標題: [翻唱] 劉美君 《最後一夜》 [打印本頁]

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-8 12:11 PM     標題: 劉美君 《最後一夜》

本帖最後由 pinaroo 於 2015-6-9 03:30 AM 編輯 公仔箱論壇% w( d$ S: S. {

* M) Y' t/ \; R" ^! V, e# s) D. z( [tvb now,tvbnow,bttvb劉美君《最後一夜》
2 _0 X0 k! v; x6 K& @+ }- {公仔箱論壇- _  y5 N( r, z% L0 N2 [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ i% }3 G; Y! X; w; ?8 Z
4 J& f  d; f: }
大家好!  很久沒有放歌。我也來翻唱劉美君小姐的《最後一夜》, 今次自己錄歌做埋個片。哈哈,希望我上歌個格式o岩啦,因為我經常出錯擺烏籠 。這歌,多謝您們收聽,謝謝版主 ,謝謝眾歌友, 謝謝大家!
' b+ Y' {& {& i* q2 u: ^( vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇, x, n+ n2 N6 m/ H+ y2 e

5 a* Q3 g; W9 ~/ M8 {# U. r/ Q[youtube]FqZiFbxlHn4[/youtube]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. h- J- r; A, C* r, H' ]0 C- d

9 F: _, `* L+ F5 O! b% Z* T! x2 Yhttps://youtu.be/FqZiFbxlHn4! u: M; R- f  Y3 h

/ S! C9 L( p4 W' Ptvb now,tvbnow,bttvb  V' f7 p# c) J1 d4 B: u
《最後一夜》TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) q" t+ D  g$ [$ q
作詞:林振強
# ]- g' m9 `# M( QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。作曲:T. Hendrik / K. Van Harren /M. Applegate3 {5 b2 W% P  {
編曲:亞里安
tvb now,tvbnow,bttvb7 l+ ?, E, d! K

5 b% X. O. A: ]9 L% Ptvb now,tvbnow,bttvb放低 願你把身體放低TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Q  V" }  N' O+ U. n- p
縱使 沒法把心窩放低
; J$ z1 o' f; [' `  l7 R
再伴我一晚 讓記憶添一分美麗tvb now,tvbnow,bttvb  l( R9 \3 K' _+ U! f. r
最後這一晚 就快消逝
www3.tvboxnow.com* }2 H0 |5 O& b0 j5 v4 U! c6 q

' w7 Z+ I: |  b: k5 b8 U3 U( jtvb now,tvbnow,bttvb*以後未來是個謎tvb now,tvbnow,bttvb* O3 V) I6 b  q3 e7 W) r! }
不必牽強說盟誓TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 O  e7 c+ Y" B8 @
難料哪夜再一齊; [$ `9 l) H: ^% b" {0 O8 j
Let me touch you one more night
www3.tvboxnow.com# {) J% `0 y- b. f( m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 Z2 C& y- _" n4 H. E" U
以後未來像個謎
6 w$ b8 ~5 X' b* g% _5 r* z+ H公仔箱論壇只知愛你(愛你)愛難逝
. Z( f0 v& Q  j  @) d1 I公仔箱論壇無論有沒有將來
, G) x) k+ T" A8 y, K' \3 CLet me hold you one more night

% a5 V% |  b: G  B2 R  N: n公仔箱論壇
5 E$ {$ `' m" v4 L: v公仔箱論壇徹底 讓愛火燒得徹底公仔箱論壇1 h  |9 x8 V) {8 B3 R
縱使 沒法可相戀到底
( @$ i# m9 }% t* R; h2 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你是我所愛 就算交低一堆嘆喟7 F2 W. |0 h% T) l" t1 J& S
你是我一切 就算消逝
tvb now,tvbnow,bttvb6 }+ l" Q. ]: y
tvb now,tvbnow,bttvb8 |8 x0 o6 S8 ?; \4 i! a1 q$ M
tvb now,tvbnow,bttvb, F2 L: p  g) N0 k
重唱 *,*4 h# D: \  F" j

作者: pinaroo    時間: 2015-6-8 04:23 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2015-6-9 03:27 AM 編輯 % d4 L( R7 L0 p# A8 _4 F7 U( W+ C' c

6 x+ I0 S5 F% w7 Owww3.tvboxnow.com

唱得好好.一陣先講.

! h! j& i$ B* n4 W

希望我上歌個格式o岩啦

) E) K- e, v. b$ F3 q" i3 S1 M. Atvb now,tvbnow,bttvb

格式係有小小錯.

; r3 u& G; @1 A* a# Q  c' ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

唔洗寫  [翻唱] 劉美君 《最後一夜》

0 Q) v3 L9 P3 t& a) e

同 Youtube 插入係咁 FqZiFbxlHn4

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ k& y/ D4 y) p( y8 k

因為我經常出錯擺烏籠

" A& B* D( Z7 [8 z/ \# f  K

唔緊要,反而可愛.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# |) O# U5 c0 R' v

我只係 想妳唱大聲小小,俾多啲力.

tvb now,tvbnow,bttvb2 W* y6 b$ g* Z$ S& L# y

其他 非常好.

7 d6 o4 d0 ]  M4 h& q3 ^  ?

順暢,groove 好,Ad Lib 加得好好.

+ [+ @: C: Y, t: K" @% qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

成首歌唱得,有感情.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 O2 V* u3 x3 I  \# K

係 加多 小小 起伏 就 非常完美.

公仔箱論壇$ K; h# w( |! x# l

但小心過火,因為現在巳 非常好.

3 T, t, [0 Y% LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

妳先去開個活動帖.再有新歌就加上去.

) I6 L  a- q/ }  z! Lwww3.tvboxnow.com

[音樂唱作區] 第一屆 個人演唱會 活動

1 I9 `* Y! q& k% ptvb now,tvbnow,bttvb

多謝妳的分享.

( G) }  ]7 X7 \) G$ d2 H$ ~1 ], P

請支持本論壇.

" F- }; n) h" U. d% ^! u8 Q9 Z

努力呀.支持妳.

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 10:10 AM

P版主:
9 g0 w% r# _* Q  r
) v* Q# K3 [3 a2 h+ M公仔箱論壇您好! 首先,我好多謝您黎聽我唱歌,仲給我好多寶貴意見仲加埋您既鼓勵! 感謝啊!我會繼續努力,希望可以再唱好d就好喇!公仔箱論壇4 f5 I. O& _& E

- n5 K6 t6 P& H. U8 a! ywww3.tvboxnow.com至於上歌個格式,發帖前, 我好認真睇過個格式, 仲靜靜雞望吓 kilykilyk 點做。出帖,第一行出3個格仔,我都諗左10分鍾要輸入d什麼 ,好似跟以前貼歌唔同既。哈哈,結果都係錯。 今次要煩麻P版主幫手,真係唔好意思!謝謝!
- ?4 U$ U. C8 @7 t* s
0 H1 _) R9 m0 k" b公仔箱論壇仲有,我想再係度多謝大家! 請您們多多指教!音樂常在!
( C) b3 [% y  m/ l6 f8 ]$ j; |! s$ d, @
Evelyn
作者: ~劍全~    時間: 2015-6-9 01:47 PM

Evelyn 唱得好有感情又輕快,聽得好舒服.tvb now,tvbnow,bttvb- b6 m5 T2 C8 b7 V/ j5 D! Q

' s8 ?: I: z  ]  j+ sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。期待妳下個自唱作品!!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 09:20 PM

劍全版主:
$ W" `$ a# G) U
. D3 }# H  S, `2 |6 h您好! 我好開心您也來聽歌與留言,同樣,我感恩有您既支持鼓勵呀!   唱歌,我仍在努力中,更希望下次上歌會有進步,不過我真係要好好練習,因為好多時都覺得唱得不夠好 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 p- b8 K9 h% z/ }6 W& B

1 U  t: Y3 z& q  {* G% h% Utvb now,tvbnow,bttvbEvelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-6-9 11:14 PM

Evelyn終於出歌仔唱得真夠feel,帶點sexy感覺,唱得好好聽,繼續唱好歌,頂力支持!!
作者: cyrus0613    時間: 2015-6-10 07:41 PM

多謝樓主, 聲音很甜, 希望閣下可以多點做歌, 我會等的.
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:25 PM

kilykilyk:
* Z" n2 O7 f1 ?www3.tvboxnow.com4 b. F. A' s- v3 m; u& L5 C
您好! 我特別多謝您對我既關愛!這裡太多好歌既朋友,而您係其中一位我好欣賞 ,好鍾意聽您既歌聲 仲要每次都係靚歌分享!今次,我好感動您來留言支持我呀!在此, 再向 kilykilyk 您說聲:「謝謝!」
/ r: u: d! F( V( B' w' H+ _' `tvb now,tvbnow,bttvbEvelyn
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:32 PM

cyrus0613:www3.tvboxnow.com: W% S; R4 a" D% I5 x
, k4 }: d0 Z5 k( u1 N. ~
您好! 很高興在這裡認識您啊!謝謝您的讚言,太過獎了! 感謝您給我的正能量!我也希望下次出歌再有您既支持。同樣,我會等的! 謝謝您!
! K8 E6 {% X* `Evelyn
作者: patsypatpat    時間: 2015-6-15 08:00 PM

未聽過哩首歌... Evelyn的確唱得好sexy... haa haaaaa 得好sexy!tvb now,tvbnow,bttvb" H) U6 R5 R! w" h' |3 H
support Evelyn!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-15 09:21 PM

: e1 {9 T3 [+ w' RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 K% W( i3 E. f- c2 \! |( \3 z公仔箱論壇patsypatpat:
% }% W% I4 n! o1 L$ J' Q+ E. F6 `1 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇% N* I9 Z+ O" _' N
您好呀! 很感謝您支持同給我鼓勵,好感動呀! 我是這裡新丁,唔敢四圍走四圍留言。我已聽您演繹的《等了又等》,非常動聽,演唱跟原曲一樣!patsypatpat 您好厲害哇! 請您日後多多指教!至於我唱歌,真係好麻麻,自己聽番又唔覺 sexy。其實,分享歌曲,我好驚冇人聽兼零回應,因為我怕好冷冰冰既地方,這是我的心底話。今次,有您同大家既鼓勵,我會十分珍惜和感激! 再謝謝啊!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 j' ]& d* A9 J
Evelyn
作者: 忘鳥    時間: 2015-7-1 04:03 PM

這"一夜"是一種難忘的感受,在這一夜能聽到如此"一夜"的好歌,能揮走不少煩惱。
作者: Evelyn.    時間: 2015-7-2 04:35 PM

忘鳥:
( G1 x3 a# g- I3 ], f4 P7 {www3.tvboxnow.com謝謝您來訪!很開心有您和其他歌友的鼓勵支持,大家日後要多d互動 ,有分享就會好開心!祝您快樂!
0 w9 Y6 g, V1 SEvelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0