥妹妹. n5 F" c8 N" W( z( `! F& ~
第二題答案C 吹水波話個有變性人
8 J6 q6 d" x# D1 n+ p$ i公仔箱論壇行啲, 但係跟劇程, 都係老作。
, J+ v0 X8 a- ?0 `0 y! I0 Rwww3.tvboxnow.comCC517 發表於 2015-1-9 12:16 PM
; y8 `7 i, q3 i2 Q[attach]3017306[/attach]
8 K; ~9 a8 r. [. f+ ^www3.tvboxnow.com
: F8 p6 r( G% Swww3.tvboxnow.com好嘢吖,你答中了,真係有變性人,仲變到同某個人一模一樣,
  H4 O+ D8 m  s+ J7 e0 q3 O宜家如果整容技術真係咁都得時,都幾恐怖。
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:12 PM

原來得一隻貓捧你場多謝晒
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:14 PM

p.s. 得閒來貓E館坐下, 都有遊戲玩
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:42 PM

原來得一隻貓捧你場多謝晒
& }1 b6 P" |! W' j0 C, ^8 Z' U公仔箱論壇CC517 發表於 2015-1-9 11:12 PM
$ P! y+ y; d5 k4 e8 v0 dtvb now,tvbnow,bttvb0 P/ i# Q5 P5 [( C
呢個答中有獎遊戲聽日先截止,tvb now,tvbnow,bttvb  T; r+ N' f: K' z
睇吓除咗你隻貓之外仲有冇人入嚟欏分,www3.tvboxnow.com0 n8 {! I- t. Y1 o- n. G, a3 N
真係啞ge入嚟做兩吓手勢都有得派,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( F. ~6 g- B4 M7 P9 Y
..己經出到呢招嚟招客....
' a7 z, D0 d! {9 l# X% _tvb now,tvbnow,bttvb

作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:45 PM

幫你打下廣告啦
作者: lhy92725    時間: 2015-1-9 11:47 PM

第一題答案B,我未睇,估下嘅遮
7 F; U9 Q2 O1 u3 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第二題答案C ,又系斷估無痛苦
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:50 PM

幫你打下廣告啦
& x+ r( U, D1 {$ D/ u) c7 d% \6 ?: f; X' Twww3.tvboxnow.comCC517 發表於 2015-1-9 11:45 PM
4 `# E( e  o! ]8 w7 h, G公仔箱論壇: Y8 N$ L% `5 ]4 ~1 {* v
要啦,入得嚟呢區,求其晌我呢個帖留吓言都派分,
4 N; N9 Y4 ^* f搵人嚟啦,聾盲啞跛都好咩都好,總之係人就得,
+ Q! A  y7 ?* I: W- xwww3.tvboxnow.com真係有身份証都有.....
: h& ^9 ^: _2 O. G+ R( q) V/ x公仔箱論壇1 w9 Y8 d8 c# v/ H- B
呢區我留言咗幾個月,儲埋d分多到我自己都驚,
, X  `! v' C/ d# n, S總之入嚟,就算鬧兩句都派,至多派少d.....
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:53 PM

第一題答案B,我未睇,估下嘅遮公仔箱論壇6 F8 Z0 g" N5 }5 T; g4 m2 r
第二題答案C ,又系斷估無痛苦
! ^% d" b9 H4 ?. G/ J7 _$ ~( i' ^$ Ftvb now,tvbnow,bttvblhy92725 發表於 2015-1-9 11:47 PM
: N( I1 w3 J' a$ s6 K
( R% H3 I: \/ [+ _公仔箱論壇( @' n+ e8 C' f0 y
你有冇忙成咁吖? 套戲己經做完仲話未睇??
& E5 }# a3 @  X但你又答到喎,車季菲真係得個肥肥地細妹,( d' u3 W! ~. w1 F
斷估的第二題我晌第二個帖直頭開埋我都係咁估,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" P; `7 ^6 f, `  S: [7 B
劇集去到咁高潮,今晚又大結局,萬綺雯比人咀完又咀,
' b0 O6 \. a# |3 W1 |8 c攬攬鍚鍚,呢個李思捷個角色搵我做,無人工我都做。
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:55 PM

www3.tvboxnow.com/ Q. Q* h: q  e4 J
* O7 I& N. U3 ?; W, P+ q3 [! u; D

0 t2 b9 @* `( M* P# L* ltvb now,tvbnow,bttvb你有冇忙成咁吖? 套戲己經做完仲話未睇??
- @8 @: \6 u$ g+ {+ uwww3.tvboxnow.com但你又答到喎,車季菲真係得個肥肥地細妹,
0 A& X& f" D& a& l% ntvb now,tvbnow,bttvb斷估的第二題我晌第二個帖直頭開埋我都係咁估,www3.tvboxnow.com' o6 \" P2 E' X0 G' g! j: O
劇集去到咁高潮,今晚又大結局,萬綺雯比人咀完又咀,
" }' i5 K1 U# [5 q) A5 Iwww3.tvboxnow.com攬攬鍚鍚,呢個李思捷個角色搵 ...
& D4 C0 B3 n2 {3 |" f% g' y3 R) s金田Sam 發表於 2015-1-9 11:53 PM
$ @/ P  n3 I4 L9 N2 a5 b! S: W8 _; B9 }tvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com4 ?" d! P' w/ p1 W  x6 r
樓上個貓姐係國內人, 唔係好似我地咁晚晚追, 等成集做完至download來睇架
作者: CC517    時間: 2015-1-9 11:56 PM

萬二蚊飲左定型水, 青春不老
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-9 11:58 PM

公仔箱論壇2 r3 J( B& X* U7 s+ F

1 B$ p6 s, `5 f" L3 Q" V樓上個貓姐係國內人, 唔係好似我地咁晚晚追, 等成集做完至download來睇架
9 c# Q0 C) z! F" d( F- }4 gtvb now,tvbnow,bttvbCC517 發表於 2015-1-9 11:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) H3 [- ~' z" ?5 W# H7 g/ Z7 x

2 L$ h: |" D5 n9 z# M9 ?5 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁又係,呢度出晒名係download劇的好地方,
4 P+ y: g- L! z# @( ywww3.tvboxnow.com我以前都有down過,所以早幾年開咗個戶口。
* S; m' @. }+ K" [; Ytvb now,tvbnow,bttvb留言就上年年中左右先開始....
5 I/ r) ]5 b* G% m: wwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇9 }( u& ]4 V* e2 B$ i4 w) }
劇集區的版主幾好人架,成日加我分,又創d送分遊戲,
* j" h; e+ `, d2 B0 @2 K  @$ B8 Z3 s6 L公仔箱論壇送到我宜家個積分過億,比佢加分的留言過百都有,
5 L$ {2 Z5 |8 }8 R搞到我有d唔好意思添
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 12:00 AM

萬二蚊飲左定型水, 青春不老2 y$ T% ~! Z2 ^2 o# z
CC517 發表於 2015-1-9 11:56 PM
( e  Y: ]5 ~  I0 A( l' N6 Ktvb now,tvbnow,bttvb
7 F$ |2 `' V' \; ]- i6 j$ j5 s公仔箱論壇大結局呢集講佢比人打定[定型針]
# @& T8 _$ @0 f3 G: q% Z) U3 S) S1 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,夠諷刺啩...
+ u4 K8 k) \" Q2 U, o7 E5 r
% h) N( ]6 A0 x不過年紀始終都大咗,真係無以前咁靚,& X. U, A! w* p* Z) ~
但宜家做戲就好咗好多,爽朗性格更表露無遺。
作者: CC517    時間: 2015-1-10 12:02 AM

四十幾仲風韻尤存, 你仲想點
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 12:07 AM

四十幾仲風韻尤存, 你仲想點$ o( m) z9 R9 s+ V% K
CC517 發表於 2015-1-10 12:02 AM
8 u2 ?, n. V1 u$ l! @
% t9 V) p4 M3 [$ m

6 L$ F/ H# x# {9 M# }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 j& }9 t0 U  p8 Z. Z! m" O
今次仲有新面口的女演員,有d角度睇係幾靚的,tvb now,tvbnow,bttvb; ^+ S* Y& U$ b" n4 `) \, t
更有幾特出的鐵良芷朱晨麗,蝦頭同梁烈唯....
1 V8 g) o/ f; q$ S2 V7 C我就真係好似賣緊廣告,不過套劇我覺得好睇,
, |. b. a5 f. Xwww3.tvboxnow.com我睇以你進度,你要排期到出年暑假先睇到囉....
作者: lhy92725    時間: 2015-1-10 09:14 AM

其實我可以晚晚追嘅,不過費事出廳開電視之嘛tvb now,tvbnow,bttvb% U3 A0 e! z1 Y: w/ H
我已經搵佐資源全套下載來睇7 u, y3 H) [3 b( }5 a$ N2 E; _
純粹捧萬二蚊場
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 09:31 AM

第一題答案B,我未睇,估下嘅遮www3.tvboxnow.com- Y" P7 \& F- C# t3 c
第二題答案C ,又系斷估無痛苦
7 A7 \& U6 N: c9 p公仔箱論壇lhy92725 發表於 2015-1-9 11:47 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 ~( A+ Q4 }: r6 A
[attach]3017564[/attach]
+ i7 z+ g) b& [6 Q2 L# }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哦,睇唔到呢個回覆添,有估就有分加..2 B& q" O, N' J& b- Z

7 V% ?) Y% W0 [6 H6 J該煨,
5 Z. @  [2 L, }4 q公仔箱論壇本來問答帖晌限時前唔應該有咁多閒雜說話,
; F" _! b7 i& X8 j" gtvb now,tvbnow,bttvb又係我自己衰破壞咗慣例先,撩人講嘢。
! f2 @- q5 T* Q* C0 ]請幫手宣傳吓,. a3 {/ t' f/ g: R5 W' z' @& B
睇劇同步討論樂趣多TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ~" W" c! t7 P  s& Z2 b
齊齊追劇回覆笑呵呵
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) m+ R! `; C: a! ~9 h: l: v

作者: timmaxsing    時間: 2015-1-10 09:38 AM

p.s. 得閒來貓E館坐下, 都有遊戲玩
: i1 |2 W- T6 _. r* G* J: rCC517 發表於 2015-1-9 11:14 PM
E生係我地方買AD,問過我未...
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 10:15 AM

E生係我地方買AD,問過我未...+ ]% _8 K+ z! F7 i, c( x) Q* C
timmaxsing 發表於 2015-1-10 09:38 AM
公仔箱論壇+ m' R; ?1 Z- T* @2 e" X; V6 ?

5 u6 @; n. c9 Q( H! P- Z6 ztvb now,tvbnow,bttvb唔好怪佢住,真係要怪就怪我,, G! z' e! [9 B) ^  v% i4 Q1 S
不過相輔相承,e貓有晌佢果區幫手宣傳,tvb now,tvbnow,bttvb. O, i8 k$ E0 z
將功補過算係唔話得囉....
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 10:22 AM

其實我可以晚晚追嘅,不過費事出廳開電視之嘛
$ `4 x9 \  ^( g" ]7 h我已經搵佐資源全套下載來睇tvb now,tvbnow,bttvb; q9 D0 Q7 G' G6 Q6 t5 M' ]
純粹捧萬二蚊場. N. z3 }% q% ~
lhy92725 發表於 2015-1-10 09:14 AM
* m$ s) @5 F4 z1 k3 n3 i0 Dtvb now,tvbnow,bttvb3 B: f; y  U$ _' s; q
睇一套其他人睇晒的劇,人地己經知道晒劇情而你先睇,
7 b) ~, R$ t+ C! R8 B  s* l" i: j8 W我覺得樂趣唔大,因為就算幾好睇都好,都過晒氣,
8 G/ D" r) R6 N6 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當你睇到緊張時亦無得同人講,人地己經追緊第二套,9 T/ ]0 {, T/ a7 T* O
完全唔同劇情,仲有咩意思?
! Y8 x% a9 C* d  H( A! kwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇2 ]  J# y: W- p; S* C0 q
download落嚟一次過睇係好,只不過,咁係睇,唔係追.....
作者: CC517    時間: 2015-1-10 10:32 AM

E生係我地方買AD,問過我未...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( \/ u: a" O( [8 H; }1 V
timmaxsing 發表於 2015-1-10 09:38 AM
公仔箱論壇* R, c7 f; A+ S/ n; }8 a- N% {

* l* r) v, Q* A' q/ {0 f2 B無問過幫你手, 對唔住, 係貓厚多士做左嘢都要出糧喎, 唔該
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 10:34 AM

4 f1 T0 g4 ]: A' i公仔箱論壇www3.tvboxnow.com. Q0 d4 l1 m  E8 m; Y, A
無問過幫你手, 對唔住, 係貓厚多士做左嘢都要出糧喎, 唔該
8 M# N" a% R# _* @! Dtvb now,tvbnow,bttvbCC517 發表於 2015-1-10 10:32 AM
' O/ H* y6 N$ s; B. @" k& Swww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ H6 s1 l: R8 d+ W% r8 K
嘿嘿,出咗我份糧仲唔夠??
4 o& S  _' I- ]" |www3.tvboxnow.com呢區你咪使旨意蝦到J神喎,佢大把幫手,...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& c6 y- g9 C/ x7 t  t2 v
厚多士? 係喎...諗起都肚餓...去食嘢先。
作者: CC517    時間: 2015-1-10 10:42 AM

tvb now,tvbnow,bttvb; X/ D$ z4 j( D% c* g4 j+ e1 k

, W: {% W! E) b% Q嘿嘿,出咗我份糧仲唔夠??www3.tvboxnow.com. c; c0 a# I5 o4 }. o3 q+ {
呢區你咪使旨意蝦到J神喎,佢大把幫手,...
- o# z% M) F) n' D, M, C7 d( O9 [; ^公仔箱論壇厚多士? 係喎...諗起都肚餓...去食嘢先。
2 v, [( X  @1 jwww3.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2015-1-10 10:34 AM
0 _% F" w6 f- j; z; y' U- V) [! I公仔箱論壇
" K% W9 V+ G# [9 y9 T公仔箱論壇點會呢J大好好人, 在樓下開遊戲, 奬金豐富, 少少TVB$, 一D都唔在意, 貓都係講笑啫, 佢老人家唔會嬲嘅
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-10 10:53 AM

' M7 _. d/ O8 E# M, rtvb now,tvbnow,bttvb
' K3 j7 |2 f5 @tvb now,tvbnow,bttvb唔好怪佢住,真係要怪就怪我,( z) }7 t( }7 j: u6 Y1 b7 R3 x0 J
不過相輔相承,e貓有晌佢果區幫手宣傳,
# M, A: r7 P% P$ }將功補過算係唔話得囉....5 r5 [/ x9 }# t& W
金田Sam 發表於 2015-1-10 10:15 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; S3 s+ z6 ]7 K' B- d: V9 O
E生係"有傾有講吹水區"的其中一樓帖的樓主,我哋認識佐好久啦,我也是活躍該區,我哋只係說下笑,金田Sam會員好唔當真
作者: pknoface    時間: 2015-1-10 12:23 PM

我都未睇完結局. 唔知個遊戲完咗未呢?
$ E8 N" y( E0 T8 _; B$ O公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb3 }+ Q4 }' i% A0 b
[第一題]八卦神探劇中萬綺雯(車季菲)有多少個細妹?
8 ?: y6 @, _  P$ }: Y8 n  l* {8 rwww3.tvboxnow.comb)1個www3.tvboxnow.com. i) M: H) \( ~, n% N- d
公仔箱論壇4 U" Y; l9 q' q) o9 Q4 J. }
[第二題]八卦神探劇中趙洛希(Shirley)最後秘密係乜嘢?8 K7 ]$ F$ o1 B) @
c)係誤會,真係女仔,真正兇手係未死的勇仔。
作者: pknoface    時間: 2015-1-10 12:25 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 w" D0 M" M5 c/ ]

$ I" L: q, G+ W( L5 X3 awww3.tvboxnow.com呢個答中有獎遊戲聽日先截止,
" _: B! X* l" dwww3.tvboxnow.com睇吓除咗你隻貓之外仲有冇人入嚟欏分,7 x9 G  d* Y* t4 {* r" p  ?/ {
真係啞ge入嚟做兩吓手勢都有得派,
; z' Y3 _( U7 S' b/ w# y$ y4 T6 Vwww3.tvboxnow.com..己經出到呢招嚟招客....
2 x7 G5 G, Q# d, ]) x$ [: P. V, H8 w, F, F3 C6 R7 ?5 M# a
金田Sam 發表於 2015-1-9 11:42 PM
: d8 B; r& N1 r, }tvb now,tvbnow,bttvb$ W, J3 y  w" d: z# X
金田兄唔使擔心既, 我地一定黎撐場既.
作者: pknoface    時間: 2015-1-10 01:01 PM

原來勇仔真係變咗性呀? 殺人既原來係呢條女呀?
作者: MOONCAKE43    時間: 2015-1-10 01:24 PM

第一題答案應該係B - 得1個細妹
: {6 Z; q, i7 J" z+ r第二題答案係C - 我都系斷估架
) Z) I& m# D7 Z+ A, @公仔箱論壇sorry, busy working, 仲未睇完...
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 01:53 PM

又有兩位留言,都有估到答案係乜嘢...
$ g; o2 U/ j3 g+ k. ~公仔箱論壇分數方面我係慷他人之慨,請笑納..% g# R2 Q3 }$ P) A
今晚十點前只要你有呼吸就有得送,www3.tvboxnow.com( u8 N7 c; j5 w! f$ J
我又睇吓今次擺明送分可以送幾多出去。8 \% v8 J; p3 \7 M3 P$ R
- ^8 T. c  @( L/ U: p
[attach]3017668[/attach]
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 01:57 PM

# [7 c6 Y5 K: \6 P+ [& ]/ U( O
E生係"有傾有講吹水區"的其中一樓帖的樓主,我哋認識佐好久啦,我也是活躍該區,我哋只係說下笑,金田Sam會員好唔當真
* _4 B6 f3 i0 n& B! N! m* O0 s2 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2015-1-10 10:53 AM
9 C; K) b. F2 Gtvb now,tvbnow,bttvb
# I) e. M1 [" y$ |- rwww3.tvboxnow.com哈哈,我唔知道你地咁老友吖嘛,
# Z% J4 p$ I% o# ?3 C呢區版主受人愛戴,遇到有人欺負,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- i$ G, t7 b7 J$ }1 I. o
版主唔出手相信其他會員都會出聲....
! F& ?' j. d1 o# ?3 D4 C  Y公仔箱論壇www3.tvboxnow.com2 I) `& D6 a  T, k: {
原來,貓兄的確幾活躍水區,, `& \7 C' D5 }# y* D  P( u- v
我按住佢個簽名檔一搵就搵到,
& n' v  [. A, b' twww3.tvboxnow.com一個帖去到2200幾頁....犀利..8 ~' i% K  K  i! J/ K: `# G8 e

* ^8 \- `; g  k8 C5 ewww3.tvboxnow.com睇落唔使送分比貓兄了,貓兄資產原來咁雄厚
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 02:00 PM

原來勇仔真係變咗性呀? 殺人既原來係呢條女呀?tvb now,tvbnow,bttvb- ~# X2 V, o8 ~/ t
pknoface 發表於 2015-1-10 01:01 PM
公仔箱論壇( p3 V' f' g1 @7 A2 Q+ O/ P; C

' D9 J4 s- E6 n+ z$ z+ F! j; |嗯,分就送咗,見你答得幾好,睇晒之後請留多次睇後報告,
9 F: T8 J3 c3 z8 E; Nwww3.tvboxnow.com講講對成套八卦神探的意見,有邊度好邊度差....
* G, \6 X4 m& _8 H# }& ^1 C# uwww3.tvboxnow.com純棒女神萬綺雯的話相信會幾滿意,戲中佢d對白好搞嘢...
2 q. a2 ~# O: R' {* u. v( jtvb now,tvbnow,bttvb7 H4 I5 d7 {, x8 \) V7 {
其中一句,[你可唔可以唔好成日做d嘢令人誤會呀~] "
  \- k# V" o; R6 l6 h/ W; \4 M& x* w. U' m: O
所以,你咁講會以後棒場,講得出請做得到,唔好令我誤會呀!
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 02:12 PM

第一題答案應該係B - 得1個細妹公仔箱論壇. b* i7 O+ x0 r+ |
第二題答案係C - 我都系斷估架
* K  g% i1 J6 w" Y1 f. z公仔箱論壇sorry, busy working, 仲未睇完...) W( f6 M8 Z. U6 X; @& [
MOONCAKE43 發表於 2015-1-10 01:24 PM
! X) {! Z! p" ]: I: e: utvb now,tvbnow,bttvb  F- h- E; ~/ `" u
睇劇追嚟睇會好睇好多,正如好似球賽咁,
- k& t& J' }4 i. ]7 r+ V) \! Ltvb now,tvbnow,bttvb如果一早知道比數幾多去睇,場波會好悶,; I3 h' F/ z; |9 b! `# J
知道場波比數係1比1,上半場己經入晒後,
& I4 {1 `1 o& D' p7 _下半場知道結果時甚至放棄唔睇....9 I; c7 l1 k, P' X3 Y: D" x
就算有龍門精彩的撲救,後衛優秀的解圍,
- p$ d. v8 x5 }; ~: Kwww3.tvboxnow.com亦會錯過晒,睇劇同睇波一樣,睇即場,
( r% {2 o4 E4 G, rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。晌全世界仲未知會發生咩事前第一時間自己睇,2 r9 `4 L  Y9 W% @1 t2 N4 x/ u
咁樣播前討論,播緊討論,大家一齊估下劇情去向,
4 D( V  W6 J' V2 a0 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。會好睇好多,希望以後多d人試下咁做。
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-10 05:02 PM

3 R3 f( T$ Y$ e: c" u
; |4 K! ^  B% i' P/ J
哈哈,我唔知道你地咁老友吖嘛,
7 `! v7 D, r8 S2 B呢區版主受人愛戴,遇到有人欺負,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& X" K, I' ^& e) G9 ?3 a
版主唔出手相信其他會員都會出聲....公仔箱論壇% ?  z1 G$ h+ t$ L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 B' B' o8 o( ]& k( L# t) w
原來,貓兄的確幾活躍水區,: p6 [5 }" M5 w4 i( o* ?0 }" U4 F. p7 F
我按住佢個簽名檔一搵就搵到,www3.tvboxnow.com/ y1 b: k( a' V1 E/ u7 f$ ^
一個帖去到2200幾頁....犀利..! }  R& I8 `6 B. `5 N6 C, p/ u

4 w# R: U( M; y0 hwww3.tvboxnow.com睇落唔使送分比貓兄 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 m* Z( [% c2 k  m! a; }. {* o
金田Sam 發表於 2015-1-10 01:57 PM
係叫貓姐姐...唔係...
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 06:37 PM

8 Q4 y4 f3 A. Z. K* x
% u( l) u$ M7 P( Kwww3.tvboxnow.com
係叫貓姐姐...唔係...公仔箱論壇1 H4 y: ?/ c# H. g# {7 {
timmaxsing 發表於 2015-1-10 05:02 PM
' T7 s$ b( Q; t2 T8 e7 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com7 D3 b3 j" `" e
呵~剛剛跑完馬,J神版主有回覆喎...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* x0 J/ S) Y. O# R: }
原來係貓姐姐,嘿嘿...咁有冇狗哥哥架呢度?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! _0 c9 p, G) {
鍾意貓的女仔或女仕會幾有善心同愛心,
2 L( x6 c9 ?, r. A$ WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好多流浪貓日日有人餵飯,希望d貓有嘢食,
. q+ d4 N5 k& D+ I4 p0 _" T$ lwww3.tvboxnow.com高傲的貓係唔鍾意人地睇住佢地食嘢,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- G: ^: j, R  S" M* b/ N
所以放低後要走開,離遠睇住d貓自己過嚟....
& X7 ^! x% R9 V( _" E6 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- f& H4 z8 T  d貓,老虎獅子係入於貓科動物,混入我地人類社會後,www3.tvboxnow.com4 W3 k1 n- M* S1 o% F% R4 j
貓亦都有所改變,唔一定要食肉,更對魚的腥味喜愛,
$ p4 c: o9 D+ d/ E7 X6 y" Twww3.tvboxnow.com細個我屋企係住木屋,有養過自來貓,年年都大肚,www3.tvboxnow.com" K/ I5 ~% _1 r6 N
次次生一堆貓仔,然後又通山走,但又識得自己返嚟,
) c* U, Q9 M4 V0 z  g$ E' Jwww3.tvboxnow.com有次我同細佬去碼頭釣到魚返嚟,幾隻貓離遠聞到己經撲向我度,
+ T' `6 `' K0 s  j公仔箱論壇最後比佢地搶晒我的戰利品,激死.,....3 k9 ]3 Q# Z6 X  _# |4 g: N# B- [

( l* x  x) w2 w0 g- C' ytvb now,tvbnow,bttvb貓,的確幾可愛,痴你果陣,但當你無嘢引到佢,佢真係睬你都傻。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 06:47 PM

養貓的經驗只係晌我十四歲前,因為當時住的木屋大火,乜都燒晒,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 }  J( b# I0 V& B0 x
然後我地亦搬咗,果陣所養的貓其後不知所踪了,應該又變返流浪貓..
7 ?' ?5 |, u4 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ K3 ~% s7 G8 K8 w. U
其後屋企細,己經無再養過,何況知道佢地壽命比我地短,
1 G* ]" k+ m7 D4 i$ C: S7 \. Lwww3.tvboxnow.com免得睇住佢地大,睇住佢地老,然後睇住佢地死,要傷心就唔好,
* B/ j, Y& w9 }' J閒來見到有人養貓,會過去同d貓玩吓,懷緬吓以前果幾隻...
  ~9 {; K( |9 t: z; kwww3.tvboxnow.com細個雖然d貓成日唔睬我,但有次我病咗,無返學,訓晌床,公仔箱論壇$ i8 ?" z% b1 |  x6 A- \
陪住我的就係呢幾隻貓,我估平時佢地都會跳上我床....$ t/ g& H9 J& w! F. M0 F7 w9 |$ N
因為我訓晌度佢地一樣咁做,但唔會痾屎痾尿晌度,
7 ]' d# Y* C' g- Q* [0 b幾有靈性,同埋佢地都幾乾淨,雖然唔可以同佢地沖涼,
5 F1 x# V" d3 f; q* A  R2 {* V但幫佢地疏毛時,佢地一樣會乖乖地唔郁....
( O  U0 J) e2 }8 M3 a
0 Y6 t6 j+ Q* {5 f; S* c7 N$ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。貓.....的確係幾好的寵物,如果我屋企大d,我相信我會養。
作者: lhy92725    時間: 2015-1-10 10:32 PM

我都系好細個養過貓
' u1 _- U6 ?5 |+ G  ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。自從他過佐身我就吾養了
2 A3 o; n( u0 t" [: T8 Q公仔箱論壇睇住佢離我而去的痛吾想有第二次www3.tvboxnow.com+ e' v# }0 `0 {$ A9 [
突然變佐呢D同劇集無關的話題
0 f$ s: d6 b% R3 H- U# s& H財神版吾好扣我分
作者: lhy92725    時間: 2015-1-10 10:37 PM

公仔箱論壇' y3 Q8 [# b$ z' p$ W$ r3 g
tvb now,tvbnow,bttvb. N( U+ _( r: k
睇一套其他人睇晒的劇,人地己經知道晒劇情而你先睇,( w1 [8 I! t/ U3 K5 M9 K
我覺得樂趣唔大,因為就算幾好睇都好,都過晒氣,www3.tvboxnow.com. U& a/ k! t% Z3 r
當你睇到緊張時亦無得同人講,人地己經追緊第二套,
. a7 H5 x3 Y" u: x4 V- P  Stvb now,tvbnow,bttvb完全唔同劇情,仲有咩意思?
) L8 H) I) w2 O: M3 P& c5 b3 U1 U; n' X. t( B
download落嚟一次過睇係好,只不過, ...8 d+ G( B0 w* i% c! \3 |
金田Sam 發表於 2015-1-10 10:22 AM
我一個人住,無人同我劇透
; A( b$ c. F6 [3 j' g集集追同一日睇幾集無咩區別" E; O2 h- H/ o; f
我以前追睇prison break同24果陣,可以睇通頂嘅
作者: CC517    時間: 2015-1-10 11:07 PM

吹水吹 到上樓上了, 好事.J大多謝加分
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 11:10 PM

我一個人住,無人同我劇透! k# A2 t" w' ?' u9 r/ U. D
集集追同一日睇幾集無咩區別
. u! k3 Y% s* F/ b6 [; L( Atvb now,tvbnow,bttvb我以前追睇prison break同24果陣,可以睇通頂嘅
# G2 Z: Z0 [+ P" K# Y$ s% Z( olhy92725 發表於 2015-1-10 10:37 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) W# y% M# N7 c4 @

3 _" d* y0 x6 _# I$ ywww3.tvboxnow.com嗯,我去其他討論區又係咁,周不時離題講其他嘢,tvb now,tvbnow,bttvb. _! W6 s: y* \+ t- k
我都希望J神版主唔好怪我地講咗其他嘢,
; N: D* i, s$ ^1 T8 \公仔箱論壇因為貓...所以有感而發....。tvb now,tvbnow,bttvb! L9 v, B& V# U$ l8 y

) v2 n) [  R/ B( k" V一次過睇通頂當然可以飽晒,但點都唔及集集追有意義,
9 T9 T' H% h5 s, w  Bwww3.tvboxnow.com一套好評如潮的劇人地睇晒講到好好睇,然後自己睇,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- U+ H! Y# p9 ^4 [2 ?% t7 ~1 `' p
發覺係好睇時,咁點呢? 套劇做完事隔兩個月先同人講??
$ e1 o% r0 o; v  k! E- I1 d* H& ^8 Ywww3.tvboxnow.com人地即場睇完果d己經差唔多唔記得晒,都唔知你講乜?公仔箱論壇2 }" d- z* o/ C! _$ n4 ~
如果宜家仲有人同我講[忠奸人]呢套劇頭幾集好緊張,
! T& g3 ~: j9 O$ C/ j6 _# X/ Y- uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。MayMay唔知會唔會坐監? 阿Matt係咪真係咁奸?) l" [* Q! ?0 m# R; E  i
我會話佢痴線,哈哈。公仔箱論壇# g  ^! f) i( [
9 |/ i4 N. B. C( C+ E% e
同樣兩個月後同我講,嘩,萬綺雯做Madam好掂呀,
) U2 x, w1 l$ H1 `# @車季菲好惡死,成日鬧人,我會聽到一頭霧水....
0 C4 z* Z1 d( M, A: s, e8 S4 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呵呵,一個人住有一個人住的好,就係你上網會有自由,
) L; D& p/ e7 B0 [( T咁,如果正常生活,夜晚呢段時間咪開住電腦睇電視囉,tvb now,tvbnow,bttvb5 g1 {6 G5 b( C
應該唔困難吖.....一路睇一路回帖,講下劇情.....公仔箱論壇7 Z# r% m5 B* b1 @* m
以劇集送飯,應該開胃d喎....
作者: CC517    時間: 2015-1-10 11:13 PM

劇集餸返可以, 開理電腦, 送埋筷子哼頭
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-10 11:22 PM

劇集餸返可以, 開理電腦, 送埋筷子哼頭公仔箱論壇, }9 H1 w1 K9 }/ u4 w/ S
CC517 發表於 2015-1-10 11:13 PM
' G( k7 D( w: e- ztvb now,tvbnow,bttvb
% V$ E3 q2 U0 B6 o0 x9 w哈哈....& W! f& L7 R5 b2 g, z
劇集,以前我就好少睇,一年睇都係五六套左右,
6 {9 P, V1 p9 }如果一開始係無時間睇的話,唔會特登補睇返,
) X5 H5 a2 F9 }6 q/ s5 |4 Cwww3.tvboxnow.com有時更索性連睇都唔睇,直到有時間有mood,www3.tvboxnow.com5 I* S" F6 ?$ R3 K) B  W$ Q
要睇就要準備一次過睇,得個完整結局。www3.tvboxnow.com- b. {- t% p' q1 T, G

% B0 H4 A& P5 h# P: o+ s) nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。上年到今年真係睇多咗,或者得閒咗,可以成日晌屋企,公仔箱論壇/ {% E# x3 L9 S
更何況,我反而覺得宜家TBB劇集好咗,有意思咗,公仔箱論壇2 E" P7 b) w7 x3 e6 `" B( N
演員亦好多表現得好好,出眾的女演員宜家多咗,公仔箱論壇' T" k. ?2 x5 J" n) |$ a. V
又唔鍚身,仲成日比人搏懵都唔介意,又攬又鍚,' R  r& M+ f0 \; b
男ge,好似梁烈唯呢d,王祖藍呢d,張繼聰....2 }5 a8 f7 S% h
舊有的馬德鐘馬國明,表現依然唔錯呀,.....tvb now,tvbnow,bttvb7 B$ R2 w. |0 k4 L# T' @9 Y

/ Q' j2 d1 ^# _# c, ?3 F3 X1 Z$ hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今次梁烈唯直情搏晒命咁,比人打到飛起,掉落山,( I1 K5 P+ u% D) J
濕身撞石乜都齊,廁所比人偷衫偷鞋仲追出去...
: |4 o* h$ t0 _5 itvb now,tvbnow,bttvb好似裸跑咁犧牲色相,女演員個個練武功打交,...
( ]1 y: X) M! x. J' }! lwww3.tvboxnow.com唔再係純扮靚做紙版公仔,資深演員亦受尊重,* A7 n3 j+ I% K
而且個個仲表現出資深的演技,係有時故仔差d,
6 O; F2 E1 @2 Q* Y5 {/ r" s但演員做得好己經補救到,佘詩曼又返咗嚟....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* o2 H' `2 r7 y, O6 H8 y8 A
哈哈~ 係收視差咗? 真難明,....以前無咁好睇都無咁差!
作者: CC517    時間: 2015-1-10 11:29 PM

而家多左選擇, 多一個台, 雖然唔係人人有裝機頂盒, 唔睇開又唔想追啦
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:16 AM

多謝金田兄送份。
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:19 AM

又有兩位留言,都有估到答案係乜嘢...tvb now,tvbnow,bttvb1 f8 J. I% `# k) M9 a; @
分數方面我係慷他人之慨,請笑納..
) V; m- l& S% w* [5 Q, C0 Gwww3.tvboxnow.com今晚十點前只要你有呼吸就有得送,www3.tvboxnow.com8 r+ s7 D& Q5 C& E
我又睇吓今次擺明送分可以送幾多出去。
# F0 w$ v9 h9 z3 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com7 b' K1 m: K7 ~, H% y
3017668 ...www3.tvboxnow.com* w" A, _* t& d
金田Sam 發表於 2015-1-10 01:53 PM
$ t7 Y0 T% m9 e7 w2 g5 }6 g' e8 ^. Jtvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com5 L/ D: A, |2 M7 E3 h
講真句, 我唔知答案架, 個時仲睇緊結局。 我都係抄襲架咋。
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:24 AM

" n7 N/ ?' v" t8 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) R1 `+ i+ Q' t
嗯,分就送咗,見你答得幾好,睇晒之後請留多次睇後報告,& V# u' n8 M  c  H
講講對成套八卦神探的意見,有邊度好邊度差....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 s. o0 w; ?# v  q+ F+ U
純棒女神萬綺雯的話相信會幾滿意,戲中佢d對白好搞嘢...) [! _5 z) X# W1 f7 _. L
www3.tvboxnow.com  N' L0 J& B" B. |$ J' ~" U
其中一句,[你可唔可以唔好成日做d嘢令人誤會呀~] :lol ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 [( o3 c! t# [3 ]1 q
金田Sam 發表於 2015-1-10 02:00 PM
公仔箱論壇" ?0 q. A/ s; O

/ y( D) i; q3 d$ g6 G: Y% vtvb now,tvbnow,bttvb萬綺雯我一向都幾鐘意佢既。 佢做戲唔見得好出色, 我純粹係捧偶像既遮。
作者: pknoface    時間: 2015-1-11 12:27 AM

依家啲劇結尾都係不知所謂。 呢套都唔例外。 我覺得誇張得黎又唔靠邊。 不過睇開就睇埋佢咁話遮。
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 01:05 AM

我都系好細個養過貓
2 c  Y# @% B; z( v' t2 l6 o自從他過佐身我就吾養了www3.tvboxnow.com) M6 a+ ?% A/ J/ K
睇住佢離我而去的痛吾想有第二次7 `, V/ g2 m+ a3 o  y& e$ D. N
突然變佐呢D同劇集無關的話題4 `# K! x4 T. h) H, P7 j
財神版吾好扣我分www3.tvboxnow.com4 t9 R. m% H+ U, Z# a
lhy92725 發表於 2015-1-10 10:32 PM
我唔會扣分...因我都有說離題話題
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 01:12 AM

吹水吹 到上樓上了, 好事.J大多謝加分
" z; |6 L, B1 _- E& A公仔箱論壇CC517 發表於 2015-1-10 11:07 PM
E生你知道就好了,但唔吹劇吹到灌水喎,否則...,到時會...扣...
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 01:18 AM

/ Q8 x! X8 b8 j1 P  O: {www3.tvboxnow.com
. j1 _1 |* T# G6 k/ Y8 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。萬綺雯我一向都幾鐘意佢既。 佢做戲唔見得好出色, 我純粹係捧偶像既遮。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ q% h7 Z/ A6 U4 h9 c7 R
pknoface 發表於 2015-1-11 12:24 AM
亂UP掌門睇唔出你係"蚊蚊"的Fan喎,我都覺得她都好專業精神,就如"老表你好hea中有一幕比郭晉安360轉時傷咗,好有精神演完才睇醫生架!
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 02:10 AM

多謝金田兄送份。
- }2 P5 R  M! K" D0 q1 Stvb now,tvbnow,bttvbpknoface 發表於 2015-1-11 12:16 AM
公仔箱論壇6 r9 X4 p6 g' R/ F% d) X4 s5 m; J( L

# [  S" S% {* u& H8 M' Atvb now,tvbnow,bttvb你入嚟打個乞痴都有分送比你...
1 y( K9 x  g7 k* x% Z6 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。只要你肯入嚟,若果你介紹多幾個人入嚟一齊傾,
' |* R- v  g7 e  g8 b% RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。送多次分又點話呢?
& Q* m. V) U; l) _6 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com* F/ F' A: P$ ~$ a% S6 _
今次個結局算良好,但都係趕咗d,而且又有d夾硬嚟,公仔箱論壇6 D6 O4 ]# o9 L2 d) ~
臨尾又要益李思捷有得咀咀....萬綺雯蝕晒底啦。
+ t6 @/ z& }6 W% V* etvb now,tvbnow,bttvb
  V, G& `" [+ h' V2 |www3.tvboxnow.com...薜丹仁呢個角色,比我做唔收錢都做。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 02:15 AM

我唔會扣分...因我都有說離題話題
' a  X, Y0 L7 v6 N6 X1 C0 q# stimmaxsing 發表於 2015-1-11 01:05 AM
公仔箱論壇- ]% p/ F  N3 |6 F6 e

# n8 ^% l# y( O& }tvb now,tvbnow,bttvb哈哈,版主晌佢管的果區大晒架嘛,
& x. L( {. w- ?5 Jwww3.tvboxnow.com版主講嘢唔會離題的....呢句我話ge...
5 X4 T; e! e* P; b* {0 S7 T  KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. m6 g0 ~* u2 f; ]
點都好,多謝J神通情達理,希望唔好介意我亂咁派分,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! R) c) s! R& ~3 m5 o1 ^
我都覺得我有時都幾麻煩,成日破壞人地規矩....* T* x  {% q9 V! i- @" y
不過我只係想討論氣氛熱鬧D,旺場D....( A# l' ~3 b; l9 s/ D) U4 `
分數於我如浮雲,如果派晒出去人地會開心時,
5 ?0 J  N, P, ~. L- H6 n  n我樂意繼續亂咁派.....^^"
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-11 06:20 AM

Y8 @% N$ s  l" L. i& H! Z
5 C& `( e. r: \2 W1 ~" @/ c  k  h
哈哈,版主晌佢管的果區大晒架嘛,
- c' L0 y; S. vwww3.tvboxnow.com版主講嘢唔會離題的....呢句我話ge...
- D8 C6 `1 k& [# Awww3.tvboxnow.com
0 A) Z! W0 B9 \5 Y# w點都好,多謝J神通情達理,希望唔好介意我亂咁派分,www3.tvboxnow.com4 I0 w( E: G/ r2 b2 s2 F8 V
我都覺得我有時都幾麻煩,成日破壞人地規矩....
9 U" f' E# Q  `* D) M6 x" u不過我只係想討論氣氛熱鬧D,旺場D....
1 B& H8 F7 s: k$ _4 h( otvb now,tvbnow,bttvb分 ...7 a/ o- m0 _. z  |7 c8 u
金田Sam 發表於 2015-1-11 02:15 AM
我給你的TVB就是比你在劇區活動時派賞,我派得勁過架...
作者: CC517    時間: 2015-1-11 11:51 AM

放D錢入銀行生下息, D錢係會繼續來
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 01:51 PM

我給你的TVB就是比你在劇區活動時派賞,我派得勁過架...www3.tvboxnow.com0 A' T) h# v) {' `
timmaxsing 發表於 2015-1-11 06:20 AM
+ Y: q6 Z: M  ]3 P& e
' L+ {; h; U" \* F# H
哈哈,常言道,洗腳唔可以唔抺腳,以前有前輩咁教過我,tvb now,tvbnow,bttvb3 k# I7 e1 F" d. h
郁下都萬萬聲我真係驚洗大咗,對分數概念亦一樣....
5 t# |0 O2 d7 D5 U- i- PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。J神,你搞到我呢個戶口存有唔知幾多個零,我都嚇親,公仔箱論壇6 w& e5 V9 ~  T) t
既然可以任我亂咁派,倒不如睇下人地開口想要幾多? 我就派幾多..公仔箱論壇: L3 t" s/ X( Y. T, f! _
公仔箱論壇  l# W- \/ `) z8 F
其他討論區我無試過有人咁樣加分比我,我只係個普通會員間中留言,1 U! x0 i; L. h- A: B; a
一般有人回先會接住講落去,係長氣d,因為我次次都儲埋打一大堆字...9 @( v. l4 o- ~
既然宜家我發覺我呢個戶口有咁多個零時,總分數幾多我都唔識數...
6 ]6 S+ ?% J* }  l5 L" Y# d2 g豪d啦,下次派十萬分.....答唔中放個屁都送十萬~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' u5 g8 e* t2 F; w
真係似獎門人首歌咁,數百萬當係碎銀....
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 01:56 PM

放D錢入銀行生下息, D錢係會繼續來www3.tvboxnow.com8 f. }* X! {0 Z- O9 @7 j6 ^' p
CC517 發表於 2015-1-11 11:51 AM
7 G( ?* V  Q& K$ M3 E, r* b7 cwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 y* o; _4 {/ Z5 o' n: g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 h/ j- M' z- e( j2 ]; \) R. s
最先參加佢地遊戲有分送時,我欏部份去呢區個賭波遊戲度玩,
4 A5 Y  M% `: y  X+ Ktvb now,tvbnow,bttvb贏咗幾場,好似又加咗十幾廿萬分,其實幾好玩喎,估中比數有分,
5 O7 f$ o# e& P# B& r$ ^http://www.tvboxnow.com/z_gamelist.php
/ y6 @9 ^5 x# O. @  v0 x. PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ M% p+ a' w8 H/ W
果陣有六位數字分數己經好開心,宜家過億"??
  ]4 ^% @7 r" M! C8 P0 ~! t我覺得一出世做有錢人的人未必開心,係靠自己越搵越多先會開心,,,tvb now,tvbnow,bttvb6 {. \! l5 \- `' g  p
因為有太多的錢,會對洗錢無晒概念,郁吓一百幾廿萬輕易買到的話,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- }) p% _' e! }2 z2 Q
再無苦思尋求想辦法得到的樂趣了。
作者: Pedestrian_A    時間: 2015-1-11 04:30 PM

我想參與,但我還沒有看這部劇
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 05:24 PM

我想參與,但我還沒有看這部劇
- Q0 i5 u( t1 p1 @Pedestrian_A 發表於 2015-1-11 04:30 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 n% l0 G* K7 T/ H% f: P  X

6 i& E* C( @- j" U/ Jwww3.tvboxnow.com得,一句有誠意的回覆,有分加,...
3 L: E$ b" o* d: V& j( ~6 ~/ CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。等你睇咗再補返未遲。4 \* }, p0 v- F; q/ a/ v4 c
[attach]3018372[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2015-1-11 05:27 PM

大鑊,我在這裡騙財...+ d7 `/ }, X% g6 E0 z6 O
Thank you $$
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-11 05:31 PM

大鑊,我在這裡騙財...4 u8 {  b2 \9 n' p
Thank you $$
. _8 ^" [# Q. ~* P6 a公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2015-1-11 05:27 PM
9 c7 E0 N* z- `$ J! T2 ftvb now,tvbnow,bttvb" @2 c& L* x( G# H7 k
無,無,無...無d 咁ge事,
* x" O# e: E: }* Y  LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢度好自由,只要你入嚟叫一聲都有分派...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# g, b+ k" h. @# [2 K
不過,最好認真d 講吓劇集,同些少意見,
& G8 |0 g7 g2 B  r* ^8 \咁就最好...
作者: mnb1123    時間: 2015-1-12 10:51 AM

金田兄,小弟呢幾日病到九彩都冇開電腦,今日先見到金兄出咗有獎問題,公仔箱論壇1 ]$ A3 |" Z+ p0 p' F* ?6 b7 q
雖然未能參予,但都响呢度多謝金兄花時間搞D活動,希望下次能够參加 ,話是話18集同大結局都未睇。www3.tvboxnow.com8 }* b0 Q) M$ C3 e2 e% @& ?
祝金田兄2015年心想事成.健康快樂!
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 02:53 PM

金田兄,小弟呢幾日病到九彩都冇開電腦,今日先見到金兄出咗有獎問題,
+ D# {0 E( x" s1 q& J公仔箱論壇雖然未能參予,但都响呢度多謝金兄花時間搞D活動,公仔箱論壇/ I$ @  m; _- A( _0 V& ^
希望下次能够參加 ,話是話18集同大結局都未睇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& c9 H) I3 u& k, v/ a' y
祝金田兄2015年心想事成.健康快樂 ...
* S& K3 J) L/ P& y# s+ Etvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2015-1-12 10:51 AM
4 P$ E7 @. Y1 f, f; V- X8 R! ^7 ftvb now,tvbnow,bttvb
$ i. T% \( t3 V' ?% o公仔箱論壇噢,病到九彩就多d休息,養返好個身子先,我地等你好返一齊傾架。
0 M8 u) j0 `& mtvb now,tvbnow,bttvb
" D( z% t8 u! K9 {5 d! twww3.tvboxnow.com未能參與唔緊要,只要仲有呼吸就有資格收分....www3.tvboxnow.com5 a; R$ i! Y3 x3 @  V/ k
呢個活動我都係慷他人之慨,人地比我派的,' j1 v6 ?% S+ P" p! ]! E% W- R
分數雖然唔可以換錢,但應該換到一份喜悅,* p/ c) z& c( f7 _+ A2 B
病緊未好返的Mnb1123兄,收住82000分先,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* a# M0 Q3 j% h
睇怕個病應該就嚟好返,謝謝你的祝福,同樣小病是福,我都祝你快d好....^^"; f: S5 A# N3 A
[attach]3019007[/attach]
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 03:14 PM

就快過年,有答過問題的..公仔箱論壇. K$ J! \6 G; M& N' R
追加一次好意頭的派分...

! p6 X! }6 Y7 ]4 E9 [+ Y& j公仔箱論壇......請多多留言....www3.tvboxnow.com2 [& O" Q. H6 N+ R0 D+ T6 m

1 q8 I; Z5 E6 V% D* s5 e( C4 N; G7 i" I公仔箱論壇
/ a% w' q. W8 atvb now,tvbnow,bttvb[attach]3019012[/attach]
! g$ Y+ k/ z' [$ z3 r% e1 a- r公仔箱論壇

作者: lhy92725    時間: 2015-1-12 03:19 PM

多謝金田兄追加獎金哦,呢度好搵過水區哦
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 03:26 PM

多謝金田兄追加獎金哦,呢度好搵過水區哦公仔箱論壇: ?8 t5 z7 S$ I/ y
lhy92725 發表於 2015-1-12 03:19 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. M, X5 I4 ~) w

' J0 F+ w8 q. L! f+ Itvb now,tvbnow,bttvb一時時架,犯規一樣會扣分,
2 r# h' J+ c7 ^3 T9 y2 v+ ?tvb now,tvbnow,bttvb而我發花癲派分亦係一時時,tvb now,tvbnow,bttvb+ t' p4 m- d- R9 t" Y2 k
到我正常果陣就會好孤寒了。"
2 N# [7 w, R( K$ mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" F5 G* X5 C, t5 B" u; P, g到時可能問你欏返....
作者: lhy92725    時間: 2015-1-12 03:33 PM

過年果陣過黎水區坐下,一定有著數
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 03:41 PM

過年果陣過黎水區坐下,一定有著數公仔箱論壇7 ^& ^% a9 c7 F3 ?
lhy92725 發表於 2015-1-12 03:33 PM
公仔箱論壇: v, t: F: ^& E6 `9 s; X* P
公仔箱論壇. ~( X5 {4 ]$ E( U0 p! K9 u
唉,己經有著數啦,最先我仲諗住500分,500分咁派,公仔箱論壇2 E, ^8 J0 Y, {* p( j* p/ W
宜家一嘢人地掉成億過嚟......
& E1 o' B9 s' I9 V% E7 Y/ p$ }tvb now,tvbnow,bttvb我派分都會諗吓咩理由,令人覺得佢值得我派,公仔箱論壇+ \3 B2 ?# \) G  [
但我晌水區乜都無做過,己經收成億轉賬?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 p. e- ^) V! F# y7 D
點算好呀!?
; ~2 a  A: P- {, \1 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 K6 r* G/ i5 j0 J) B9 S
你要唔要吖,我分一半比你,你晌呢度同我一齊派好唔好??
作者: Pedestrian_A    時間: 2015-1-12 04:00 PM

Thank you 金田Sam!
$ h9 ~. F0 `9 H% |6 C1 Q) v說實話,我沒有幫助什麼所以感覺騙財
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 04:04 PM

Thank you 金田Sam!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' u6 [! w1 w3 c% k5 }
說實話,我沒有幫助什麼所以感覺騙財
4 l0 T: F# z) e1 e/ p; pPedestrian_A 發表於 2015-1-12 04:00 PM
+ U( Y6 t% F8 u, A% B! Q
www3.tvboxnow.com6 ~6 X) b7 q: u8 {7 V
你都唔夠我騙得犀利....我去水區吹幾嘢騙咗一億...
* V' d' M: N0 g9 S# ~每次派一百萬分,我要派一百次先散得晒....陰功。
作者: pknoface    時間: 2015-1-12 09:04 PM

就快過年,有答過問題的..www3.tvboxnow.com# x6 y5 m$ {3 }5 W6 H7 j- E
追加一次好意頭的派分...www3.tvboxnow.com) z: P' _, t5 f% V3 \' Z! X) l
......請多多留言....5 _6 f" \; e" U6 i2 X( [

1 F3 D! J) c! M
- V, c4 ]  B! [' [, iwww3.tvboxnow.com30190126 }3 F/ h9 I+ H* B

% S3 _6 C' d$ @  ^' X" @tvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2015-1-12 03:14 PM
( I/ A1 C  l; D) P4 s9 Dtvb now,tvbnow,bttvb
0 D9 o' u! A- o* `" C多謝金田兄追加獎金,
作者: pknoface    時間: 2015-1-12 09:05 PM

# Y" e$ v) p! ~  l; q9 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: u& b; f; g6 C* Y6 ]$ T' |& O
你都唔夠我騙得犀利....我去水區吹幾嘢騙咗一億...
3 v4 P: u  E9 ~# b0 X0 J$ |6 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。每次派一百萬分,我要派一百次先散得晒....陰功。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 e' i: C' E! P2 W( T$ c
金田Sam 發表於 2015-1-12 04:04 PM
$ A9 r7 e) q( L7 rtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇2 `# q) f, N+ @& g; Y( ~- I4 L
唔好話騙, 係應得既。
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-12 09:20 PM

公仔箱論壇/ v8 j* b( Y8 G0 h/ P3 Z  r
& f" ]- R. A' Z; C# j/ S" j0 W
唔好話騙, 係應得既。
/ P, I' ^( ]; K; ?公仔箱論壇pknoface 發表於 2015-1-12 09:05 PM
, D" k: z# d1 |" ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: e& c' f. G  a9 @0 W哈哈,你咁好口,講得咁好聽,你d分就應得...7 F9 x( p; l* j* P: ?
www3.tvboxnow.com7 l9 }8 `- n& p, n1 _! X1 G5 E
唉~我只係去水區跟住地話題留幾次言,
  f1 u1 ?! u+ U) `5 U( k宜家儲埋d分嚇咗一跳,唔知點先派得晒...公仔箱論壇; k) m& G; K$ ]8 Q7 ]! o
幫幫手,下次我諗到咩問題時,你幫手答吓...www3.tvboxnow.com3 q$ w- p8 X2 v4 \" i* ]! z3 c8 h
唔係呢堆分,我送到下世都送唔晒....
作者: lhy92725    時間: 2015-1-12 11:45 PM

一億好濕碎,系甘依就比人過佐10億比我都試過
作者: timmaxsing    時間: 2015-1-13 12:35 AM

我都有50億TVB啦,幾億都係散紙
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-13 09:36 AM

我都有50億TVB啦,幾億都係散紙公仔箱論壇0 Z1 v& U0 H6 f( y& m
timmaxsing 發表於 2015-1-13 12:35 AM
% {6 ^  C+ \1 e8 U9 N$ W( N
9 t: V3 ]; L; @# _
TVB 1184983887 元 www3.tvboxnow.com" i; F8 I2 r& M+ o* p7 U
.......↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑......唔識計喇,
, V4 Q- t' H6 [4 o) n4 nwww3.tvboxnow.com一般嚟講我計數鍾意心算,但數目太大會計到痴線..所以連個天都唔比我做有錢人,就係知我會計唔掂..100蚊 乘 100次以下的數目我計到....
1 Z5 c! g" G, z/ P+ I) ^公仔箱論壇
. c0 E/ |& I2 d( k) k3 x
50億? 我諗我的腦細胞都冇咁多.....tvb now,tvbnow,bttvb$ }+ j0 k8 F. g. g% S

作者: MOONCAKE43    時間: 2015-1-21 06:45 PM

哈哈哈, 金田大哥個人都真係幾誇張過喎, 笑死, 多謝您D錢♥
作者: 金田Sam    時間: 2015-1-21 11:50 PM

哈哈哈, 金田大哥個人都真係幾誇張過喎, 笑死, 多謝您D錢♥. [4 i4 a2 A5 `+ y9 k. ^: C
MOONCAKE43 發表於 2015-1-21 06:45 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 E$ E# e, l; D5 T# {. d

) x* D: o$ H9 I$ S& h$ n2 o公仔箱論壇哈哈,我又唔信我個腦有50億個細胞,所以太大的數目真係計唔掂。
公仔箱論壇2 Y/ x* C4 q2 K( F# H3 P% A5 u
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 q. q2 }0 v2 G
三兩百萬個細胞或者有.....不過分散晒去諗其他無謂嘢.....
作者: yong39316852    時間: 2015-6-9 12:54 PM

一,B不知对否
作者: 892395128    時間: 2015-8-27 04:59 PM

哈哈,呢套嘢超搞怪
作者: siU.傑    時間: 2015-11-25 10:49 AM

Thank you for sharing
作者: siU.傑    時間: 2015-11-25 10:49 AM

作者: siU.傑    時間: 2015-11-25 10:53 AM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0