返回列表 回復 發帖

六個月大了波子

每天用紙巾抹面~

波子幸福的笑面

偷偷拍睡相

最憎給亞媽強行洗屁股

看來腳板也需要洗一洗

評分次數

• k23bb

哈哈.....波子好似越肥越得意啊~

評分次數

• k23bb

波子真係越大越得意!

評分次數

• k23bb

哈哈.....波子好似越肥越得意啊~
zzleezz 發表於 2010-8-31 08:27 PM
係呀~我諗佢應該有10磅重囉~
波子真係越大越得意!
leeyp100 發表於 2010-8-31 09:07 PM
Thank you, 真係日日拿住部相機當佢明星咁拍生活照睇極都唔厭﹗嘻嘻﹗
10磅重你俾乜嘢波子食咁犀利,但係肥又真係可愛,尤其係肥嘟嘟嘅手仔
話是話有無黃老虎嘅消息,佢近況如何仲有無以前咁惡呀?

評分次數

• k23bb

10磅重你俾乜嘢波子食咁犀利,但係肥又真係可愛,尤其係肥嘟嘟嘅手仔
話是話有無黃老虎嘅消息,佢近況如何仲有無以前咁惡呀?
dxb 發表於 2010-9-1 01:18 PM
蝦佬~dxb﹐你好呀﹗我岩岩抱住波子磅過,佢原來係7磅重,不過生得毛篡篡好似好鬼肥咁囉﹗﹗
(成日著住件鬆身毛衣,睇落緊係肥d)黃老虎而家生活好自由自在,新主人說老虎唔再留係家中,
日日通山走,肚餓先番屋企(有時候幾日都唔見佢嘅貓影)可能呢種生活就係所有動物最所想嘅生活啦﹗

評分次數

• k23bb

Thanks for your sharing.
波子真係大隻左...
我覺得抱免仔很難..我抱親都被走甩
波子真係大隻左...
我覺得抱免仔很難..我抱親都被走甩
k23bb 發表於 2010-9-1 11:33 PM
據我經驗所得,兔仔係唔中意比人抱~佢見你兩手一伸就走夾唔唞~
我隻波子可能因為對耳朵太大又垂,遮住半隻眼睇得無咁清楚,所以比我突襲成功抱到佢強行洗蘿柚咋﹗
蝦佬~dxb﹐你好呀﹗我岩岩抱住波子磅過,佢原來係7磅重,不過生得毛篡篡好似好鬼肥咁囉﹗﹗
(成日著住件鬆身毛衣,睇落緊係肥d)黃老虎而家生活好自由自在,新主人說老虎唔再留係家中,
日日通山走,肚餓先番屋企(有時候幾 ...
maye2328 發表於 2010-9-1 04:59 PM
相信對黃老虎黎講應該係最識合嘅生活 自由自在其實我都想

波子六個月大以經去到7磅重,而家仲未完全成長我諗佢好快會突破10磅大關

其實有10磅都唔出奇,我以前都養過一隻大到可以跳到上梳化,後來可能因為年紀大所以同我講~bye ~bye
dxb 發表於 2010-9-2 11:04 AM
唔好傷心啦~寵物離去的心情我理解,我以前養過一隻唐狗女養了19了,後來生癌要人道毀滅,
那時候的心情好似自己親手殺咗自己個親人咁~好難過.
你的兔兔那時候養到幾大才離開呢﹖說起來我的波子超級蠢﹐次次想跳上梳化10次有9次居然都撞上梳化邊,
成隻反彈番落地,個嗰look真係笑爆我個肚﹗

評分次數

• k23bb

唔好傷心啦~寵物離去的心情我理解,我以前養過一隻唐狗女養了19了,後來生癌要人道毀滅,
那時候的心情好似自己親手殺咗自己個親人咁~好難過.
你的兔兔那時候養到幾大才離開呢﹖說起來我的波子超級蠢﹐次次想跳上梳化1 ...
maye2328 發表於 2010-9-2 05:15 PM
諗到你所講嘅情景好想睇下,下次試下影唔影到一定好搞笑~好期待

評分次數

• k23bb

說起來我的波子超級蠢﹐次次想跳上梳化10次有9次居然都撞上梳化邊,
成隻反彈番落地,個嗰look真係笑爆我個肚﹗
聽你咁講....我都笑左.....
諗到你所講嘅情景好想睇下,下次試下影唔影到一定好搞笑~好期待
我都想睇下呀
dxb 發表於 2010-9-3 11:20 AM
我次次見到波子做出的可愛行為時都會想(我影到就好了﹐擺上網一定笑死人)
寵物的可愛令人會心微笑,這些一點一滴真的很想捕捉保留﹐有機會一定做~
(請問版主這裡可不可以post短片嗎﹖)