返回列表 回復 發帖
+

嫌貨才是買貨人
如果路人甲乙丙丁,講都費事啦,佢話你啲咩,你咪先諗吓有無道理囉,唔好先入為主以為佢挑骨頭!
perfectman 發表於 2017-8-4 02:21 PM
其實我有時都想咁樣去安慰自己...話唔定佢覺得可以做得更好...
仲有可以進步既空間呢...
你講嘅非常啱。所以話,係工作上,老細敢唔敢同你講依句說話,就證明咗你係社會嘅價值啦
如果老細唔敢,證明你係有本事嘅,東家唔打,打西家。
如果老細敢,你都係出少句聲,繼續打份牛工啦 ...
tvbkk123 發表於 2017-8-5 01:06 AM
幸好老細未曾講過求其搵過人...又或者大把人嚟做等等既說話...
包括路太啊?
lhy92725 發表於 2017-8-4 10:28 AM
包括貓啊
或者咁講...好似講左咁耐...大家都覺得做員工既出行晒力...
幫老闆解決問題都唔重要...賺幾多先係重點...
問題係問題已經幫老闆解決左架喇...錢佢都袋袋平安架喇...
但就會出說話你聽...覺得可以做得更好咁囉... ...
charlie417 發表於 2017-8-4 02:11 PM
只有你父母會說你(口力)(口力)
老闆要你不停進步
+

嫌貨才是買貨人
如果路人甲乙丙丁,講都費事啦,佢話你啲咩,你咪先諗吓有無道理囉,唔好先入為主以為佢挑骨頭!
perfectman 發表於 2017-8-4 02:21 PM
路人甲話你是你的榮幸
good morning kk
glad to see you come back here everyday!
早晨各位
幸好老細未曾講過求其搵過人...又或者大把人嚟做等等既說話...
charlie417 發表於 2017-8-5 02:27 AM
其實老細人品都系決定你會唔會繼續幫佢做野嘅動力之一
條骨都無佐lu
只有你父母會說你(口力)(口力)
老闆要你不停進步
Pedestrian_A 發表於 2017-8-5 04:38 AM
先生,其實你會唔會誤會左d咩呢?
佢把口一向都系甘
條骨都無佐lu
其實老細人品都系決定你會唔會繼續幫佢做野嘅動力之一
lhy92725 發表於 2017-8-5 09:26 AM
最起碼佢識得尊重員工...唔係當員工係機器同搵錢工具先啦...
佢把口一向都系甘
lhy92725 發表於 2017-8-5 02:25 PM
噢...原來係咁...可能我又太認真喇...
先生,其實你會唔會誤會左d咩呢?
charlie417 發表於 2017-8-5 02:24 PM
maybe i should reply in english so you won't get confused...

don't expect your boss will treat you good.  you get paid and you have to finish all the tasks your boss give you.  if you can't stand your boss comment, good luck finding another job!
佢把口一向都系甘
lhy92725 發表於 2017-8-5 02:25 PM
貓的錢包一向都系大把水
最起碼佢識得尊重員工...唔係當員工係機器同搵錢工具先啦...
charlie417 發表於 2017-8-5 02:25 PM
香港人...  
別忘了你的敵人強國人可以隨時取代你的工作