返回列表 回復 發帖
+ M3 e& O4 q! hwww3.tvboxnow.com. k8 k  D2 H/ r3 Z  Z0 b
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 E# L' x) C- h) U& J2 `
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
: Q) s, Y/ j$ L, `) b0 q7 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' l% t, a7 G- |/ Z0 s- z喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
8 t; h: h+ B1 @tvb now,tvbnow,bttvb  ?: O2 F- p; f; f
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,公仔箱論壇1 p8 I) @1 i4 U, y! B9 `
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,# ?( b# U" O1 O
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
# P- H, N" a( j1 I0 x6 _8 twww3.tvboxnow.com這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
- N; Y  o1 Q1 j, R% N
公仔箱論壇+ }8 a5 e, t& U2 P; ], F
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
" c. B1 _0 _4 w4 M& d( S大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
) h) y! I5 S7 r2 a# U! mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
* f/ W- H9 o# R1 n9 ]5 H# Ltvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 x! {2 j3 @6 d7 l" U, n
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

I; m9 F- x3 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 c/ a* U% o8 ^) P* D% P$ b
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- C" _! o8 M+ h
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊tvb now,tvbnow,bttvb; P! }) C2 b6 Y3 R# o
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
; q( S$ P& z" Z# \4 b. btvb now,tvbnow,bttvb 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
! C% l  w. W) C. e; ~% u& ?6 z+ Ytvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。公仔箱論壇! ^0 B. ]' i5 f, {0 s( S
公仔箱論壇6 k  ?1 x0 Z: o9 R
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
1 f0 _" c  s* Q+ F# V" E% O! S$ x
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
; D  t0 l) h8 qwww3.tvboxnow.com[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb! r& F- W+ b; Q! f$ u
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
: ]0 K- }' u: d/ J$ |: M4 v3 xtvb now,tvbnow,bttvb戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
/ m' o! o1 s7 ~' y手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
  e. o( u5 z" Y& g1 H) a3 M6 A2 ytvb now,tvbnow,bttvb沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
3 {$ n& D' W. L8 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 O/ S1 H4 l3 |  e8 Y: ^# Q, d( ]tvb now,tvbnow,bttvb警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
8 e& R3 u+ p& V! }由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?公仔箱論壇' n, a* y+ s# y& [$ Y% a
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,/ M! H1 U0 W! p
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
/ \1 Z& g  j$ s" m9 m8 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# T; O! V! c) d5 A明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,( j5 ^% C/ }$ D8 V
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
- [' s. C- M8 V0 L( b' S- F. x0 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb' M. J3 l! X6 d9 u! ~2 h% j8 b
佘詩曼3 x7 c9 w! p  {3 H8 f- X& ]! ]& v
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
% {' O2 r7 |! z- s# k( |www3.tvboxnow.com公仔箱論壇$ c1 n# v( C+ R  _
真係邊度似呀?....
% \2 j& }* F7 A公仔箱論壇原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,公仔箱論壇' F& ~; Y* E( h/ A& p
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
) A: v8 P$ ^' M' T- h. Y" {www3.tvboxnow.com歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* B. u: n# V. J/ p% |
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
  c. O. P- s$ F% @2 }6 w4 |$ h8 Rtvb now,tvbnow,bttvb多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
/ W4 s  r* L# ^) ?) a
. S; M2 V3 Y! U2 ~好!
6 r$ x" G9 I1 H& X( z' \% lwww3.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
( {! H" O! @+ f1 L: u公仔箱論壇2927296TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" y# q( s' F4 A. j6 x6 N! {
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
! |% x+ \5 g2 v; \tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇2 o% H8 Q: V6 S7 e$ J! I
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。( J; I  z2 h( G- y, u
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?9 }, H8 g$ n$ E) o
/ e, o! Z5 P5 H3 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇 ...tvb now,tvbnow,bttvb9 k. j" P0 N+ a- N
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
) d( s, b4 D+ H2 [* b7 X3 Z& vwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇7 t$ B4 q$ S8 I, Q7 L5 q: e
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 U/ p+ X. W, j+ [
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?& w" q3 @9 W; g3 R5 T+ u) h
) ^# l' f1 u1 j: q+ A1 B公仔箱論壇今日睇 ...
* k) O  W3 E! p) D" xleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇9 @. b* {7 d% V; |9 t
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 公仔箱論壇# F) x+ R4 ~) O0 C7 z
& I0 C" I( [+ h2 {/ E; w8 }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, A0 z' E4 Z6 F2 L+ `( D. h9 |
公仔箱論壇/ I5 I1 s% m" `- E$ G& c1 n
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
* {  y/ o) ^& K公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
( _. w  x& ~6 H* d0 }2 @ 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。tvb now,tvbnow,bttvb; a0 p* _& t% u
9 I- b: \. G' jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 w' R! G$ |0 C' O
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
* l3 b5 J, d* s4 _7 u- H唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
3 a( p3 p1 K  e3 K5 T戲中如果林峯都 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 f) \( t( {( K# n1 W% W
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
9 t, S' W" I) f2 j; z: Hwww3.tvboxnow.com阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing