返回列表 回復 發帖
有幾凍
CC517 發表於 2018-11-11 01:24 PM
2度.....唔知點解係咁震 ! 而家好d啦....!
沖個熱水涼,飲返兩杯熱咖啡就得啦
lhy92725 發表於 2018-11-11 02:57 PM
多謝靚貓貓 ! 都係你最貼心 !
搭车、屋企有无暖气噶 ?
大啦叭 發表於 2018-11-11 07:29 PM

有 ! 不過唔知點解係咁震....可能係露天停車場搵車時凍親 ! 睇黎都需要安裝個搵車 app !
FlexPai将于11月1日上午10:01在柔宇科技官网www.royole.com 正式开启预售。中国地区128G版本售价8999元,256G版本售价9998元。
4461 發表於 2018-11-12 09:25 AM
多謝四弟, 屋企嗰暖氣系統已經開左一嗰月, 係自動行溫, 無需再開啦 ! 講真溫哥華唔係太凍如果同 Calgary or 多倫多比較. 個邊D車真係有呢個裝置㗎 !
是装GPS吗?
dicksonkhan 發表於 2018-11-12 01:06 PM
係手機度安裝 "my car location" 呀 ! 晚上用車鎖匙搵, 聲浪太大嘈到人唔係太好嘛 !
搵你隻愛鼠鍚鍚就唔凍啦!
CC517 發表於 2018-11-12 01:51 PM
都系喎 ! 不过好似细只左d....暖得一只手指 ...
養一窩唔夠養埋二、三代
CC517 發表於 2018-11-12 01:59 PM
貓E...你玩野呀? 差d唔使养都黎左一窩, 近日天氣轉凍, 街鼠搵地方避寒 ! 我發現車房入面嗰地腳有個小窿+好多棉碎係地下....
你好夜歸
CC517 發表於 2018-11-12 01:58 PM
唔係, 我好少去夜街, 除左上堂 !  我度改左慢鐘, 9pm =之前10pm 又黑又陰深.....
自來鼠也富明益你了
CC517 發表於 2018-11-12 02:10 PM
派哂俾你!

系未开眼老鼠仔
大啦叭 發表於 2018-11-12 07:51 PM
我見唔到係哪一種類, 係無意中見地下有d棉, 囉開d廚餘桶, 垃圾桶先發現牆腳有嗰窿仔, 好釆發現早, 俾d小動物每天咬你多一些, 真係可以入到屋㗎 ! 好幾年, 二樓嗰屋簷俾雀入左去生蛋, 捉雀公司d人話而家趕雀走=殺生 ! 唔做得, 等到D小動物飛走左先幫我屋企做保護網 !
廣州現在仲有鬼冬天乜
我今日短袖衫都出汗
lhy92725 發表於 2018-11-12 09:47 PM
哈 哈 哈....我而家好羨慕呀 !
哇,呢样仲高级,即系自动开关,好智能啊
lhy92725 發表於 2018-11-12 03:31 PM
個度 3份2時間凍, 0下 20- 30 度, 需要㗎 !
之前有嘅今年睇醫生都用左好多錢。
CC517 發表於 2018-11-12 10:48 PM
什麼病....用咁多錢?
佢唔怕凍啊
lhy92725 發表於 2018-11-12 09:45 PM
老鼠仔好怕凍㗎 ! 我養第一隻 hamster , 屋企嗰暖氣開得唔夠, 係凍死左 ! 帶佢去睇獸醫, 獸醫話倘若佢覺得好凍會自動 "冬眠", 不過唔會醒 !
用紅毛泥填左佢
CC517 發表於 2018-11-12 10:50 PM
用毛巾+玻璃瓶 ! flexible d !

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件