返回列表 回復 發帖
原帖由 canz85 於 2008-10-5 12:50 PM 發表

是的。。
我觉得曼市战术太倾向进攻。。
往往就是这样,而得势不得赢。。
在防守型中场方面,他们也必需进点货。。

如果他们遇上善于快速反攻的球队 ...
曼城 防守型中场 V Kompany 其实都係一位好球员,
但我觉得佢适合踢 中卫 多过踢中场。。
估计教练应该係睇中佢有后上助攻能力, 所以就。。。
而我本人觉得 Richards 今年嘅状态好差,
受伤出嚟可能需要一段时间嚟恢复。
原帖由 wlt1110 於 2008-10-5 02:49 PM 發表

Jackson兄,你过奖啦
你三位前锋有机会进球
望係咁望啦。。。。但要三位齐齐入波应该係几渺茫!
恭喜wlt兄暂时已经有76.5分!
原帖由 wlt1110 於 2008-10-5 02:56 PM 發表

其实我觉得现在的曼城中后前场都那么厉害有实力。
后卫有richards,kompany,ben haim,dunne,ball,zabalate,每位都那么有实力
至于中场方面就有回归母会的小莱特,elano,petrov,ireland,johnson,全部都是进攻球员,需要 ...
wlt兄遘漏咗一位前锋。。。
就係上季 最恐怖嘅 Murawari。。
可惜佢受伤。
原帖由 wlt1110 於 2008-10-5 04:22 PM 發表

第七轮还没有结束,大家都还有机会的
wlt兄真係识得 安慰 我哋。。。
我仲有9位球员没落场。。。。
最担心係 Given可能又俾 扣分!
原帖由 wlt1110 於 2008-10-5 04:46 PM 發表

就算given被扣分,你的前锋和中场球员可以带给你额外的高分
最有希望嘅中场 C罗 得6分。。。
原帖由 feimiao0 於 2008-10-5 05:52 PM 發表
Goodbye my love ~~总分第一  再见
估计肥兄。。都係暂时休息下然后先发力。。。
原帖由 chu553358 於 2008-10-5 09:54 PM 發表
唔好意思 :for我既隊友
我半數球員落場 只有7.5分
原來最有信心既時候 亦都係跌得最慘既時候
睇咗赌王嘅帖,我真係忍唔住笑出嚟。。
尤其是最后果句。。。
唔驶担心 呢期我可以 Cover 返!
原帖由 devin 於 2008-10-5 09:43 PM 發表
jackson 兄的见解是对的,

是时候要放弃令人心碎的 Adebayor 咯

他这期 0分---- 真丢架。。。
因为我係"理智"嘅阿仙奴球迷。。。。
但希望唔好场场都咁理智。。。。
TVBNOW FANTASY 英超 各人排行榜 [第8期]
组合参赛者每周得分总积分
WEEK 1WEEK 2WEEK 3WEEK 5WEEK 6
WEEK 7
WEEK 8
TVBNOW2C_L_Beh71.0024.0034.0037.5086.00
104.50

114.00
471.00
TVBNOW1jacksonkua72.5085.0032.5068.0084.00
74.50

107.00
523.50
TVBNOW1sic76.5074.5025.5061.5028.00
114.00

106.00
486.00
TVBNOW1altooooon49.5088.0015.5069.5078.00
81.50

101.50
483.50
TVBNOW1必胜_Win69.0076.0047.0027.0044.50
40.00

100.00
403.50
TVBNOW2羅愛我0.0041.5060.0063.50115.50
34.50

100.00
415.00
TVBNOW2leo200075.0060.50114.0057.0087.50
79.00

93.00
566.00
TVBNOW1sTeVe8673.0093.5031.0041.5087.00
73.50

93.00
492.50
TVBNOW1lyanbebe21.0040.0022.5042.5054.00
65.50

93.00
338.50
TVBNOW1可爱52.0055.5061.0066.0038.50
47.00

92.00
412.00
TVBNOW FANTASY 英超 各人累计排行榜
组合参赛者每周得分总积分
WEEK 1WEEK 2WEEK 3WEEK 5WEEK 6
WEEK 7
WEEK 8
TVBNOW2leo200075.0060.50114.0057.0087.50
79.00

93.00
566.00
TVBNOW1canz8578.50108.0060.0080.5051.00
87.00

90.50
555.50
TVBNOW1leanming83.0066.0055.5087.0063.50
100.00

86.00
541.00
TVBNOW1feimiao058.50101.5082.50103.5085.00
69.50

39.00
539.50
TVBNOW1jacksonkua72.5085.0032.5068.0084.00
74.50

107.00
523.50
TVBNOW1puma881189.0080.5067.0047.0083.50
67.50

70.50
505.00
TVBNOW1sTeVe8673.0093.5031.0041.5087.00
73.50

93.00
492.50
TVBNOW1garrick_ling74.0066.5045.0070.0074.50
97.50

59.00
486.50
TVBNOW1sic76.5074.5025.5061.5028.00
114.00

106.00
486.00
TVBNOW1tang662084.5058.5071.5074.00106.00
30.00

61.00
485.50

第一名由TVBNOW2会员占据!
第二名开始直到第十全部都来自TVBNOW1。。。
TVBNOW FANTASY 组合 WEEK:8

组合名字:《TVBNOW》梦幻足球  
组合名字:至尊紅魔  
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字devin89.002.00178.00
队长名字woodstock122174.501.50111.75
會员名字chu55335845.001.0045.00
會员名字jacksonkua107.001.00107.00
會员名字sTeVe8693.001.0093.00
每期积分534.75
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字nikotina35.001.0035.00
队长名字joshlier52.001.0052.00
會员名字Hide60.501.0060.50
會员名字feimiao039.002.0078.00
會员名字wlt111091.501.50137.25
每期积分362.75
组合名字:TVBNOW联队  组合名字:靓仔一族  
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字chfong251.002.00102.00
队长名字altooooon101.501.50152.25
會员名字bmoon197747.001.0047.00
會员名字00-00-0062.501.0062.50
會员名字leanming86.001.0086.00
每期积分449.75
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字canz8590.502.00181.00
队长名字ljw198256.001.5084.00
會员名字cck_my88.501.0088.50
會员名字mikeyap38.001.0038.00
會员名字C_L_Beh114.001.00114.00
每期积分505.50
组合名字: "大马组"组合名字:富家豪族
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字ls_siew92.001.0092.00
队长名字walala82.502.00165.00
會员名字marcus082869.001.50103.50
會员名字可爱92.001.0092.00
會员名字wei23 team89.501.0089.50
每期积分542.00
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字必胜_Win100.001.00100.00
队长名字knchung54.501.0054.50
會员名字toby21682.501.0082.50
會员名字clever71838.501.5057.75
會员名字tang662061.002.00122.00
每期积分416.75
组合名字:雜牌軍團组合名字:《破军》骇客组织
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字puma881170.502.00141.00
队长名字TOK47.501.5071.25
會员名字lma2371.001.0071.00
會员名字jim565573.501.0073.50
會员名字gary_jeff73.501.0073.50
每期积分430.25
WEEK 8
各人得分X倍数真正得分
教练名字how210959.002.00118.00
队长名字wayne759.501.5089.25
會员名字ivan28228.501.0028.50
會员名字hendytiu60.001.0060.00
會员名字edwin1060.001.0060.00
每期积分355.75

恭喜嗮。。。"大马组"获得冠军
恭喜嗮。。。《TVBNOW》梦幻足球  --> 又係亚军
哈哈。。。二奶命!
要快D解除呢個称号。。。
原帖由 steve86 於 2008-10-6 09:01 PM 發表
又是第二。。。几时先第一哦???
哈哈。。。
不过都算5错。。。
可以话保持水准。。。

恭喜晒“大马组”
哈哈。。steve兄!
Torres一又表现,
你同我都有机会攞高分。。。
原帖由 woodstock1221 於 2008-10-6 11:22 PM 發表
jackson兄‧steve兄‧devin兄‧賭王‧
我們要除去二奶命稱號。。我們要轉一下陣式。
下一期我唔做隊長做回球員應該有機會上第一。。
WOOD兄唔做队长??
咁你应该同我哋嘅教练-Devin兄商量,
但我都希望你可以继续呢個任务!
chu兄&steve兄唔知你哋嘅意思点呢??
大家咁熟唔驶客气啦。。。