標題: 有冇人出左S4? [打印本頁]

作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-19 12:11 PM     標題: 有冇人出左S4?

我本身都想買S4, 但見到D報導講好似好多問題, 請問有人出左嗎?部機有冇事??
作者: 一百蚊    時間: 2013-5-20 06:32 AM

我買左, 講真有d後悔...好食ram, 玩game有d lag
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 06:58 AM

我陪我個fd去買, check左幾部機先揀得落手, qc唔係咁好
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 07:18 AM

我買左, 講真有d後悔...好食ram, 玩game有d lag
6 g/ E/ T# `7 N4 B; U- Vwww3.tvboxnow.com一百蚊 發表於 2013-5-20 06:32 AM
0 w$ ^+ ]& X5 H" h' v! J, L
下, 但部機唔係有2GB RAM咩?都唔夠?
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 07:18 AM

我陪我個fd去買, check左幾部機先揀得落手, qc唔係咁好
0 H; h9 M: F9 Iwww3.tvboxnow.com你還好嗎 發表於 2013-5-20 06:58 AM
  H7 T2 @% [) j# P) A# l6 y" P唔係嘛..咁你個FD用落有冇D咩問題?
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 07:32 AM

# k8 g9 ]" {+ Q, E公仔箱論壇唔係嘛..咁你個FD用落有冇D咩問題?
" d/ g3 p# H6 m5 O* U% \米奇老鼠 發表於 2013-5-20 07:18 AM
) C7 \$ x( U6 Z, D1 |1 I( U聽佢講機身好易熱, 禁左陣whatsapp熱到有d辣手, 我記得之前都睇過d報導話有呢個問題
作者: 你還好嗎    時間: 2013-5-20 07:33 AM

公仔箱論壇  w9 [) _5 f: @; f$ ~
下, 但部機唔係有2GB RAM咩?都唔夠?
3 H4 v5 @& O# A3 G, b. uwww3.tvboxnow.com米奇老鼠 發表於 2013-5-20 07:18 AM
- Z. O6 P* n' Y# r  J( E
我個fd話開機就得7xx mb free ram咋喎, 同埋本身部機都裝左好多app冇得del
作者: i.miss.u    時間: 2013-5-20 07:51 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@www3.tvboxnow.com+ ~- L6 ^8 _% i+ [/ e
好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順d
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:10 AM

公仔箱論壇+ u5 w' Z& z4 L0 [; Q* U) w
聽佢講機身好易熱, 禁左陣whatsapp熱到有d辣手, 我記得之前都睇過d報導話有呢個問題
# u0 ?( p2 E8 z$ G0 A公仔箱論壇你還好嗎 發表於 2013-5-20 07:32 AM
0 q. M. ?* m. D% M下, 咁萬一燒左底板就慘喇, 維修又要錢
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:10 AM

公仔箱論壇8 R  s% u- G5 N" I) `
我個fd話開機就得7xx mb free ram咋喎, 同埋本身部機都裝左好多app冇得del
# o  U3 d" T+ F5 g& L公仔箱論壇你還好嗎 發表於 2013-5-20 07:33 AM
+ x- m" c1 j( W4 ~& q6 a% J7 _咁衰?咁搞法如果16gb都未必夠
作者: 晴天陰天    時間: 2013-5-20 08:28 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) M% o: ]9 T' |+ w# I
好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順d
' \, P' s% G5 ytvb now,tvbnow,bttvbi.miss.u 發表於 2013-5-20 07:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb2 _/ C4 {& X: j% A+ C! h
我都覺得one正d, 個mon靚好多好多
作者: syrinx    時間: 2013-5-20 08:30 AM

我剛剛出咗, 無熱既問題, 係覺得個殼有D单薄, 要加保護套, 而且一定要加Micro SD card!!!至於Ram 方面, 每次行完一個App以後要關咗佢, 如果唔係佢仲係背後行緊拖慢部机! 累積得四五個programs 就要係個Ram 度一次过清!!!
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:44 AM

我細佬買左,佢話仲差過note2喎,新功能冇咩用@@
8 c  J3 K0 E0 w1 K( F3 G: p9 u  CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好彩佢講一講..最後我自己出左htc one,兩部試玩過,one好似順d
+ D+ K. w2 F7 g9 J* n' C# Di.miss.u 發表於 2013-5-20 07:51 AM
, Y0 r' H  _/ @3 X, Y
one係咪最新個部?3 g. Q! J- A. s3 v
呢部好嗎?
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:44 AM

www3.tvboxnow.com% {* v5 P" s# Z' j
我都覺得one正d, 個mon靚好多好多
+ o' ]8 S: Q; M( k" sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。晴天陰天 發表於 2013-5-20 08:28 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% C9 e6 r4 b+ }/ t5 }% s6 ?
咁不嬲3星既mon都係差d既...amoled mon既通病
作者: 米奇老鼠    時間: 2013-5-20 08:45 AM

我剛剛出咗, 無熱既問題, 係覺得個殼有D单薄, 要加保護套, 而且一定要加Micro SD card!!!至於Ram 方面, 每次行完一個App以後要關咗佢, 如果唔係佢仲係背後行緊拖慢部机! 累積得四五個programs 就要係個Ram 度一次过 ..., m! p. ?& t7 O6 B* F
syrinx 發表於 2013-5-20 08:30 AM
1 }3 A( Q2 X; z, h1 O( W
咁麻煩...係呢..咁新功能係咪冇咩用??
作者: i.miss.u    時間: 2013-5-20 08:46 AM

G4 I  H9 A- A- Tone係咪最新個部?
* d8 p/ O) l; t; s5 `8 {呢部好嗎?$ `. l* @  q) }8 L
米奇老鼠 發表於 2013-5-20 08:44 AM
; {5 V* k' Q- S/ u' F, }9 L8 dwww3.tvboxnow.com係呀, new one囉+ e6 c" {! T7 J8 J% C
我覺得好好用, 個款又靚仔, 仲係金屬機殼, 比較襟用
作者: yimmh2013    時間: 2013-5-20 05:30 PM

s3好d定s4好d?& H, q& G6 a* W* x) I, s- @  l
我部s3依家好食電..玩一陣都變得熱左= =
作者: lamqqq    時間: 2013-5-20 07:15 PM

咁大個mon就一定熱架啦。
作者: syrinx    時間: 2013-5-21 12:27 PM

15# 米奇老鼠
8 {: Y' ~+ H4 ^. f4 ?# D5 ~
( R/ R" W0 y# m8 g; d- V2 @部份新功能都幾有用, 例如那懸浮接電話便可在双手污糟邋遢, 如吃東西時免弄污机身亦可接電話, 另相机特效不少, 而且影出來效果不俗!! 但那面容解鎖便不是那麼穩當, 還是用回傳統劃圖形較佳!!!!
作者: 81147-2    時間: 2013-5-23 02:38 PM

出左冇耐,唔好提.......轉小米2s好過

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0