標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :' A- c/ ^1 x- o" ]# R* W
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!
. W/ ^$ u9 v2 W$ Ewww3.tvboxnow.com不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~www3.tvboxnow.com6 B" V8 g# L& O) [9 \) N1 _3 y5 u6 A# m+ I  N
我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦
. @7 S' c4 J; ]1 z7 w7 ttvb now,tvbnow,bttvb
  a$ t+ S6 b" i5 K8 Q8 t0 V- z* M公仔箱論壇希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<www3.tvboxnow.com6 A9 K" c" w. J0 u$ O
最後....多謝收聽^^
; K) ~+ N( f; @2 U, A5 F. Uwww3.tvboxnow.com
* m$ z, o' I% c' d# a公仔箱論壇https://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7it
, J9 h+ F" Q' y! qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com$ [8 j1 c( Q- K2 n% m2 ^
對不起、我愛你- Z+ `+ T, q9 }7 J2 ?
作詞:向雪懷
! {, y4 H( |9 y- W作曲:盧東尼' J- ?0 U) A  }; \- `0 E
編曲:雷頌德TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 w4 B" _5 H( ^. S& X! [

/ L  G# x! Q# ?* _) Y1 K+ w% ~www3.tvboxnow.com多麼想用說話留住你 心中想說TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) m0 K+ L  H: V. O4 y
一生之中 都只愛你 為何換了對不起公仔箱論壇/ |# k: Q9 p: J4 t: Q
tvb now,tvbnow,bttvb+ A3 g  L+ e2 L& i1 `/ |' W0 C
*今天分手像我完全負你www3.tvboxnow.com& F# |% O0 N- A/ o! l& e* ]
 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- |/ q* b, `/ W! O1 z* Z2 G% {
 我每日也想著你 靠在這街中等你www3.tvboxnow.com- V$ a& s: F- A1 L4 y8 L7 H. f( p
 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你
) l; z$ H" I! U- |+ i6 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇% |! W  b5 p" B+ }1 o# a
 行近我又怕驚動你 我又怕心難死' {) W. u! D$ N
 立定決心以後分離 一生裡頭TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 R) ^; f) E4 h* l8 Y
 誰是我的心中最美 往日的你*0 p) ~6 @$ Y: G: j( c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 U, E) e' ^$ v( N
Repeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

& l2 g" f% e& o1 a0 ltvb now,tvbnow,bttvb
. e$ {* R+ ~9 U4 q
Kily :
2 F% ]: c7 Z! i" B你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>
" H8 Q$ ^$ Y9 O不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...
) u9 J. m5 r" }6 _: m6 Q2 s6 ltvb now,tvbnow,bttvbtreekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
www3.tvboxnow.com3 o' C" `: G' E: @
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 w2 g2 {  b! R
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...公仔箱論壇2 H; w) X; ?, D& \% c3 o
6 ^, v$ `3 ~# [  c
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果4 M) |0 ^( J) r9 T/ M' H
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 L( o3 o4 ~% x
然後自己 聽返下個錄音。
2 _2 A' U3 ~+ S8 J* v4 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; E; a: R0 o3 n1 s6 w4 \. ?再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
( C4 n  H; E' n: o$ ^www3.tvboxnow.com用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.tvb now,tvbnow,bttvb/ C9 Y; e. ^; A: U9 a
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& a* z) O% v  v0 O8 [0 [; N& [
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~公仔箱論壇- ^& E4 w6 n/ U8 V4 {0 i& y8 A
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
' R& ^2 K9 L- `2 k1 nkilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
' [; _) ^! Y" A6 p( L9 M9 O" \tvb now,tvbnow,bttvb
+ f: X1 a* @& @: ^% N6 E8 ttvb now,tvbnow,bttvb確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<tvb now,tvbnow,bttvb$ o; j2 h( D/ E1 n: W
www3.tvboxnow.com* c2 [8 _* M! F- K* N; O
um ...
' ?1 e! X/ G* X3 ?8 N8 ]公仔箱論壇
: m* @+ G$ t! V+ m- _3 A6 p你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 H/ ]2 ?( v) N! ?& ]# z1 r6 Y
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。tvb now,tvbnow,bttvb: H% e8 O, ^* C) g8 o% H8 ~& ]
然後自己 聽返下個錄音。www3.tvboxnow.com" e5 h& F. P, k7 I1 m2 [
+ W5 R, ]& s1 ~: E* N  G4 L, U( W
再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
, E( E0 S/ [5 ]: j/ M! J, W9 J) ktvb now,tvbnow,bttvb用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...
. s* |. ]) T. cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。la..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
0 f5 v; C4 E, ^+ A* [

% I- k% A: D, L' D3 x5 H有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!www3.tvboxnow.com* ~. P( `9 f" j( `* I! A& f# O1 h
再有建議記得話我知啊!!!!!tvb now,tvbnow,bttvb+ m( I6 w: t" I1 m
www3.tvboxnow.com2 O) l5 _" d$ d  W, i( ^! E$ N9 E
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.tvb now,tvbnow,bttvb" ^% J9 a" Q) g8 e9 ?4 y
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好公仔箱論壇/ H: d  k1 ]- A3 j; m) B, M
~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
) [4 c& ~- a5 e1 g

" [5 ~5 H2 g/ D  c) b0 \7 }其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

- w9 W) y0 F  c, d# itvb now,tvbnow,bttvb
8 V: P5 E# {+ p0 K公仔箱論壇確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
( j- A- k! W( c( [
0 S& D6 u6 m# W0 b$ u8 S  X8 c* G4 uwww3.tvboxnow.com4 ]! T8 P, F6 C0 ^' m

4 H( h* e0 J+ E4 r% Z- ^公仔箱論壇有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!公仔箱論壇* i/ ^) b  U9 Q2 s0 j) y
再有建議記得話我知啊!!!!!
+ T+ l  W6 F  W+ N- e) d# ~, t
( Y- g! o- u1 e& F7 D9 C公仔箱論壇; M$ Z6 P! \4 C  }

$ f1 ?, X9 G& ?8 f5 K! W1 I2 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實....我好有 ...tvb now,tvbnow,bttvb  V0 ^. O0 k* n$ E/ F
treekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
公仔箱論壇: {; x2 Y/ I% w& z
我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0