標題: [翻唱] 夜夜夜夜_音域涯邊了 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 08:05 PM     標題: 夜夜夜夜_音域涯邊了

: ?4 Q. l$ A' a  J0 P公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& H" c  r# l! |9 I" @; l
[youtube]bpjeKFCyZ1E[/youtube]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 Z9 X( _/ M0 i0 h

4 `- u# @9 j+ Z  v3 C: A  CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 P! Q3 L1 `0 b5 q作曲:熊天平       填詞:熊天平
- A0 x8 \6 V+ j0 M' Atvb now,tvbnow,bttvb
) I/ ^' E3 _! @9 }  g7 ]- K, V$ G: Dwww3.tvboxnow.com想問天你在哪裡我又想問問我自己 2 y# F' C% Y  s
一開始我聰明結束我聰明 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ {2 o9 o2 E& G. u: s3 c; r& b4 o1 _
聰明得幾乎的毀掉了我自己
1 Q6 Z7 q# G4 b& J2 ~/ K0 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想問天問大地或者是迷信問問宿命 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 r' g# P+ P3 f* L  ^
放棄所有拋下所有
* K" v6 {- k5 _tvb now,tvbnow,bttvb讓我漂流在安靜的夜夜空裡 公仔箱論壇& G4 O% M) k) B: k
你也不必牽強再說愛我 www3.tvboxnow.com8 ~% ?: F/ i& r1 Z
反正我的靈魂已片片凋落
6 b# }( ^' |4 l' ?0 u) e1 @/ `3 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。慢慢的拼湊 慢慢的拼湊
6 V/ j3 {- K6 M- v$ ^拼湊成一個完全不屬於真正的我
" a; s4 {# O/ _( _. ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我不願再放縱
" O" x8 f' Z$ r: W: y' N: z& mtvb now,tvbnow,bttvb我不願每天每夜每秒漂流
6 E0 _8 U) U& hwww3.tvboxnow.com也不願再多問再多說再多求我的夢
作者: pinaroo    時間: 2013-11-3 08:41 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-11-3 08:48 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb' V" d5 j- r9 p
tvb now,tvbnow,bttvb2 D  @: t! }: X  [) x- w- s# U, z
cfuwai 兄公仔箱論壇  z4 l2 W2 t; \
tvb now,tvbnow,bttvb/ u( @8 n1 _4 I- x# o9 ]
標題你巳講晒.$ F: e5 F* \: D$ E. Y# r$ L/ K5 }
www3.tvboxnow.com* N( Z$ U* d. I# p
下次再聽你的靚聲.& g4 I+ l& q$ i; e7 G5 d
* L9 K2 E: K8 {# o- b3 Y* B
呢首歌唔啱你唱.www3.tvboxnow.com; F) g# N* n1 h4 O' Q) b/ t

. n: v+ s. H4 M" {tvb now,tvbnow,bttvb有時唱歌唔好太免強自己.! p1 a  E) g" A9 }) o3 k

+ ~- E* E/ u5 Z8 x$ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

唱得自己舒服,還更重要.

7 x6 P4 x) Z- |+ S* I% P9 T( p. W請繼續支持本論壇.
1 ]- ^5 B7 @9 h+ \! o6 O& w2 V公仔箱論壇
9 D: J0 r' m$ R& u努力呀.支持你
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 10:17 PM

雖然今次 cfuwai 唱得有啲勉強,不過都唱得唔錯.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- |$ h7 G( w0 @
www3.tvboxnow.com, R# x% j; v9 d2 N  J
期待你下個作品!!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 10:17 PM

哈~~~!歌是冇問題的,不過key就唔啱我,不過我喜歡音域涯邊的快感呢!
作者: blackpig936    時間: 2013-11-3 11:14 PM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-11-3 11:15 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 C. c% o& n6 K" W4 k

2 _" m6 j# L( P& ]* i  h- \+ D2 v# d5 P係勉強咗少少,但呢首歌唱到己經唔簡單啦!
& l9 l1 j3 r- v* ?) ]  ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb4 [( O3 z2 u3 [& \# a# I
亦冇點off , 只怪首歌真係太難唱!
, `3 t) F+ k. Q: Rwww3.tvboxnow.com
5 @, s9 I2 ~& J5 l$ Etvb now,tvbnow,bttvb下次唱首冇咁難嘅好D……anyway 加油 !
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 11:25 PM

5# blackpig936
! M" F. H# M5 I9 F4 [3 o" v1 `www3.tvboxnow.com$ O2 I/ o: U1 A. r8 M% ]3 T  ?
係我貪玩吧!其實男聲原唱易唱好多,不過唔好玩,所以用女聲"梁靜如"個版本唱,好玩好多呢!
作者: kitgorgor    時間: 2013-11-4 11:55 AM

我耐不耐都好喜歡向難度挑戰下,我覺得這首歌咁唱法有的位個dfeel好鬼正。,列如2:10 個段,好震憾下。。support support!
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:22 PM

一開始入歌個feel已經勁正,好like爆位..真係好震撼,用好rock聲音唱出這首歌真係好吸引,
2 u& w2 o& ~* p& i: Gwww3.tvboxnow.com雖然高音位有小小免強,但整體感覺真係非常好,very good~~~
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:07 PM

7# kitgorgor 2 ]) n* R$ c. N* j2 E2 P  Q/ O3 ]

4 l5 _& f8 ?. G+ Q! U
& N& Y' o- d! ^# A5 utvb now,tvbnow,bttvb我地d玩唱歌的人,又唔洗同比錢買cd聽歌的聽眾交代,始終可以衰得起,咁既然衰得起就梗要唱自己鐘意d歌啦.tvb now,tvbnow,bttvb/ D* Q- R6 [5 `2 g: X
3 A2 x, y' \1 D3 }
放歌都唔一定要每一首都袛有讚的嘛,分享下一首歌自己的唱法都可以係樂事黎架.哈~~~!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:08 PM

8# kilykilyk www3.tvboxnow.com' V7 }/ D5 U. b. R

2 e; x) }- g* d6 J0 h3 {7 c( E6 r" v; i: F0 `
哈~~!我都覺得差極都有小小譜的.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0