標題: [疑難求助] 想追一個女仔 [打印本頁]

作者: pyp    時間: 2010-1-19 10:08 AM     標題: 想追一個女仔

剛剛係朋友中識到一個女仔, 雖然唔算得上好靚, 但佢都係我心目既選擇...
( `) ^: U3 H& @+ Htvb now,tvbnow,bttvb從我朋友口中佢係一個幾smart既女仔, 其實我自己都唔知可唔可以配得上佢...但係為左我既幸福, 我都要試下...
# }) i, d2 M: }但我自問戀愛經驗不多, 所以希望有邊位大大傳受一d技巧俾我, 等我得到美人歸
# E9 z* d7 ~' F4 z2 [4 E# btvb now,tvbnow,bttvb我手頭上有女仔既資料只係 msn, 因為只係見過一次面, 同埋唔知佢係咪唔鍾意msn定係返工好忙冇時間, 每次msn佢都係一句起兩句止, 我試過問佢攞電話, 佢只係俾我頭4個字我, 佢話淨低既遲d先俾埋我...
4 ], j" X0 m0 f: TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係咪因為我地仲未熟, 所以女仔有d保留呢? 係呢個moment我可以做咩呢?: f  M7 z5 f: d" p! I% ^; n$ u8 L
唔該各位大大!!!
作者: antikiss    時間: 2010-1-19 11:49 AM

先由朋友做起吧~~~& I( K: J, P+ o, [3 J% b
我是女生...你說你只見過他一次就想追她?
; Y3 c) D" ]. dwww3.tvboxnow.com那我勸你別那麼快表白喔~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" K0 r6 G2 I- c
要不然女生會覺得你很膚淺~~~
* W& D* b- {7 Z0 p0 d) Q3 _) r0 E先由簡單的msn網友做起吧~~
& y! ~5 w; F& u7 _. etvb now,tvbnow,bttvb要盡量找話題跟他聊~~聊久了~3 F9 l: a/ }5 Z" u. _, [
你才說想約一大班人一起出來吃飯之類的~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 s6 [5 B! r: Z- p% z) o
問他方便給你他的電話號碼嗎...tvb now,tvbnow,bttvb# l! T* `! v: n9 [3 D( N' n
說你遲些辦派對或者是出來喝杯茶之類的~~
% [6 c& z) q/ ~- @, bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這樣就可以簡單拿到電話號碼啦~~tvb now,tvbnow,bttvb  B* |7 D7 x! `, @2 c
記得喔~~要說是約一班朋友喔~別說是單獨喔~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! `- l9 F, O. n3 P
祝你好運和希望對你有幫助吧~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-19 12:09 PM

我係對她有好感, 我呢個時候梗係唔可以用追佢既心態啦...
0 V  ?7 U  f9 n1 d/ `3 a即係話而家最好係由班人起步先啦...right?
作者: antikiss    時間: 2010-1-19 12:20 PM

對~~~
+ s: f$ o6 C" e6 \+ i公仔箱論壇由一班人起步先..不過要讓你的朋友知道你想要跟那個女生有進一步的發展喔~~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* H3 ~5 Z* F: \5 n
要不然你的朋友們喜歡上那位女生就不好了~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-19 04:07 PM

對~~~
- A1 R# v: V+ c$ x8 d  ?www3.tvboxnow.com由一班人起步先..不過要讓你的朋友知道你想要跟那個女生有進一步的發展喔~~~$ w" B1 E3 U% D1 l% ?
要不然你的朋友們喜歡上那位女生就不好了~~^^6 p) }6 T/ }8 i
antikiss 發表於 2010-1-19 12:20 PM
. @% T# d# K7 v" t公仔箱論壇
) ^9 {7 j7 h  ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。haha...明白...tvb now,tvbnow,bttvb: m- \" S* d' C! H, Q! R  @1 W# x
假如我有她的 msn, 可否每天都找她聊天, 會不會這樣會令她覺得你煩了? 令她反感?
作者: laijiarong    時間: 2010-1-19 10:21 PM

直接约距出黎 得就得 唔得就翻顺德
作者: antikiss    時間: 2010-1-20 09:59 AM

www3.tvboxnow.com. e4 o) u+ a4 u* T3 z2 D4 I  ?! B
# l& ]; P" S( m  u+ r* O- |
haha...明白...
1 K( x- h% k( A6 l假如我有她的 msn, 可否每天都找她聊天, 會不會這樣會令她覺得你煩了? 令她反感?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' o& B( m- {+ l- O% X' r6 X
pyp 發表於 2010-1-19 04:07 PM
8 i- g! m0 C# R. N; o8 t8 C
起步時最好別每天..最好是隔幾天~~~/ {. i+ B: {7 s6 T. f( x4 B  T
然後聊了差不多1個星期左右~就可以每天找他聊天了~~^^
作者: pyp    時間: 2010-1-21 01:19 PM

7# antikiss
5 ], h4 B& v, O9 j4 `, F1 t/ S8 mwww3.tvboxnow.com
; o: ^% B# e+ z. \tvb now,tvbnow,bttvb呢個女仔都算係外冷內熱既人...佢對我好似有 d 避記咁...會唔會見得兩次先會係咁呢???
作者: antikiss    時間: 2010-1-22 03:42 PM

其實會哦~~~
' g2 L" \7 [( u/ [" K  N+ l  x公仔箱論壇女生呢~~你要儘量找一些有趣的話題跟她聊哦~~
' [: S$ ]6 a0 A6 u4 O0 j- |" H最好是幽默~~大多數女生都很喜歡的哦~~
' x+ }: U6 X' Q7 }# s公仔箱論壇不過呢~~~tvb now,tvbnow,bttvb2 e+ w8 d3 l  O( N2 |  |
聊天的範圍要寬一點點~~別定在幾個話題上面~~要是約了出來的話呢~~就千萬別只顧著跟她談天哦~tvb now,tvbnow,bttvb' @  E0 Z( F* e5 F9 E
要多跟你的男生朋友有多一點的互動~~再偶爾把注意力放在她身上~問她累不累阿~~要不要喝水之類的話不要在同一個時間問哦~~~: W7 [6 }4 n" I% J5 F$ V7 s
女人跟男人就好比釣魚~~~
7 q  N* a" m7 v5 j& A! Y公仔箱論壇放長線,就自然是釣大魚拉~~^^tvb now,tvbnow,bttvb, |: N( s' Y' ~8 w0 q! j' V$ ]
祝你好運哦~~^^
作者: 小甜甜    時間: 2010-2-6 06:53 PM

頭4個字.......?我建议你放弃.你20岁以下就可以试一下.......
8 ~: V: Y3 F3 a" X. d8 S$ M' E% b后4個字........!你要加油,我最睇吾起半途而废的人.......因为你有70%到80%的机会......(大前题:你要在有后4個字两天内再见到他)

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0