返回列表 回復 發帖

[討論] 你地點睇今次部HTC One

講外型, 今次部one真係好靚仔, 搞到我都想轉會有冇人係諗住入手
一個字 靚www3.tvboxnow.com' R# v% g, |8 J! R5 ^! k' @
但未用過htc機, 唔知好冇用
對佢部相機有保留.
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~ ) v; P' A* Y( @* V% z' ?8 Y
htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~( J! j* @/ r$ H
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而samsung 很明显就是function 派的~
以前用過htc機, sense係幾好的, 但之後d款都冇咩新意, 所以轉左會, 今次部one我都好期待, 款真係靚仔左好多, 睇d科技網評測就唔錯, 可能都會入手
對佢部相機有保留.tvb now,tvbnow,bttvb, g9 \* D: {: I# N. y, [3 s
slnb2001 發表於 2013-3-31 01:42 PM
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架- N* Z$ y" T, f) y
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~ 公仔箱論壇3 i* Z! A. v% d* x$ n! X
htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 f- m" p9 M0 S- M; w+ v
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而s ...
$ O( w( R) S# }  [& Wtvb now,tvbnow,bttvbsouth_panda 發表於 2013-3-31 05:35 PM
4 h! B2 G1 N) F8 ?tvb now,tvbnow,bttvb我見ONE係金屬機殼, 點都一定襟用過膠殼既, 而且個款仲靚仔D
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架
# Z" y, M1 d; x: g4 x有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦 ...8 h9 v. a- D* H% F; S7 w
炸彈人 發表於 2013-4-1 07:49 AM
" |) n. \" Q, i( Qtvb now,tvbnow,bttvb我見D科技網比較過ONE同S4, ONE影出黎既相仲靚D: http://digital.sina.com.hk/news/-7-1347305/1.html?l=2165254
我諗住買呀,今次個mon好靚咁,有成468ppi
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
, S+ x+ A) ]7 T# n* O3 U6 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com8 f* Q" M6 F3 d: T  W/ B
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
: ^' d4 d( y( Vtvb now,tvbnow,bttvb大口佬 發表於 2013-4-1 10:33 PM
公仔箱論壇/ W" Q3 k0 G5 o. Z) f3 x0 r
呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢
4 K3 V" [5 j2 p8 K9 z% ?2 q不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z-GS3
8 w: U' U4 z) i4 d- r0 m) c  i呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢
' V6 G  w4 J% a不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z- ...
( p) R9 [8 Q3 \1 s% H" H炸彈人 發表於 2013-4-1 11:50 PM
* A( ]4 P- k: J( w, }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果係咁都買得過, 香港快d有就好, 可以試下實機
呢星期開始有機構攪試機會...希望早d出啦....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* z$ D  q! i' B( w) B
***出先..先機會盡失啦
http://chinese.engadget.com/2013/04/17/htc-one-preorder-china/
/ z' P2 X# G. b& y- ~9 F7 o7 ftvb now,tvbnow,bttvb
2 _, r  ]( o; B/ j3 b& W" P. A6 H3 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢部HTC ONE國內版會唔會好D,不過好似無4G
呢部應該可以為HTC 搶返一啲市場~+ X' s. O$ X' K& X# s' a, \2 g- O
整體性能不俗~
. J5 W" K7 L5 x  X9 ]- h. P公仔箱論壇但希望系統更新的速度快一點~