返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ t0 N% p( ~1 s: r* z9 z5 Q
雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉tvb now,tvbnow,bttvb# U& R6 F4 B4 i) [0 {0 d2 l
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
www3.tvboxnow.com# p+ \# f3 r' W

. N- L3 P- E0 Z2 V3 w, e+ }$ U8 t5 g# q+ t+ d( f; ^
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
/ l( R  `7 C: @7 y0 g

, n8 e+ e6 C2 I; v. k& @- t# S& ^+ {: f
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
) L, d: {3 P$ ]5 K- L( ULastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
公仔箱論壇/ C) m( {9 \* D
所以有兩大寫筆守則:
# ?- N2 E8 [$ N8 U- g1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 tvb now,tvbnow,bttvb& h2 w3 b7 q: V8 ~; M
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
1 U  H& E9 o' S2 i2 gwww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb3 r0 a0 F5 p$ o) S1 W! @7 g2 t1 ~
0 i/ o7 o8 q0 Q* w7 a6 r0 H+ w/ b& Xtvb now,tvbnow,bttvb
; `9 T7 t! @* p1 z( [/ ^7 h, b公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb' W1 U. S9 i) V
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
) X/ Y% F" f8 v, ltvb now,tvbnow,bttvbLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
: e1 [; m  t& K% F7 N* |9 {' L

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
, {$ O& G$ P+ i+ c" D: k/ Ewww3.tvboxnow.comchy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
- ]" C* U( Y! FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
& k% W6 V, `" C! p0 t3 Z食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察* ~0 `3 ^4 n& n  D8 q
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
4 b! N6 R& m0 n/ o/ ]公仔箱論壇
: ^8 O/ `- [: k% {: l《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
+ E4 B- `6 I- e: q& ?. @4 n6 V; P: d7 O. @
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
% q& t. W9 {! u3 g8 Owww3.tvboxnow.com
2 ]6 l" C, Y: {tvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持tvb now,tvbnow,bttvb  K# E% m+ L' F, p/ O1 C
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- r- Y6 [- Y; U7 s
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
7 c% K- t0 ?5 M8 Z3 d% m: ]1 bwww3.tvboxnow.com* H! `1 M! f. [" ?/ B7 R( p. V

& x" A" [4 e2 M7 r) Q& _4 C0 a公仔箱論壇你睇食為奴就知,大結局好求其咋
1 j' P  j- l1 a4 q, `0 g' RLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
' F/ y% c: T0 h# [睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
) l, h& y4 b' P. k$ L( L4 Y
2 E! J* T0 B9 M6 E( T" j' Y1 _) lwww3.tvboxnow.com聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
0 i8 x/ m: _8 awww3.tvboxnow.com
# T" n4 f/ j& H1 x+ s! S6 ^( j希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
6 d1 c- b8 X; X2 _3 {& P& Pwww3.tvboxnow.com
2 \2 ~6 r* h2 I: P" W公仔箱論壇聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...$ V! G' `$ w: J% c( w0 w7 ?2 Y
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
( m6 W" \9 L, E2 Q7 G8 L& ]5 Y! u蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。6 j/ F) |: e- U
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
www3.tvboxnow.com6 d" ~. F8 R/ I2 |7 |5 y8 t- [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 D' I) {8 b8 X& {  ^& v/ a5 E+ ]
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
8 F- h, F$ e6 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉www3.tvboxnow.com8 j- m4 u$ U- A& e' M/ c
www3.tvboxnow.com$ j9 M, o+ F# g  }+ `9 Y
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?