返回列表 回復 發帖

刺蝟

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• prodigydou

• manyiu

刺蝟好可愛; 如果唔係已經養左 hamster, 可能會考慮喂養佢㗎!
可愛
刺蝟好可愛; 如果唔係已經養左 hamster, 可能會考慮喂養佢㗎!
manyiu 發表於 2019-12-4 01:31 PM
哈哈 其實你可以养多一隻寵物㗎
應該都冇咩問題嘅 隻刺蝟仔咁細隻
亦都唔需要好大嘅空間
明年鼠仔年喎 养多隻幫你招財呀~~
可愛
超大大 發表於 2019-12-4 03:54 PM
你可以考虑养一只宠物
哈哈 其實你可以养多一隻寵物㗎
應該都冇咩問題嘅 隻刺蝟仔咁細隻
亦都唔需要好大嘅空間
明年鼠仔年喎 养多隻幫你招財呀~~
di0208 發表於 2019-12-5 02:50 PM
我已經養左好多小動物㗎啦! 陸地有 Hamster, 水中有一缸魚, 空中有無數咁多既雀仔, 足夠我忙呀~!

呢D係我 "養" 既雀仔~

taken by manyiu

評分次數

• di0208

我已經養左好多小動物㗎啦! 陸地有 Hamster, 水中有一缸魚, 空中有無數咁多既雀仔, 足夠我忙呀~!

呢D係我 "養" 既雀仔~

taken by manyiu
...
manyiu 發表於 2019-12-6 08:54 AM
你除咗Hamster 你好似好鍾意蜂鳥喎
你有養觀賞魚 點解唔影相呀 送一張蜂鳥畫畀你~~
好呀; 遲d 影魚魚! 我係好喜歡蜂鳥; 可能係佢地特別靚和飛行又優美啦 !
我的魚魚

我的魚魚

manyiu 發表於 2019-12-9 10:09 AM
哈哈哈 你嗰邊點稱呼呢種魚架
馬拉呢邊稱呼為老虎魚 我細個时我阿爸有帶我去湖邊捉 尤其係下咗雨之後去捉 就會有好大嘅收穫 廿幾年後嘅今日 而家唔知仲可唔可以捉到 水族館我仲睇到有得賣嘅 呢個品種嘅魚有幾個顏色㗎 細細條 好易养好易打理 多謝你嘅分享 令我想起童年回憶~~
哈哈哈 你嗰邊點稱呼呢種魚架
馬拉呢邊稱呼為老虎魚 我細個时我阿爸有帶我去湖邊捉 尤其係下咗雨之後去捉 就會有好大嘅收穫 廿幾年後嘅今日 而家唔知仲可唔可以捉到 水族館我仲睇到有得賣嘅 呢個品種嘅魚有幾 ...
di0208 發表於 2019-12-9 02:39 PM
我度都係咁叫~Tiger Barb. 中size 條賣 5.99CAD 細size賣 3.99CAD 未計 12%稅. 佢地唔可以和其他魚一齊; 好惡㗎!