返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽' y/ s/ j# M! Q9 D- `/ \
Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ g$ c: o" \2 S. t, X
係哩,我都話佢明抄架啦。
tvb now,tvbnow,bttvb' b9 k) M7 ]/ E' m" a

& j$ @1 S7 {9 qwww3.tvboxnow.com嘩.. 你揾到佢咁多資料
# q2 X" h5 Y& U% CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
& t3 H* t1 Y  i  \2 _1 ?: E用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
www3.tvboxnow.com6 @. V: w9 |$ I" }8 G

2 L! k! l2 r0 t第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
* Y2 i; D% I; ]) Z& E: mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
4 S1 y, ]" @2 j% c8 D' b
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
公仔箱論壇' S/ _* Z6 i) y9 j, q) Y
可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...www3.tvboxnow.com* T% [' c9 E. l
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
公仔箱論壇/ n: N( ]- O+ j7 x3 S2 L: }
編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
( `) L  v7 [  x9 N
公仔箱論壇# @$ |4 V( T& w# G1 P3 E" E
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
& l8 `5 x; [# W' U( ^0 N1 [9 ]; t2 [大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
1 Z" f* q4 o& o: q+ T2 _2 Ptvb now,tvbnow,bttvb其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集公仔箱論壇: R" }5 [& Y5 M$ C' g8 `% b9 }
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 9 q9 K+ C/ y0 d2 y1 R# M

7 ~/ h5 i" v8 Fwww3.tvboxnow.com爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
- l& k2 g- p8 {
$ v& K" }! n7 `( X' Fwww3.tvboxnow.com五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...www3.tvboxnow.com/ ]+ j( G$ n. g6 J$ j# ]
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
tvb now,tvbnow,bttvb0 y: a, o# I4 e8 R' G
我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....
公仔箱論壇7 c( {0 e1 X" L- }+ I, P1 A
我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
' T7 _: r" ^% ]www3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb$ s' ~7 O4 R# K% ~
20集後不知所謂!!! 公仔箱論壇2 L& E9 V/ P7 H
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
公仔箱論壇: ]* W/ W, ]+ i" b
我開始想放棄睇本劇大結局啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* t4 A/ Z6 `  w) z3 @
以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
& ~: P1 @7 M: g+ T! @# t公仔箱論壇! A0 _, c) ~. q
差勁! 太多野要插..9 N! P3 j- ?! y4 W: M
大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
! k+ {1 F8 z8 v* g4 ywww3.tvboxnow.com你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光& `  U; l  E+ Z7 {1 X; _
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ i' c: Q- U8 ?7 K5 H  `$ E

( z; H% ?: M, p) l本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
9 T# l  r' c7 `% h6 d0 |! t4 z" Mwww3.tvboxnow.com
" O; b1 I, U3 h. u% K* QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
. w/ d+ ?6 ?' {6 B8 B! w5 s) \) |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb: c0 a9 C# E5 |; u
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。www3.tvboxnow.com: J% B' m: g$ E/ z0 S3 O# I

. C8 B4 [4 T% R. ~其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝.../ o6 `+ X9 R, C( q8 g/ a( @2 a
tvb now,tvbnow,bttvb- J! D1 a" C; |4 x
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~
( D7 @4 X  a* Q/ V" Qtvb now,tvbnow,bttvb最尾歡喜哥??
+ _4 Y  x" B& @% y) Bstevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
www3.tvboxnow.com% j  G+ i  y; Y# J' H  X
做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多.... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 v, E4 l( n: n" V& |- M. j
" R/ w; B% Q, z) t
: ~8 H  i, O5 u/ s+ y
(我無抄帖)
6 \; s6 U# Z" cluckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
7 P6 f5 {9 _8 v3 w! b
你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ X9 m# h3 l1 H* m" @5 o' g

) _% G& l# S) |+ Z2 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添
' @% _  o2 s: S; y- O6 v# |3 O+ `0 ]tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
5 I: V% {9 {0 S! k
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
, r2 g! L# R  i' K9 E) Wwww3.tvboxnow.com4 m2 r0 M/ Z1 X% z3 q9 @4 H
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...
" t8 w7 d6 R$ B$ _: y感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...
( Q. m2 k* f1 n4 T+ E: _% \公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
0 J7 N& E, V3 c7 y, W: g" Mwww3.tvboxnow.com再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。