返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
" m5 A. _' j! ^大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 s2 B3 s1 ?: n% V

( r8 Y& x# h9 l$ H  r$ k9 d呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
) k1 o. S( b" l; ^7 {4 v2 H& \0 d" ~/ k% B* W. D
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
/ ^% v7 V6 L/ ^* y「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利公仔箱論壇" |* v6 `. \3 b. [( i
( e: j' p7 N: N3 i4 V
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
! w+ o) s* \! w+ e$ F( H

3 E* \( }1 ?5 |9 f公仔箱論壇呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)公仔箱論壇. a$ I: k$ j+ H- n5 D- |

4 s+ X' L5 r  U* [& B. q2 X今晚恰巧8點幾 ...& s# T% v$ y$ E+ k% C" [$ l
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
. ?8 [. K- |! a; G- o( z' P0 `公仔箱論壇
. i+ D9 i! w, r% j: C0 {8 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
( R5 J$ b0 {+ u
tvb now,tvbnow,bttvb; v' K$ A; ]) w* N
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。tvb now,tvbnow,bttvb9 @4 {, J3 q# ?# c3 R
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
( O: J9 m" X/ V/ D, b& xmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
# U$ T% k* i% I- X: u% y2 ?/ `

1 J5 m8 T% l# O* _! ]; o; f係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
4 Z+ ?' D0 _2 b7 f* i
公仔箱論壇3 B% ~) r& k0 \6 q$ K, e
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...www3.tvboxnow.com# S9 [7 `' ?; X8 m
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
4 z. j  l6 |7 g' Q" Q3 @  Rwww3.tvboxnow.com
0 h, C  R4 ~5 O9 Q2 I5 F學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
( i% G+ v, j. s0 }9 q: u6 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
& S! Q& \# x$ y! y5 N+ w5 c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ X7 H; R/ W& x8 n- L) z' p
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ b/ b$ W- m# j( r
www3.tvboxnow.com# z# q1 Q2 H  j& Y
今晚恰巧8點幾 ...
/ U) ?; E  I  H  Q" B9 Qtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
; m% M6 c  v! D1 V9 btvb now,tvbnow,bttvb
1 S+ H3 X3 f& J3 u& d: Z! Nwww3.tvboxnow.com
- a& S* S7 |) @) iwww3.tvboxnow.com係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
* M% t) [4 Z; k  M; `. V) ttvb now,tvbnow,bttvb同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
& I& w4 H) S5 m+ _www3.tvboxnow.com第二集就慢慢開始可以適應啦~
$ l6 s1 w( B/ }/ T* bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。期待今晚呢一集~ 0 A! b3 `: ?% p$ o9 g" {3 [& D8 u) N
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
www3.tvboxnow.com$ o1 v; c$ f: ]+ t$ W, t" @8 v* [; M
( k9 d2 X% }6 O) `
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 公仔箱論壇7 A% W+ z8 F: l! M: J- B# f

2 c7 S+ b" b/ i( x! _8 s6 d第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
9 z/ c# j& W) h3 n& ~" Bwww3.tvboxnow.com
% d. f6 c3 }9 |+ g- l8 l那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 q+ O: v2 ^- X

" ?0 X' q. E5 h+ o6 I% |tvb now,tvbnow,bttvb另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!www3.tvboxnow.com( c, I/ a$ {5 o, |7 i2 W% z0 X

! [" E8 M4 s! b0 Z0 Y- k雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
, ~; Q8 n- @1 I! |. a" @) W, b5 M% g+ }5 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
9 r4 G# e9 K* U4 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( t6 w8 {' _7 g! t, X
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
; @9 ^3 w( K& C1 M, M9 u) `www3.tvboxnow.com

2 e9 t2 Z( a+ X: ]我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
  o& O6 v: I" R) J% Q其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
1 B# Y, s- t6 l( e% R5 N2 Jtvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
4 B: `: Q2 J; c. M5 D公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
- M6 y5 i: X9 b佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 www3.tvboxnow.com# R& T5 K1 w0 p5 q
+ [+ W$ e7 g4 P% N+ u6 P; P. j
3 Y& q+ K! U& {& ]: q* z, y) g
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!公仔箱論壇0 T$ ?" X; l! h' m! S0 i$ p* r
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
" Y9 z' F. \$ y, ^) m/ b# P
對!
& A. s1 b2 H9 _1 h7 m$ Q9 ]黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。tvb now,tvbnow,bttvb3 f' L1 a# C7 n- E- j. l
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
1 z3 k% v4 {: _( F
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇! G) M/ \# Q  O. T1 |
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 v0 W8 q6 ?& [& ~, e$ H
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
2 o! y9 h0 q) }3 M5 {
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。公仔箱論壇/ }% i, f& V2 G8 y: |5 z5 P& K

: U! B9 R3 V7 v  O: Vtvb now,tvbnow,bttvb呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
" o) g5 m+ T" ^6 _+ g$ cwww3.tvboxnow.com
: |* {: e  z6 v6 Awww3.tvboxnow.com
/ l; p8 S* u/ [/ W; I1 t公仔箱論壇* K2 [+ I- N6 n4 Y  o: i( N% F
+ ^6 m+ w2 w, @; y& `! L6 n/ wwww3.tvboxnow.com
, \2 i5 |$ F  s8 Y# Y: Otvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) @' W! i% p7 h( w# D
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。www3.tvboxnow.com. N2 a5 w; t$ A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ p' ?" ~) e) o/ z: R6 ?6 j# T2 H8 l
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇& V7 n; g# b, n- a, G
2713145TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% F9 U% E8 F: Q, g& F0 n7 k! m

) ]  d; t9 m, I- g  U公仔箱論壇
* S0 i5 U: x- s3 Y" I$ Ptvb now,tvbnow,bttvb ...tvb now,tvbnow,bttvb5 n6 f; k3 a# E7 X9 I9 p
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
公仔箱論壇, ?5 t& u2 h( {
都係講事實o者~~4 L8 O2 m7 j0 N" v1 d) U( H) i
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
3 r1 `+ z+ S* N公仔箱論壇7 W) k$ g" [) y$ l1 u  O
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
3 o8 k( Z7 v$ m0 H' _2 a]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數