返回列表 回復 發帖
1 |, T! C( y( G- k% i. N5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com, i) l2 `7 t+ l
tvb now,tvbnow,bttvb6 T) s' d* d: u( W  L6 ]+ t
戲中人物受傷到復完實在太快太誇張了,驚人的回復速度相當嚇人,仿如打不死的,卓SIR鎗傷,爆SEED面部被畫花,其後被打,捉撻沙時受的鎗傷,毒品交易時試毒嚴重差點死去,直接的真正交易時更背部中鎗被挾持,救回 ...tvb now,tvbnow,bttvb: X4 m+ c) A+ N5 S
金田Sam 發表於 2014-9-16 01:51 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ [% R% T, d1 L! _- e1 c
金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
. ~9 O0 t( f( w0 L- F- N- ^
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb8 l( ~/ j. m( G4 A6 \. P) Z
% @* o' z/ u( I; G& e
叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
0 k3 h0 F+ r9 O  j* }, ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-18 03:03 AM
0 f6 x% ^9 ^0 ?, G* `
係喎,Stephen哥順口又有意思。
2 X4 c9 o" j5 A& H+ [2 B& O www3.tvboxnow.com9 @) f( \& }# ~# k
2 p/ h5 G$ T* J; \1 p. B公仔箱論壇- ^/ b1 i( [' {: G0 q1 N3 S: Y  E
個公仔係咪火雲邪神嚟架?  |1 W4 w# z; L8 V
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:00 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 [' h. e! ?! A" c! @2 }
係呀,佢係羅剎教主火雲邪神呀。/ w. e9 N' l/ J4 Q
另外,聽講釘姐都有跟另一位女主角"玉兒"學嘢。
$ G0 ?6 c9 n) n7 u% F2 @1 ?; V' Y6 H
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 02:56 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: g8 g- ?" \8 E5 w9 n0 n

- K& @$ A( a& [: I, z& a8 m公仔箱論壇
tvb now,tvbnow,bttvb' e* f' T9 {0 o* J

. v7 B0 ]6 z% Z8 m3 o公仔箱論壇呢對我個人意見無咩問題,畢竟三哥戲中是孤家寡人,而且江美人也是個美人,那個少少露牙肉的笑容非常好看,年紀是稍大了一點,但正正因為這樣,難得的是還個像38歲左右的美人啊,比實際年紀看起來年輕一 ...
( S2 i' O8 O' ^5 g9 {8 d0 B金田Sam 發表於 2014-9-18 11:01 PM
. |) {/ N8 ~' a2 M3 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝Sam評盡分析。
; A& c' H4 E3 d5 w$ W6 nwww3.tvboxnow.com好多points由於你講得幾仔細,所以我唔補充太多。
# a/ x/ p/ u6 l8 M2 ~$ q公仔箱論壇不過,你唔buy敏之啲感情戲,根據劇情發展我都有啲認同嘅。睇咗咁耐我都唔太投入佢同葉sir同Kobe段三角愛情線。希望而家Kobe岀事可以帶出一啲机會啦。tvb now,tvbnow,bttvb5 d6 z  \. G2 G5 v
江美儀係咪已經4張幾嘢?我成日以為佢大過陳煒架。
成條支線cut走會好睇好多, 日劇唔會為加感情線而加, 夾硬拖長部劇, 韓劇港劇就會
( S4 I" W2 h; c0 W4 t" D. T/ Gshehboy 發表於 2014-9-19 03:42 PM
3 z: q4 t  `; D4 R; c
係呀shehboy非常對,我對日劇嘅偏愛,就係偵探就偵探,親子就親子,警匪就警匪,校園就校園.....,而唔會係唔係都夾硬加啲冇必要嘅感情戲,所以節奏明快,越睇越投入............
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg 5 O0 A; v5 H$ a, t

+ P" o  j6 x0 j/ E; J江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?
! A# T) B' A' z' g9 [; @2 T% awww3.tvboxnow.com$ s9 Y1 x# e  e; f
笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 n! K3 M* k3 L2 F
金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb# C, @& g' }; ]3 m1 V
襯係襯嘅,但唔知點解真係唔投入佢哋兩個嘅感情世界添.......tvb now,tvbnow,bttvb0 s% U6 u( y- A8 h) j  d. L
可能我仲記住美儀喺《名媛望族》個三太look呀。
" s! y, r# [4 B- STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- x5 v8 t4 u, Q3 V7 ^: D
6 z; y' ]" U; ]) a
www3.tvboxnow.com$ _5 f4 ~2 c8 ^) _7 K: I
www3.tvboxnow.com# v2 }8 S% |0 k' c6 n' s
江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好 ..., J3 i& F- d  N
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:33 AM
www3.tvboxnow.com: Y5 n* a/ P9 w1 Y+ \
細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......tvb now,tvbnow,bttvb# x* n  {1 f+ ], l" P8 a
) D, L! A; l6 \6 j8 s3 k
www3.tvboxnow.com) T1 L' F7 B- S9 z' @8 M
不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》係舊年無記劇集中我睇睇吓睇到放棄嘅一套劇,到而家都唔想睇大結局。
3 J6 A" A4 `& `  Itvb now,tvbnow,bttvb套劇某啲演員太扮嘢(不過唔關馬明、美儀事),另外唔知點解連劇情整體我都冇哩興趣,嗰段時間我開始睇番多啲日韓劇,睇完幾套同航空有關嘅日劇韓劇之後,就更加無mood番睇《沖上雲霄II》嘞。係咪好怪呢?
7 S: i: |; |: w7 r7 m1 }. ]/ a" v! l; g! T% W
同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸 ...
7 T- r( M& q  r( Q  b* N" gtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-21 02:37 AM
& S) u3 d& k9 W2 a; ], q8 q
1.
5 F( V  K; e7 o" d* A- ~2 a) Atvb now,tvbnow,bttvb《來自星星的你》係好例外我喜歡嘅韓劇,不過全劇最唔like嘅就係"都manager",頌依當然OK啦。tvb now,tvbnow,bttvb7 Z1 j5 V$ f" S8 u! p+ c' p
2.
0 V3 j2 D* ~: f( M. b( z9 }公仔箱論壇其實我覺得有時係成本效益有關。無記開嗰啲30集嘅劇,如果唔加插3幾條感情線落去,往往撐唔足集數,結果可能就係而家我哋所見嘅效果。
《使徒行者》已經進入最後兩週風雲變色的高潮,該劇播放到現在...口碑一直不俗,算是有所交代。2 K; V8 |1 C3 L
該劇之所以受到注目,主要因為是林峰離巢前的最後一部、亦是佘詩曼回巢後拍攝的第一部作品,廣受關注亦屬正常。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, l3 e+ T  J" Q; {' V
尤其 ...
2 J' W9 D9 q: y* X0 e( H1 G1 htvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-9-23 11:06 AM
1 J2 b+ O" Q% J$ }6 e+ E9 ^
Benz再攞男配角,咁就「冧庒」囉,預祝佢先。
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
, i4 b7 n0 t2 s+ q* E. t& UPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
* W/ Q" G+ ^7 [3 P+ J
「宋生」可能係英文發音呢,哈哈......
7 f* G! U& B; s" C& H) y# _8 T
1 f) @' T( u* Rwww3.tvboxnow.com播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.tvb now,tvbnow,bttvb" }0 M& E% P; Q5 B" I
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:45 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ T& g4 \8 H( b0 Z$ _$ m4 _
死啦Eva係乜?我太蠢了.......
  ^/ W4 c0 X+ ?- O; w1 {7 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; \- Y8 P! V6 M, p! u
係呀,本劇可以計收視率,前排《點金聖手》我都係計收聽率咋....
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎 ...
  q5 H/ u9 o& C# ~, E! J* }0 g" Jtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-24 01:23 AM
, w) l: ~% P/ Y1 mwww3.tvboxnow.com啱!
6 Y3 V" K" d! t6 U: J2 E9 ~如果Kobe個角色如釘姐咁要有攪笑部份嘅話,咁森美做Kobe就合適啲。5 y/ e) u1 S- z8 }# z. j4 D
但正經做情深臥底始終我buy沈生多啲囉............
8 E7 e' F6 K( K: f% U公仔箱論壇+ w3 j! n$ E3 ]9 A& K& k8 T
演員一旦定形後,所被觀眾接受的感覺會固定了,像許紹雄和森美這類搞笑的形像深入民心了,也像很多年前經常拍笑片的譚詠麟Alan一樣,突然拍認真戲飾演一個殺手時,多麼的搞笑呢? Kobe角色由森美演出相信要做到許紹 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% O. A( O) ?4 D" l! L2 k: m; v
金田Sam 發表於 2014-9-24 09:40 AM
www3.tvboxnow.com3 \& ^- a, o- ~- a9 x/ u, r; V# W( n
好詳盡舉倒啊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- i; i6 e$ w8 x/ f: H

4 h7 \# R/ M8 L+ G+ H2 O) b公仔箱論壇森美我唔敢話演技演唔到Kobe,但正如Sam你話定形嘅問題,森美拍嗰啲電影角色,好多真係"揮之而不去"架.......
第22集8 N9 d/ O8 `7 O; |5 C
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪/ |. Z2 X- R' o; A5 b, }
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
/ A% j! l+ f, u6 @! e( b. h. Ntvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
www3.tvboxnow.com( q5 }+ F9 i3 t
啱啱DL睇完,係幾怪。5 E7 ]5 I7 e  y( U, \# e2 `8 K
Pedestrian_A你真係一個好好嘅旁觀者。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-25 03:13 PM 編輯 www3.tvboxnow.com+ A" m+ W% n0 y7 P

+ }* c8 c  r% t7 _, P, N; o0 G4 k1 ?tvb now,tvbnow,bttvb劉江老師。我知道...
: y, b$ [  O. U) w  }+ f, ltvb now,tvbnow,bttvb- d7 w1 m+ }" A
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
; `$ _$ [3 U! S. \$ m  s- V+ a我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...tvb now,tvbnow,bttvb4 Q1 |2 Y( t! r4 H- F) ^) _; x
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、李自成(雪山飛狐)、成崑(倚天屠龍記)、曾國藩(太平天國)、岳飛(決戰皇城)、鐵木真(1994射鵰英雄傳)...     tvb now,tvbnow,bttvb) j* `2 J9 }$ o, K$ `7 k
我知道你近年演過《大唐雙龍傳》的李淵、《畢打自己人》的陸雲廷、《拳王》的任國龍、《寒山潛龍》的鳳南天...
7 G! z! a- V: P3 R$ X: S% eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道《賭神》高進細佬高義、《賭神2》龍五都係由你聲演嘅...
9 q# }! P2 U8 X1 a& }我又知道「╳!講呢啲」係你發明嘅。
( O- q. W0 C% v9 jtvb now,tvbnow,bttvb我當然知道《使徒行者》個大黑警"郭學華"做得好好。www3.tvboxnow.com3 w; x0 a' x  W& [$ U. G
但我亦知道唔駛三個月,郭學華會同上述無數角色一樣,好快就會離開我嘅記憶,煙消雲散...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 X; x- Y6 S5 S1 }% i
我知道唔係你做得唔好,相反實在太好。你演嘅角色就如活現在我們周遭嘅家人、朋友、同事...一樣,每天朝見口晚見面,所以我哋從來唔會專登記住你個角色...,因為我哋無諗過突然有一天會失去你...
  G: Q4 y5 r+ P* P  A( t公仔箱論壇可你又知唔知道喺訪問聽到你話,考慮約滿TVB後想退休唔做,我嘅心情登時好失落...公仔箱論壇- v. T; [3 C7 @2 y; U! n2 e
我唔知道有啲乜嘢人乜嘢事可以令你改變初衷,我只希望大台高層可別要再大安旨意。
9 C0 W2 _( M# [. F2 _1 a% a我只知道當劉江老師、龍婆羅蘭姐都話求退後,親切老人家又再賣少見少囉...- o6 H' D: u) b+ T  l