返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
3 b* C) y6 k4 J6 d' ?+ Dwww3.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
( ^* {/ K/ q0 r& s4 G7 P/ r" e+ Y6 itvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
( F3 I! I, U7 R& G, c5 S3 ^7 U2 @+ t
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
4 R# w1 Z0 O; Z- y, R! o0 Awww3.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
1 N+ H% @" {$ _5 F5 J& z2 i. `) Wwww3.tvboxnow.com下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
' Y7 [4 @3 ?+ p8 h
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  O' g5 f2 s1 t+ }" I5 @4 p' e
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
tvb now,tvbnow,bttvb- g  t: t# q+ x; g, n5 {) ]
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
4 {) q9 _$ q, c8 ]/ v
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎! x; [3 S- V% z1 r7 g
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
* H7 z* m7 M0 B5 {6 B2 \! t
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
. j( C1 f$ f, Y2 w公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架
" O) h! U6 f; l* G- O你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
- f  q. Y, M# [( a6 Owww3.tvboxnow.com但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
tvb now,tvbnow,bttvb6 z3 g4 l9 a) _% Z
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" k# h6 _3 D8 p5 y$ R2 v/ L
仲要配合埋鏡頭等等架
' n% E: b1 @% {+ b% i7 stvb now,tvbnow,bttvb你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
8 g, n+ Q6 [. J, C" Nwww3.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
, B, [1 O4 q; H2 C. [& h+ l又好似幾有道理..哈哈' `4 Q1 F5 S9 C: c( ]
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇% c# R9 J. a  {7 L
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左公仔箱論壇( q: f6 Y5 I% \  u3 J; s( d5 r
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
& ]# X( d6 W7 g  pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
3 t, o) Q) e' a! c8 n9 q
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
# X: F! R  J" E7 \8 ?' l- G/ Z% I8 pwww3.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
4 Y/ e3 N8 b; I9 S5 K: B金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
* b4 o! f! r) B. [* O公仔箱論壇又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇) e5 K" ^" e1 F9 j9 S0 ^3 u+ j
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
9 @1 F- C, N! E2 f- g8 F公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
www3.tvboxnow.com6 V, V  }$ O' W8 G: C
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
www3.tvboxnow.com/ ]( f" P9 [& {
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
' C5 S% \) @; E; O8 I! `8 g巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
1 Q# m2 b) @# h) B5 W  k. T, Utvb now,tvbnow,bttvb係呀, 我以前用s3試過燒左
. h4 F( N& I8 J. l( O# g" g" b4 ?公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱公仔箱論壇) c0 i! b& j/ L+ e! H+ Y
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
4 [9 J8 F; @2 E5 t9 F9 E+ Jic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" r4 M3 C* A* \! d4 q+ D
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
: j% ?/ g: L- {www3.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
公仔箱論壇) E1 ~. r) j" a4 t6 _9 I9 ^) L
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget