標題: [翻唱] A-Lin 給我一個理由忘記 [打印本頁]

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 05:42 AM     標題: A-Lin 給我一個理由忘記

) w9 }( @: K$ Y0 Htvb now,tvbnow,bttvb3 M- b- n  O+ C& o0 b9 T! X
A-Lin 給我一個理由忘記
# M5 s8 g# N8 ]/ t/ }公仔箱論壇
8 i, O! a5 I$ C" K2 iwww3.tvboxnow.com
1 D; M7 D! D) V# S
' a& D- \8 a0 L, K) S公仔箱論壇從"我是歌手"認識這首歌,A-Lin唱得好震撼,
) u4 R# N7 J# b3 a8 }7 H0 u一聽愛上這首歌,無奈無乜時間練歌,2 a' A1 I* J1 v7 @
不過咁啱有朋友點了這首歌,現在唔太熟都照錄,
* R- I  O- c5 V" S* R6 mtvb now,tvbnow,bttvb唱得唔好請見諒,謝謝收聽!!!
- f  o! H  y) O2 U7 B* nwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇1 Y% H/ x) Y, K* u) X

8 z) Z2 h6 q# E6 \$ c3 }) rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 V5 N/ k! ^0 o# r& Q4 c: C公仔箱論壇[youtube]RTGjBQzI7hU[/youtube]
) H; U" c6 u3 E2 e8 _6 G9 j公仔箱論壇
' Y" g: ]) G. C# m公仔箱論壇https://app.box.com/s/k7v4ayerhoy65hnngnc6x5cmpa8py79z
: J  R0 P& e/ T' H5 `tvb now,tvbnow,bttvb
+ q5 C/ }- ?. R4 z! F& Jwww3.tvboxnow.comhttp://hu.lk/8vq56mcg8w00
0 g# p6 h2 b0 G+ [tvb now,tvbnow,bttvb
; c. \+ N: E- u/ C3 ^8 awww3.tvboxnow.com作詞:鄔裕康  作曲:游政豪   7 x, w5 W9 Z- U! M& Z
雨都停了 這片天灰什麼呢   
9 w9 S, y  Y' `' e7 f! u3 F% w, w公仔箱論壇我還記得 你說我們要快樂    + U2 Z5 Y# x. L  Q# f, |1 V
深夜裡的腳步聲 總是刺耳    ' `) S# V% O0 e% v
害怕寂寞 就讓狂歡的城市陪我關燈    ) b$ {# q6 r6 Q0 s7 Z& L0 c: H4 D
只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人    tvb now,tvbnow,bttvb+ P5 s; Q- @, ^* |( U1 c
每當我笑了 心卻狠狠的哭著   
/ t9 f# ]3 S3 }2 m0 w公仔箱論壇給我一個理由忘記 那麼愛我的你   
% `0 P% t" O1 [' J' m  E7 ?6 ?4 q公仔箱論壇給我一個理由放棄 當時做的決定   
$ h& P  y' Y2 i$ ~+ V有些愛 越想抽離卻越更清晰   
8 D4 r- s) F, B' m' ~, T  zwww3.tvboxnow.com那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡   
# R$ e. \. |: h. L: ~4 qtvb now,tvbnow,bttvb當我走在去過的每個地方 總會聽到你那最自由的笑   
: B! K( @( r/ s0 k+ i公仔箱論壇當我回到一個人住的地方 最怕看到冬天你最愛穿的那件外套   
$ q: `% Y" ?& g/ f& M只是哪怕周圍再多人 感覺還是一個人   
0 E7 H( E# D) r公仔箱論壇每當我笑了 心卻狠狠的哭著   
' d& q4 Q2 v+ s7 h1 R% t% o7 N$ a9 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。給我一個理由忘記 那麼愛我的你   
+ Z0 g$ v/ k, w( C( ?! f" ^給我一個理由放棄 當時做的決定   
8 U# V8 k7 S0 g$ W2 ^. i( P4 ~1 X7 S* F公仔箱論壇有些愛 越想抽離卻越更清晰   
7 A" R3 {3 ^! X7 w( g% g% C那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡   
0 \+ e$ d, P$ z' D9 n, `我找不到理由忘記 大雨裡的別離   
# j9 e5 ~5 \( j9 D, {tvb now,tvbnow,bttvb我找不到理由放棄 我等你的決心   
3 q) |) N* l/ J. }# Uwww3.tvboxnow.com有些愛 越想抽離卻越更清晰    tvb now,tvbnow,bttvb: y" {) P7 v9 r
那最痛的距離 是你不在身邊 卻在我的心裡
作者: pinaroo    時間: 2015-3-1 07:57 AM

/ g) j- h4 ]) k6 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. o$ W/ ?  o; B

今次壓低把聲,同感情投入.

: k$ ?) O/ i" \" ^( H% L

係我覺得可以大聲啲唱.

5 O, X9 F5 [; a" G' w; w# k2 a, `

有啲走者,同部分聽倒吃力.

公仔箱論壇$ G, Q) I: X  A2 L9 y& c% Y/ ^

但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.

. [$ @0 Z2 w! i0 k4 A, _tvb now,tvbnow,bttvb

聽倒妳盡晒力同用心唱.

: k" S  }( E% K) Z( t/ c, `  a

不過咁啱有朋友點了這首歌

www3.tvboxnow.com" D7 ~- }, P# L- r6 x1 F

妳呢個朋友幾多歲.新定版規.

公仔箱論壇  a1 r# V: ]( L  ?4 U& C

點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.

: B. H. D8 }/ Zwww3.tvboxnow.com

版主 除外.

0 j5 C5 ?2 z# B, u( j) o

多謝妳的分享.

7 h2 R2 ?0 q# p4 @3 }公仔箱論壇

請支持本論壇.

. M; r; h/ s) V$ D- p( [" B' v+ F) C

努力呀.支持妳.

作者: kilykilyk    時間: 2015-3-1 11:44 PM

今次壓低把聲,同感情投入.) r- t: v/ l: r: |- H
係我覺得可以大聲啲唱.
  g$ i* Z1 u/ ~% v  BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有啲走者,同部分聽倒吃力.
& T# e: j7 U" X5 ?2 Z+ Z/ _但唱得唔錯.除咗現在神出鬼沬,同唔睇短訊之外.
/ `; A3 T- Y( p8 f7 ]- ~tvb now,tvbnow,bttvb聽倒妳盡晒力同用心唱.5 W7 F3 {5 Y' i, r8 E" h! y

9 j8 G+ Q) Q2 J) `妳呢個朋友幾多歲.新定版規.! d8 B+ G1 Q" k- T1 k& G" m
點唱者 要付上 年齡.因為防止 老點.* O1 d! n) o; I1 S3 y
...www3.tvboxnow.com+ V" Z8 F7 b( I. [9 X0 t
pinaroo 發表於 2015-3-1 07:57 AM
9 l9 t/ Q( a0 p5 O) d1 a公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; F) P7 a; |$ z) y
多謝p版主收聽,可能是大家用唔同器材聽歌,我聽一啲都唔細聲呀..仲好大聲下,
0 p" q8 p0 P( H8 V有啲位我係專登cut出嚟set細聲啲添..
作者: ~劍全~    時間: 2015-3-2 06:18 PM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.
# c% K+ K( Q7 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* T% f; ^* p4 D公仔箱論壇只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-4 12:41 AM

kilykilyk 唱得唔錯又投入.
9 _8 \5 a9 t0 V, ztvb now,tvbnow,bttvb! k. G# F9 {2 k
只係有部份唱得大聲咗,期待妳下個自唱作品!!tvb now,tvbnow,bttvb/ R! ~+ D2 e7 T: I+ @
~劍全~ 發表於 2015-3-2 06:18 PM
www3.tvboxnow.com6 d5 [& q3 V; d+ }

" p) y4 P6 |- L8 l" n. Ywww3.tvboxnow.com好多謝劍全版主收聽,我錄時唱得太投入,唔記拉開個咪
作者: AvrilcRy    時間: 2015-3-8 12:24 PM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-8 03:00 PM

KilykilyK,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 J$ ]' @$ u+ c, H
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服
$ z1 ~- t9 ]! t5 itvb now,tvbnow,bttvbEvelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:34 AM

KilykilyK,公仔箱論壇* n, G' L6 i% }7 M9 D. p; O* U
呢首歌我其實好鍾意,您唱得好有heart,我同樣喜歡, 週日聽您歌聲, 懶洋洋最舒服
9 V% D4 A# f( @% {0 Hwww3.tvboxnow.comEvelyn( b& A1 t2 i/ `* O
Evelyn. 發表於 2015-3-8 03:00 PM
! b1 m# D/ a3 ]- [# [& {7 F" A3 {6 h% s4 |6 g" A3 ]+ {
原來Evelyn都鐘意這首,幾時錄咗佢呀??等聽中..公仔箱論壇1 E; ^# ]7 s4 i0 x! t+ V+ K

, b0 ^2 y' y" Qwww3.tvboxnow.com好多謝妳收聽支持!!
作者: kilykilyk    時間: 2015-3-9 12:37 AM

感情很上位!! 可以比多少少氣唱... 就更棒!! 加油!! 我是你的fans喔.. !!www3.tvboxnow.com' ^" N& F" w9 ], r3 F# v
AvrilcRy 發表於 2015-3-8 12:24 PM
( H& B4 R0 N' q) u- a# \www3.tvboxnow.com
% w/ t* p5 @4 b0 t  i1 e7 Atvb now,tvbnow,bttvbAvrilcry太客氣了,可以同妳分享歌曲很高興,多謝收聽我一向唔多夠氣,加上太小練歌,搞到長期缺養咁款haha
作者: Evelyn.    時間: 2015-3-9 10:45 AM

甜美 Kilykilyk,
) C2 q& |1 |- K, e, s等我有您唱得咁好先講啦!您快d指教下我!每次聽您d靚聲我都暈暈地,唱得咁好!
0 A3 b2 t; P1 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0