返回列表 回復 發帖

[分享] Tasmania

,  描述: 原創內容
Tasmania 真係好優美, 可惜當時影親都加個人, 只得幾張同大家分享.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• WuSoLo

塔斯曼尼亞景點之一,良兄有冇去过

評分次數

• WuSoLo

Tasmania 景靚,就謀殺好多記憶卡了。

評分次數

• WuSoLo

Thanks for sharing!!!!!
呵呵!還好現在記憶體已經不再是$1=1mb既年代
否則去到D咁靚既地方
帶多幾張咭都幾破費

評分次數

• WuSoLo

多得科技的進步,新人得以亷價学到攝影興趣

評分次數

• WuSoLo

thanks囉!!!!!!!!
多得科技的進步,新人得以亷價学到攝影興趣
ob51330 發表於 2013-8-31 05:07 PM
ob51330兄說得對, 以前要攞住手提電腦去旅行, 而家幾張32GB就搞點, 記得去

Tasmania時D咭得250M, 但我都影好多, 不張張有人做景(失敗), 而家會風景多過影人

評分次數

• WuSoLo

ob51330兄說得對, 以前要攞住手提電腦去旅行, 而家幾張32GB就搞點, 記得去Tasmania時D咭得250M, 但我都影好多, 不張張有人做景(失敗), 而家會風景多過影人 ...
亞良 發表於 2013-9-1 12:16 PM
嗯,我之前有拍攝的旅行照也都是人景合一的,且大多都是所謂的「我曾到此一遊」;現在的手機拍攝功能和記憶體容量已經代替我來做「記錄員」,風景 ... 我可專心一點拍了!
以前新入行学影相的一定係人景合一,到此一遊,以作紀念.因菲林貴又要沖晒費.
依家吾同一張32G咭已夠影到手软了.

評分次數

• WuSoLo

nice picture
以前確須未至每相都有人,但多數有.近日與一位資深旅行人仕談此話題,他說翻看舊照時他喜歡看有親友一起的.因為風景依舊,人面全非.

評分次數

• WuSoLo

以前確須未至每相都有人,但多數有.近日與一位資深旅行人仕談此話題,他說翻看舊照時他喜歡看有親友一起的.因為風景依舊,人面全非.
swng1 發表於 2013-9-2 03:45 AM

swng1兄你朋友都說得對, 但到了我地這個年齡,找個團友同我兩老影幾張算到

此一遊, (免得後人傷感), 今年我再去

九寨溝-黃龍影多D靘相同大家分享, 希望今次好過上次(上次我是用C記EOS 550 鏡頭是EFS 17-85MM),今次想用C記EOS40D, 但唔多懂用佢, 真頭痛, 請師兄指點下.

評分次數

• WuSoLo

良兄,
C記EOS 550 鏡頭EFS 17-85MM 影出黎D相顏色点解咁

評分次數

• WuSoLo

ob51330師兄, CHECK過是C記影IMG, 不是傻瓜Samsung, 可能我唔懂得用, 但同行的朋友,佢用N記,D色彩深厚很多, 請師兄指點

評分次數

• WuSoLo