標題: 鬼你接觸得多,山精魅妖你接觸過未,歡近討論鬼怪靈異個案 [打印本頁]

作者: zoecidy    時間: 2014-3-31 11:45 PM     標題: 鬼你接觸得多,山精魅妖你接觸過未,歡近討論鬼怪靈異個案

本帖最後由 zoecidy 於 2014-5-4 03:48 PM 編輯 4 B  S( I4 P# e9 I. z
公仔箱論壇* a/ G" D/ U  m/ Z
鬼你接觸得多,山精魅妖你接觸過未,歡近討論鬼怪靈異個案
9 W" I% q4 v. D* p! [/ B: j5 s3 o( }/ P; c. X& F
https://www.youtube.com/watch?v=fwitmnAymN4TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* v- P" P5 a& v
https://www.youtube.com/watch?v=ysuQgau0uII
, L0 _% s. w. e9 ?- t2 H6 ftvb now,tvbnow,bttvbhttps://www.youtube.com/watch?v=cAMhwo7b58E
作者: meow7027    時間: 2014-4-1 08:30 AM

樓主有咩個案???
作者: zoecidy    時間: 2014-4-1 10:29 AM

親眼見到,靈體附身。
作者: zoecidy    時間: 2014-4-1 10:30 AM

重有將過程錄音
作者: zoecidy    時間: 2014-4-1 10:50 AM

親眼見到,靈體附身。
作者: meow7027    時間: 2014-4-1 02:22 PM

係!!!!???  分享分享...
作者: meow7027    時間: 2014-4-2 09:23 AM

早晨~
作者: meow7027    時間: 2014-4-2 09:57 AM

樓主 zoecidy, 可不可以 "親眼見到,靈體附身" 的分享呀??!!!
作者: zoecidy    時間: 2014-4-2 10:54 PM

兩年前,我朋友多次被靈體附身,說出些鮮為人知的秘密,跟着線索追查,迷底............
作者: meow7027    時間: 2014-4-3 08:46 AM

迷底............??? 咩迷底............??? 喂~ 快d講喇
作者: 麗華姐    時間: 2014-4-3 09:15 AM

咩迷底....咁神秘 ?
作者: meow7027    時間: 2014-4-3 12:16 PM

樓主唔見人..好心急
作者: 異味    時間: 2014-4-3 05:18 PM

我親眼見過有朋友鬼上身,當時好驚,佢態度同眼神變了另一個人
作者: netnet882    時間: 2014-4-3 08:25 PM

有咩睇呀?
作者: zoecidy    時間: 2014-4-3 08:46 PM

本帖最後由 zoecidy 於 2014-4-3 08:49 PM 編輯 公仔箱論壇! d- R: P7 M# L) r9 f- o
7 R3 x; r. M- Z( ~+ p  [8 J
故事由這一個視頻閞始⋯⋯
5 M- t, l) F# b5 s5 l* w. ?
" f$ C/ I: R# GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。https://www.youtube.com/watch?v=ysuQgau0uII
作者: netnet882    時間: 2014-4-3 08:58 PM

Youtube........。
作者: meow7027    時間: 2014-4-3 09:05 PM

食住飯睇
作者: 異味    時間: 2014-4-3 09:08 PM

剛剛搭緊車睇咗少少好正喎,返到屋企先再追睇埋。謝樓主分享⋯唔係都唔知youtube有個咁正嘅短片
作者: zoecidy    時間: 2014-4-3 09:14 PM

Thanks
作者: zoecidy    時間: 2014-4-3 09:15 PM

好嘢陸續有。
作者: zoecidy    時間: 2014-4-3 09:17 PM

Thanks
作者: 異味    時間: 2014-4-4 01:04 AM

剛睇晒。啲錄音好正,毛管楝,有啲似我以前朋友鬼上身嘅感覺,好真實。睇最新一集睇完好想喊,唔知點解
作者: 異味    時間: 2014-4-4 01:09 AM

樓主請問YouTube 講嘅案件係未完結了
作者: meow7027    時間: 2014-4-4 08:56 AM

尖叫聲~~聽完有D暈~驚~
作者: 麗華姐    時間: 2014-4-4 09:19 AM

好鬼死嚇人呀 不過又幾好睇呀! 樓主  幾時再 POST 第二集 ?
作者: 麗華姐    時間: 2014-4-4 09:20 AM

剛睇晒。啲錄音好正,毛管楝,有啲似我以前朋友鬼上身嘅感覺,好真實。睇最新一集睇完好想喊,唔知點解
( u: H- c- }% S- N0 E. MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。異味 發表於 2014-4-4 01:04 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! G0 n" n' Z3 P0 B" m. q

! W$ }# G, u' A, A' y8 i% NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。點解會想喊?我冇呢種感覺囉!
作者: ccmervin    時間: 2014-4-4 11:44 AM

如果係都巧恐怖...
作者: meow7027    時間: 2014-4-4 12:17 PM

嚇親想喊囉...... !!!
作者: 異味    時間: 2014-4-4 12:22 PM

麗華姐,我聽完失蹤嗰女人上身講自己點俾人殺時已經覺得佢好慘,到最後一集見到女嘉賓同主持都喊,我唔知點解都想喊,希望可以盡快水落石山喇!
作者: 異味    時間: 2014-4-4 12:25 PM

麗華姐,你上YouTube 搜尋-sok sok san靈夾豐,原來係成個故事嚟㗎!我尋晚追睇曬,超正!
作者: 異味    時間: 2014-4-4 12:50 PM

15# zoecidy
( d+ E0 S) z2 P8 B7 b* Y, v公仔箱論壇樓主請問有無當時報導的報紙分享
作者: meow7027    時間: 2014-4-4 01:56 PM

夜麻麻睇????
) W/ r4 V. q& D/ n, d2 mwww3.tvboxnow.com
* n/ {; c% [0 ?1 Y* p 29# 異味
作者: netnet882    時間: 2014-4-4 03:25 PM

好的分享,推呀!
作者: meow7027    時間: 2014-4-4 03:55 PM

異味問>>>> 樓主請問有無當時報導的報紙分享
/ ]0 }+ f+ w6 b  C4 Z: L# @% h+ v, F3 \
+ C; e' ?- }, v6 P( f禾都想G
作者: zoecidy    時間: 2014-4-4 06:30 PM

本帖最後由 zoecidy 於 2014-4-4 08:30 PM 編輯 公仔箱論壇7 l: q2 Q! L' C0 D* G+ r  D) O/ F
1 \/ i; f; q# q
2011年報紙報導
作者: ccmervin    時間: 2014-4-4 06:54 PM

我都想知呀
作者: 異味    時間: 2014-4-4 07:29 PM

32# meow7027 夜晚睇好氣氛嘛
作者: 異味    時間: 2014-4-5 02:16 AM

35# zoecidy
作者: 異味    時間: 2014-4-5 02:19 AM

2011年報紙報導,
+ ~  Q& f& }, v3 L: C. H- D1 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。zoecidy 發表於 2014-4-4 06:30 PM
) J9 }$ F7 f) d( [, P3 s& A) A% A公仔箱論壇嘩嘩嘩!真係無吹水喎!
作者: meow7027    時間: 2014-4-5 09:17 AM

真WOR。。。。。。甘拉到人未?
作者: ccmervin    時間: 2014-4-5 10:44 AM

原來是真的。。。
作者: meow7027    時間: 2014-4-5 01:23 PM

拉到人未呀~
作者: zoecidy    時間: 2014-4-5 09:00 PM

未呀
作者: bbboy1203    時間: 2014-4-6 12:24 AM

作者: 麗華姐    時間: 2014-4-6 05:43 PM

嘩 原來呢個網站唔止講鬼鬼怪怪架 重有好多野睇架
作者: meow7027    時間: 2014-4-6 06:11 PM

45# 麗華姐
1 a3 K7 m( o$ Vwww3.tvboxnow.com係WOR 真係好多資訊, 仲好正能量添
作者: netnet882    時間: 2014-4-7 12:06 AM

嘩!比啲聲嚇親訓唔著呀!
作者: meow7027    時間: 2014-4-7 09:13 AM

岩岩睇到有jet so 益大家... 我post 係度好嗎??
作者: 麗華姐    時間: 2014-4-7 02:00 PM

岩岩睇到有jet so 益大家... 我post 係度好嗎??2 p' |4 S+ S! f2 k6 J0 u3 o
meow7027 發表於 2014-4-7 09:13 AM
) p: h( U( W0 f1 F應該得掛 真係唔清楚
作者: meow7027    時間: 2014-4-7 10:07 PM

耶~~ 即係點JACK
作者: yellowma7    時間: 2014-4-8 02:29 AM

有咩 jet so 野,比黎睇下,益下大家啦,应该冇问题TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- a& m# j) m* L9 I
掛,都係分享下者
作者: meow7027    時間: 2014-4-8 09:16 AM

早呀~~ 我搵返先~~ 等等~~~
作者: yellowma7    時間: 2014-4-8 10:09 AM

早呀!好的
作者: meow7027    時間: 2014-4-8 10:54 AM

出門口喇~~~~~今日返中班~~~ 唔知係咪天氣好潮濕,, 個人好累~
作者: yellowma7    時間: 2014-4-8 05:41 PM

haha  甘要去下濕先得啦!
作者: 麗華姐    時間: 2014-4-8 05:49 PM

濕滯果個濕
作者: meow7027    時間: 2014-4-9 08:42 AM

麗華姐~ 有無湯水好介紹呀?
作者: rocky94    時間: 2014-4-9 09:44 AM

thanks
作者: metalsabbath    時間: 2014-4-9 11:35 AM

thanks for sharing
作者: 異味    時間: 2014-4-10 01:12 AM

上引了,下一集幾時有得睇呀
作者: netnet882    時間: 2014-4-10 01:26 AM

喂!你地有冇咩分享架,我都有唔小經歷
作者: meow7027    時間: 2014-4-10 09:25 AM

Hiii Netnet882 咩都講得架~~~ 大家吹吹水呀~~
作者: meow7027    時間: 2014-4-11 09:22 AM

早安呀~~~各位朋友
作者: yellowma7    時間: 2014-4-11 10:23 AM

netnet882 ,講 d经歷黎聽下
作者: meow7027    時間: 2014-4-11 11:36 AM

係喇~netnet882~我都想聽wor...不過要開工喇!今晚見88
作者: netnet882    時間: 2014-4-11 11:21 PM

呢幾年真係接觸好多眾生,古曼童,蕉精,等等
. k: S- e# D- Z2 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。過往都無咁直接靈體的,古曼童,一向都聽古曼童多,古勇就第一次聽,眾生都要食齋真係未諗過
作者: 異味    時間: 2014-4-12 12:08 AM

古勇係乜?
作者: meow7027    時間: 2014-4-12 10:16 AM

早晨`~~~ 請問  "古勇" 係咩?
作者: netnet882    時間: 2014-4-12 11:01 AM

古勇係管理古曼童的,比古曼童高級一點的
作者: 異味    時間: 2014-4-12 11:21 AM

謝分享
作者: zoecidy    時間: 2014-4-12 01:17 PM

延續篇 2 開始出閘TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& {0 q8 `! {- L3 j8 b% v
https://www.youtube.com/watch?v=cAMhwo7b58E
作者: netnet882    時間: 2014-4-12 02:07 PM

你地呢有冇分享先
作者: 異味    時間: 2014-4-13 12:30 AM

其實我唔係好清楚山精係咪即係蕉精、樹精呢?
作者: 異味    時間: 2014-4-13 12:36 AM

) z1 m& Z. K  Z& F0 Wtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. {  p! {0 n5 E% ~% v; s9 L
我以前去泰國、印尼旅行見到有啲樹圍咗彩帶,咁係未代表有樹精呢?
作者: 異味    時間: 2014-4-13 01:16 AM

v0 L, D$ ~6 N! [# L' E+ D/ l- z# I" ^2 A# ^1 i: [
我以前去泰國、印尼旅行見到有啲樹圍咗彩帶,咁係未代表有樹精呢?
作者: meow7027    時間: 2014-4-13 09:51 AM

早呀。。。其實都未見過, 聽既多。。。www3.tvboxnow.com# K3 ?1 r' Q( e2 N

4 l; I. n& D: [5 q; n* Itvb now,tvbnow,bttvb我做SALES 成日要OT 執倉,岩岩轉左去紅磡區, 初初頭個幾日, 個度亞姐講初初個場好陰暗, 晚上OT 好多怪聲。。。。tvb now,tvbnow,bttvb# S# M; B- l1 o

M! m: Q3 {( H" `0 x- eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但上年開始好DD囉。。。
作者: meow7027    時間: 2014-4-13 09:53 AM

異味。 我都見過呀~~~ . s- ?+ L' ]' U* f% J/ M: g2 s+ _) J

) E2 ^0 X4 Q0 Ntvb now,tvbnow,bttvb去泰國你地有無拜下神?? 我有呀~~
6 u4 u1 p7 a+ I4 D+ s1 q& A. u% T0 B" Atvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. d& y. i, X) r% Q' C% g5 s% H
拜四面神 同五面神。。。。香港有咩地方有得拜呢??
作者: zoecidy    時間: 2014-4-13 10:47 AM

作者: zoecidy    時間: 2014-4-13 10:48 AM

做得精係有修為
作者: zoecidy    時間: 2014-4-13 10:48 AM

作者: netnet882    時間: 2014-4-13 12:06 PM

https://m.facebook.com/hkelephantgodtvb now,tvbnow,bttvb8 M9 h9 N( I$ g. \+ H  |! `* M
我去左紅磡鶴園街象神金殿四年啦!好多神蹟架
作者: 麗華姐    時間: 2014-4-13 12:11 PM

大冇入黎幾日,大家好嗎?
作者: 麗華姐    時間: 2014-4-13 12:14 PM

紅磡廣場地庫以前好陰陰暗暗咁架 得除左試過上樓上飲茶 地庫冇落過
作者: meow7027    時間: 2014-4-13 06:32 PM

NETNET882 你去左4年?? 我CLICK 入去見有象神拜, 又近我WO口~~ 我做SALES 岩晒。。。HEHE 想問要比幾錢GA。。。????
% V( z( j* j/ u6 u! ~5 M3 U% Ywww3.tvboxnow.com7 p) b0 {0 ~( r0 K
麗華姐。。。我係 3 樓返工,。。。而家5覺好陰深WOR。。不過我亞姐話呢半年好左好多呢。。。。。之前去廁所好驚WOR。。。問佢又5講咩事
作者: meow7027    時間: 2014-4-13 06:33 PM

79# zoecidy
  M$ x; x8 R, y. ^tvb now,tvbnow,bttvb咩叫修為???
作者: netnet882    時間: 2014-4-13 11:33 PM

, u) f3 d# S+ Z$ g3 Y- I- \www3.tvboxnow.com/ o9 v. C+ R% y. d' R  J
今日有冇去潑節呀~
. q. P' P4 @( c8 {我去左象神殿浴佛呀~超多人呀~~~~重好熱,今日派左呢張佛咭呀~www3.tvboxnow.com! X7 ]& q4 V2 R* l& |6 c2 b" _
《浴佛及佈施精美平安佛咭》
% |. o9 }# W) R  H. Rtvb now,tvbnow,bttvb 金殿將於4月13~15日舉行浴佛息災儀式,同時為信衆加持納福,並佈施精美的平安佛咭,歡迎參與,共沐法喜!
作者: meow7027    時間: 2014-4-14 09:17 AM

早晨~ 各位 & NetNet882 其實 好近我返工地方.....不過有D驚驚...LUNCH 如果出得去食..係門口裝下先~
: D4 _; ~3 o* `  ~. h% ptvb now,tvbnow,bttvb
2 o$ l5 I$ Q$ U; \www3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ G- K- B7 q5 G5 q" e( d- L4 N
THX
作者: netnet882    時間: 2014-4-14 10:47 AM

NETNET882 你去左4年?? 我CLICK 入去見有象神拜, 又近我WO口~~ 我做SALES 岩晒。。。HEHE 想問要比幾錢GA。。。????4 q; \7 c# X0 n7 T
tvb now,tvbnow,bttvb- C- J- I9 Z; ^
麗華姐。。。我係 3 樓返工,。。。而家5覺好陰深WOR。。不過我亞姐話呢半年好左好多呢 ...
0 A8 w9 W* X3 j* Q2 emeow7027 發表於 2014-4-13 06:32 PM
& W& Q9 G( V$ E) `; O' Q4 l7 }mewo裝香求簽問事都唔使錢,佛堂只供參拜,不作參觀+ ^; F; g  P- o1 u
係象神金殿見過好多事,上身咩都有,有啲善信見到神囉
作者: netnet882    時間: 2014-4-14 10:49 AM

早晨~ 各位 & NetNet882 其實 好近我返工地方.....不過有D驚驚...LUNCH 如果出得去食..係門口裝下先~
2 C' B3 F* |5 m+ F公仔箱論壇# Y+ N2 ?8 K' |1 S3 ~

3 O3 ^2 a& u. Z- Y! J公仔箱論壇THX
* A) O& ~3 |8 U" L# E* W公仔箱論壇meow7027 發表於 2014-4-14 09:17 AM
meow你去下啦!唔陰森重好莊嚴添,每尊神都好大尊的,唔識有工作人員教你,只要有尊重的心就得架啦!
作者: 異味    時間: 2014-4-15 12:59 AM

紅磡廣場我以前去過好恐怖,佈置到好似70年代大達地咁,好陰深!
作者: 異味    時間: 2014-4-15 01:01 AM

86# netnet882 佛祖好靚呀!是不是在你講晌紅磡嘅佛殿呢?
作者: 異味    時間: 2014-4-15 01:07 AM

Netnet882紅磡象神殿我有少少印象,上個月我幫朋友去順豐速遞攞淘寶啲貨,旁邊好似係象神殿,但落咗閘我唔夠膽入去喔,是私人嗎?
作者: meow7027    時間: 2014-4-15 08:52 AM

早晨呀~ NETNET882, 昨天我5點幾去到,入左去睇呀~ 入面好光猛..仲浴左佛,好開心,後來想走,有位工作人員叫我留一留,因為那位主持人會幫我地加持,加持後仲比左張卡我,佢話保平安的... ^^ 好開心呀~~~7 P8 i- B3 z1 K+ v

: C1 G" U& V. f3 A不過個陣好多人,甘大地方...................企都無位企~~我想我一有時間會去上香的!
作者: meow7027    時間: 2014-4-15 09:35 PM

本帖最後由 meow7027 於 2014-4-15 10:59 PM 編輯 公仔箱論壇) w0 D: d$ ^. U8 k6 F

5 c5 b9 K5 A2 E; ?& D4 c2 @) m5 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今天食 LUNCH 去上了香, 入面感覺都良好呀~又好光猛。。。。 D 人都幾NICE公仔箱論壇1 y$ K  t, g$ t2 n; Y. l
我3點幾去無咩人。。。。仲坐左一陣添
作者: 異味    時間: 2014-4-16 12:51 AM

請問要自己帶香拜神嗎?殿內有無得賣香呢?我都想去拜下
作者: meow7027    時間: 2014-4-16 08:39 AM

本帖最後由 meow7027 於 2014-4-16 09:35 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, ?# A1 R* }- T# J' m6 V

' F, p2 H* c; ~. o5 `+ V4 rwww3.tvboxnow.com早晨呀~~ 今日返1030.... 要早起身TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: n7 ]5 j$ J( B2 l8 a
www3.tvboxnow.com* I! l2 u! @5 F/ |* L* @  r# @2 s

8 J+ m" M& D8 p- L! X/ Ywww3.tvboxnow.com唔洗買香去GA,佛堂入面有提供喇! 去喇去喇!入面好莊嚴的, 又光猛... 感覺良好。。
& ?+ r# Q; ?, Q' N: kwww3.tvboxnow.com5 z$ f/ I- [! D# p3 Q3 [
今日LUNCH 如果出到去,我應該再去上香 ^^
1 a6 F- _+ N6 Q5 s# g! h; [9 ptvb now,tvbnow,bttvb
9 g5 V; V2 `& v2 ^tvb now,tvbnow,bttvb/ B0 l0 S2 E/ _* k; z
4 c$ C1 O! A0 e" Q1 a9 I" M% }

" G( Z( K8 Q& O' kwww3.tvboxnow.com 95# 異味
作者: yellowma7    時間: 2014-4-16 11:26 AM

4 m# U1 H6 x; }& Q  |tvb now,tvbnow,bttvb6 G/ E4 I- f/ }
Hi ,早晨啦大家呢 幾日公司好忙,都冇时间同大家吹水,* J$ l4 c, Q4 V  t' h- b. L
好在我睇反之前,講既事唔係就 miss 左好多野啦,
. Y& h+ l) c. ^0 J& M我想問下你地講話有得浴佛既地方,其实我都係神婆一名,
: z/ H8 k( v5 E9 M. S' {8 ~tvb now,tvbnow,bttvb我想問清楚係殿定佛堂,如果有事想問得唔得架,定係只可上香參拜呢?同有冇得求签架,可以講解下吗?我都想去呀?其实位置係邊到呀?
作者: meow7027    時間: 2014-4-16 01:13 PM

yellowma7 : 係紅磡呀~鶴園街2G恒豐工業大廈二期地下...tvb now,tvbnow,bttvb. h5 V  A) k1 i. A' O  e

1 r3 y4 s3 S* i% o% z% ^殿定佛堂?? 我唔識分呀... 不過個名叫 "象神金殿"www3.tvboxnow.com5 G2 a' o( U) l
www3.tvboxnow.com! @5 r+ ?; x' d/ J/ A+ q
我去2次都是上香咋... 有冇得求签?? 我真係唔知WOR...... 我LUNCH 會去上香.. 我了解一下先..
作者: olivesu    時間: 2014-4-16 05:39 PM

如果我朋友鬼上身,我會唔知點算 給鬼上身那個的態度和眼神簡直是另一個人一樣~
作者: 異味    時間: 2014-4-17 12:24 AM

99# olivesu 我見過我朋友俾鬼上身,變咗另一個人咁,又唔知佢叫乜講乜嘢話,嚇c我,我之後問返佢佢完全唔知發生乜事

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0