返回列表 回復 發帖

9 I) A3 @/ b( R8 ^0 `/ k" Qtvb now,tvbnow,bttvb個人比較接受田蕊妮, 因為佢演戲真係得有落苦功! 萬綺雯由我番睇佢成名作"我和殭屍睇"(因為我以前唔睇電視), 佢嘅演技到e+都係無改善, 唯一變係老咗, 同埋唔知係咪食煙食得多, 佢把聲好沙. 但佢好運, 出番黎拍TVB劇都夾到好劇本. 萬綺雯迷唔好嬲, 強調只係個人意見!
同意萬綺雯係非常好運, 但係佢嘅演技同差田蕊妮咗一大截. 係好心作怪裡邊佢做壞人都係麻麻地,需要再磨練一排再睇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 }3 j4 s% q$ j. ]* R" J  _
ghh1 發表於 2014-2-12 06:03 AM
公仔箱論壇, l+ J& [) g3 B- F( |# |( m2 b
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  y) n5 j9 v' V, b# T& r6 H
Agree!
論演技, 我覺得江美儀同埋田蕊妮都好過萬綺雯喎! 前兩個真係有努力下苦功, 後者花瓶居多, 但佢e+有老態好難好似以前做花瓶咁上位, 不過佢好好運, 咁就要睇下佢嘅運幫唔幫到佢喇!
公仔箱論壇$ \- A2 w9 e* c# U: g, D% C

- [9 S' P! i% X8 u3 M2 |tvb now,tvbnow,bttvb非常同意!
: B" f3 s1 d3 T" s: `" s( Ftvb now,tvbnow,bttvb不如都係欣賞吓蚊蚊啲噴血舊相算把啦。
* a+ |: D# I6 \* b% ktvb now,tvbnow,bttvb2673376TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 T' G+ h& H1 P/ F2 Y( b6 t

: a* s7 M/ V* R/ dwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-2-15 02:57 PM
0 A2 ^& v. a, G4 z$ j. Q: Jtvb now,tvbnow,bttvb, Y5 k8 P6 q, A
lamlam, 你揾佢呢幅相係咪最近幾年架?? 好似都有啲老態喎.. 其實佢最正都係42吋長腿, 至於樣貌真係各花入各眼喇!
: r; B2 T8 u" @! V& E1 vtvb now,tvbnow,bttvb6 k1 }7 v9 W$ t0 w  Z0 U
4 j* v! y0 R3 I6 Q  _公仔箱論壇係呀大文細妹!其實近幾年無論喺螢幕正如食為奴本劇或報章雜誌上,萬綺雯啲相都難掩其老態,化娤燈光都補救唔到,但若論其真實年紀都係應該嘅。
$ H$ j! V$ \3 M: J9 z不過本劇“紀慕雪”這個「武女」角色年齡設定好似後生咗啲啲,暫時感 ...
. C; w- T8 _% E; F- Tleekwoklam 發表於 2014-2-18 11:49 AM
7 Y( ^! Q% Y2 U- I公仔箱論壇
" @* K6 J  c! H3 vwww3.tvboxnow.com佢第六集把聲好拆呀 .. 有無可以提點佢, 叫佢唔好食咁多煙呢??
1 {# D, C+ ?" X6 e3 @" Z公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb6 D! O! {, r0 Z4 N5 G
大文細妹!聽講佢老公陳十三仲大煙瘾過佢囉。公仔箱論壇/ a1 c, G) Q* _; i5 k4 d3 r# ~
leekwoklam 發表於 2014-2-19 11:39 AM
9 g8 k. _; m: T* A( _' j, n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 q) x/ d9 R1 R9 a# W7 Y
唔怪得, 一手二手一齊來!
睇咗咁多人回覆, 發覺太部份人都知道點為之演技好嘅演員, 唔係只係啲fans咁, 演員無演技都讚.
0 w; y/ M4 |  @3 Y  Z/ A0 P9 a) p
大文細佬,你經常都能夠睇得出一啲普通觀眾睇唔到嘅嘢,非常抵讚,同你拍檔傾傾講講劇情好開心。
) z! @" O  j" U' u9 {9 G其實本帖標題都有少少潛台詞嘅,但唔想寫出嚟,總之你嘅見解有部份吻合咁啦。  ...
$ F2 i" ]0 W  s0 ]" V- I- B! X0 U. xtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-2-25 12:10 PM
7 r0 d# {! h' ]4 P; Z

" }# a, o6 D3 M, m6 K$ iwww3.tvboxnow.com潛台詞係乜?? 講比我聽吖..
萬綺雯的演技一般, 又唔夠放, 只能靠劇本配合才可發揮, 要做演技派尚需努力 .........
) ?+ ]) \; `  u* ]" k  }8 V- v; v: K公仔箱論壇wewewebweb 發表於 2014-2-23 03:12 PM
3 J3 A, s6 u6 }. ]1 i- p+ fwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇. B1 g$ \8 q6 U6 f4 p
其實佢演咗咁多年, 演技仲停留响"殭屍"時代... 加上佢e+仲有老態, 把聲仲得人驚.. 除非佢肯演番同年齡嘅戲份喇.. 唔係好難令觀眾投入.
睇咗十幾集, 對你响page 1呢句->"今次對手唔再係視帝郭晉安同萬女迷三哥苗僑偉,對手表面上好似跌「呢」,但觀眾焦點反而可能更加集中係“紀慕雪”身上," 可以否定lu.. 佢根本無可能响兩個阿哥度佔到丁啲戲, 通常男女角有火花雙方都需要一定演技, 但e+係單方喎. 所以焦點依然响兩位阿哥身上!
唉.. 就係為咗老表班底, 所以揾咗呢位女角, 選角失敗!