標題: [食肆地點] 荃灣爭鮮迴轉壽司 [打印本頁]

作者: japfangneigorlo    時間: 2010-6-6 03:27 PM     標題: 荃灣爭鮮迴轉壽司

終於都試到期待已久既爭鮮。荃灣呢間應該係全香港第一間爭鮮既迴轉壽司店。之前新開張全店半價,排隊排到落樓下,想試都試唔到。唯有趁平日lunch時間先有位。" ]( }6 u/ [' ^* t) C
tvb now,tvbnow,bttvb8 D. G+ H. }- {$ l4 S/ g8 e
入到去間鋪都幾大,好似全部都係迴轉枱,仲坐得幾迫添。我一個人畀人安排坐係轉角位,位就幾迫,但係枱就好多位。
' o. k/ c6 ?2 w9 j" ]公仔箱論壇 公仔箱論壇* ]* [" u7 a$ X/ X- o$ r( ?6 l
tvb now,tvbnow,bttvb% }; S$ c! e" L5 x! |
Wasabi同台灣外帶店既係一樣
. z5 u: a) C6 V7 Z4 w1 Pwww3.tvboxnow.com* y2 a) q0 o9 g: F; L5 w
tvb now,tvbnow,bttvb; b: ^5 T' R1 Z  K
首先梗係食個三文魚壽司,三文魚唔算厚,唔係唔新鮮又唔係極之新鮮,總之就係唔難食: z5 V7 I4 \) G' o  T
tvb now,tvbnow,bttvb" k( O) G4 P. J# a9 j3 ]6 [
) }. q: ~1 N' y. [3 _* z3 R4 U
之後攞碟花之戀,一碟一舊;三文魚幾大片,唔係細到只係岩岩包晒d飯,大片到包到兩層咁滯;一樣係不過不失
: Z* S" r( y* u( o* ]* Z; m  ~, Wtvb now,tvbnow,bttvb
. l3 A2 z+ x  q3 P- [, wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% R1 b1 E/ i" b公仔箱論壇龍蝦沙律軍艦,紫菜算脆,唔會話擺左好耐好淋咁;帶子壽司,呢個有驚喜,食得出帶子既鮮甜味;TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 u0 D4 l+ O' v) L0 x+ A( ]

' S3 l; x& N( C+ M/ H6 ^www3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb8 x9 [9 z: I! @& U; n! @
唔知乜卷,一碟一舊好大舊好多料,有d都唔知係咩黎,純粹想試下;有少少奇怪既係舊卷外面包左層保鮮紙,應該係包住黎切既,唔知點解唔搣左先上碟
6 O. _& v3 I* w; \* F& E0 C( t公仔箱論壇+ z, `( I9 ^$ _" z4 D/ k+ G: {
% z; k" E# s/ h1 Y
最後食多碟蝦沙律壽司已經好飽
- K1 M( n) Q* r3 J9 N0 G6 t/ d/ R* Q9 L
7 y; ]0 e" Q" P3 f! N
初初係街睇到佢張傳單得好少款壽司,仲以為真係得咁少,原來仲有好多其他款,基本一般壽司都會有。例如吞拿魚﹑玉子﹑甜蝦﹑八爪魚﹑螺肉﹑腐皮﹑蟹子﹑刺身仲有海膽。另外仲有d熟左既蝦,有d連殼有d剝埋殼,唔知係咪真係有人會食。以上全部都係8蚊碟,當然咁既價錢唔好expect佢好新鮮好好食,不過真係唔差既。有時突然想食壽司又唔想食咁貴都係一個好選擇。
作者: @@@@@    時間: 2010-6-6 03:40 PM

8蚊碟算好低,最緊要係質素,得閑去試下先
作者: -KanE_    時間: 2010-6-6 09:28 PM

我之前去過一次 都幾抵食呀
作者: Biscuits    時間: 2010-6-10 05:32 PM

本帖最後由 Biscuits 於 2010-6-10 05:33 PM 編輯 公仔箱論壇2 R: o- ?1 P1 x
www3.tvboxnow.com, g7 r2 P. e0 b" _8 d( c
d租金o甘貴,仲要平d一碟,以前入內地材料A級,tvb now,tvbnow,bttvb# e7 ]. n. F4 a$ M" m% ~; T3 w
宜家可能B,C了,抵食還抵食,可能貪字會變個貧
作者: DAYDAY08    時間: 2010-6-10 05:52 PM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0