標題: [問題] 在日本大阪還是東京生活好呢 [打印本頁]

作者: joetam1709    時間: 2020-4-14 12:50 AM     標題: 在日本大阪還是東京生活好呢

各位, 本人想過10年後去日本過退休生活, 想在大阪或是東京置業並居住, 大家有何高見?
作者: 鬼虎    時間: 2020-8-29 08:31 PM

日本生活指數好高, 退休生活真的好嗎??
作者: 大大牙膏    時間: 2020-8-30 08:24 AM

大阪有飞田新地
作者: hase000    時間: 2020-9-12 12:20 PM

東京生活指數好高的!
作者: bf2006    時間: 2020-10-1 08:33 PM

去​玩就兩邊都好,生活就你要試過先知喎,只有你自己可以話。
作者: chungayu2    時間: 2020-11-23 10:26 PM

香港生活高過日本, 日本車費最貴...........

東京生活方便, 大阪平DD
作者: tsuitim    時間: 2020-11-30 07:19 PM

樓主打算移民日本?會唔會考慮宜家買咗日本樓先?因為大阪之後好似有個咩夢洲人工到計劃,感覺之後會升值。如果宜家入手買咗日本樓盤先可以叫做賺下先?而且如果你唔急去,買個日本物業,放租收住租先都唔錯?
作者: yuhk78    時間: 2021-1-6 09:00 PM

日本生活指數好高,睇定日本樓先
作者: cheuklam1212    時間: 2021-2-11 09:42 AM

移民日本, 是否不懂日語, 有車有樓都無用
作者: jw133    時間: 2021-3-4 11:13 PM

生活嚟講識日文就可以過得好好
做野就唔好了
作者: ryanbb1212    時間: 2021-4-22 04:15 PM

東京 很多美女
data center hong kong網絡安全措施企業網絡
sd wanmpls vpnSecure remote access solution
backup & disaster recovery企業防火牆網絡保安
data center backupdata center asia pacificmpls vpn services
mpls專線managed private networkenterprise private network
global mpls vpnmpls networkmpls vpn
sd wan 廠商data center backup and recovery solutionscloud backup hong kong虛擬私有雲daas solution私有雲multi cloudenterprise cloud servicesprivate cloud
作者: alittlekidkid    時間: 2021-4-25 11:19 PM

japs gd for travel period
作者: 01478    時間: 2021-12-5 09:57 PM

我想找个日本老婆,以后老了在那里养老,有人介绍吗
作者: fanstamp    時間: 2022-3-8 07:27 PM

本人想過10年後去日本過退休生活, 想在大阪或是東京置業並居住,
作者: kennychan0809    時間: 2023-4-5 01:41 PM

個人意見可以選擇東京都或者大阪府近郊的都道府縣,如何呢
作者: ggice    時間: 2023-5-16 05:02 PM

日本還是旅遊比較好,退休的話還是加拿大,或者回國內。物價冇咁高
作者: zgztsqh    時間: 2023-6-26 04:44 PM

thanks for sharing

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0