返回列表 回復 發帖
對市民係好事嚟,但亦助長啲社會渣滓!
有手有腳唔做嘢食綜援嗰啲又話三糧,一家三口廢柴加加埋埋就四五萬㗎喇!

我淨係買口罩都買咗唔止1萬蚊啦! ...
perfectman 發表於 2020-2-27 10:57 AM
大马也派钱了
簽名被屏蔽
其實派錢係好消極嘅政策!
某程度上係變相鼓勵「社會渣滓」繼續做「社會渣滓」
授人以魚,不如授之以漁!
啲「社會渣滓」成日話難搵工,香港地,肯做嘅,一萬幾千一定搵到! ...
perfectman 發表於 2020-2-29 11:54 AM
很多人喜欢
簽名被屏蔽
所以咪話香港人素質急速退步囉
舊時啲人真係唔到最後一步都唔會去攞綜援,攞綜援都唔會話理所當然,識感恩!
依家啲社會渣滓,攞綜援好似老奉咁!一讀完書就申請綜援申請公屋! ...
perfectman 發表於 2020-2-29 02:05 PM
教育的问题
簽名被屏蔽
教育只不過係其一啫,
教育只係傳授書本上嘅智識,
唔會教點做個有用嘅人!

一個無間地獄依家真係喺香港發生緊!
正常嘅香港人唔敢生/唔願生
社會渣滓黃屍曱甴就不斷繁殖!

最終會係點?
無眼睇!我就一早走咗資 ...
perfectman 發表於 2020-3-4 02:21 PM
大马也一样
簽名被屏蔽
Gresham's Law
劣幣驅逐良幣
社會渣滓肆虐

最大的悲劇不是壞人的囂張跋扈,而是好人的過度沉默

所以我話之你咩人,我照插!
事實證明係冇得隻手遮天嘅!

...
perfectman 發表於 2020-3-7 12:21 PM
该出手时就出手
簽名被屏蔽
是可忍,孰不可忍?
忍無可忍,無需再忍!
perfectman 發表於 2020-3-7 03:15 PM
安华就是输在迟出手?
簽名被屏蔽
某啲黃屍曱甴香港人成日唔認係中國人,睇下啦!

https://dl3.pushbulletusercontent.com/Bxtd7brR07sJmxwc35Yigth25v61QWnT/VID-20200407-WA0003.mp4
perfectman 發表於 2020-4-7 09:40 PM
不要理他们
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽