標題: [翻唱] 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-9-24 04:26 AM     標題: 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-19 08:41 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb7 {6 T9 V% @4 C' @+ f
tvb now,tvbnow,bttvb7 ?# ^* T1 W9 G. W3 T- Z
今日送給大家的經典歌曲是林子祥的千枝針刺在心
! Q7 N5 ]/ J* C如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了。
& t8 [: ?! ~+ G' k2 h6 }tvb now,tvbnow,bttvb
  w, [: O% h0 \- R% Itvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb; j8 u! w+ c2 x# O$ a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, W, [. F6 \+ A4 @$ `$ f. J: A5 p0 Y
https://sites.google.com/site/jenniferdreamhk/home/music/1000pins
作者: ~劍全~    時間: 2013-9-24 08:50 PM

多謝小野貓翻唱分享!
' f2 N( T0 z: O/ j3 Utvb now,tvbnow,bttvb
1 Z7 m. L: q7 |# o, p- X4 xwww3.tvboxnow.com話時話,好少女仔會揀林子祥嘅歌嚟唱.
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-25 10:00 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-9-25 10:01 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb6 n6 D# [4 K5 ^. p  X

6 \0 j* u7 p- B5 r3 M' t  ~" Jwww3.tvboxnow.com2# ~劍全~
' G1 T1 F: k7 F6 M; U
/ k9 U! T$ p9 U+ E7 ^; t. ?: |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。系咩,我個個男歌星好聽既金曲都會翻唱,謝謝版主支持
作者: jeniffer7799    時間: 2013-9-26 02:07 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-29 12:51 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ]) ?/ k( O/ L6 q) {4 k/ y
jeniffer7799 發表於 2013-9-26 02:07 PM

# Y* g7 ^3 y" q% f: R. Wwww3.tvboxnow.com / N/ [( l6 }& ^! J3 [% d
谢谢姐姐既赞赏
作者: mar76383    時間: 2013-10-3 10:28 PM

這首也唱得很好,好有水準
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-7 03:44 AM

這首也唱得很好,好有水準www3.tvboxnow.com0 A5 |0 A% `' H1 k8 N' G
mar76383 發表於 2013-10-3 10:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: Y0 o+ I7 b2 i) N7 n
www3.tvboxnow.com6 F: C; ?" o4 B8 Y. _) J, r' M
谢谢赞美
作者: Samtsui1968    時間: 2013-10-13 07:44 AM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-19 08:42 PM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
2 P/ d* u2 v6 c1 u5 e# {0 LSamtsui1968 發表於 2013-10-13 07:44 AM
& l! q6 y- `& l$ {" ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb+ r3 |6 U/ R, C* J! r( e, m
谢谢赞美
作者: Nikkisweet    時間: 2013-10-30 02:04 PM

好聽
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-2 01:06 AM

10# Nikkisweet 3 m$ R/ K9 ?( H/ ~( n/ [1 ?

4 F- m  S  B- V0 o4 J& f: o; |5 Vtvb now,tvbnow,bttvb谢谢赞美
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 12:33 AM

林子祥 公仔箱論壇  M0 _7 o. s* M( r
tvb now,tvbnow,bttvb# L. C1 ~8 Z' }, K
千枝針刺在心tvb now,tvbnow,bttvb  c9 W; _( R- V+ u& D
作曲:林子祥www3.tvboxnow.com% s2 E; ?  l! d+ b1 y/ n; W- Q8 F
填詞:鄭國江公仔箱論壇3 _) X" \0 f/ B0 d3 l
公仔箱論壇; y1 [& P# X% B! p3 U# W& d
你何故牽走了我的一顆心
1 ~0 i6 e9 ]- G+ c& Etvb now,tvbnow,bttvb更何故竟不顧而行4 @" n/ m1 b# F3 X5 y/ N# [/ E4 Z
還令我的愛彷似在泥裡陷www3.tvboxnow.com. A8 G6 Q% c3 {! v2 G
愛人你何殘忍
7 M8 `+ C8 k2 z) Z+ B  U4 Atvb now,tvbnow,bttvb你何故不問問
0 E- W& Z4 I1 j, s% g5 m你何故竟毀碎我的心www3.tvboxnow.com% O% v8 d* N" @, b" d6 U* y
難道那些快樂不再令你留下
) V4 r) a+ \! y4 x0 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。空追憶枕上唇印TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! K1 \4 T. j+ b- V7 ]8 Z
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網 ( ^$ l4 H7 |  o7 H) }% V
一顆心一顆心插著針
! h: p5 s7 E3 ]1 J* U公仔箱論壇它的痛苦有誰問www3.tvboxnow.com( l% \/ c8 B# D+ y
千枝針千枝針刺在心TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 \) Z% N, x2 W9 p/ q
心內凝著的血盡變淚痕
* a3 g: z; m$ b5 U4 y* {tvb now,tvbnow,bttvb我還要裝作我不打緊tvb now,tvbnow,bttvb/ h* W9 K7 n- ?
我還要裝作更開心
+ h& G- {/ U% F2 L9 }- M公仔箱論壇誰料我的快樂只是迷陣
7 u& c; ?( `  i: x, ]& ^1 H枕邊珠淚常浸
作者: 625goodie    時間: 2013-11-3 07:08 AM

利害,呀林子祥的歌都唱得頭頭是道
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 03:45 PM

你推帖真係推得好肉酸吓喎
: D* b$ o. n3 g9 Ftvb now,tvbnow,bttvb成個幾月前既歌,依家先補歌詞: K9 z. M. @. h+ @% e: x
開埋咁多acc淨係幫你推帖,其他既望都吾望又無分享www3.tvboxnow.com+ o4 Y" @$ J* ]1 i" m
個個forum都係咁,你駛吾駛呀  [1 R1 P/ O1 o* ~
其實你唱得好難聽lor
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 05:55 PM

14# siuhakhaha & N# l* _0 ]$ Y: m8 J: a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: o9 p2 p$ |6 Q. O8 b) G( ~. Q
你係到抹黑我都抹得好肉酸下喎,那些人開Account做什麼我管不到,這是他們的自由,這裡有人7 }- P" C: B% c1 r1 r
一日推十幾個post唔見你去話,其實我唱得難聽又怎樣,這裡有說唱得難聽唔可以發歌嗎.  好心你就唔好扮鬼扮馬,係人都知你是誰。你不但只
" G3 S6 S2 _6 k% s4 E' c5 p# @& \侮辱我和來打comment既人,你還侮辱了你自己。唱歌唱到沒有容人既氣度,就唔好唱喇。
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 06:16 PM

14# siuhakhaha
3 {2 ^6 [4 ]! F. i+ Y$ ?4 |4 Q$ W- f1 X9 E5 m
還有下次要話我,唔好在我睡覺時候,這不是君子所為
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 06:37 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor
, y8 C5 L& ?1 f$ B6 {  oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!www3.tvboxnow.com. ]+ g9 L2 u# J% O) q. i$ ~
咁大個人都唔怕醜嘅!
! F- p$ j1 x) v! l, r0 u2 m% ]寸完見版好覆帖用“支持本論壇”! y9 x; W! E- R0 \0 |& k3 h( \
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:03 PM

17# siuhakhaha : p: x5 l+ t5 G4 J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Y6 o; U6 T$ P) Q5 @
你巫告人真係好本事,唔怕醜那個是你啦,咪屈得人就屈。我就係copy佐他給我個comment來支持他啦。好心你就唔好甘小心眼啦。我唔係寸他。只是好奇想問下他是不是管理員。好心你就唔好學是學非啦。得閒就唱好d歌。妒忌人和抹黑人,幫唔得你出位既
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:09 PM

17# siuhakhaha
1 P9 _2 ~. s+ ~$ `" DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: A; ~6 c! L, W7 m2 W5 {7 G
有本事就用回自己個帳戶來話我啦,何必要開個新帳戶來巫告人,名不正,言不顺
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 07:11 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.公仔箱論壇1 v% y1 k! ]1 F/ Q$ d# x4 A$ c

6 [2 f- v+ ^/ p. E3 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:15 PM

要出位學你咁推帖咪得lor!+ T# M) V: q/ I  |1 S
你唱到咁到有fans話唱歌人才,真係大開眼界,佩服!咁都講得出……
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:27 PM

唔係掛,有人來支持复帖都俾人鬧,你覺得唱得唔好聽又鬧,
# f) m3 }' J6 a% b( x2 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你有沒有覺得你自己有病
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:33 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
3 k: J$ E& v. a7 Htvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇  u% x6 u; y- L8 ?
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
' Y. e: Z" P% b! c6 ?* Z~劍全~ 發表於 2013-11-3 07:11 PM
公仔箱論壇3 b+ G2 x2 k( h
tvb now,tvbnow,bttvb4 t. U3 y* D/ ~, L0 f
唔该你check 清楚D是不是我分身推帖
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:44 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor
3 o" \% q! y: P8 h$ Z8 e公仔箱論壇講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!公仔箱論壇) X6 t- O+ j* u- j3 K, \0 N# A4 H
咁大個人都唔怕醜嘅!
2 Z2 @# g& U* @' p8 t) M6 R% J寸完見版好覆帖用“支持本論壇”TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# |5 E. o# D  j, X9 N5 i
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:48 PM

你地班人唔想我係到唱咪出聲囖,使乜玩人玩到甘盡,此處不留人自有留人處,莫www3.tvboxnow.com6 j/ n( G$ n, X! q/ K, D
需要踩著人,傷人既自尊心。實在好過份。
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:53 PM

出完歌個幾月先至補歌詞?& ?2 A2 ~& Q% A7 T
唔係推帖係乜?出一個新acc就推番晒你Dpost上來
3 K# G+ q7 z; h& o# e- rwww3.tvboxnow.com果Dacc有D新到一個星期都無,但全部都只會回你D帖; O" s/ n: Z2 O: G/ R: L
其他forum情況一樣,最攪笑同一個acc回完又回TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- O1 ~0 w  @% K7 D: G* m
話要一聽再聽喎!仲要推親推半版
: U5 _/ z1 y1 Q5 N; p其他少發歌嘅網友一下子被到落底,咁好唔健康lor!
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:55 PM

24# siuhakhaha
3 t! n8 H- o9 Y0 qtvb now,tvbnow,bttvb
+ T. m7 u( @# @; K2 S公仔箱論壇你刚刚才推完一堆帖,话紧你自己呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 08:00 PM

26# siuhakhaha tvb now,tvbnow,bttvb1 I- |1 H1 j' h9 A4 J  e

" E- V7 b# D3 n公仔箱論壇好心你啦,讲来讲去都系那几句,你烦唔烦呀,那些人开了几多天我都唔知,看不见,点解你甘清楚呢,呀原始人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0