返回列表 回復 發帖

Grace 全新製作骷髏口罩,遇神越神,遇鬼滅鬼!! 哈哈哈!!

各位水區老友記 大家好!! 喺呢段坐困居家令的日子,自然得閒無事就係車下口罩啦!!!

車完呢個口罩,同屋企人視像會議,大家都好鐘意,所以依嘎開始忙車每人至少兩個寄俾屋企人啦!!!

呢個口罩,有好多Grace既念力,對所有人既愛心同祝願!!!

願大家身體健康!! 遇神越神!!遇鬼滅鬼!!!

評分次數

• itsctsu

• manyiu

• CC517

• goldmonk

簽名被屏蔽
多謝 金爺 評分!!!
小小建議:
1)  鼻樑位加鐵線,萬字夾拉直嚟用就可以,或者加個運動員嗰種鼻夾都得
2)  改掛耳式
3)  兩邊內摺車多行線,佢密封性會好啲!
perfectman 發表於 2020-4-7 08:02 AM

多謝你既建議! 鼻樑度其實加左雙層鐵片,可惜大家睇唔到!!!

我同老公都比較喜歡腦後像皮帶,比較容易調整面罩配戴角度!!!

至於車多行線,我個人認為冇呢個必要。!!!

因為呢個口罩,有兩層布係骷髏布,一層係T-shirt布,再加上會放入一層過濾紙,共四層,側邊車一行或兩行已經唔重要!!!

想問用什麼布, 是否防水嗎
戴口罩最惨就系比较密封同有气雾上眼镜
條骨都無佐lu
free2penny 發表於 2020-4-7 09:51 AM

兩層黑白有骷髏既布,係100% 棉質紡紗布,內層白色布係一般T-Shirt 100% 棉織布,唔防水!!!

free2penny 發表於 2020-4-7 09:51 AM
口罩都要防水?
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
口罩都要防水?
lhy92725 發表於 2020-4-7 10:26 AM

希望幫到你
戴口罩最惨就系比较密封同有气雾上眼镜
lhy92725 發表於 2020-4-7 10:12 AM

希望幫到你
兩層黑白有骷髏既布,係100% 棉質紡紗布,內層白色布係一般T-Shirt 100% 棉織布,唔防水!!!

gracechanstuart 發表於 2020-4-7 10:15 AM
唔去高危地方, 還可以
【袁國勇專訪】面對批評「梗有少少激氣」 袁國勇:個人榮辱不重要最重要香港成功抗疫
https://topick.hket.com/article/2611294/?r=mcsdfb&fbclid=IwAR2_LAkDRBrRDBVs7Eoiv4p8Y16bMJXutIlI2jb0k1sfa9Prd1zt41hV34U

grace 姐 1)你一日可生產幾多口罩, 會否大量生產嗎,
2) 日常用品, 消毒用品, 是否正常供貨嗎
3) 我所知, 除了(定居令), 有沒有其他防疫措施(禁止)