返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

( _  g, Q! M, u6 _: x: lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" s0 F8 [& b; M6 w9 s. X' X# q: d

% i. S" ]- M- A% QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb" A$ @: B+ [0 ]
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
) D+ t# A1 F: \) ?63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  Z4 |$ G7 U/ {1 D0 X

* l( w( J/ d& [1 `# _# H1 g' y6 F網民立碑
4 M- f# H  o' ewww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com* [: A' D1 x1 s$ \; o2 e1 J
噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」 0 ]; Y! G/ D# B* z# K* j; N

* f- \4 p4 r* E" d$ X公仔箱論壇
# n6 p; H2 p7 B; X& W! ]$ K3 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 t' m) C4 B2 N) H; j7 V公仔箱論壇【羅樂林連環死亡實錄】
6 C: }* |- w: o: `7 b  ?《病死》8 t! N5 i2 K/ ^+ t; ?
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
. j5 }% d5 Q7 e5 gtvb now,tvbnow,bttvb角色:朱元璋TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  r4 C" ]/ w) w$ M; b

$ H2 O# P7 q: H( t1 i9 nwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇" K. A2 S% o1 L6 l+ U
《遭打死》
0 W; Q( z  m9 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6/4  21:30《女拳》 電視圖片
" A; K- i) g- o4 Y. vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。角色:莫平
: [* F0 t+ R0 j/ I9 Ewww3.tvboxnow.com
+ [0 X# S7 _, j, `! V公仔箱論壇
' ~% a& `! z$ g$ D* lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《失救而死》3 L0 Y% K% G$ O5 |
7/4  00:15《七號差館》 電視圖片
+ D/ M; @5 m, r0 ]tvb now,tvbnow,bttvb角色:孫全3 r9 Y3 W3 |9 |  L9 R

9 b! M7 P( g; Q$ d8 l9 C) Z! K1 W) H$ _: @0 m" B
《嘔血死》
8 S( G6 j& Z0 Q3 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片tvb now,tvbnow,bttvb% [  E: f8 @* m& r! V. G
角色:無相子
; B6 C6 u4 f6 N; R6 I7 Z4 }公仔箱論壇
1 i0 Z1 z! i! ^: H公仔箱論壇公仔箱論壇) Q+ K# V0 `' D  m+ D, h/ ~
《病死》+ |3 {: `, _7 K5 n' n
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片
2 W, ]3 n9 L0 k5 f公仔箱論壇角色:金華
" m4 j) P. ?8 o; Q% q) c- ^# G公仔箱論壇
. `1 D: A9 `  w. z$ n3 d
; r) \1 g" c* l  T9 p3 Otvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- D- E- ^* L) s8 P% ~% Q
TBB都搵返佢做專訪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* [& B9 e9 Z( i9 n" t) u
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 www3.tvboxnow.com% h- }  J2 ?; i2 [; Q
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast  l4 y9 _; C$ k+ x7 s/ h
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
& r1 R! ^( I" o4 R2 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
公仔箱論壇) ~& O1 e, t- n7 Q( j7 _4 ~# w
9 i2 z) i* ?1 a- }6 g8 u
7 |) p1 [4 O) [; N9 C8 n
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
$ q& }$ x9 K/ u; sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. B+ f& J2 P3 M

% u. s7 @2 z! N( |/ z, ]4 f' {- ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。**** 本內容被作者隱藏 ****
/ t; Y, t4 I2 D$ O6 |2 hAnonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
( a0 O* m0 ?) E" g, h% ltvb now,tvbnow,bttvbHIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
0 l* a: R1 p; ~先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇www3.tvboxnow.com3 c# |9 ~; ?" v3 y7 T1 q
先捧紅平叔TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ {# c) V6 ]; c
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.  N$ n$ ?- |% N$ ~( n' H
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~