返回列表 回復 發帖
縯紛隔離果間?
http://goo.gl/maps/IaOpM
dororo 發表於 2013-2-26 11:50 PM
dororo 吾係你影片上的那條街 ,係對住雀仔街入口那條街,旁邊係太子道西.
蘭---花之君子也
轉貼情報!! 呢批蘭花遲d會係日本入口香港
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
嘩,日本仔種D蘭花好靚
真匿名
又要問ob或花姐,
石斛蘭的根是否比較不明顯, 不會像蝴蝶蘭那樣爬出盆外?
嘩,日本仔種D蘭花好靚
chowold2 發表於 2013-2-28 12:01 AM
今日見到呢張相...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

嘩dororo 是否在機塲貨運站
蘭---花之君子也
又要問ob或花姐,
石斛蘭的根是否比較不明顯, 不會像蝴蝶蘭那樣爬出盆外?
vandas 發表於 2013-2-28 03:32 AM
石斛蘭的根比蝴蝶蘭幼細而密,又比較集中生長,而後者根長而粗散故易攀爬出盆外.

評分次數

• chowold2

蘭---花之君子也
嘩,好靚呀,這個星期日要去花園街掃街了

蘭---花之君子也
嘩dororo 是否在機塲貨運站
orchids 發表於 2013-2-28 09:05 PM
唔係呀 我係見果間花店 post 出黎
嘩,好靚呀,這個星期日要去花園街掃街了

orchids 發表於 2013-2-28 09:20 PM
唔知星期日黎到未呢 咁岩我呢個星期日都會去呀 !
dororo 吾係你影片上的那條街 ,係對住雀仔街入口那條街,旁邊係太子道西.
orchids 發表於 2013-2-27 05:42 PM
我知你講邊間喇 叫浪濤呀 我上次都見到有日本蝴蝶蘭賣
我影果張$48 咪果間囉
今日見到呢張相...
dororo 發表於 2013-2-28 08:45 PM
真係好鬼靚,引死人
真匿名
石斛蘭的根比蝴蝶蘭幼細而密,又比較集中生長,而後者根長而粗散故易攀爬出盆外.
orchids 發表於 2013-2-28 09:16 PM
石斛蘭都係气生蘭?
真匿名
石斛蘭都係气生蘭?
chowold2 發表於 2013-3-1 12:16 AM
洋蘭除了大蕙蘭及拖鞋蘭係地生外,基本上都係氣生根屬嘅

評分次數

• chowold2

蘭---花之君子也
真喺好靚,唔知点解我買回來的胡碟蘭放了一段日子啲花謝晒剩番枝巠,从此不再長花。但又不覺干死,請問如何使其再開花,多謝。

評分次數

• chowold2