標題: [翻唱] 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:04 PM     標題: 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱

[youtube]G7fa2P41mes[/youtube]
4 l1 _" e! l+ ^4 T- h' x6 I
) R# x" }' t( u4 f- `tvb now,tvbnow,bttvb歌名: 忘不了您
- y; `: K/ C: \% D; o: A+ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。作曲: 五輪真弓
9 \+ q* U  _& q- pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。填詞: 林敏聰
# L+ d; r# ]1 d% T( C5 N誰令我心中 痴痴的醉  S+ S3 X  j( t3 H& r: r4 C6 j
在我身邊 每天為我洒滴滴眼淚
* a1 c! ?% X7 i3 `7 Xwww3.tvboxnow.com讓我的每一天 也是睛天
; J7 V  X2 k( x9 x  A) YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。懷著滿腔熱誠 藏在我心裡
; ^, @1 C- h3 B7 [, Owww3.tvboxnow.com如何喜歡您 如何結識您公仔箱論壇- ]) j8 O: U8 V- D
我似是一一的淡忘 唯獨情深一片5 ^7 ^; l4 T5 x/ E1 O
誰與我終生依戀 誰給我真心不變
4 Z1 j' B* X4 ^3 D, bwww3.tvboxnow.com只要我一息尚存 也忘不了您
5 }& R1 m: u8 V$ y' R2 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。誰共我此生 真心相獻8 W: F2 S8 V+ b' i4 H$ p( Q
在我身邊 每天為我憂日夜掛念TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ^( C% O3 t: `
讓我的這一生 有著明天
# W8 }( e1 j+ O" o2 Dtvb now,tvbnow,bttvb懷著滿腔熱情 來讓我溫暖
' W/ H! d( S: P( lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如何喜歡您 如何結識您
1 ?' o! q. D% V: q" T我已是一一的淡忘 唯獨情深一片
4 E, ~! T# x. C4 `5 W; ~公仔箱論壇誰與我終生依戀 誰給我真心不變
! P# W# O" s) j公仔箱論壇只要我一息尚存 我忘不了您
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:21 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-4 11:41 PM 編輯 0 h9 ~# a& V+ h. E6 v

. V+ ]- j. @: I2 S有問題.無聲.
/ b# @# ~$ N# p9 otvb now,tvbnow,bttvb
1 t  a/ I7 r9 I0 Z$ Iwww3.tvboxnow.com

忘不了你 唱首後生果陣的愛歌

. k( I8 d  a+ A: X真係 忘不了你.無聲嘅歌都係第一次聽.www3.tvboxnow.com! @2 x: R! l. ~2 h
4 _. S3 }' O; A8 |/ W; u: {- ?' n

唱首後生果陣

3 @& N  P" E; r+ d) M

乜你好老咩.上次就話叫你去報到.

+ o- W) f& g9 ]5 c4 C# d1 X" x

報到咗.報到唔洗咁密.

9 G6 E; Y) o: h% f

蝦蝦 妳就唔好叫人做叫叔啦.

3 m6 I% H- ^$ R+ k( d8 B, C公仔箱論壇

雖然聽唔倒.估呢首歌難唔倒你.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:42 PM

2# pinaroo
" R3 I, s5 [9 C2 L4 p: L& j- f$ c6 gwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com, f8 S% X- C) k$ H' n
有聲喎,咁奇?
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:53 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-5 12:04 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 ]% t' B) @/ g; k3 O3 z. u9 c

% P! q9 O  Z3 d" P4 xwww3.tvboxnow.com 3# cfuwai
/ e0 O: b) w0 {, B% Lwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com) `& _# n3 Y  B

係 youtube 問題.我 check 你其它帖一樣無聲.

+ p7 {. e9 V: c& f. T. c! ktvb now,tvbnow,bttvb

Check 過其他人有用 youtube 一樣無聲.

6 S# T  Z- [9 e1 Z, [$ t3 z1 X建議加條 box Link.
: h1 r' S( l6 y9 A4 ~
' I) F3 F. U" ?9 Q" ~- v7 N+ {公仔箱論壇

唱得咁好聽.唔介意俾人下載收聽嗎.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 12:30 AM

本帖最後由 cfuwai 於 2013-10-5 12:39 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb8 i1 X) h! F$ e: U  c$ m( b' n

) ]8 g; H8 e; r# W5 S2 Z4 P+ P) m4# pinaroo ' }) ~* ^+ i# D( {! f( H7 g

; g, d0 k3 Q: u6 e2 I公仔箱論壇我唔介意架,問題係我唔知有冇權決定?
4 w0 O; m. O) ]+ L8 A& \% n6 fwww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb6 B* o+ j( C4 h" h5 y: r" M
其實呢首歌真係唔太易唱得順耳.
作者: pinaroo    時間: 2013-10-5 12:55 AM

問題係我唔知有冇權決定TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% \  l. A5 X. Z3 L
www3.tvboxnow.com6 @, N* i2 D1 p. K- z" j
你是指版權.因為是你唱,你先有版權.
  {: \. E+ M2 Htvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb7 A# S1 b: T7 _4 a4 n- N" u$ U
音樂只要你改一粒音巳經係第二首歌.
# f% R+ l7 d% K- S$ ttvb now,tvbnow,bttvb
5 K/ O+ k( B0 A! z  P. x公仔箱論壇咁當然以呢首歌為例.唔通有一百個人,個個都改一粒音.
& ]7 q- O6 l" j6 I4 `: _1 Ktvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇0 L) ~/ a% k! i$ k0 m: `) h
就變成有一百首,忘不了唔知乜.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-5 01:38 AM

我好采啲,我聽到,haTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% r0 o. U, t; c" f5 i
首歌正喎!!這類歌小啲感情都演繹唔到,
/ `' }% K6 }/ ytvb now,tvbnow,bttvb師兄好嘢~support~
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:41 AM

( ^! p0 B$ i6 g" b  k0 ]www3.tvboxnow.com
# B7 k2 x  T2 [" }  T7 Y, o  [* Q我這兩天上來,我個youtube都搞到無聲,唔知點解。之前個電腦就收到有script 的warning。唔知系唔係這個原因。不過如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume向右就ok了。 。
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:52 AM

張學友都是大叔,都有n甘多人喜歡哦。 。好聽
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-5 10:03 PM

( I2 k! i) Z3 g$ z$ L! F; Y" d0 Z- N5 N! }
張學友嘅經典金曲首首都係咁正,真係少啲唱功都唱唔好.- \+ X8 o+ M9 E& d1 j& O
cfuwai 唱得好有感情同唱得好好,多謝自唱分享
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:32 PM

9# jenniferdream TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ v" l4 t8 Y8 T! r

; @1 O$ d5 p: x: Q; `& w我大過學友架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:35 PM

10# ~劍全~ www3.tvboxnow.com$ O) V6 l5 V' `; R+ Z4 D3 ]4 k
* n3 N: A! M3 J( ~
公仔箱論壇9 q- Q5 l4 x0 o& n( F+ e2 W
哈~~~!你太後生啦,呢首係"譚詠麟"既作品黎架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-6 12:06 AM

6# pinaroo 公仔箱論壇$ `( o/ |6 ?% P9 f0 \

' q3 R/ v+ n# q1 y3 k! ^) A% Htvb now,tvbnow,bttvb咁請教下,如果網上搵到一些伴唱音樂片,我加入自己的人聲錄成一首自己唱的歌,咁版權是誰的呢?公仔箱論壇6 O6 L. |3 Q6 t
可以放上網公開嗎?會不會比人告的風險呢?
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-6 12:20 AM

11# cfuwai 公仔箱論壇* f* w! {' R' ?; T, N) p
公仔箱論壇% k5 R5 x/ `. H
甘又真晤覺你有甘大,好像三十幾乍
作者: blackpig936    時間: 2013-10-6 01:07 AM

好有個人風格,支持!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:22 AM

14# jenniferdream
1 u- `: O: N+ p
9 I7 j/ e+ I- S  o, v% B# Lwww3.tvboxnow.com哈!你真會令老人家開心.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:23 AM

15# blackpig936 公仔箱論壇# ]' M& _/ \( U% a/ ?

* e1 d/ |! G# b* tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com1 m% Y) P& N4 d5 H7 e, w: g' F
多謝你呀!
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-8 11:18 AM

um....我暫時冇諗咁多wor。 反正唔係商業用途, 咁 學習交流 要唔要算 版權噶???tvb now,tvbnow,bttvb% \# i( ~4 P" J& [) H# ^6 n
www3.tvboxnow.com# G( y; F& K# C; p- S
不過真係認真 正!! 俾個good 你。
作者: cfuwai    時間: 2013-10-9 12:59 AM

18# la..lala^0^
! A: R% I  m! J公仔箱論壇
; K: j7 q$ o1 f* {- @8 vwww3.tvboxnow.com冇法啦,我呢D冇青春,冇錢,冇膽的三冇人員,天性貪玩又天性怕事嘛!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0