返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~www3.tvboxnow.com: }! _- L* w) i0 H$ |9 X1 r" a9 W
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
5 E& m7 N  n7 U% w' H$ D
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
% S; M) |/ s" O( B1 F! b7 v8 }, ^
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?tvb now,tvbnow,bttvb8 f! H% ~" Z$ |7 f' [% U7 T
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
www3.tvboxnow.com$ z3 |: o; T( L9 ~* n) j" K
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' t/ t0 D" e% _1 S. T) [
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?. P1 j, V; I( }' h/ V2 Z
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇, G  \9 _9 _( o& M: }) U
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
! Q) _# d  N+ T+ W1 y
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
4 p  O* L9 x9 e7 S$ q& G( [  r. mwww3.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
+ t- v! r% s0 O唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好% p+ O' a; u' v2 v+ Q6 U
仲要配合埋鏡頭等等架# X& }3 ]- s% M/ n
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
  Z. x: X/ n& ~, j- g$ [1 l- ]但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
$ E, x' G- b* n5 `/ wwww3.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
2 D, G" Y' Q0 \仲要配合埋鏡頭等等架
# @( D1 Y2 x7 f0 H公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
) z  p0 a# s7 owww3.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
' X1 V8 b9 O; e9 j! N" V7 @! R8 {公仔箱論壇又好似幾有道理..哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. @) n* [  h* y2 ~
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐tvb now,tvbnow,bttvb! w8 R" S4 C! w$ H
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
3 E: A. B  @  @, ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
公仔箱論壇, d- c( F, V9 ]% T
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
% G6 l2 Y$ p  H- P
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ~6 D% U  g/ p$ p" N
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
* b" f7 N3 t) j% VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
. @, y6 A# _8 w3 z0 L" R: htvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇5 A/ r, w; S! I+ F# U
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??* I1 x! R# m* \1 C
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
3 T; G/ E2 z0 V$ v# ?7 m
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
2 b0 m# `8 S0 ]  p% N- a, Btvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
4 {. d% H: l) F2 P( d巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
: p5 t- E) d* [
係呀, 我以前用s3試過燒左
2 G4 y. c# u8 r5 Q4 s& ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
, G  S5 h9 }$ R7 [2 Z公仔箱論壇巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
/ G1 r. o% g- e& n2 `
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
- q- Q2 o9 G; W! }公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indexwww3.tvboxnow.com+ ~" O3 e- |7 N9 Y3 u8 {
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
3 u, n$ g. N/ G3 w- a4 b
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget