標題: 如果你鐘意一個人 ,突然 有人/佢 問你,你究竟鐘意佢d乜,你會唔會答得出?? [打印本頁]

作者: C-Yeah=ON=    時間: 2007-7-12 10:48 PM     標題: 如果你鐘意一個人 ,突然 有人/佢 問你,你究竟鐘意佢d乜,你會唔會答得出??

如題是也 ~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ d1 @' n: \9 h  _" r) \
一個簡簡單單的問題
6 d, R' J5 ?# A! L; B  w& Iwww3.tvboxnow.com, @; D" c: w$ Z2 T' K; x
作者: C-Yeah=ON=    時間: 2007-7-12 10:48 PM

留 ~ 有用
& E5 q% R7 |* s5 _! P9 D9 ewww3.tvboxnow.com
" F1 F  [( [$ p- ]$ L$ d" Etvb now,tvbnow,bttvb
作者: 星爷    時間: 2007-7-12 11:30 PM

鈡意就鈡意就這样呢!
作者: shineboy09    時間: 2007-7-13 08:59 AM

无试过~~~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. M1 y5 k. J. r# i( T' y$ s
我仲意一个人就自动出击,好快就可以搞定区~~
, a6 Z8 t, m; c' M6 g公仔箱論壇我女朋友问我,我就只系一句简单“IOU” 甘就过骨
作者: 餅乾    時間: 2007-7-13 10:50 AM

喜歡就喜歡,不需要理由....如果答得出嘅話,就唔係真係鐘意..
作者: 蜃樓    時間: 2007-7-13 11:57 AM

喜歡就是喜歡 ,不用理由:014:
作者: ctine524    時間: 2007-7-15 08:51 PM

lol..
- @# B- Z8 q7 K7 A4 J) ]* `9 ?tvb now,tvbnow,bttvbi won't know..
( I2 s& B2 A, \. L, i: XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。my bf always asks me that .. but i never know how to answer XD
作者: YUYUME    時間: 2007-7-15 09:30 PM

會,清楚自己 喜歡/欣賞 佢甚麼
作者: NWL86    時間: 2007-7-15 11:52 PM

原帖由 C-Yeah=ON= 於 2007-7-12 10:48 PM 發表。 # }$ j/ e) S# }3 ^
如題是也 ~ 公仔箱論壇1 _7 [. N; D) E! E2 L4 X4 N
一個簡簡單單的問題
9 _9 ^2 J4 t9 m0 T/ H0 Qtvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇- U0 s+ d( ~$ {/ p6 ?( N+ `0 X( E
这个问题看似简单,实际上还蛮有难度的。。。tvb now,tvbnow,bttvb2 \+ O( y3 n6 V$ \% M3 i+ \, Y* `( Z
' J( \$ n+ a3 L+ \0 J8 z
对我个人来说,要看那个问我这个问题的人是我的谁。
9 f5 A9 J$ D1 @; e' E" j如果那个问这问题的人,我蛮在乎的,或许我会回答。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% s( g. e# O* O4 a& ~4 S, E8 Y

; j6 H8 X8 X6 D+ R& r( }公仔箱論壇简单的说,我觉得我并没有必要去向别人解释。
5 ~# N/ h( Y& ^# r只要自己明白就好。' \; T8 O+ C) J+ X' T% k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) D5 |1 e6 S3 j* t* G, T
通常我喜欢上一个人,我会把他的缺点也一并喜欢,接受去的。! _' z4 _8 E8 r7 `  F, w
所以。。。这个问题对我还真得蛮难的。www3.tvboxnow.com6 k) e" K- y! @, z' K
或许是我太复杂吧!
作者: nimihw    時間: 2007-7-18 06:22 AM     標題: I have to think about it first

He loves me so much la. He waill die for me la..He always there for me la.. I'm the only one la... He is my hero la... He has a good heat la... He always listen to me and share with me la...hmm good to my family la.. I think thats it la www3.tvboxnow.com$ @$ ~3 B( I) K( N
:014: Is it enough????
作者: moniochoi    時間: 2007-7-27 08:51 PM

我會反問番佢轉頭先囉! 點知佢係咪玩! 若然佢答鍾意我話!咪話比佢知,其實我都好鍾意佢囉! 免得尷尬呀嘛!
作者: JOY    時間: 2007-8-6 09:09 PM

鐘意仲要慢慢數理由?咪玩啦~
作者: egao    時間: 2007-8-23 05:34 PM

喜歡就是喜歡 ,不用理由
作者: jessiclilyhome    時間: 2007-8-23 08:45 PM

I'm sure but I don't know what she think??????????:019:
作者: 愛誰~~    時間: 2007-9-30 07:08 PM

喜歡就是喜歡 ,不用理由~~' L$ Q% H: U; E

2 ^0 G" P! i6 a( D5 J# H" N! s& Q. U公仔箱論壇有陣時係有理由,但係唔可以同人講~~
作者: luckyhsien    時間: 2007-10-1 06:42 PM

爱一个人是没理由的。想爱就爱!! 爱是无价的~~~
作者: lenykoy    時間: 2007-10-1 11:44 PM

喜欢就是喜欢。。。没有理由。。。
作者: lenykoy    時間: 2007-10-1 11:46 PM

如果爱有理由,不等于是爱。。。
作者: 月※月    時間: 2007-10-20 12:32 PM

一見有感覺,沒有理由的
作者: 天使_琪    時間: 2007-10-31 05:59 PM

答不出咧...:019:
作者: alex8889    時間: 2007-11-1 03:39 PM

明知,但不會答 他/她
作者: kitty89    時間: 2007-11-2 12:48 PM

喜欢就喜欢。。。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* O3 }# d& c3 a/ {6 E
没有理由。。。
作者: Jami3    時間: 2007-11-4 02:58 AM

喜欢一个人难道要有理由的吗?tvb now,tvbnow,bttvb/ x3 a7 Q2 f  b( r7 ?% d$ u
突然间,喜欢上他对自己的好
/ o5 a1 p0 _& w( Ctvb now,tvbnow,bttvb喜欢上生命力不能缺少他的感觉% q* A$ k; u2 V+ S
想对他好,想陪在他身边
! z4 H2 e! Q: E9 C( ~3 {  I7 ?* ?% f公仔箱論壇想跟他分享所有的一切TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( m: R8 B* i0 l! D. k! O9 r
或许,这就是喜欢上一个人的时候的感觉吧。
作者: 25206550    時間: 2007-11-16 11:38 PM

作者: wl5200    時間: 2007-11-23 11:04 PM

不能,喜歡就是喜歡 ,不用理由公仔箱論壇$ Z. E1 c6 e2 L% O
公仔箱論壇2 M4 S4 r# z# }
现在的人做什么都不需要理由
作者: cmming    時間: 2007-11-24 11:56 PM

我會答他:我喜歡你就喜歡你,問這麼多幹嗎﹖
作者: autosex    時間: 2007-11-25 03:03 AM

最简单嘅回答..
% q7 s3 E2 w1 R1 r# ^0 z0 H我觉得佢好靓``````
) q3 n5 a+ l0 i! Qwww3.tvboxnow.com呢个叫情人眼里出西施啊嘛.
8 z  t: t8 H. N; l9 @' m4 e5 ^tvb now,tvbnow,bttvb
5 T2 H+ u+ G+ r+ ?# S0 m/ K如果中要多D嘅话.
; z* F( _1 N+ B- J  R) v就.身材好..赞佢嘅优点.
7 `# G5 o4 M; C2 g# l# O' Z一般有认真谂过对方有咩吸引到自己嘅都可以答出嚟咯
作者: aard_wolf    時間: 2007-11-26 01:50 AM

love someone...no reason...
作者: samuel9013    時間: 2007-12-2 12:03 PM

作者: entrepreneur    時間: 2007-12-6 03:13 PM

喜欢就喜欢咯。。有乜理由喔
作者: giegie    時間: 2007-12-6 06:32 PM

这是陷井题。。。
: R" M: f: }1 _9 n7 n% v
作者: ssqzxx    時間: 2007-12-11 05:43 PM

愛你是沒有理由的
作者: astley88    時間: 2007-12-21 11:06 PM

love is love.. no excuses..
作者: ying88614    時間: 2007-12-26 12:17 PM

我都不知我到底欣赏他什么。。但是,喜欢就是喜欢嘛。。哪想那么多。。。
作者: weiying916    時間: 2007-12-26 02:32 PM

不會答:onion05:
作者: FirePhoenix    時間: 2007-12-26 03:37 PM

sure....     i can tell you a lot of reasons ...  :onion18:
作者: kingpriest    時間: 2007-12-29 11:42 AM

中意一個人,需要理由嗎??
作者: neto    時間: 2008-1-9 02:12 PM

當場找個藉口不要回答他的問題,www3.tvboxnow.com. M7 q. g- w9 l+ g6 t
該天找個機會再跟他表白,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: G( b5 M% p: }$ ~

2 m# E" o# i# Y3 O8 Hwww3.tvboxnow.com原因是我是男生,  @+ a3 Q% f* \7 n* `
點樣可以給個女主動向自己表白呢?
7 _2 s! o; Y7 r- l* H" N# `2 v) ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. a, `0 l1 L& K+ f; \4 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不是因為男尊女卑,
5 R: P% V- L9 ?7 J* nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而是出這要愛護她意思
作者: lshb2990    時間: 2008-3-16 08:07 PM

作者: toycars82    時間: 2008-7-21 04:01 AM

作者: kerorohot    時間: 2008-12-14 11:58 AM

菩提老祖说:喜欢一个人需要理由的咩?
' A$ e- w, h: t" Mwww3.tvboxnow.com至尊宝说:不需要的咩?/ H9 ~4 \1 J/ {5 |  G: x
菩提老祖说:需要的咩?* I% u  r/ k+ z) i% a/ `
至尊宝说:不需要的咩?
6 f& I. X+ C& ]5 n公仔箱論壇菩提老祖说:需要的咩?
4 q/ A) h2 u; K" _8 P7 y' B至尊宝说:不需要的咩?
- n7 P" B& a4 @, l4 I3 e) d& \3 ]) qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。菩提老祖说:需要的咩?公仔箱論壇4 y- Q+ o8 d1 H9 \; @) @
。。。。。。
作者: wesley1987    時間: 2008-12-15 11:33 PM

有feel大过一切~
作者: 小悅b    時間: 2008-12-16 08:07 AM

喜歡就喜歡,不需要理由....
作者: 七哥    時間: 2008-12-16 05:59 PM

作者: 金鱼佬    時間: 2008-12-16 06:24 PM

作者: ~~jun~~    時間: 2009-2-28 10:28 PM

喜欢一个人不需要理由的~
4 `: J+ e* N8 mwww3.tvboxnow.com如果你因为这些理由而喜欢她~
7 M; B5 o& q: |www3.tvboxnow.com那如果没有了这些理由~公仔箱論壇& C* |2 z. w) S. c3 J" c# a
你还会喜欢他吗?
作者: ryansalas    時間: 2009-3-1 02:06 AM

如果真的喜欢,
  B8 F/ q9 U2 L5 H2 ~# K  p公仔箱論壇是不需要理由的
作者: yangwuwudi    時間: 2009-4-21 04:27 PM

刚大学时不敢诚然的
作者: 百厭sing    時間: 2009-4-22 06:05 AM

喜歡是沒有理由,tvb now,tvbnow,bttvb' X, M' _* p/ V0 X
如果可以說得出理由的就要好好考慮彼此的關係了。
作者: 309136695    時間: 2009-5-28 05:22 PM

爱情不能说为什么
作者: tv91tomlau    時間: 2009-5-29 04:01 AM

of coz u will know y u like her... coz its her personality that drives u to know her
作者: 小小大    時間: 2009-6-3 11:21 PM

之前的朋友有問過我      
! a1 t+ B9 s  s2 t8 L但不知道為什麼之前在玩鬧時,
9 j5 P+ w( G0 j0 [- Fwww3.tvboxnow.com隨口亂問我時8 M7 M* e5 Z* M
,我可以說出我的想法
9 V/ v. i: E; m' R  ]6 x2 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但如果很認真問我tvb now,tvbnow,bttvb8 h$ I4 ]; s4 {* k: ?1 X5 G- M
我卻講不出來﹌        ﹌
作者: dogass    時間: 2009-6-4 04:15 AM

lolz...confusing
作者: hknetnet    時間: 2009-6-9 03:17 PM

呢D係FEEL 邊有答案ga...
作者: cchan61    時間: 2009-6-9 03:48 PM

喜欢就喜欢为何答不出呢?
9 ?* @8 x! _5 t8 f; e! C/ V( ]& ^tvb now,tvbnow,bttvb
作者: 秋天小兔    時間: 2009-6-9 08:34 PM

鍾意就鍾意吧.....www3.tvboxnow.com0 B  y5 i6 E, k& C" Y+ F8 o
   愛唔洗理由的說...
作者: marknov3    時間: 2009-7-29 10:56 PM

鐘意人係唔使理由
作者: Jcl_1989    時間: 2009-10-15 11:44 AM

no love make no logic. There are no formula on love!!
作者: 絃之花月    時間: 2010-1-30 02:28 AM

可能會可以簡略咁講出來喜歡佢d咩~~& O% U, O0 `$ k- B. f
但要答出佢有d咩好吸引你嘅可能會答唔出ar~~~~
作者: hg91211    時間: 2010-1-30 03:17 PM

鍾意一個人一定有理由,你覺得佢靚女已經係一個理由
作者: 天使_琪    時間: 2010-1-30 11:44 PM

佢有問過我,我答唔知,真系唔知arr ma
作者: 鮮奶球    時間: 2010-1-31 07:58 AM

& ]& `5 D2 V1 F2 x. I, Y0 J公仔箱論壇
( b! t+ h$ N, d. E& b0 v鐘意一個人,呢d,都係相對ge,就正如,如果,你唔中意果個人ge話,又或者,
% u; u( m, x# K9 T, [你睇果個人唔順眼ge話,佢都一定都會睇你唔順眼...
' n3 Z! o. V( @www3.tvboxnow.com物以,才能夠類聚,咩物質就會同番咩物質一齊,你鐘意果個人可能連你自已都唔知点解,
( ^( _  M" p1 v' S7 p1 a5 n但,可能你地ge性格之中有d野你地係相同ge,屬於同一類型ge人,所以,佢先至會吸引到你
作者: Sunshiny    時間: 2010-2-3 12:10 AM

答得出
作者: badboyqq    時間: 2010-2-13 10:06 PM

不知道喔。。。。
作者: qqq502308018    時間: 2010-2-17 04:30 AM

仲意一个人五需要任何理由....
作者: lxqinghero    時間: 2010-2-17 12:07 PM

既然自己中意距,甘实知道自己中意距咩啦~~
作者: 美知子    時間: 2010-3-3 12:14 AM

唔駛理由吧..愛係一種感覺.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 U  {: L6 p3 l1 h  u) L# d0 a+ Q3 V
如果有理由就不算愛了吧
5 z# |, D/ K6 G0 v9 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有理由的話.那同樣條件的人出現了.是不是也同樣愛他?
作者: hang0030    時間: 2010-3-14 03:05 PM

對自己沒信心的人,先會問咁愚蠢的問題!!我就會好直接咁答佢喜歡佢咩!!咁佢會多D信心!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0