返回列表 回復 發帖

[討論] 你地點睇今次部HTC One

講外型, 今次部one真係好靚仔, 搞到我都想轉會有冇人係諗住入手
一個字 靚
: T* _2 U! V3 A但未用過htc機, 唔知好冇用
對佢部相機有保留.
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~
, I# `; Q" [& q& _htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~
" H3 n6 }- z& K1 e公仔箱論壇比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而samsung 很明显就是function 派的~
以前用過htc機, sense係幾好的, 但之後d款都冇咩新意, 所以轉左會, 今次部one我都好期待, 款真係靚仔左好多, 睇d科技網評測就唔錯, 可能都會入手
對佢部相機有保留.tvb now,tvbnow,bttvb  t- [# v, O$ f, H
slnb2001 發表於 2013-3-31 01:42 PM
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架- X+ h# N$ @5 }7 P* l" ~
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~
( U) {8 s+ j% Uhtc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~公仔箱論壇# f8 M& f( @6 p, Y4 _  a
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而s ...www3.tvboxnow.com: ~! G8 I8 R0 S* w' ?
south_panda 發表於 2013-3-31 05:35 PM
/ d% ]& q. k0 c) zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我見ONE係金屬機殼, 點都一定襟用過膠殼既, 而且個款仲靚仔D
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架
4 i4 k2 ^5 ]; S2 m" ~, Qtvb now,tvbnow,bttvb有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦 ...www3.tvboxnow.com' [3 Y( `& n9 H, ~2 g, s: }
炸彈人 發表於 2013-4-1 07:49 AM
3 O+ a+ {7 i0 V7 c1 _
我見D科技網比較過ONE同S4, ONE影出黎既相仲靚D: http://digital.sina.com.hk/news/-7-1347305/1.html?l=2165254
我諗住買呀,今次個mon好靚咁,有成468ppi
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
本帖最後由 炸彈人 於 2013-4-1 11:52 PM 編輯 ) ^4 T8 K9 _2 t- y  i2 i% u" K
tvb now,tvbnow,bttvb5 B! p5 c0 y- M7 O( M, o( b5 q/ I
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
& s3 I' D$ M- R6 z; S2 ewww3.tvboxnow.com大口佬 發表於 2013-4-1 10:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* F9 o7 o( i) \
呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢1 C* l% G- T* t0 j
不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z-GS3
公仔箱論壇7 Y& H4 z1 F  k
呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢公仔箱論壇* k3 k% {+ m: F- T1 C6 G2 W
不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z- ...
3 z* }1 G- U3 A: Bwww3.tvboxnow.com炸彈人 發表於 2013-4-1 11:50 PM
' ?) y$ d, w; O; W" e1 u
如果係咁都買得過, 香港快d有就好, 可以試下實機
呢星期開始有機構攪試機會...希望早d出啦....tvb now,tvbnow,bttvb+ i& b4 ^: \7 y7 |0 O
***出先..先機會盡失啦
http://chinese.engadget.com/2013/04/17/htc-one-preorder-china/
8 h/ W3 m& V2 m公仔箱論壇: W. U5 Y+ M: K6 P
呢部HTC ONE國內版會唔會好D,不過好似無4G
呢部應該可以為HTC 搶返一啲市場~2 v- z1 E8 C/ ^6 C5 `1 S/ ^
整體性能不俗~www3.tvboxnow.com# S1 J; i+ D1 F4 l3 K- }% Q
但希望系統更新的速度快一點~