返回列表 回復 發帖
楼主的品种去年夏天我有买
日本春石斛 小苗 花了35元人民币
长了20CM高了 可惜只看见叶子
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• chowold2

呢棵石斛蘭真係好靚,我呢度D見到都唔想買
chowold2 發表於 2013-2-23 10:38 AM
我的拖鞋蘭只是7歐元一棵,這裡的園藝店,比超市還大,是這裡星期日的好去處!

因為其他商店都関门

評分次數

• chowold2

好似D賣淨蔗咁嘮
chowold2 發表於 2013-2-23 10:55 AM
周爷的形容詞真係某得頂----賣淨蔗

評分次數

• chowold2

春秋石斛種得吾好,有枝冇葉嘅樣,真係好難睇,賣淨蔗,好貼切.

評分次數

• chowold2

蘭---花之君子也
我都唔識 又冇地方放 買返黎佢真係等死嫁wo
dororo 發表於 2013-2-23 11:58 AM
你種咁多其他花草,冇地方種蘭花
真匿名
我的拖鞋蘭只是7歐元一棵,這裡的園藝店,比超市還大,是這裡星期日的好去處!

因為其他商店都関门
wilsonbe 發表於 2013-2-23 04:18 PM
7歐元一棵咁平,我實買到成屋都係
真匿名
香港都係賣咁上下價錢
ob51330 發表於 2013-2-23 10:43 AM
今日行過呢棵咁既都要125 唔知樓主果棵咁既樣係香港要幾錢先買到

最平48有交易

今日先知呢個都會開花

今日主要買左幾個盆,泥, 之後係HF 度買左棵長春藤

你種咁多其他花草,冇地方種蘭花
chowold2 發表於 2013-2-24 12:20 AM
蘭花大盆好多wo 我果度又唔通風 依加種既都係細size 既 又種得唔好

因為其他商店都関门
wilsonbe 發表於 2013-2-23 04:18 PM
71港紙香港都買到 不過靚唔靚得過你果度就唔知喇
楼主的品种去年夏天我有买
日本春石斛 小苗 花了35元人民币
长了20CM高了 可惜只看见叶子
sthaiyang 發表於 2013-2-23 02:33 PM
有冇圖睇下?
真係好靚, 我都買盆返呢玩吓先 ..............

評分次數

• chowold2

今日行過呢棵咁既都要125 唔知樓主果棵咁既樣係香港要幾錢先買到

最平48有交易

今日先知呢個都會開花

http:// ...
dororo 發表於 2013-2-24 12:35 AM
香港D蘭花真係平,仲平過我呢度買插花
真匿名
真係好靚, 我都買盆返呢玩吓先 ..............
oldman60 發表於 2013-2-24 04:54 AM
快D去買,買黎 post 比我地睇
真匿名
真係好靚

今日下午我都有去花園街這是出名貴價的名花店賓記,這棵我看過,亦都嫌貴$125,冇買.

這個放在路旁,但係都係鋪頭貨,吾明為何咁平.

評分次數

• chowold2

蘭---花之君子也