返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? 4 g/ P0 J8 q" E4 L  _6 ~
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?www3.tvboxnow.com' D+ U. r6 @' W- X
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
/ Y! i6 F. b" ^公仔箱論壇TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?公仔箱論壇8 O* b& ?1 S" T2 j7 k5 z
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...2 g: F% e* j, _8 ?1 X* V
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
$ e! h, u! l! n" Z* Y/ l& ?! f公仔箱論壇最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& a+ e* }8 _# P* {6 n9 V  `
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
& Y6 [  T% k+ g2 T0 T% \; }其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
: w- f, k2 P' S8 C大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 P( p1 h, n" ]
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧+ I0 L! ?/ U; H: [7 z

& x8 D" `7 ?* e/ q公仔箱論壇《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
2 ^. s) d2 V3 `2 i; Q- m8 C一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下www3.tvboxnow.com; D/ Y2 @) r1 Q7 H( H7 D2 c) k
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
" L6 ]2 l6 ~- Z' n. |timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
www3.tvboxnow.com2 b" a1 a4 ^# r6 V
公仔箱論壇* I' ~, G/ P7 T% \. h

$ x$ \5 f9 u: ~0 t2 U版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
! _1 p7 I& G6 W7 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
( c; g# }3 M6 lwww3.tvboxnow.com大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧tvb now,tvbnow,bttvb  C. x7 G8 H2 E7 d

3 p3 ~4 o9 \- }2 N  Q0 I3 Qwww3.tvboxnow.com《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),www3.tvboxnow.com8 ~0 c1 K/ d( I) `. o8 o" [9 {$ H
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
* J6 t* J" ~7 tmnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
$ Q* k& G  U( Dtvb now,tvbnow,bttvbmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇www3.tvboxnow.com, K0 m" R# N/ _/ R; \- L# S" U

0 ~. P& Y, l  i3 N公仔箱論壇我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
公仔箱論壇* A+ A+ ?7 l6 O. r4 }' X! c, _
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
1 k: M9 }1 Q6 ]# {) N) ?tvb now,tvbnow,bttvb
" X8 w* p+ E5 b' ?5 K) Kwww3.tvboxnow.com我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!www3.tvboxnow.com, F2 q0 y4 p/ v6 J& l- l' x
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
* A0 [% g& a6 A; u& m

" i9 d) v; |  H& ]) f公仔箱論壇大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
6 s5 {& Y" }7 D公仔箱論壇% o: @0 H$ h! m
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 d+ a. f3 X% [# R% y
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇9 |% _7 f  V/ }+ Z( D- u5 _
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
3 V& Y& k  Y5 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ }0 {0 F9 \3 C5 O+ U$ Y5 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
0 c, {8 S; V. owww3.tvboxnow.com: p( d% C' H1 m9 A& {; P
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
; U$ ^: U+ Q. y* xtvb now,tvbnow,bttvb有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
1 ~3 m- t. \# k8 d8 ^0 X" m+ T- V公仔箱論壇mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
www3.tvboxnow.com/ @. Z2 @$ _# L
公仔箱論壇9 i* y+ c; q3 w6 |' p
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急www3.tvboxnow.com& w/ @! u8 z! F- ~3 w% u

! H$ @6 \6 {1 \1 Ewww3.tvboxnow.come+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開7 p: m7 B  W- \  d

F7 X: q! Z6 k3 ?tvb now,tvbnow,bttvb使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
; F1 g4 W& h$ P; @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- b1 w: p8 n$ I% }: ^* o2 T" K
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急tvb now,tvbnow,bttvb1 m: W9 E- z- z0 m# k

% G+ u7 i; }4 H2 h' ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
- [: N4 Q# }; c/ ywww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; G& f- c5 u3 _( @$ _$ B+ [2 Q
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 公仔箱論壇% _% H  t* T% l" k5 L
tvb now,tvbnow,bttvb2 |' n# ^& B9 H1 n
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
' @6 C+ n0 \+ h% PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
' n% Q/ M. ~2 {, P版主你好勁呀... 咁清礎嘅!公仔箱論壇" T( g2 B1 @: w6 J/ f+ ^; o5 N3 a
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
! [( F7 N7 x. Z# @0 {3 L5 ?' C0 Rwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
& D! K" Z" x! r/ c9 u) E公仔箱論壇任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
: o6 `7 r+ M( H; e) u5 Ewww3.tvboxnow.com原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯