返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關: k# m0 O, q5 D' \6 e3 `8 c
一見TVB出品先知唔關事  z  M  [4 \! ]- n
睇左幾集都幾好
. B, S, O* L) B9 k8 ebgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
) d! C4 r9 i! gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 j; \* o* V4 K5 c3 a
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
0 B7 f4 t0 w% ?) ^Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
# m6 S$ m! U( e2 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb  u7 {& }+ I2 E* I& ?. w
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒, }1 w% `+ U+ B0 }6 _$ K
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果公仔箱論壇$ i/ X$ w) `6 [
公仔箱論壇* u: r3 H6 G2 @5 @) C  O
當然, 此劇演員也發揮出色
3 j: j- A1 ~/ j; X* r) S公仔箱論壇三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
2 W# j9 B$ ^* N" X7 d& Ftycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
公仔箱論壇5 F# Q8 _2 P* h6 L5 a, f; ^
; c3 b- d: c  a  n/ h, Y5 D" p
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集公仔箱論壇9 F3 v# u% L' A
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪; l# i6 ]" \( J2 }& ?
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
( g1 C% q* x  W& c1 |9 pwww3.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: \- C  H" N( L+ S& D2 |
公仔箱論壇+ ?& i4 G7 [" [  J
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
  v  ^5 `' F4 |7 V' p7 R; _tvb now,tvbnow,bttvb/ B7 J9 L: [7 `# H( U9 P
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. g% E  i+ }* N9 E% ]% i) x4 b
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 - V* ]& q" x' o& J' i
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在.../ s: \' Z' M* G
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
6 f% @- e7 N8 V4 h8 I4 S; ?公仔箱論壇
) u/ p6 V8 r3 a9 a2 {tvb now,tvbnow,bttvb我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...www3.tvboxnow.com; A' d; E3 F1 `
% h  @5 y* d" S2 Rtvb now,tvbnow,bttvb我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
7 Y0 C  }& ]8 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
0 Z( u: j0 z! S3 G7 x0 jtvb now,tvbnow,bttvb我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...9 N/ e" }+ d/ b3 M2 X
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
www3.tvboxnow.com: m" H( Q- y8 |2 _
tvb now,tvbnow,bttvb! T8 s4 c/ u, T4 `
嘩.. 你揾到佢咁多資料
tvb now,tvbnow,bttvb8 O( g' z  ~8 d0 q) S) X
tvb now,tvbnow,bttvb$ ?& [# g: {8 n
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. j; b; V4 |: s' w8 Z( B9 p
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ m0 k( V) E  u( G3 J! t
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
7 L& y* m, l0 r( C! u" V9 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 `/ J8 ?, x8 j& ~5 [
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
4 u8 e4 Z  V! @  w( f5 ?- K歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
) A" ?' H4 G+ M, X. T# ~8 ^5 [
5 A- k. a: H* Swww3.tvboxnow.com爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... - Q: g5 D- Y: b! [  ]

. k$ p6 Q8 P1 p- f8 ^- tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
" c# o' x4 a! @: _) O* EPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( x! N9 v. o0 U4 b, G
% R+ u" q9 Y& Z" u  y
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
  a, Z  f* Q6 {  v" ^. F- k' x8 Jtvb now,tvbnow,bttvb
4 f6 E& E$ y: p/ p8 T. M& ctvb now,tvbnow,bttvb20集後不知所謂!!! tvb now,tvbnow,bttvb7 X# N# ^. L- t4 y  I! \! m; L
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
公仔箱論壇# y' D- n: q, ^7 C: S

$ N$ y: ?4 ]: i+ @9 f差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
. {+ A- V! x0 P& }' c4 d1 e1 `4 q0 R7 _: A7 p+ e" j
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; u5 K8 q' s' I8 j1 ]5 E7 ?

* y7 f4 M: t* y+ [% mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。7 B6 G2 {0 I3 Q7 X% T- e8 z7 K2 _
* }% K- w( k+ m. {
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 M& w; c' n# N. F0 O

4 f7 w8 u# V. ^) x5 h' a3 _: _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
' N' ?: }/ e/ e0 o: m8 B5 p. R( t: J- t" `1 ?: `7 X9 P
《再戰明天 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( B) K* \  }8 [9 s% L
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
  v  q8 B  y4 W6 [% [2 r  @tvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com  p& Y  o' k* L, P& A2 K
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添